- 12 Temmuz 2016
- 4.617
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.659
- 158
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #32.121
Valla daha yapmadı bekliyorumBi de dışkısına nasıl yansıyacak en önemli nokta oinş kabız olmadan atlatırız
Su verip vermeme konusunda birşey dedi mi doktorEh süper hoşgeldiniz o zamanaynen ikişer gün denicez patates tatlı patates havuç kabak bal kabağı ve avokado var listemizde + zeytinyağı veya anne sütü şeklinde. Zeytinyağı sipariş verdim akşam geldi o yüzden anne sütüyle denedim yarın zeytinyağı ile denicem. Parmak patates sadece ezilmiş bide anne sütüyle püre yapılmış şeklinde üç ayrı dokuda verdim hepsini yedi şimdilik. ,15 gün sonra meyve + yoğurt yapcaz
Evet söylemeyi unutmuşum gün içinde 3 kere 4-5 tatlı kaşığı kadar su verin dedi. Bebek suyu olur kaynamış soğumuş su olurSu
Su verip vermeme konusunda birşey dedi mi doktor
Bende dün aksam yine 8.5 dan 12 ye kadar salladim kac kez dalar gibi oldu 2 dakika icinde uyanip agliyor. Ve dedigin gibi cok yoruluyolar bildigin perisan oldu. Tabii bendeUykularımız çok bozuldu bu üç gündür yaa sizde durumlar nasıl? Uyanıklığı uzatmak istiyo artık ama uykuya dalışları çok zorlaştı uykuyu devam ettiremiyo haliyle çok yoruluyo yoruluncada uyuyamıyo böyle saçma sapan bişey oldu. Dün gece 12den 3.30a kadar salladım uyusun diye. E sabah 6da dikildi yine bu defa ilk gündüz uykusunu 2 saat uyudu. Düzen müzen kalmadı anlayacağın
Ya cidden ben de artik bunu dusunmeye basladim. Asiya kadar cok guzel duzenimiz uzun uykularimiz kolay uykuya dalmalarimiz vardı. Aşidan sonra duzen falan kalmadi. Atak haftasi desem onun da artik bitmesi gerekiyorKızlar 4. Ay aşısı sanki bağışıklıkları güçlensin diye değilde bebeğe huzursuzluk, gaz sancıları,uyku problemleri, ağlama krizleri vs yüklensin diye yapılmış gibi değil mikomik gelecek ama günlerdir böyle bir şeyin imkanı var mı acaba diye düşünüyorum çünkü bebeğim 4 ay 10 günlükken aşı oldu 4. Ayın ilk 10 günü her şey güzeldi ne olduysa aşıdan sonra oldu huni takıcam az kaldı
Teşekkür ederiz cevaplar içinEvet söylemeyi unutmuşum gün içinde 3 kere 4-5 tatlı kaşığı kadar su verin dedi. Bebek suyu olur kaynamış soğumuş su olur
Senin de 4 ay 20 gün civarıydı değil mi beben? Bence de bitmesi gerekiyor ama çok sancılı bir dönem bizim için de. Gece uyandı 3 te 5 e kadar uyutamadım en son beşiğine bıraktım gittim sinirden babası hafif hafif sallayarak uyutmuş. O kadar çok direniyor ki uykuya ve sürekli söyleniyor ya ıııı ııııı nenyapsam mutlu olmuyor öyle mi sizde de ?Ya cidden ben de artik bunu dusunmeye basladim. Asiya kadar cok guzel duzenimiz uzun uykularimiz kolay uykuya dalmalarimiz vardı. Aşidan sonra duzen falan kalmadi. Atak haftasi desem onun da artik bitmesi gerekiyor
Yaa cok heyecanlıEh süper hoşgeldiniz o zamanaynen ikişer gün denicez patates tatlı patates havuç kabak bal kabağı ve avokado var listemizde + zeytinyağı veya anne sütü şeklinde. Zeytinyağı sipariş verdim akşam geldi o yüzden anne sütüyle denedim yarın zeytinyağı ile denicem. Parmak patates sadece ezilmiş bide anne sütüyle püre yapılmış şeklinde üç ayrı dokuda verdim hepsini yedi şimdilik. ,15 gün sonra meyve + yoğurt yapcaz
Aynen benim ikizlerde tam 4 ay 22 günlük oldular bugün cnm. Evt artik aksamları oyle 9 dan sonra 2 ye kadar kesinlikle uyanmazlardi. Mutlaka 10 dakikada bir kalkiyolar abartmiyorum gidip pişpişliyorum bazen daliyolar bazen o da yok. Birisi zaten artik gece 12 ye kadar hic uyumuyo kendini perisan ediyor aglamaktan. Keyifsizlikleri cok uykulari oldugu icin. Ben birine ninni soyluyorum yanagimi yanagina yapistirarak sakinlesiyor oyle uyuyor artik. Digerini de o arada ayagimda salliyorum ama mumnun değil kesinlikle. Gece de uyandiklarinda baya uyaniyolar artık geri uykuya gecmeleri zorlasti. Insallah bir an öncr eski duzenimize dönerizSenin de 4 ay 20 gün civarıydı değil mi beben? Bence de bitmesi gerekiyor ama çok sancılı bir dönem bizim için de. Gece uyandı 3 te 5 e kadar uyutamadım en son beşiğine bıraktım gittim sinirden babası hafif hafif sallayarak uyutmuş. O kadar çok direniyor ki uykuya ve sürekli söyleniyor ya ıııı ııııı nenyapsam mutlu olmuyor öyle mi sizde de ?
