- 12 Mart 2022
- 469
- 533
- 53
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #18.721
Aslında benim aklımdaki şu. Seninle benim sat aynı bayramın 1. Günü tam 37. Haftada olmuş oluyoruz. Yani doğum iznine ayrıldığımda bayram tatili olmuş oluyo. Bayram tatili boşa gitmiş oluyor. Sat 12 Ekim değil de 18 Ekim olsaydı bayramdan sonra 1 gün daha mesaiye gelir sonra doğum iznini başlatmış olurdum. Bunun bi artısı var mı? Oluru var mı onu merak ediyorumHayır yanmıyor tabi ki 16 haftalık izin 32den değil 37den başladığı için doğumdan sonraya benim 8 haftam kalacakken öyle yapan birinin 15 haftası kalmış oluyo
Aynen, maksimum 5 hafta aktarılabiliyor , 37 itibari ile ayrılmak durumundayızYani en fazla 5 hafta aktarabiliyoruz doğum sonrasına? 8 haftanın hepsini aktarmanın bi yolu yok galiba
Ne demek cnm az da olsa rahatlattiysa ne mutlu banaİnşallah kolaylıkla hallederiz canım, birbirimize bebişler gelince de sorabiliriz bir şeyleri. Yani en azından ben seve seve yanıtlarım tecrübe ettiğim bir konu olursa. Tek olmak zor çünkü..
Yaa çok rahatlatıcı bir yazı olmuş çok teşekkür ederim iyi geldi bu... Az önce sebepsiz bir ağlama krizine girmiştim deara ara bu oluyor herhalde nasıl yapacağımı düşünüp stres oluyorum iyi görünsem de içten içe var bir endişe belli ki durup dururken ağlıyorum
Biz de öyle bi secenek maalesef yok sadece hocalaarin ismi yaziyor randevuda yani ahmet e randevu alip ayse ye muayane oluyorsunBende devlete gidiyorum e nabizdan randevu alırken doktorum varmı die bakıp önce ona göre randevuyu alıyorum
Ben de iyiyim cnm bende de hafif yukselme var ama 3 haftadir bakilmadi haftaya gidip baktiracagim insallah. Ben pekmez yiyemiyorum artik sekerim sınırda ciktigi icin tatlilardan uzsk durmaya calisiyirum.Bgn doktor dediki ialca devam dedi iki hafta sonda kontrol yukselmemissse serum dedi ama dokuz olmasına sevindim sabah pekmez iciyorm günde iki kere ilaç kuru üzüm dört beş tane bazen badem ispnak yeşil mercimek et böyle yapicam bu hafta bakalım serum istemiyorum kanama olmaması da onemllo dedi sen nasılsın iyimisin
Ya laktofe stick die bisi verdi gynofero sanol falan verse bende anlamadm getcekten ıkıkez al dedi smdideCnm ilac olarak ne kullanıyorsun ve günde 2 kez mi alıyorsun. Doktor bana 8.3 ken takmadi serumu 9.2 ye cikti ben de simdi cok merak ediyorum kan degerim ne oldu diye. Badem ye ara ögün olarak. Ilacinı da limonlu su ile ic etkinligi artsin ve süt ve süt ürünleri tüketme ilaci istikten 2 saat önce ve sonrası. Cünkü ilacin emilimini azaltıyor
Sor bakalım canım nedicek haber et banadaFerrum fort kullanıyorum hamilelik öncesi de onu kullanırdım çok güzel toparlamıştım kanımı ama hamilelikte düşmüş iştegünde 1 tane içiyorum ben yarın kontrole gidicem belki bir şey der bilmiyorum.
Canım, benim de demir 38 hemoglobin 10.1 ferritin de 6 olmuş. Sadece kan ilacı verdi bana yarın ben de sorucam bi
İyi hisediyorsan bence soylemeGirmeli miyim nstye şimdiden iyi hissediyorum ama öyle mi demeliyim?
Canım özel hastanede olacak evet de sezaryen mi normal mi belli değil şu an yani normal ilerliyordu ama boynunda en son kordon vardı onu daha da dolarsa sezaryene mecbur kalabiliriz dedi. Yarın bakıcaz kurtuldu mu daha da mı doladı. Ama çözse bile tekrar dolayabilir kesin değil doğum şekli. Normal olacak derse doğum randevusu da alamam ki anca sezaryende olur o dediğin..
