- 21 Eylül 2022
- 1.661
- 2.255
- 53
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #19.381
normal doğumda anestezi vermiyolar canım sancıyla birlikte çocuğu itiyosun inşallah kolay geçer hepimizinde doğumu oğlumda çok uzun sürmemişti inşallah bundada uzun sürmez şuan nasıl bir acı olduğunu bile hatırlamıyorum ama çok zorlanmamıştım ben doğru nefesle falan zaten sancı daha az hissediliyoNormal doğum yapan annelere bir şey soracağım, epidural anestezi uygulandı mı? Uygulanmadıysa siz mi istemediniz, neden?
Annem henüz valize koyma koku yapar falan dedi o yüzden çantaya koyamadım ama hepsi dolapta tek bir rafta, birkaç eksiğim var onları da alınca koyarım artık. Ne güzel yara olmamış hiç çok şanslısın benim en korktuğum şey o yüzden yanıma alıcam ne olur ne olmazteşekkürler canım çorap ve rahat kıyafet yazmamışım ama koydum onlarıda makyaj prk yapan biri değilim o yüzden bana oda gerekmez diye düşünüyorum göğüs pedi alıcam eczaneden alır koyarım onu alt değiştirme örtüsüde koydum pişik kreminide yine göğüs pedi alırken alırım koyarım oğlumda göğüs ucu kremine falan ihtiyacım olmamıştı çatlak yada yara falan hiç olmadı göğsümü her emzirmede sildim kuru tuttum ve hemşirenin önerisiyle emzirmeye başlarken azcık sütü sıkıp etrafına sürüyodum hiçbir sıkıntı yaşamadım inşallahta yaşamam çok zor olur yoksa emzirme süreci ana kucağı vs de yazmadım ama hazır çantanın içindekileri yazdım sadece bence artık sende hazırla derim az kaldı takvimine göre senin bebiş benimkinden önce geliyo gün geçtikçe herşey zorlaşıyo
Cnm baya bisey koymussun 3 tane de yedek takım koymussun fazla fazla yeter gibi geldi bana. Ben de 2 ser tane koyayim diyorum ikiz olduklari icin cok kalabalik da yapmak istemiyorum. Evim de yakın ama belli de olmaz tabii. Ben daha yikamadim kiyafetleri esimin besigi kurmasini bekliyorum. Cekmeceleri var onlara yerlestirecegim. Bi takim da kendine yedek pijama koy cnm ne olur ne olmaz. Emzirme atleti veya sutyeni de koyacagim ben. Dis macunu ve fircasi koysammi bilemedim sezaryanda takatim olur mu fircalamaya emin degilim.kızlar hastane çantasına neler koydunuz ben unuttuklarımı ekliyorum kendim için ilk gün kullanmaya 6 kadar hasta bezi koydum iki paket ped koydum pijama takımı iç çamaşırı terlik yazma koydum peçete ıslak mendil bebeğe yarım paket bez koydum 20 tane yani bi tane ayrıca hurç gibi bişeye 1 penye battanye takım zıbın eldiven penye bere bi adette bez koydum hemşireye vermelik çantanın en üstüne koydum aramasınlar diye bebeğe yedek 3 tane takım koydum 3 tane zıbın koydum bikaç çorap bikaç eldiven 3 tanede yedek penye berelerden koydum ağız mendili koydum sanırım 4-5 tane koydum onuda bi tanede yedek penye battanye koydum kalın battanye gerek olmaz diye düşünüyorum yaz günü atladığım bişey varmı siz nasıl yaptınız
