2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar şeker yüklemesini bana 24. Haftaya yazdı doktor. Bir de bu içeceği biz mi alıp gidiyoruz? Eylül anneleri grubunda öyle okudum sanki ama doktor hiç öyle bir şey demedi.
Yok canim içeceği onlar veriyor. Ben bu gebelikte düşünmüyorum ama bakalım doktor ne diyecek
20. Haftadayım 5 kilo aldım :/ Çok kasmıyorum ben yemeklerimi sağlam yiyiyorum, bu ara tatlıya çok dadandım umarım bir anda aşırı kilolar almam
Ben de 19 dayım 4 aldım sonra veririz

Yok canim içeceği onlar veriyor. Ben bu gebelikte düşünmüyorum ama bakalım doktor ne diyecek

Benden istedi son kontrolde hem yaşım var, hem ikiz gebelik hem de öncesinde 3 kaybım var. Bütün tuşlara basıyoruz bir yerden gol yemeyelim diye
Tetenoz iki doz ol dedi bana bu arada. Olmayanları görünce korktum.

O ne oluyor gebelik zehirlenmesi geçmiş olsun bu arada.
Kaç haftalıksınız maşallah 1 kilo ne güzel

Bende 17. Haftadayım 1 kilo anca aldım. Öyle aman aman tıka basa yeme isteğim veya iştahım yok. Gebelik zehirlenmesi olunca ne oldu canım nasıl anlaşıldı
Size de maşallah bende 17deyim 3 kilo aldım ama kabızlığın etki ettiğini düşünüyorum çünkü yediklerime dikkat ediyorum genelde

Canan karatayın sağlıklı gebelik için diye videosu var onu izleyince şeker yüklemesinden aşırı soğuyorum Bende yaptırmamayı düşünüyorum galiba ama bakalım doktor ne diyecek

Canan karatayın sağlıklı gebelik için diye videosu var onu izleyince şeker yüklemesinden aşırı soğuyorum Bende yaptırmamayı düşünüyorum galiba ama bakalım doktor ne diyecek
Canan Karatay yerine özellikle hamilelik döneminde bir kadın doğum uzmanına güvenmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Çok hatalı yönlendirmeleri buluyor, adına yüzlerce açılmış dava var. Ben pek güvenemiyorum açıkçası.

Benden istedi son kontrolde hem yaşım var, hem ikiz gebelik hem de öncesinde 3 kaybım var. Bütün tuşlara basıyoruz bir yerden gol yemeyelim diye
Tetenoz iki doz ol dedi bana bu arada. Olmayanları görünce korktum.
Benim de üç kaybım var ve kanama alanım var, riskli gebeyim. Ben de tetanoz aşısı oldum doktorumun önerisiyle Bir ay sonra ikinci dozu da olacağım.

Kızlar şeker yüklemesini bana 24. Haftaya yazdı doktor. Bir de bu içeceği biz mi alıp gidiyoruz? Eylül anneleri grubunda öyle okudum sanki ama doktor hiç öyle bir şey demedi.
Bana 24-28 arası dendi canım, ilk oğlumda şöyle olmuştu 75 grlık to o da değişiyor bazen onu öğren, önce aç gidip veriyorsun sonra o şekeri içip 1 saat sonra kan, ondan da 1 saat sonra tekrar kan, eğer 50 gr ise sanırım sadece ilk saat kan veriyorsun, yanılmıyorsam, zaten sabah kan vermeye aç gittiğinde seni bilgilendirirler.sen alıyorsun o solüsyonu eczaneden yani ben oğlumdakini özelde yaptırmıştım öyle oldu

Kim doğru söylüyor kim gerçekten emin o kadar zor ki gerçekten. Yıllarca süt için dendi sonra neden süt içmemeliyiz kampanyaları çıktı. Bu devirde her şey o kadar kaos ki Allah yardımcımız olsun. Sağlığımız için çalışılsa keşke bu konuda her şey iyi niyetli olsa

Benim de üç kaybım var ve kanama alanım var, riskli gebeyim. Ben de tetanoz aşısı oldum doktorumun önerisiyle Bir ay sonra ikinci dozu da olacağım.
Ben ilk oğlanda 1 doz yaptırdım 2. Doz zamanı toplatıldı muhabbeti oldu o zaman tetanozlarda korktum yaptırmadım. Bunda perinatolog öneriyorum hatta boğmacalı çünkü küçük çocuğunu varmış korur dedi kendi doktorum da bir doz yap yeter dedi, sanırım bir doz yaptırıp geçeceğim, boğmacalı vs. korkuyorum ya yaptırmam sanırım

Şeker yüklemesi konusunda da beni en çok motive eden şey , tedavisinin olması varsa da en azından öğrenip ona göre önlemini alıyorsun, ilk oğlumda 20 üstü kilo aldım ve iri giden bir bebekti şekerden şüphelendiler şeker yüklemesi yapıldı şükür birşey çıkmadı, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım yüklemeden sonra da , o sebeple bunda da yaptıracağım. Yüklenen miktar şekeri zaten almadığım asla tüketmediğim bir miktar değil gerçekten dikkat edenler için yaptırmayabilir belki ama ben bazen tatlıya dayanamıyorum, en güzeli şekersiz beslenmek ama biliyorum oğlana minimum şeker vererek besliyorum dikkat ediyorum

merhabalar : ) bişi sorcam bu konuda deneyimi olan annelere . agustosun basında tatile cıkacagız yaklaşık 28 haftalık olcak bebiş.cok tedirginim.ilk cocugumdada öğrendiğim hafta tatile cıkmıştık :) ama şmdi baya büyük olacak. okadr yol nasıl olur olumsuz bişi yasarmıyım ? iptal etmelimiyim tatili .? çok kararsızzım. siz neler düşünüyorsunz. çünkü tüm yazı hamile geçireceğiz : )

Doktorum bana en fazla 4 saatlik mesafeye dinlene dinlene kendi aracınızla gidebilirsin dedi ama doktoruna sorman en doğrusu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…