2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Nst kaçınca haftada giriliyor bir de özel hastanede ücretli mi nst ? Doktor mu gir diyor yoksa biz isteyince mi giriyoruz nstye
Devlette 32 haftada basliyor
Benim gittigim ozelde kan ve nst yapilmiyor
Ama ozelde parayla nst giriyoraun
Ben yarın kontrole gidiyorum 31+3 oluyorum yarın. Muhtemelen 1 ay sonra gel derse 34.haftada mi nstye bağlar yoksa yarın direkt bağlar mı ben de onu düşündüm şimdi
Bence sen doktoruna soyle cok sancilarim oluyor bebegimi asada hisediyorum falan belki ister nst
Yada sen iste belki yapar
Gecmiş olsun
Acil kadin doguma gitsen 30 haftadan sonra yapiyolar benim bildigim aciklik varmi yokmu bakiyolar

Bizim burda dokoruna denk gelmek gerekiyor. Her zaman da farkli kisiye denk geliyorum ben arastirma hastanesi oldugu icin. Hepsi de ayri gorüşlerde oluyor
Bende devlete gidiyorum e nabizdan randevu alırken doktorum varmı die bakıp önce ona göre randevuyu alıyorum

Ben bayramdan once dogururum diyorum oyle bi his var icimde
Eger ozel hastaneyse doktorun ona gore randevu verir başka turlu nobetci doktor yapar
Bende ilk gebeligimde tecrubezsizdim ikizlere tek baktim sayilir annemle kaynanam yardim etti ama onlarda bi sure sonra evlerine gittiler
Bizim 32 itibariyle 2 haftada 1 olarak başlıyor. 36 itibariyle haftada 1 isteniyor .
Keske her dokttor boyle olsa
Normalde bazi doktorlar takmiyolar ayda bir gelin diyolar
Son haftalar olunca bence daha sık cagirmalari gerekiyor
Canim sen dogum paketimi aldin yoksa her gittiginde ucretmi oduyorsun?

Cnm neye karar verildi serum taktirabilirim diyordun. Doktor bisey dedi mi insallah benim de 10 olmustur
Bgn doktor dediki ialca devam dedi iki hafta sonda kontrol yukselmemissse serum dedi ama dokuz olmasına sevindim sabah pekmez iciyorm günde iki kere ilaç kuru üzüm dört beş tane bazen badem ispnak yeşil mercimek et böyle yapicam bu hafta bakalım serum istemiyorum kanama olmaması da onemllo dedi sen nasılsın iyimisin

Evet canm hgb 10 ama 9 du o yüzden sevindim ilaç yükseltiyor demek inşallah sahada Yükselir sana ne dedi doktor normalde kaçtı

Benim de ilk gebeliğim canım ben mecburi sezaryen olcam ama aynı korku bende de var ya bayram günü doğmaya karar verirse nolcak diye nöbetçi doktor olacakmış çünkü benim gittiğim özel hastanede o ilgilenecekmiş sezaryen olcak dememize rağmen doktor şimdiden bunu söyledi bize baştan bilelim diye. Ben de eşimle yalnız bakacağım annem aynı şehirde kayınvalidem de aynı şehirde gelip kalırlar mı bilmiyorum kayınvalidemden yana hiç umudum yok annem zaten bir ay sonra ablamın da bebeği olacağı için şehir dışına ona gidecek en fazla bir ay benimle ilgilenir sonra bir ay ablama gider ben her türlü tek kalırım gibime geliyo

Keske her dokttor boyle olsa
Normalde bazi doktorlar takmiyolar ayda bir gelin diyolar
Son haftalar olunca bence daha sık cagirmalari gerekiyor
Canim sen dogum paketimi aldin yoksa her gittiginde ucretmi oduyorsun?

Maalesef medipolde doğum paketi yok.
O anki güncel fiyattan faydalanıyoruz. Ben hamile olduğumdan beri bir kez zam geldi. 2. Zam olmaz umarım doğuma dek. Pahalı bazı şeyleri kuzenim devlette kadın doğumcu olduğu için onda yaptırdım ödeme yapmadım. Yakın olsaydı hepsinde ona giderdim.

