2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Bu arada haftasonu avm de çok vakit gecirmistik ve asansörler, her yer aşırı kalabalıktı. Acaba orda virüs falan mı kaptı diye düşünüyorum
Biz de haftasonu avm’ye gittigimizde dort aylikti rsv kapmistik. Bi daha da uzun sure gitmedim. Hava soguk olunca insan da bunalinca kendini avm’de buluyo insan da iste orasi da havasiz kalabalik. Uzulmeyin. Sandigimizdan guclu bebekler. Atlatir kolayca insallah.

Uyuyan varsa da yazmasın ya; ben buraya uyuyor yazdıktan sonra 2 ay uyumadı çocuğum o kem gözlüyü bulacağım
Sorma yaa aynıısıı yokk uyumuyo diyorum gören ayy ne usluu diyo şuan bende şaşırdım normalde hiç durmuyo bakma bunun böyle göründüğüne diyorum hemen akşamına kıyametler

Arkadaşlar iyi geceler bebisinde hırıltı öksürük yaşayan varmı ciğere inecek diye korkuyorum antibiyotiği kusuyor ek gıdayı reddediyor nasi iyileşecek çok üzülüyorum

Bebeği uyuyan var mı ya benimki ne gündüz uyuyor doğru düzgün ne gece yani 7 aylık oldu artık ne zaman uyuyacak çok merak ediyorum
Aynı sorunu yaşıyorum 1 hafta kaldı 7 aylık olmasına bu çocuk niye uyumuyor of. Uykuya çok direniyor ayrıca uykuları çok kısa. O kadar uğraş uyut şak hemen geri uyanıyor. Uykusunu alamıyor mızmız oluyor falan. Gözleri hep fıldır fıldır her şey uykusunu kaçırıyor

İlahi
Yok valla nazar etmem kimsenin yavrusunu sadece uyutma taktiği isteyecektim çünkü ne yaptıysam olmuyor
Ben napper uygulaması ile uyutuyorum. Oradaki uyku saati gelince çoğunlukla uyuyor. Sadece akşam uyksunu orada yazandan 45 dk falan daha geç yaptırıyorum. Deneyebilirsin

Kesinlikle aynı benimki de öyle canım. Yani acaba hep mi böyle gidecek yoksa bir noktada düzenli uykuya geçiş yapacak mı çok merak ediyorum.
Bir de evden başka yere gidersek mesela annem kayınvalide falan ay oralarda hiç uyumuyor. Biraz dinlenmek için anneme gideyim dedim pişman olup eve geri döndüm 2 saat uğraşıyorum uyusun diye

Oğlum haftaya 7 aylık oluyor. Sabah 8de uyandı. 11de uyuttum 11.35te uyandı. 15.20de şimdi yeni uyuttum. Aralarında çok zaman yok mu sizce de neredeyse 4 saat. Ve zaten uyuduğu süre de 35 dk. 1 1bucuk saat falan uyusa hadi iyi uyudu uykusu gelmedi diyeceğim ama yok yani 8den beri sadece yarım saatlik uykuyla duruyor. Bir bebek için çok az geliyor bana sizin fikriniz nedir kızlar

Bende aynı sorgulamaları yapıyorum. Özellikle gece uykusuna geçirmek oldukça zor, mesela akşam 5te uyku bitti diyelim ama oğlan 10-11e kadar uyumuyor bazen

Bebeği uyuyan var mı ya benimki ne gündüz uyuyor doğru düzgün ne gece yani 7 aylık oldu artık ne zaman uyuyacak çok merak ediyorum
7 ay 1 haftalık benim yavrucağım da, ben uyku düzeni adına hiiiiçbir şey yapmıyorum yapmadım. Her bebek gerçekten çok farklıymış, bol bol gözlemleyin, izleyin, şöyle mi böyle mi derken bizde bi şeyler oturuyor sanırım ya, sabah 7.20 uyanış, 10da ilk uyku (40 dk sürüyor istisnasız) 2 gibi ikinci uyku ( 2 saate yakın sürüyor ama uyanıp uyuyor) 8 de gece uykusuna geçiyor tekrar. Gece uykusu dediysem yine uyanıyor ben uyutuyorum. Bazen atak, diş ya da misafir söz konusuysa kayıyor saatlerimiz. Ben uykusu gelince uyutmaya çalışıyorum hep, uykusu geldiğinde evimizde olalım diye ayarlamaya çalışıyorum, bir de uyumadan önce kitap okuyoruz, başka yaptığım hiçbir şey yok, herhangi bi eğitimim de yok, tamamen içgüdüsel ihtiyaca yönelik ilerliyoruz

Kullanıyor musun bilmiyorum ama chatgpt ye bi durumu anlatmayı deneyebilirsin. Ben uyku eğitimi alıyorum zaten ama biraz kafamda oturunca yapay zekaya soruyorum aklıma takılanları. Ayrıntılı yazarsan gününü çok güzel plan oluşturuyor bu durumların sebepleri hakkında da fikir sahibi olabiliyorsun.
Bana da az geldi bu arada ama her bebek de farklı şimdi bilemedim. Keyfi nasıl uyanık olduğu sürede? Huysuz değilse belki gerçekten az uyku yeten bir bebektir

Her şeyi deniyorum mesela bebekler rutin sever banyo yaptırın uyku öncesi cart curt diyorlar ben oğlana banyo yaptırınca olan uyksuda kaçıyor o yüzden onu eledim. Onun dışında da uykusu geldiğinde uyutmaya çalışıyorum ama aşırı bi uykuya direnme var mesela yine bu akşam tam 2 saat uğraştım en son bıraktım uyutma modundan çıktım ışığı falan açıp salona geçtim kendi kendine oynadı bağırdı ağladı( uykudan tabiki) en son baktım iyice sinirlendi aldım kucağıma öyle ışık açık salonda uyudu

Keşke anlatabilseler, niye uyuyamıyorlar ne zaman uyumak istiyorlar, işimiz çok kolaylaşırdı, uyku da onlar için çok gerekli, uyuya uyuya büyüyorlar gerçekten. İnşallah çözersiniz yavrunuzu, belki geçici bi dönemdir, düzene oturması için zaman gerekiyordur. Her gece uyuturken hayatı sorguluyorum ben de inanın bugün yeterince yoruldu mu, yeterince oynadık mı, yeterince temas yaptık mı, dışarı çıktık mı derken ihtiyaçlarını yavaş yavaş çözüyoruz, ilk annelik acemilik, yavrum affet seninle öğreniyorum diyorum

Yani elimden geleni yapıyorum işi bile bıraktım onun için, benimle büyüsün her anına şahit olabileyim diye inşallah düzene oturur çünkü babasıyla bile uyumuyor asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…