Benim hep kansızlık vardı canım hiç çok yüksek olmadı sadece ferritin 28lere çıkmıştı şimdi o da 6 olmuş işte. Hgb nin daha düşük hallerini gördüm yani. Ben günde 1 içiyorum ilaç o çok etki etmiyor sanırım 2 tane içmek daha iyi. Ne kadar zamanda seninki 9'dan 10'a yükseldi canım?
Geçmiş olsun canım. Parol içsen bir tane iyi gelir mi acaba? Ben de uyuyamadım sanki kasığımın tam ortasından ağrıyla birlikte su akıyo hissi var. Bi anda geliyo. Soğuk sular boşalıyo gibi. Gidip bakıyorum yok şükür. Çok korkuyorum. Başına gelen var mı acaba? Yeşil akıntıdan da kurtulamadım fitile rağmen. O da erken doğuma sebep dedi doktor. Havuza gidiyorum ondan mı acaba diyorum. Kafamda deli sorular. Uyku yok banaKizlar saat 1 bucuk daha uyuyamadim erkende kalkiyorum
Yine diş agrilarim başladi ya
Tabi ederimSor bakalım canım nedicek haber et banada
Yani aşırı bi zorlanmam yok yorucu günlerde zorlanıyorum çok yürüyünce falan. Normal istiyordum da bu kordon işi belirsizliğe bıraktı. Ama diretmiyorum illa normal yaparım diye, sağlıklı olalım da sezaryen de olur karşı değilim canımİyi hisediyorsan bence soyleme
Belki doktor kendisi ister
Sen normal dogum mu istiyorsin yoksa sezeryanmi?
O nasıl oluyor kız öyleBiz de öyle bi secenek maalesef yok sadece hocalaarin ismi yaziyor randevuda yani ahmet e randevu alip ayse ye muayane oluyorsun
Bende istege bagli sezeryan istiyroum Allah nasip ederse 34 haftadan sonra özelde muayene olsak istege bağlı sezeryaj yaparlarmi bilgisi olan varmiİsteğe bağlı sezeryan bir durum değişikliği olmazsa canım.
Umarn yükselir seni anlyrmBen de iyiyim cnm bende de hafif yukselme var ama 3 haftadir bakilmadi haftaya gidip baktiracagim insallah. Ben pekmez yiyemiyorum artik sekerim sınırda ciktigi icin tatlilardan uzsk durmaya calisiyirum.
Günde iki kere bir aydır iciyorm 9 dan on olmusGirmeli miyim nstye şimdiden iyi hissediyorum ama öyle mi demeliyim?
Canım özel hastanede olacak evet de sezaryen mi normal mi belli değil şu an yani normal ilerliyordu ama boynunda en son kordon vardı onu daha da dolarsa sezaryene mecbur kalabiliriz dedi. Yarın bakıcaz kurtuldu mu daha da mı doladı. Ama çözse bile tekrar dolayabilir kesin değil doğum şekli. Normal olacak derse doğum randevusu da alamam ki anca sezaryende olur o dediğin..
Benim hep kansızlık vardı canım hiç çok yüksek olmadı sadece ferritin 28lere çıkmıştı şimdi o da 6 olmuş işte. Hgb nin daha düşük hallerini gördüm yani. Ben günde 1 içiyorum ilaç o çok etki etmiyor sanırım 2 tane içmek daha iyi. Ne kadar zamanda seninki 9'dan 10'a yükseldi canım?
Yok diye biliyorum 37nin bittiği gün ayrılmak zorunlu ancak 37nin bittiği gün doğurursak hepsini aktarma şansımız olurYani en fazla 5 hafta aktarabiliyoruz doğum sonrasına? 8 haftanın hepsini aktarmanın bi yolu yok galiba
Ben de 3 aydır falan günde 2 içiyorum 9du hemoglobinim yaklaşık 10 çıkıyor hala tam 10 değil ama doktorum düşme yok diye iyi diyoGünde iki kere bir aydır iciyorm 9 dan on olmus
Evet riskli gebelik erken doğum ihtimalim yüksek.Sizin gebeliginiz rislikmi?
Merhaba osteocare yanında başka hangi vitaminleri aliyorsunuz?Benimkinin adı osteocare 2 günde bir içiliyor hap şeklinde. Çok şükür benim bel, kas ağrım yok 27+6dayım ve 8 kilo aldım.
Şükür :) Bende Pazartesi gidicem. Akşamları oluyor hep 3 akşamdan beri aynı şey oluyor.altinkiz2404 canım kafası hareket edıodur dedi korkmayalım ck skur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?