- 26 Mayıs 2017
- 1.342
- 1.170
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #18.681
Merhaba canım tam 32+0 da gidiliyor izin için28 hafta 4 gün gösteriyor uygulamada aslında 29 haftalık oluyorum 3 gün sonra 29 doluyor. 30 haftaya giriyorum öyle değil mi? Bunu neden soruyorum
Çalışıyorum çünkü 32. Haftada izine çıkacağım 31+1 olunca mı 32+1 olunca mı?
Kayınvalidem aynı şehirde ama annem değil benim de. 1-2 sene sonra annemlerle aynı şehirde olucaz ama tabi lohusalık sonrası tekim. Kimse karışsın istemiyorum bir yandan da bu ne cesaret yapabilecek misin acaba ilk tecrübe diyorum kendimeYani benim annem de kayınvalidemde aynı şehirde ama lohusalık döneminden sonra kendim bakıcam inşallah
Normal şartlarda özel hastaneler de doktorumuzu arıyorlar ama bayram tatili olunca gelirler mi bilmiyorumKızlar aklıma bir şey takılıyor benim de bu ara. Şimdi bizim doğumlar bayrama denk gelirse doktorlarımız izinde ise nöbetçi doktorlara mı mecbur kalacağız? Her hastane farklıdır ama böyle bir şey olur mu diye yarın soracağım doktoruma.
Bir de ilk bebeği olup tek başına bakacak var mı aramızda? Lohusalık döneminde bir dönem annem yanımda olacak ama sonra ben eşimle tekim de...
Cnm ilac olarak ne kullanıyorsun ve günde 2 kez mi alıyorsun. Doktor bana 8.3 ken takmadi serumu 9.2 ye cikti ben de simdi cok merak ediyorum kan degerim ne oldu diye. Badem ye ara ögün olarak. Ilacinı da limonlu su ile ic etkinligi artsin ve süt ve süt ürünleri tüketme ilaci istikten 2 saat önce ve sonrası. Cünkü ilacin emilimini azaltıyorbugun doktoruma kan bakalım dedimde baktı smdisi sonuclara baktımda ferritin 6( demir 30 hemoglobın 10.3 ferinject takalım dıorm hemoglobın 10nun altinda olursa takariz dıor smdısı kızcelerim nası yukselticez bu degeri pekmez iciyorm kan ilaci kullanıorm zati ama ıkı ay once 80mis birden 30a inms demir ferritin zaten yerlerde ve işin kotüsü carpıntılarım oluor ve benmde karnım taş gibi sert dktora dedm nst nezaman dıe 34.hafta dıor nrmlde 32de alıo bazı yerler bilemedm degerlere takldm smdi
Yarın bir sorayım doktora, size de yazarım. Gerçi her doktorun her hastanenin farklıdır herhalde ama.. Evet benim de annem 1 aya yakın kalabilecek. İlk mi senin de canım?Normal şartlarda özel hastaneler de doktorumuzu arıyorlar ama bayram tatili olunca gelirler mi bilmiyorumbenim de bi 1 ay falan annem kalır sonra eşimle tek
Yürürken sanki taş koyuyorsun iyi olsunlarda başka birşey istemiyoruz kiBen otururken uzanirken zorlaniyorum hele yuruyencede
Demeki normalmkş bu haftalarda
Evet ilk bebişYarın bir sorayım doktora, size de yazarım. Gerçi her doktorun her hastanenin farklıdır herhalde ama.. Evet benim de annem 1 aya yakın kalabilecek. İlk mi senin de canım?
Kisiden kisiye degisiyor devlette 33 de baslaniyo diye duydum ama riskli kisileri daha önce de bagliyorlarmis. Özel hastanede muayene ücretinden ayrı nst ücretı alınıyorNst kaçınca haftada giriliyor bir de özel hastanede ücretli mi nst ? Doktor mu gir diyor yoksa biz isteyince mi giriyoruz nstye
Nst ücretli yazıyor nette 200-300 civarı şaşırdım ücretli olmasına doğum paketine dahildir umarımNst kaçınca haftada giriliyor bir de özel hastanede ücretli mi nst ? Doktor mu gir diyor yoksa biz isteyince mi giriyoruz nstye
Hic endisen olmasım cok guzel yaparsın. Annelik mucizevi bir durum. Ben de ilk gebeligimde aciktigini nasil anlayacagim veya altini degistirebilcek miyim, ne kadar giydirecegimi üşürmu diye nasıl karar verecegim diye endiselerim vardi. Anne olunca anlıyorsunuz lohusaliginiz ciktiginda emin olun hepsini coktan cözmüş olacaksınız insallah.Kayınvalidem aynı şehirde ama annem değil benim de. 1-2 sene sonra annemlerle aynı şehirde olucaz ama tabi lohusalık sonrası tekim. Kimse karışsın istemiyorum bir yandan da bu ne cesaret yapabilecek misin acaba ilk tecrübe diyorum kendime
Bizim burda 32 hafta dolunca girebiliyosun devletteKisiden kisiye degisiyor devlette 33 de baslaniyo diye duydum ama riskli kisileri daha önce de bagliyorlarmis. Özel hastanede muayene ücretinden ayrı nst ücretı alınıyor
Bizim burda dokoruna denk gelmek gerekiyor. Her zaman da farkli kisiye denk geliyorum ben arastirma hastanesi oldugu icin. Hepsi de ayri gorüşlerde oluyorBizim burda 32 hafta dolunca girebiliyosun devlette
İnşallah kolaylıkla hallederiz canım, birbirimize bebişler gelince de sorabiliriz bir şeyleri. Yani en azından ben seve seve yanıtlarım tecrübe ettiğim bir konu olursa. Tek olmak zor çünkü..Evet ilk bebiş
Yaa çok rahatlatıcı bir yazı olmuş çok teşekkür ederim iyi geldi bu... Az önce sebepsiz bir ağlama krizine girmiştim deHic endisen olmasım cok guzel yaparsın. Annelik mucizevi bir durum. Ben de ilk gebeligimde aciktigini nasil anlayacagim veya altini degistirebilcek miyim, ne kadar giydirecegimi üşürmu diye nasıl karar verecegim diye endiselerim vardi. Anne olunca anlıyorsunuz lohusaliginiz ciktiginda emin olun hepsini coktan cözmüş olacaksınız insallah.