Yahu be oldu bebelerimize bizim geceyi geçtim gündüz de fecaat inan ki sürekli piş piş dediğin gibi uykusunu alamıyor heralde ondan mı söyleniyor dişi mi ağrıyor nedir anlamıyorum doktora da götürmek istemiyorum beş aya kadarAynen benim ikizlerde tam 4 ay 22 günlük oldular bugün cnm. Evt artik aksamları oyle 9 dan sonra 2 ye kadar kesinlikle uyanmazlardi. Mutlaka 10 dakikada bir kalkiyolar abartmiyorum gidip pişpişliyorum bazen daliyolar bazen o da yok. Birisi zaten artik gece 12 ye kadar hic uyumuyo kendini perisan ediyor aglamaktan. Keyifsizlikleri cok uykulari oldugu icin. Ben birine ninni soyluyorum yanagimi yanagina yapistirarak sakinlesiyor oyle uyuyor artik. Digerini de o arada ayagimda salliyorum ama mumnun değil kesinlikle. Gece de uyandiklarinda baya uyaniyolar artık geri uykuya gecmeleri zorlasti. Insallah bir an öncr eski duzenimize döneriz
4 ay 2 günlük bebeğim aşı olalı da 3 gün oldu.Kızlar 4. Ay aşısı sanki bağışıklıkları güçlensin diye değilde bebeğe huzursuzluk, gaz sancıları,uyku problemleri, ağlama krizleri vs yüklensin diye yapılmış gibi değil mikomik gelecek ama günlerdir böyle bir şeyin imkanı var mı acaba diye düşünüyorum çünkü bebeğim 4 ay 10 günlükken aşı oldu 4. Ayın ilk 10 günü her şey güzeldi ne olduysa aşıdan sonra oldu huni takıcam az kaldı
Dün gece biraz daha iyiydik bizde aspiratör sağolsunBende dün aksam yine 8.5 dan 12 ye kadar salladim kac kez dalar gibi oldu 2 dakika icinde uyanip agliyor. Ve dedigin gibi cok yoruluyolar bildigin perisan oldu. Tabii bendehuy edindi gibi gunlerdir böyle alismason diye hergün yine auni saatte yatirmaya calisiyorum ama yok napicam hic bilmiyorum
Benim bebeğim baştan beri mama alıyor günde 150 milim kadar anne sütü alıyordu şimdi o da çok çok azaldıEvet söylemeyi unutmuşum gün içinde 3 kere 4-5 tatlı kaşığı kadar su verin dedi. Bebek suyu olur kaynamış soğumuş su olur
Ahahah çocuk aç aç naaapsın ahah kedi gibi saldırmışYaa cok heyecanlıama aklıma ortaligin batmasını kiyafetlerin saçların yemek olmasını şu anlık getirmek istemiyorum dün ikizlerimden biri yemek yerken kucagima cok gelmek istedi aldim. Tam baska bi yere bakarken önümdeki yagli balik tabagini cekip atti havada yakaladim artik hunileri üst üste takma zamani yaklasıyor benim icim
Bu arada tatlı patatesi nerden alıyorsun cnm. Bi de yerli mi aldıgın? Ithal almak istemiyorum pek
Çok güzel farklı tatlara başlasın yavrucak iyi yapmışsın bence zaten okuduğum kadarıyla ilk başlanması gereken tahılda pirinç unu. Ama pirinç ununda arsenik olayına dikkat et. Og markanın sanırım arseniksiz pirinç unu var bi bak istersenBenim bebeğim baştan beri mama alıyor günde 150 milim kadar anne sütü alıyordu şimdi o da çok çok azaldı
Bende mamayı cesitlendirdim
İlk 3 gün mamayı sade su değilde pirinç unlu suyla denedim 120 CC suya 1 ölçek pirinç unu yaptım.
Bugün irmikle deneyecegim.
1 çay kaşığı veriyorum su olmadı sana doktor izin verdiyse bende 1 tatlı kaşığına çıkarayım.
+4 ay mama aldım çoğunun içinde pirinç unu veya irmik var.ilave olarakta şeker
Direk onları vermektense kendim pirinç unlu su yapıp içi e devam sütünü ekliyorum. Hiç değilse şekeri az olsun
Aynen benim ikizlerde tam 4 ay 22 günlük oldular bugün cnm. Evt artik aksamları oyle 9 dan sonra 2 ye kadar kesinlikle uyanmazlardi. Mutlaka 10 dakikada bir kalkiyolar abartmiyorum gidip pişpişliyorum bazen daliyolar bazen o da yok. Birisi zaten artik gece 12 ye kadar hic uyumuyo kendini perisan ediyor aglamaktan. Keyifsizlikleri cok uykulari oldugu icin. Ben birine ninni soyluyorum yanagimi yanagina yapistirarak sakinlesiyor oyle uyuyor artik. Digerini de o arada ayagimda salliyorum ama mumnun değil kesinlikle. Gece de uyandiklarinda baya uyaniyolar artık geri uykuya gecmeleri zorlasti. Insallah bir an öncr eski duzenimize döneriz
ateş olduğunda calpolu 6 saatte bir vermek gerekiyor, aşı olduğunda ateş olabiliyor bence calpol ver boşuna hastaneye mikropların içine götürme bebeğini. Bol bol emzir, ıslak bez koymaya devam et. 4.ay aşısında benim bebeğimde hafif ateşlendi bir günde geçtiKızlar dün 4 ay aşımızı olduk. 38 ateşi gördük gece 1 de. Önce duş aldırdım beziyle tuttum ıslak bez falan koydum düşmüyor diye parol şurup verdim. 4 gibi 37 düşmüştü gece kontrol ettim 2 3 defa. 36.8 37.1 arasıydı. Şimdi baktım tekrar 38 38.2 olarak çıkıyor. Hastaneye götürmeli miyim yoksa tekrar şurup mu vereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?