2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Çok çok geçmiş olsun
Benim oğlanda da biz yoğurtta benzer bir tepki yaşadık geçen hafta. 1 çay kaşığı yoğurttan 5 dakika sonra çocuk kıpkırmızı oldu ve tüm vücudu kabardı. Ben de doğduğundan beri hiç diyet yapmamıştım çok gazı vardı ama doktor olabilir beslendikten sonra gazını çıkartın mutlaka diyordu. Cildi için de size çekmiş cildi çok hassas diyordu. Şimdi 5 gündür bende inek sütü proteini içeren her şeyi çıkarttım hayatımdan ama gazı daha çok arttı sanki o kadar üzülüyorum ki
Tahin, yumurta, gluten gibi diğer alerjenleri vermeye o kadar çok korkuyorum ki sizin doktorunuz ekstra bir şey önerdi mi?

Geçmiş olsun size de. Ekstra bir şey önermedi, alerji ilacı yazdı sadece. Bizimki anaflaktik şoka çok yakındı, çok şükür solunum sıkıntısı olmadan gittik hastaneye. Bu tür durumlarda hastaneye gelirken yolda bir şey olmasın diye verebileceğim bir ilaç var mı dedim. Hiçbir şey yok, adrenalin iğnesi var sadece onu sen yapamazsın, alerji doktoruyla görüş bunu dedi. Siz de bir çocuk alerji uzmanına gidin gitmediyseniz. Hem testler yapılır hem neler yapılabileceği konusunda bilgilenirsiniz.

Bizim doktorumuz zaten çocuk alerji uzmanı bu haftaya randevu verdi ama süreç nasıl ilerliyor burda hiç bilmiyorum. Benim de aklıma direkt anaflaktik şoka girse ne yapardım geldi. Onun için bu kadar korktum sanırım. En kötü ihtimalle yazın Türkiye’ye geldiğimde iyi bir doktor bulup götüreceğim artık.

Merhaba 3aydan 6 aya kadar süt ve süt ürünleri diyeti yapmış biri olarak defalarca doktora gittim alerji doktoruna . Siz gorundukten sonra sizi yönlendirecek . Bizimde gaz problemimiz vardı ciddi anlamda ve şişkinlik artık normal gelmiyordu o şekilde gittim doktora ve kaka testlerinden alerjisi olduğu çıktı ortaya ben deri deşti yaptırmadım . Direk süt alerjisi laktoz intolerans teşhisi koyuldu dolayısıyla hersey çıktı hayatımdan 3 ay sonra ek gıdaya başladığımızda Başta hiç süt ve süt ürünleri vermedim . Sizde öyle yapicaksiniz sonra ne zaman uygun goruruse doktor siz önce diyeti acicaksiniz her gün birer kaşık arttırarak tepkime yoksa bebegr scicaksiniz tüm yasaklı gıdaları tsvsitem sebze ve meyve dışında bu dönem risk almayın . Xsten doktor sizi yönlendirir. Fakat süreç uzun ve kolay değil . Bebeğin de alışması zaman alicak öyle düşünün .

Çok teşekkür ederim. Çocuğun derdi çözülsün gerçekten başka bir şey istemiyorum. Yoğurt tadımından sonra her şey daha kötü oldu sanki ve 5,5 ay boyunca ben hiç diyet yapmadım her şeyi yedim biraz kendime de kızıyorum neden ısrarcı olmadım diye. Yani şikayetlerimiz hep belliydi kendimi biraz ciddiye alınmamış ve çocuğumun hakkını savunamamış gibi hissediyorum sanırım. Umarım randevuda kafamdaki sorulara işaret bulabilirim.
Siz şimdi ne aşamadasınız?

Biz açtık herseyi şuan yiyebiliyoruz çok şükür merak etmeyin duzelicek sadece dikkat edeceksiniz canınızı sıkmayın

Kızlar iyi geceler kafama birşey takıldı, oğlum 7,5 aylık 7. Aya girdiğimizden beri kaka sayısı gün içinde çok fazlalaştı eskiden böyle değildi en az 4 kere yapıyor acaba ek gıdamı fazla geliyor kaş yapayım derken göz çıkarıp çocuk gelişemez kilo alamaz diye tedirgin oldum yakın zamanda kontrolde yok gitmekimiyim acaba doktora

kilo gelişiminde sıkıntı yoksa bebişte keyifliyse normal yapması isal gitmiyosa korkma her yediğini yapan bebeklerde var kilo gelişim kaybetmezler anlarsın zaten.bizde 3 yada 4.gün yapıyo yapıncada maşallah dolu dolu taşıyo o gün 2 kere yapıyo fazla ek gıda almadığı halde alsa neler olur kimbilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…