bende ilkinde çok korktum şükür hiçbişey kullanmadım yarada olmafı ama sütüm çoktu hep akıyodu ve şişiyod biraz geç emse ama sağınca geçiyodu bir göğsümü emzirirken diğerine havlu falan koyuyodum anca yetiyodu inşallah bundada öyle bol olur sütüm inşallah hepimizinde sütü bol olur öyle fışkırır ve hemencecik gelir kaynanam 5kimsenin yanında emzirme göz olur diyodu o derece ve zatwn benim anneminde sütü çok olurmuş genetik bizde oğlum 2 yaşına kadar emdi emmeyi bıraktıktan sonra sütüm kesilmedi resmen şimdi 3 yaş 3 aylık oldu hamile kalfığımda bile hala daha süt geliyoduAnnem henüz valize koyma koku yapar falan dedi o yüzden çantaya koyamadım ama hepsi dolapta tek bir rafta, birkaç eksiğim var onları da alınca koyarım artık. Ne güzel yara olmamış hiç çok şanslısın benim en korktuğum şey o yüzden yanıma alıcam ne olur ne olmaz
canım inşallah öyle bişey yaşamamda oğlumda baya kıyafet gerek oldu süt genzine kaçınca yeni doğan yoğun bakıma falan aldılar 5 gün kaldık sürekli kan alındı vs kıyafetlerine falanda çok kan falan bulaştı değiştirdiler sürekli üstünü aksilik olmasından çok korkuyorum bu sefer oğlumda var zaten bi yanım evde olucak o yüzden sezeryan olmak hiç istemiyorum inşallah bebişim biran önce dönerde gerek kalmaz sezeryana falan helede dünden beri baya stres yaptım ya dönmezse şimdiye dönmesi gerekti diye evin yakınsa zaten sürekli git gel yapar yakınların istediğini getirirsin aslında eşyayı falan hiç sıkıntı etmiyorum kazasız belasız zamanı gelince kucağımıza alalım bebişleri önemli olan o yoksa ihtiyaçları ev uzakta olsa bi şekilde hallolurCnm baya bisey koymussun 3 tane de yedek takım koymussun fazla fazla yeter gibi geldi bana. Ben de 2 ser tane koyayim diyorum ikiz olduklari icin cok kalabalik da yapmak istemiyorum. Evim de yakın ama belli de olmaz tabii. Ben daha yikamadim kiyafetleri esimin besigi kurmasini bekliyorum. Cekmeceleri var onlara yerlestirecegim. Bi takim da kendine yedek pijama koy cnm ne olur ne olmaz. Emzirme atleti veya sutyeni de koyacagim ben. Dis macunu ve fircasi koysammi bilemedim sezaryanda takatim olur mu fircalamaya emin degilim.
Canm senin sezeryan doğum duş alamazsın belki erken dontorun ne dediyse ama göğsüne sıcak su torbasi koy brz sonra iyi bir makine ile sağ hastanelerde olur sürekli sagacakam video izle kendi kendine de sağ blyrm kolay degl ama yapmak zorundasnKizlar bir sey sorcam.cok zor durumdayım. Goguslerim cok kotu sisti ve cok as süt geliyor. Ağrılardan duramiyorum. Kuvezde.bebegi olanlar oldumu daha önce ne yapmam.lazim sagarak geçecek gibi degil yardim edin
Once spreyle uyusturdu sonra igne tek doz yapti biraz agri hissettim ama kanal tedavisi bitene kadar dayandim sinirler alindiktan sonra kolaylasti zaten. Daha sonraki gittiklerimde hic uyusturma yapmadi sinirler olmadigi icinDolgu yapılırken uyuşturuyor mu canım doktor
Aynen valla oyleler şuan iyice oldukları yer daralmaya başladıAlmıştır almıştır bebişlerimiz kocaman oldu artıkiçimde sığamıyorda sürekli beni ittiriyor göbeğimden fırlıcak
Hahahha sipor yapiyolar anlaşılanAynen yemek yiyene kadar bulanıyor benimde yiyince geçiyor ya bizimkiler biz uyurken içeride çok efor sarfediyor herhalde açlık baş gösteriyor
Bana sol bacağımdan vurulmuştu ağrıya göre değişiyor ben istemeden direk vuruldu ne olduğunu bile soramamistim çünkü Altan kesiyolsr canlı şekilde o bagirtiyla hepsi araya kaynamisti ulan aklıma. Geldi bak gene korku sardı of anam offfNormal doğum yapan annelere bir şey soracağım, epidural anestezi uygulandı mı? Uygulanmadıysa siz mi istemediniz, neden?
