2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Arkadaşlar ben bu annelik işini beceremiyorum galiba ya. O kadar kötüyüm ki. 3 saat oldu uyanalı 2,5 saattir huysuz esniyor uyumak istiyor. Ne zaman uyku pozisyonuna alsam bağırarak ağlıyor gözleri kocaman açıyor. Sallıyorum ediyorum bütün yöntemleri deniyorum. Hala uyanık mesela. Kendim de çok hastayım bugün. O kadar sinirlendim ki bebeğe. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum o daha bebek kızamazsın diye sakinleşiyorum, tekrar alıyorum kucağıma aynı döngü. Çok yoruldum hem fiziken hem zihnen. Sakinleşsin diye sarsmaya başladığımı farkedince bıraktım koydum oyun halısına şimdi. Olmuyor yani bir anne bebeğini uyutamaz mı uyutamıyorum

Gayette beceriyosun stres yapma suan bizde öyleyiz uykusu olduğu halde katıla katıla ağlıyo direniyo uyumuyo hatta dün yaşandı gece olmuş 1 uyumuyo cığlık cığlığa sarıldım pışpış eşim o sırada dua okuyo yok koyduğum an ağlıyo sakinleştirip tekrar deniyorum 2 3 kere zorluyo en son ninnisini acıp mayışıp pes ediyo.bazen gündüzleride uykuya direniyo surekli ağlama mızmız biraz zıbınlı bırakıyorum spor felan kucağımda gezdiriyorum 2 3 kasık su verip uyutuyorum.hava güzelse kapıya cıkarıyorum camdan baktırıyorum.emzirip uyuyo tabi canım cıkıyo uyutana kadar

Merhaba canım benimkide 5 ay 4 günlük 3 saatte 1 150 veriyorum mamayı enaz 120 ayına göre 90 az kalabilir Aptamil normal güzel kilo aldırıyor.Hipp in veya Aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasınıda verebilirsin dr bize bu ay kaşık mamalarına ve ek gıdaya başlattı 15 gündür tadım yapıyorduk zaten

Yatağa uzanıp öyle emzirmeyi denedin mi canım?

Ben de ne zaman kendimi yetersiz hissetsem, sinirlensem bebişimin ayaklarına bakıyorum. Minicik Minicik ayaklarına bak, küçücük diyorum, beni ayakları sakinleştiriyor. Biz olmadan yaşayamazlar belki bi problemi vardır, gazı olabilir, ağrısı olabilir. Dışarı çıkabilirsiniz belki, temiz hava ikinize de iyi gelir. İnşallah destek alabileceğiniz birileri vardır. Siz biraz dinlenseniz, ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olur

Çıkıyoruz hep aslında bugün de çıktık ama çok rüzgarlıydı duramadık maalesef. Çok duygulanıyorum böyle okuyunca. Hepiniz iyi ki varsınız Destek alacağım kimse yok eşimin gelmesi için dakika sayıyorum. Tam düzene girdi rahatladık diyorum başka bir şey çıkıyor. Neyse geçecek bu günler de

Sıkma canını ben de bunaldığım zamana etrafıma bakıyorum. Camdan bakıyorum ya da televizyona. Gördüğüm herkes bir şekilde büyümüş. Oğlum da büyüyecek. Öyle ya da böyle. Bu gün de bitecek. Sakin kalmaya çalışmak, bebeğinin oyun halısında oynadığı 3 5 dakikada bir şey ye iç. Yüzünü yıka ya da bi hava al. Mutlaka bir nefes al yani. Stres en çok onlara geçiyor.
Doğduklarından beri en çok baktıkları şey bizim yüzümüz. Belki bizi bizden bile daha iyi tanıyorlar. Tabi biz de onları. Yani senin yüzündeki en ufak değişikliği, duygusal yansımayı hisseder. Sakin kalmaya, akıl sağlığını korumaya çalış. Yalnız değilsin

Kendimizden pay biçelim, bizim hangi günümüz hangi günümüze uyuyor? O bebek diye her gün robot gibi bizim istediğimiz vakitte uyusun uyansın yesin içsin gibi bir bilinçle yaklaşmamalıyız.
Bugün huysuzluğu üzerindedir, tersinden kalkmıştır, keyfi yoktur vs. O yüzden kendine de bebeğine de yüklenme. Uyumuyorsa bırak uyumasın elbet uykuya yenik düşecek.

Bütün günüm şöyle geçti. Uyutmaya çalışıyorum bir şekilde uyuyor iki saat de sürse. Yarım saat dolmadan uyanıyor, uykusu olduğu için huzursuz sürekli ağlıyor. Tekrar uyutmaya çalışıyorum aynı döngü baştan.
Bu çaresizlik bana uyku eğitimi satın aldırttı. Doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama bakalım yarın başlıyoruz yeni düzene. Allah hepimizin bebeklerinin sıkıntılarını gidersin sakinlik versin

Kızlar sacma olcak belki ama ilk altı ay emzirme döneminde sakız cigneyen var mı o kadar özledim ki annem diyo cigneme sütünün yağını alır yok cırcır olur korkudan ciğneyemiyom

Hadi hayırlı olsun
Bakalım faydasını görürsen püf noktalarından bize de bahset mutlaka. Senin bebiş ne kadarlık olmuştu?

Kızlar sacma olcak belki ama ilk altı ay emzirme döneminde sakız cigneyen var mı o kadar özledim ki annem diyo cigneme sütünün yağını alır yok cırcır olur korkudan ciğneyemiyom
İlk kez duyuyorum böyle bir şey hiç sanmıyorum böyle bir etkisinin olacağını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…