Ben de aynı durumdayım ilk bebek ve tek büyüteceğim gurbette. Benim de içime bayramda doğacak gibi geliyor. Nöbetçi doktor şansımıza kim olursa artıkKızlar aklıma bir şey takılıyor benim de bu ara. Şimdi bizim doğumlar bayrama denk gelirse doktorlarımız izinde ise nöbetçi doktorlara mı mecbur kalacağız? Her hastane farklıdır ama böyle bir şey olur mu diye yarın soracağım doktoruma.
Bir de ilk bebeği olup tek başına bakacak var mı aramızda? Lohusalık döneminde bir dönem annem yanımda olacak ama sonra ben eşimle tekim de...
Ben doktorumla konuştum ne zaman doğum olursa olsun ben gelirim bayram falan hiç önemli değil dedi. Benim annem hep yanımda olacak, evlerimiz çok yakın gidip gelecek. Sadece ilk günler ben alışana kadar kalacak benimleKızlar aklıma bir şey takılıyor benim de bu ara. Şimdi bizim doğumlar bayrama denk gelirse doktorlarımız izinde ise nöbetçi doktorlara mı mecbur kalacağız? Her hastane farklıdır ama böyle bir şey olur mu diye yarın soracağım doktoruma.
Evet bayramda genelde birçok doktora tatile çıkıyor. Sizin doktorunuz çıkmazsa nöbetçi değilse bile çağırıyorsunuz. Ben kendimi hazırladım bu ihtimale yani başka doktor ihtimaline.Kızlar aklıma bir şey takılıyor benim de bu ara. Şimdi bizim doğumlar bayrama denk gelirse doktorlarımız izinde ise nöbetçi doktorlara mı mecbur kalacağız? Her hastane farklıdır ama böyle bir şey olur mu diye yarın soracağım doktoruma.
Hastanede hastaneye değişir ama 32. Hafta itibariyle giriyoruz. Her gittiğimizde alıyorlar yani 2 haftada bir gideceğiz artık 32 hafta sonrasında. Evet ücretli benim 200 tl olması lazım medipolde.Nst kaçınca haftada giriliyor bir de özel hastanede ücretli mi nst ? Doktor mu gir diyor yoksa biz isteyince mi giriyoruz nstye
32 itibariyle 2 haftada 1 çağırıyorlar geneldeBen yarın kontrole gidiyorum 31+3 oluyorum yarın. Muhtemelen 1 ay sonra gel derse 34.haftada mi nstye bağlar yoksa yarın direkt bağlar mı ben de onu düşündüm şimdi
Ben girdim canım 10 gün önce, çünkü 10 gün önce baya aşağıda hissettim çok korktum doktor da acile yönlendirdi açıklık vs var mı diye onda da acil dr u nst istedi, biraz sıkıcı sadece :) ilk çekildi acil doktoru kasılma gördü ordaki ebe bana en az 1.5 lt su iç ve tost yiyip gel dedi, 2. Kez girdim sorun yok dediler susuz kalmış olabilir aç olabilirsin dediler yolladılar :)Kizlar nstye baglanan oldumu
Ben cok merak ediyorum
Bi defa tek nstye girdim ilk hamileligimde hemen doguma alindim zaten
Yuruyunce cok agri hisediyorum bide karnim surekli taş gibi
Benim doktorum 36. Hafta itibari ile nst başlayacak dedi.Hastanede hastaneye değişir ama 32. Hafta itibariyle giriyoruz. Her gittiğimizde alıyorlar yani 2 haftada bir gideceğiz artık 32 hafta sonrasında. Evet ücretli benim 200 tl olması lazım medipolde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?