Allah'ın işine bak ya hala şaşıyorum üçüncü evladım olmasına rağmen o susam tanesi nasıl büyüyor haftalarca günlerce içimizde sanki biz bir akvaryumuz oda içimizde büyüyen evaladimiz derler ya Allah'ın isina sual sorulmaz die çok şükür Rabbime az kaldı dogmalarinaAlmıştır almıştır bebişlerimiz kocaman oldu artıkiçimde sığamıyorda sürekli beni ittiriyor göbeğimden fırlıcak
Normal doğum yapan annelere bir şey soracağım, epidural anestezi uygulandı mı? Uygulanmadıysa siz mi istemediniz, neden?
Ne zaman geciyor peki dayanamıyorum gercektenCanim benim de oyleydi mallesef
Krem sur ama sagdigin zaman guzelce yika
Benim doktorum bana direkt epiduralden bahsetti ve herkese uyguladığını söyledi sadece istemeyen olursa yapmıyormuş neden istemez insan diye merak ettimde bir zararı da yokmuş çünkü. Ayy inşallah bende arkadaşın gibi doğumdan mutlu mesut ayrılırımCanım bende sezeryanlıyım ama en yakın arkadaşım 2.doğumunda uygulattı
( şöyle diyim arkadaşımın ilk doğum hikayesi biraz kötü idi o nedenle baştan sezeryan yapıyorsanız size geliyorum diyerek gitti, son aylara gelince doktor kontrolünde doktor normal doğurması için onu çok motive etti derken doğum gününde hatırlıyorum telle konuşmuştuk sancılar dayanılmaz sıklığa gelirken bir epidural takıldı dedi, düşün hafif gözüm bile geçti enerjimi topladım kolaylıkla normal doğurdum, herkes normal doğursun diyerek konuşmuştu benimle bende o gazla normal doğum diye diye gezdim ama bebek kanala inmedi, suyum bulandı falan filan derken sezeryan oldum)
Epidural omurgadan yapılıyor ama sana farklı bir şey mi yapılmıştı acaba, o zaman kesi ağrısı felanda olmuyormuş. Umarım bu doğumun güzel geçerBana sol bacağımdan vurulmuştu ağrıya göre değişiyor ben istemeden direk vuruldu ne olduğunu bile soramamistim çünkü Altan kesiyolsr canlı şekilde o bagirtiyla hepsi araya kaynamisti ulan aklıma. Geldi bak gene korku sardı of anam offf
Gerçekten çok büyük bir mucizeAllah'ın işine bak ya hala şaşıyorum üçüncü evladım olmasına rağmen o susam tanesi nasıl büyüyor haftalarca günlerce içimizde sanki biz bir akvaryumuz oda içimizde büyüyen evaladimiz derler ya Allah'ın isina sual sorulmaz die çok şükür Rabbime az kaldı dogmalarina
Normal doğumda isteyen kişilere epidural uygulanıyor, ağrıları kesmek için, çok daha kolay çok daha mutlu bir doğum yapılıyormuşnormal doğumda anestezi vermiyolar canım sancıyla birlikte çocuğu itiyosun inşallah kolay geçer hepimizinde doğumu oğlumda çok uzun sürmemişti inşallah bundada uzun sürmez şuan nasıl bir acı olduğunu bile hatırlamıyorum ama çok zorlanmamıştım ben doğru nefesle falan zaten sancı daha az hissediliyo
canım onu bilmiyorum ama bana dikiş atarlarken doğumdan zor gelmişti uyuşturduk dediler ama kesinlikle uyuşturmadılar o yüzden doğumdan korkmuyorum ama dikişten çok korkuyorumNormal doğumda isteyen kişilere epidural uygulanıyor, ağrıları kesmek için, çok daha kolay çok daha mutlu bir doğum yapılıyormuş
Canım ben kendim istemedim genel olarak hayatımda da ilaç içmeyi vücuduma almayı sevmem. Çok zorunlu kalmadıkça gerek duymam. Kişiden kişiye değişen riskleri var yan etkisi var bunu söylüyorlar sen kabul edip imzalayıp yaptırıyorsun. O riskleri göze almak istemedim o yüzden yaptırmadım. Birde doğumlarım çok şükür kolay oldu. Doğumu uzayan ağrı eşiği düşük insanlar için rahatlatıcı bir seçenek olabilir.Normal doğum yapan annelere bir şey soracağım, epidural anestezi uygulandı mı? Uygulanmadıysa siz mi istemediniz, neden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?