- 14 Kasım 2017
- 965
- 1.811
- 113
- 32
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #5.181
Yok direk endokrine gidiyorum bende profesöreCanim bende ilk gebeligim 35 e cikmisti tup bebekle hamile kalmistim benimde gelisim geriligi olmustu sonra kurtajla aldilar bebegi sonra endok. Prof buldum tedavilerle 2 yil kadar kontrol altina aldi tup bebek hazirligi icin onay verdi benden yana sorun yok ama tedavin baslar baslamaz gel demisti Allah in hikmeti dogal yolla nasip oldu ilk ona gittim hemen yukseltti 5,42 olmustu mart 5 de gittim nisan 2 de gidecegim iste bir daha gunlerini degistirdi prof un dedigine gore tek unsur degildir trioidler bebek kaybinda kromozal bozukluklardan kaynakli olabilir 70lerde tsh gebelik gordum gerizekali mi dogdu hayir diyor ileri yasladdada olmadi bebek diyor tek basina baglayamayiz diyor kayiplarda trioid hastaligina korkma alaninda uzman bul ve kontrollerini ihmal etme endokronoloji bul asil onlarin isi bu yillarca dahileyicilerdr gezdim en buyuk hata
Eğer tiroit hastalığın yoksa ayda bir kan verebilirsin kontrol amaçlıTroid problemi olan kızlar kan değerlerinize kaçınca haftada baktılar. Bana 6+4te baktılar o zaman sonuçlar normaldi. Acaba ara ara bakıp kontrol ediyorlar mı
İkili testi yapan doktor için kadın doğumcunun kayıt açması gerekiyor İstanbul’daBenim şuan kontrollerimün olduğu ilçede ikili tarama yapmıyorlarmış merkezde yaptır dediler merkezde hiçbir doktora muayene olmadım yani illa doktorun mu yönlemdirmesi gerekiyor
Ultrason resmi almadım ordan koştur koştur kbb’ye gittim influenza testi yaptırmayaAnladım canım 9 10. Haftalar baya yukselio sonra giderek düşüyor diye demiştim endişe etme annesi iyidir o da inşallah gerçi ultrason resimlerinde yazar hızı
Bende çokk var hem kasık hem de sezaryen dikişim inanılmaz ağrıyor. Normaldir ama vücudumuzda hormonal değişimler yaşanıyor rahim genişliyor hele bir ikinci trimestere gelelim o sancılar var ya allaha çıkıcakKızlar kasık ağrısı yaşayan var mı? Şimdiye kadar ben de yoktu, 10. Hafta içindeyim bugün başladı . Doktorum rahmin genişliyor dedi ama bilmiyorum. Resmen adet sancısı gibi. Tedirgin oldum
DemeeeeeUltrason resmi almadım ordan koştur koştur kbb’ye gittim influenza testi yaptırmayahazır gitmişken kızımın göz muayenesini de aradan çıkardık o da anası gibi astigmatmış. İnşallah iyidir ve geçici bir durumdur ateşim düşünce düzelir. 10. haftada bir daha kontrole gidicez bakalım nolucak
Bende çokk var hem kasık hem de sezaryen dikişim inanılmaz ağrıyor. Normaldir ama vücudumuzda hormonal değişimler yaşanıyor rahim genişliyor hele bir ikinci trimestere gelelim o sancılar var ya allaha çıkıcak
Seviye olayi nedir canim orta seviye demissin fiyat ona gore mi degisiyor cinsiyeti belli oluyor mu bu teste bende 2 firmayj aradim kafam cok almadi bu testi arastirdimda benimde cuma kontrolum var doktorumla daha bu konulari konusmadikKızlar selam bugün fetal dna testi yaptırdım. Eve gelip 2 tüp kan aldı hemşire. Doktorumun tavsiyesiyle Amerikada Panorama natera araştırma merkezine yaptırdım. Bugün amerikaya gönderdiler sonuç 10 12 arası sürüyormuş. 465 dolara panorama plus yani orta seviye yaptırdım. İnşallah sonuçlar iyi gelir. Yaptırmayı düşünürseniz bilginiz olsun diye yazmak istedim.
Anlıyorum canım geçmiş olsun ozman sizeUltrason resmi almadım ordan koştur koştur kbb’ye gittim influenza testi yaptırmayahazır gitmişken kızımın göz muayenesini de aradan çıkardık o da anası gibi astigmatmış. İnşallah iyidir ve geçici bir durumdur ateşim düşünce düzelir. 10. haftada bir daha kontrole gidicez bakalım nolucak
Bende çokk var hem kasık hem de sezaryen dikişim inanılmaz ağrıyor. Normaldir ama vücudumuzda hormonal değişimler yaşanıyor rahim genişliyor hele bir ikinci trimestere gelelim o sancılar var ya allaha çıkıcak
3 seviyeye göre bakılan sendromlar değişiyor. Doktorum bana orta seviye senin için yeterli dedi. Sanırım 2li 3lü tarama testlerinde riskli gebelik gördüklerine 3.seviye yaptırıyolar. Yani bakılan sendrom 2 3 tane daha fazla. Fiyat değişiyor. 1.ci seviye Panorama basic 425dolar 2.ci seviye panorama plus 465 dolarSeviye olayi nedir canim orta seviye demissin fiyat ona gore mi degisiyor cinsiyeti belli oluyor mu bu teste bende 2 firmayj aradim kafam cok almadi bu testi arastirdimda benimde cuma kontrolum var doktorumla daha bu konulari konusmadik
Ben de aynı firmaya yaptırdım kan aldılar bugün, hemşire hanımın dediğine göre üçüncü pakettekiler Türkiye’de görülen kromozomatik hastalıklar değilmiş bu yüzden orta paket bizim için yeterliymiş3 seviyeye göre bakılan sendromlar değişiyor. Doktorum bana orta seviye senin için yeterli dedi. Sanırım 2li 3lü tarama testlerinde riskli gebelik gördüklerine 3.seviye yaptırıyolar. Yani bakılan sendrom 2 3 tane daha fazla. Fiyat değişiyor. 1.ci seviye Panorama basic 425dolar 2.ci seviye panorama plus 465 dolar
3.cü seviye panorama full 525 dolar . Doktorum orta seviyeyi önerdi. Cinsiyet de belli oluyormuş. Hemşireye bana söylemeseniz olur mu dedim. Doktoruma sonuçları atacaklarını söyledi.