Çok geç degilmi ozmana kadar ya doğum olursa bence çok gece ya
Ben bu cumartesi 32+0 oluyorum, bu haftaya kadar ayda bir kontrollerim oldu, şimdi 36 ya kadar 2 haftada 1 dedi, 36 haftada 1 nst yapıcaz dedi :) doktorum rahat bir kadın bakalım inşallah bir aksilik olmaz :)

Ben bu cumartesi 32+0 oluyorum, bu haftaya kadar ayda bir kontrollerim oldu, şimdi 36 ya kadar 2 haftada 1 dedi, 36 haftada 1 nst yapıcaz dedi :) doktorum rahat bir kadın bakalım inşallah bir aksilik olmaz :)
İnşallah cnm aksilik olmasın yeter ben ay sonuna doğru gitmeyi düşünüyorum burda doktorlarin hepsinin kapısında yazı var mesela önce nst sonra gebe izlem en son doktora giriliyor ozmana bende girmiş olurun daha 30+1

Him anladim canim ☺

çalışan arkadaşlarım 32de rapor alıp 37 ye kadar çalışabiliyoruz ya bunun 5 haftasını mı aktarabiliyoruz sadece? 38de doğum yaptık mesela 32-37 arasındaki 5 hafta aktarılıyor tamam ama 38-40 arasındaki 2 hafta yanmış mı oluyo?

Ben de aynı durumdayım ilk bebek ve tek büyüteceğim gurbette. Benim de içime bayramda doğacak gibi geliyor. Nöbetçi doktor şansımıza kim olursa artık
Bu doktor işini bir soracağım yarın ya bana da bayramda olacak gibi geliyor nedense ben hastanede degil klinikte kontrollere gidiyorum hastaneye doguma doktor kendi ekibiyle gelicek çünkü o yüzden belki bir ihtimal bayram da olsa gelir diye düşündüm de bilemiyorum tabi. Bebişleri tek başına büyütecekler olarak az da değilmişiz meğer.

Ne güzel valla imrendim keşke biz de yakın olsak. İlk günler kalıcak benimki de ama sonrasında uzağız malesef...

32 itibariyle 2 haftada 1 çağırıyorlar genelde
Onu biliyorum canım da ben şimdi 31+3 te gideceğim ya tam 32 değil diye beni ne zaman nstye alır onu demiştim ben.

Yani 37 den sonra istersen 40 da doğum yap 37 de yasal olarak doğum iznin başlıyor artık.

Hayır yanmıyor tabi ki 16 haftalık izin 32den değil 37den başladığı için doğumdan sonraya benim 8 haftam kalacakken öyle yapan birinin 15 haftası kalmış oluyo

Bence sen doktoruna soyle cok sancilarim oluyor bebegimi asada hisediyorum falan belki ister nst
Yada sen iste belki yapar
Girmeli miyim nstye şimdiden iyi hissediyorum ama öyle mi demeliyim?
Canım özel hastanede olacak evet de sezaryen mi normal mi belli değil şu an yani normal ilerliyordu ama boynunda en son kordon vardı onu daha da dolarsa sezaryene mecbur kalabiliriz dedi. Yarın bakıcaz kurtuldu mu daha da mı doladı. Ama çözse bile tekrar dolayabilir kesin değil doğum şekli. Normal olacak derse doğum randevusu da alamam ki anca sezaryende olur o dediğin..

Evet canm hgb 10 ama 9 du o yüzden sevindim ilaç yükseltiyor demek inşallah sahada Yükselir sana ne dedi doktor normalde kaçtı
Benim hep kansızlık vardı canım hiç çok yüksek olmadı sadece ferritin 28lere çıkmıştı şimdi o da 6 olmuş işte. Hgb nin daha düşük hallerini gördüm yani. Ben günde 1 içiyorum ilaç o çok etki etmiyor sanırım 2 tane içmek daha iyi. Ne kadar zamanda seninki 9'dan 10'a yükseldi canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…