2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Uyurken yanına koy, sarılır tutar temas eder. Sadece yatağında kalsın yatak dışına hiç çıkarma. Hadi bakalım iyi uykuları olsun inşallah bebişin

Bir kere başta senden önce çocuğun annesi müdahale etmeli. Yapmıyorlar pek ben olaya dahil oluyorum. Benim başka çocuğum yok ama misafir çocuğuyla anlaşma yapıyorum. Koltuğa otur kucağına vereyim biraz sev sonra ana kucağına koyalım oradan sev konuş oyna diyorum. Hepsinin bir hevesini alıyorum. Fotoğraflarını çekiyorum. Ay kızımın abisi ablası gelmiş çok mutlu oldu diyorum. Sonra kucağından alırken de ‘Aybike de sizi görmek istiyor kucağındayken göremiyor koyayım buraya seni görsün abisi ablası’ falan deyip gönüllerini hoş tutuyorum. Genelde ondan sonra uzaktan seviyorlar. Başta olmaz tutma kucağına alamazsın vs deyince çocuklar daha inada bindiryor. Daha kıymetli oluyor. Bazı çocuklar illa ayakta tutacağım diyor. Onların da kucağına veriyorum beraber tutarak yürütüyorum. Ben tutuyorum aslında o tuttuğunu sanıyor. Yani saatlerce oynayacaklarından değil işte başta dikkatlerini çekiyor. Kucağına verip edince hevesini alıyorlar .

Sen bana gelen cimcimeyi görseydin bugün neler diyoruz annesiyle birlikte ama yok, Ada onun bebeğiymiş o tutacakmış o sevecekmiş börek yiyor ona da yedirecekmiş odasından bütün oyuncaklarını getirdi neden oynamıyorsun bunu neden tutmuyorsun diye kızımın başından bir saniye ayrılmadı. En son kızım uyudu da rahat etti

Ay ne güzel uyuyan çocuklarınız var maşallah ya benimki memesiz uyumuyor ve gece 2 saatte bir emzirme seansına kalkıyoruz bugün sadece ilk kez kendi uyuyakaldı nasıl oldu şaşırdık eşimle

O duyguyu daha biz yaşamadık, Rabbim fazlası ile tez zamanda yaşatsın inşallah

Ay ne güzel uyuyan çocuklarınız var maşallah ya benimki memesiz uyumuyor ve gece 2 saatte bir emzirme seansına kalkıyoruz bugün sadece ilk kez kendi uyuyakaldı nasıl oldu şaşırdık eşimle
Ben de arti bir ile katiliyorum. Hic denemedim bile memesiz uyutmayi öyle agliyor ki uykusu gelince

Benim kızımın da 2 yaşında ablası var ilgilenmek istiyor ama çok yoruyor minik de biraz gülüyor biraz bunalıp ağlıyor en son çareyi uyumak da buluyor ve ablasının çok yorduğu günler uzun uyuyor. Valla çok yorucu oluyor ama canını acıtmadan sevmeyi öğretmek çünkü küçük çocuklar oyuncak bebek gibi düşünüyorlar sanırım bebekleri ve canının acıyacağını düşünemiyorlar ya da zarar verebileceklerini.

Uyutmayı bilmemde o 2 saatte bir emzirme işi çok komikti bizim. 3.ayda doktor inanmıyorum hala alarm kurup emziriyo musun geceleri diyince bıraktım 2 saatte bir kalkıyodum. Bu sefer sıpa 1.5 saatte bir uyanıp emmeye başladı ahaha. Ama oda geçiyo 5 aylık olmak üzere gece emmek için 2 defa uyanıyo sadece

ciddi mi

Benm ilk bebek de böyleydi bu da böyle. Gece çok sık uyanıyorlar meme için. Büyük ihtimalle kaşıntı vs oluyor alerjiden dolayı, ya da karın ağrısı. Onu rahatlatmak için emmek istiyorlar.
Uykuda hiç sıkıntım yok benim. Bebek arabasında olsun kucağımda olsun, ister ayağımda yastıkta ister yanımda koynumda her türlü uyuyor. Yeter ki sıcak ve karnı tok olsun. Ama gece uykusunda bazen yarım saatte bir bile kalkıyor.
Yenidoğan zamanında daha uzun uyuyordu yahu

Evet maalesef zarar vereceklerini düşünemiyorlar sevmek istiyorlar. Onlara da kıyamıyor insan bebişe de kıyamıyor. Zor bir durummuş

Kauçuk emzik zamanla kullanmayınca yumuşama oluyor parçalanıyor, bizde frıgg kauçuk kullanıyorduk 3 aylıkken alıştırdım emziğe, 2 gündür Philips avente alıştırmaya çalışıyorum kullanıcı yorumlarında parçalanmış fotolar gördüm korktum ne olur ne olmaz diye. Kauçuk yumuşak olduğu için ilk onunla alışması kolay oluyor bebeklerin.

Benimkide gece 1,5-2 saatte bir uyanıyor emiyor uyuyor maşallah uykusu çok iyi diyorum bazen 1 saati bile bulmuyor, gündüz 30 dk lık 3 uyku yapıyor, gece uykusuna 23 te geçiyor sabah 7-8 de uyanıyor. Bana iyi geliyor benimki ama burda okuyunca anladım ki bana öyle geliyormuş gerçekten de

İkea mama sandalyesi stoğa girmiş bekleyen varsa benim gibi, hemen aldım ek gıdaya hazırlık yaptıkça memeye daha düşmeye başladık hissediyor mu ne

Şuraya +1 ile ben de ilişeyim. Bi iki sefer kocamın omzunda uyudu, onun dışında hep meme. Hatta şu an memede uyuyor bi kaç sefer memede mayıştırdım, yatağına koydum, gözler 12 saat uyumuş gibi açıldı. Biraz önce derin uykuya daldı sanıp koydum yatağına çığlık kıyamet ağlamaya başladı. Temas, pışpış, yatağa vurma, ninni vs asla kabul etmiyor. İlla kucağa alıp memeye gelecek.

Ahahaha ben de 3 saat uyuyunca ay ne kadar uzun uyudu diye düşünüyordum yarım saatte bir uyandığı falan oluyor gündüz zaten gözünü kapatması yetiyor, kendini uyumuş sayıyor

Kız kıyamam naaaapsın dünyaya adapte olmaya çalışırken bide bu alerji illetiyle uğraşıyo bıdık geçiçek inşallah ama işte onu rahatlatayım derken olan sana oluyo Allah kolaylığınıda versin anaların hakkı ödenmez gerçekten

Ben artık bu saatlerde uyutmaya çalışmıyorum yoksa çok yıpratıcı oluyor 8 de giriyorum odaya 3 saat uyutmaya çalışıyorum bırakıyorum 5 dk ya uyanıyor ne yaparsam yapayım gece uykusuna 23 ten önce geçmiyor uğraştıkça geriliyorum her akşam 3 saat sadece uyutmaya çalışınca bu sefer büyük oğluma zaman ayıramıyorum evde işler aksıyor onunda ödevi oyunu yemesi içmesi oluyor. Elbetteki 8-9 da uyusa bebek için en sağlıklısı o ama şimdilik akışına bıraktım böylesi hepimiz için daha iyi. Büyüdükçe zaten uykuları düzene girer. 2 yaşına kadar diş vs zorluyor ama sonrası çok daha kolay oluyor kendiliğinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…