- 25 Temmuz 2013
- 13.202
- 53.799
- 798
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #33.881
Evet, artık eser miktarda bile susam ürünü olmamasına dikkat edecekmişiz verdiğimiz her şeyde.Yarim cay kasigi bile nelere yol aciyo inanilmaz. Cok ama cok gecmis olsun.
Çook geçmiş olsun canımmTeşekkür ederim. Evlat hiçbir şeye benzemiyormuş. Kucağımda koşarak sokağa çıktım herhangi bir aracı çevirip bizi hastaneye götürün demek için. Neyse ki taksi denk geldi.
İyi şimdi çok şükür. Eve çıktık. 24 saat takip edeceğiz. Alerji ilacı da yazdı doktor. Yarın kızarıklıklar devam ederse vereceğim ondan.
Ah ya kıyamam çok geçmiş olsunO kadar üzgünüm ki. Alerji doktoruna da gitmiştik oysa.
Teşekkür ederim. Biraz önce tekrar ilaç verdiler. Daha iyi, geçti şişlikleri kızarıklıkları. Saç derisi dahil domates gibi kıpkırmızı olmuştu. Akşama çıkaracaklar.
Çook geçmiş olsun canımm
Çok teşekkür ederim kızlarAh ya kıyamam çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim. İyi çok şükür.
Çok geçmiş olsun. 4 aylıkken kan testi verdik biz de. Yumurta beyazına çoğunlukta, sarısına da çıkmıştı alerjisi. Aklınızdaysa çıkan değer kaçtı söyleyebilir misiniz? Alerji değil de hassasiyet dediniz çünkü. Kaç olduğunda hassasiyet dediler?Amin amin. Şimdi onu düşünüyorum ben de. Sütüm artsın diye çok tahin, tahin helvası yedim. Atopik dermatiti olduğu için bir etkisi olduysa bile anlamadım büyük ihtimalle. Yüzünde sürekli egzaması kaşıntısı var çünkü. Ara ara vücudunda da çıkıp geçiyor. E kolik bebek demişlerdi hep gazı vardı ilk 3 -4 ay neredeyse uyumadı gaz sancısından. Belki tahin yapıyordu. Belki kolik değildi. Aklımda bir sürü soru var. Egzama için alerji doktoruna götürmüştük. Hem kan hem deri yama testleri yapmıştı. Yumurtaya hassasiyeti çıkmıştı sadece. Ben yumurtayı verirken korkmuştum tahin çıktı korkulacak olan. Tekrar bir alerji doktoruna götüreceğiz sanırım.
Kan testinde bir şey çıkmamıştı bizim, deri yama testinde +1 değer çıkmıştı ve hassasiyeti var dediler.Çok geçmiş olsun. 4 aylıkken kan testi verdik biz de. Yumurta beyazına çoğunlukta, sarısına da çıkmıştı alerjisi. Aklınızdaysa çıkan değer kaçtı söyleyebilir misiniz? Alerji değil de hassasiyet dediniz çünkü. Kaç olduğunda hassasiyet dediler?
Onu yaptıramamıştık ben alerji ilacı aldığımdan. Yaptırmak lazım.Kan testinde bir şey çıkmamıştı bizim, deri yama testinde +1 değer çıkmıştı ve hassasiyeti var dediler.
Peki yumurta yedirdiniz mi?Onu yaptıramamıştık ben alerji ilacı aldığımdan. Yaptırmak lazım.
Şimdi kan testlerine tekrar baktım. Spesifik igeler normal, total ige 140 çıkmış (referans aralığı 0-87). Atopik dermatiti de var bebeğimin.Onu yaptıramamıştık ben alerji ilacı aldığımdan. Yaptırmak lazım.
Evet, bir sorun olmadı. Sadece dermatiti biraz alevlendi o ara.Peki yumurta yedirdiniz mi?Artemissisipi
Anladım. SağolunEvet, bir sorun olmadı. Sadece dermatiti biraz alevlendi o ara.
Anladığım kadarıyla normal alerjiler belli bir yaştan sonra geçiyor. Anaflaksi durumunda kalıcı oluyor çünkü bir daha asla temas etmemesi gerekiyor o gıdaya.Anladım. Sağolun
Doğduğundan beri tahin yediğimde gaz bombasına dönüşüyor. Yumurta da öyle etkiledi hep. 4. Aydan sonra yüzünde başladı biraz atopik dermatit. Sonra geçti hemen. Ben diyete başladım 5. Ayda. Açmaya başlamıştım ki başladı tekrar. Şimdi mecburen paketli gıda yedim bir süredir. Sanırım içerikte eser miktarda yazmasa da var içinde süt, nuts, susam vs. Yumurtayı önce ben yiyeceğim gelecek ay. Öbür ay da süt ürünü deneyeceğiz. Ama pek umudum yok şimdiki gidişata bakınca. Uzun sürecek gibi.Anladığım kadarıyla normal alerjiler belli bir yaştan sonra geçiyor. Anaflaksi durumunda kalıcı oluyor çünkü bir daha asla temas etmemesi gerekiyor o gıdaya.
Doktorunuz zamanı geldiğinde yumurta deneyelim diyecektir.
Önemli olan uzun sürmesi değil de kalıcı olmaması diye düşünün.Doğduğundan beri tahin yediğimde gaz bombasına dönüşüyor. Yumurta da öyle etkiledi hep. 4. Aydan sonra yüzünde başladı biraz atopik dermatit. Sonra geçti hemen. Ben diyete başladım 5. Ayda. Açmaya başlamıştım ki başladı tekrar. Şimdi mecburen paketli gıda yedim bir süredir. Sanırım içerikte eser miktarda yazmasa da var içinde süt, nuts, susam vs. Yumurtayı önce ben yiyeceğim gelecek ay. Öbür ay da süt ürünü deneyeceğiz. Ama pek umudum yok şimdiki gidişata bakınca. Uzun sürecek gibi.
Türkiyede çoğu üründe yazmıyor. Benim de alerjim var çoğu şeye. Kalıcı ihtimali yüksek o yüzden. Ek gıdayla proktokolit düzeldikçe belki iyi gelir. Diş dışında huzursuz değil diyete başladığımdan beri. Çok şükürÖnemli olan uzun sürmesi değil de kalıcı olmaması diye düşünün.
Aslında yer fıstığı, susam gibi alerjenlerin koyu renkle yazılması zorunluymuş. Olsa yazardı diye düşünerek kendimi rahatlatmak istiyorum. Bugün markette bir çok ürüne baktık. Çoğunda var bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?