Doğrudur ben sadece tahmin yürütmüştüm. İnşallah sonuçlarımız güzel gelirBen de aynı firmaya yaptırdım kan aldılar bugün, hemşire hanımın dediğine göre üçüncü pakettekiler Türkiye’de görülen kromozomatik hastalıklar değilmiş bu yüzden orta paket bizim için yeterliymiş
Serbest t4 1,15 tsh 2,92 benim. Senin 3 olan hangisiydi canım. Ya benim de annem troid hastası ondan genetiktir böyle şeyler diye bende de olur mu diye bi araştırayım dedimBenim aslında 5 ve 6. Haftada bakılmıştı önce 3.1 sonra 3.5 olmuş gittiğim ilk iki doktor bununla ilgili bir şey demedi üçüncü gittiğim doktor bunlar yüksek neden kimse ilaç başlamamış dedi hemen ilaç başladı ama ben hala istediğim doktoru bulamadım 10 gün sonra bir perinatologa gideceğim inşallah o içime siner onunla devam ederim.
Büyüdükçe rahim bağları yumuşayıp iyice genişliyor sonlara doğru ben çok zorlanmıştım valla ilk zamanlar prenses gibi ne bulantı ne kusma harika geçiyordu hamilelik bu muymuş yani bunda bişey yok ki falan diyodumDemeeeeebu haliyle bile o kadar zorluyor ki bazen
Amin canım inşallahAnlıyorum canım geçmiş olsun ozman sizebol bol dinlen vitamin al sen nekadar iyi olursan bebegin de okadar iyi olur
10. Haftada güzel haberlerle ins
Öyle canım küçükler kıyamıyoruz gerçekten Allah büyük bakalım ilk değiliz son değiliz bire bakan 2 ye de bakar diye teselli ediyorum bende kendimiAh canım benim… İnsanın kuzuyu ayırası gelmiyor ne yataktan ne memeden. Napıcaz biz böyleBebek buna hazır mı bilmiyorum ama benim hazır olmadığım kesin. Sizin ikinci kaza mı oldu planlı mıydı? İki yaş altı iki bebekle napıcaz bakalım
Ben dün gece aniden ateşlendim bu sabah da koşarak hastaneye gittim. Crp yüksek çıktı biraz ama allahtan influenza ya da domuz gribi değil onlar negatif çıktı. Bebek iyiydi kalp atımı biraz hızlı çıktı inşallah kötü bir şey olmaz çok canım sıkkın. Çok kötü sıtmalandım kalça kemiklerim falan nasıl batıyo.
Perinatologlardan takipli doktor oluyor mu bilmiyordumBenim aslında 5 ve 6. Haftada bakılmıştı önce 3.1 sonra 3.5 olmuş gittiğim ilk iki doktor bununla ilgili bir şey demedi üçüncü gittiğim doktor bunlar yüksek neden kimse ilaç başlamamış dedi hemen ilaç başladı ama ben hala istediğim doktoru bulamadım 10 gün sonra bir perinatologa gideceğim inşallah o içime siner onunla devam ederim.
3 olan tsh benim benim de annem ilaç kullanıyor ablam da gebeliğinde kullanmış doktor bana 2 2,5 seviyesine düşürmemiz lazım dedi canımSerbest t4 1,15 tsh 2,92 benim. Senin 3 olan hangisiydi canım. Ya benim de annem troid hastası ondan genetiktir böyle şeyler diye bende de olur mu diye bi araştırayım dedim
Oluyor oluyor zaten ben de kan uyuşmazlığı da olduğu için az da olsa riskli gebelik kategorisine giriyor galiba ama mesela ablam da gebeliği boyunca hep perinatologa gitmişti onda risk vs yoktuPerinatologlardan takipli doktor oluyor mu bilmiyordum
Şimdi tekrardan baktım serbest t3 2.81 serbest t4 0,95 miş tsh 3,5Serbest t4 1,15 tsh 2,92 benim. Senin 3 olan hangisiydi canım. Ya benim de annem troid hastası ondan genetiktir böyle şeyler diye bende de olur mu diye bi araştırayım dedim
Yakın haftadayiz tarifinizin aynısını yaşıyorum 5+0dan beriKızlar merhaba, 7+3'teyim ama kendimi aşırı halsiz hissediyorum. Mide bulantım şiddetli değil fakat yiyeceklere karşı aşırı isteksizligim var. Bugün hicbir sey yiyemedim bu saate kadar, su dahil. Bunun sebebi bulantı değil daha cok böyle aklıma yiyecek geldikçe sanki tıka basa tokmuşum da o tokluğun üstüne yemek yemeye çalışacakmışım gibi bir his. Böyle hisseden var mi? Bu haftalarda doğal mı? Ne zaman geçecek? Kendimi surekli hasta gibi hissetmekten cok bunaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?