- 25 Ekim 2022
- 952
- 1.284
- 43
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #14.141
ben de içim rahat etmeyince yabancı kaynaklara bakıyorumSalı günü tansiyon için hastaneye gidince bebeğe de baktırdım hiçbir kanama alanı yok her şey süper cart curt dediler, gecesinden sonra bir anda kan gelmesi kafamı karıştırdı benim de. Yabancı kaynaklarda "rahim büyürken etrafındaki bir damarı çatlatmıştır bişiiiiicik olmaz" yazıyor:) Türkçe kaynaklarda DÜŞÜÜÜÜÜK yazıyor:)
Herkes cidden kafasına göre:)
İnşallah hepimiz cidden sağlıkla evladına kavuşur, sonra çocuğa ayrıca endişeleniriz:)
Valla anlamıyorum ben de. Okuya okuya dışarıdan tıp bitireceğim:) İnsan nasıl 2'ye 3'e cesaret ediyor anlamıyorum:) Ben bu anksiyeteleri bir daha yaşayamam:)ben de içim rahat etmeyince yabancı kaynaklara bakıyorumşu senin de hissettiğin kasılmaları ben yaklaşık 5 gündür hissediyordum ve o kadar söylediler ki normal değil diye hemen doktoruma randevu aldım. hissetmen gayet normal zayıfsın o yüzden erkenden hissediyorsun dedi. yine mutlaka kilo al dedi ve progesteron verdi. iki gündür kasılma hissetmiyorum fitil kullandığımdandır herhalde. benim doktorum da o kadar pozitif konuşuyor ki telaşlanmamam için mi yapıyor yoksa cidden normal mi anlayamıyorum bazen
bence ilk çocuk olduğu için bu telaşımız:/ Şu bebelerimizi inşallah sağlıkla kucağımıza alabilsek daha rahat ve tecrübeli oluruzValla anlamıyorum ben de. Okuya okuya dışarıdan tıp bitireceğim:) İnsan nasıl 2'ye 3'e cesaret ediyor anlamıyorum:) Ben bu anksiyeteleri bir daha yaşayamam:)
ya bir de çevremdeki hamilelerle tek bir semptomum bile ortak değil ona deliriyorum. sana şundan oldu mu diyorum yooo diyorlar. tek kaldım alooo imdat:)bence ilk çocuk olduğu için bu telaşımız:/ Şu bebelerimizi inşallah sağlıkla kucağımıza alabilsek daha rahat ve tecrübeli oluruz
ben de kimsede olmayan belirtiyle karşılaşınca kadınlar kulübünde eskiden aynı belirtileri yazmış kişilerin profiline giriyorum ve doğumları ne zaman olmuş bebekleri nasıl diye okuyorumya bir de çevremdeki hamilelerle tek bir semptomum bile ortak değil ona deliriyorum. sana şundan oldu mu diyorum yooo diyorlar. tek kaldım alooo imdat:)
3. Gebeliğim hepsinde aynı endişe oluyor tabikiValla anlamıyorum ben de. Okuya okuya dışarıdan tıp bitireceğim:) İnsan nasıl 2'ye 3'e cesaret ediyor anlamıyorum:) Ben bu anksiyeteleri bir daha yaşayamam:)
ben de yarın doktoruma sorucaz fitili yeter cidden gına geldi bana:)ben de kimsede olmayan belirtiyle karşılaşınca kadınlar kulübünde eskiden aynı belirtileri yazmış kişilerin profiline giriyorum ve doğumları ne zaman olmuş bebekleri nasıl diye okuyorumama bazen aynı belirti bile birinde sorun oluyor diğerinde normal inan bana herkes adet sancısı normal ben gebelik boyunca yaşadım diyor ama doktor bana normal değil dedi :/ sabahları yaşıyordum ve fitilden sonra o da azaldı. ben de diğerleri gibi akışına bıraksa mıydım acaba diyorum ama bir yandan da risk almak istemiyorum.
güzel haberler alırsın inşallahben de yarın doktoruma sorucaz fitili yeter cidden gına geldi bana:)
Canım önemli bir şey yoktur umarım kafaya takmamak en iyisi o zaman stressiz ve rahat olabiliyorsun. O yüzden en iyisi doktorunu dinleyip kafaya takmamak canım. Allahın izniyle hiç bir şeyi yoktur bebişinin :)Kızlar günaydın. Grubunuzun talihsizi geldi. 3 gün önce hafif kanamam olduğunu yazmıştım. Doktora sorduğumda hiç gel falan bile demedi ped doldurcak kadar fazla değilse normal, rahim büyürken damar çatlamıştır falan dedi. Salı günü korkunç üzücü bir haber aldım arkadaşımın hamileliğiyle ilgili ve sanırım fazla üzüldüm. O gün nabzım 140’ın altına inmedi. Akıllı saat sürekli “otur yeğenim kendine gel” diyip durdu ama malum öğretmenlik oturmaya fırsatım olmadı. Evde hafif yatağa uzandım bir şeyler izleyecektim bir baktım nabzımı vücudumun her noktasında hissedebiliyorum. Şakasız dev bir atan kalptim öyle bir zonklama. Ve asla düşmedi nabzım. Delircem ama başımın ağrıması, kalbimin sürekli çarpması falan evde eşim de yok birkaç günlük iş seyahatinde, aldım anahtarı çıktım en yakın hastaneye. Dedim ben ölüyor olabilir miyim??? Ekg eko allah ne verdiyse baktılar. Taşikardi dediler. Dedim çok iyi tanıyı bulduk hadi bir de tedaviyi bulalım. Tansiyon 13.9 falan. Doktor dedi anemi olabilir, tiroit olabilir, olabilir de olabilir. Ama tam teşekküllü bir yere git dedi. Çıktım medicalparka gittim. Orada da eko ekg falan. Kardiyoloji evinden pijamasıyla geldi baktı. Sebep yok. O gün artık üzüntüden mi, stresten mi vücudum ölmeye karar vermişneyse çıktım geldim eve rapor yazdılar yat dinlen çarşamba dediler. Ben de dün sağdan sola soldan sağa full yattım. Dün gece rutin olarak 277372 çişime uyandım bir baktım kan. Ama diğerlerinden daha fazla, sildikçe geliyor. Şöyle boşluğa baktım, dedim bende daha fazla takat kalmadı. Napayım artık elimden geleni yapıyorum yani. Yattım uyudum. Şimdi kalktım, baktım çamaşırımda leke var ama daha da kan gelmiyor. Hayatı “amaaan” şeklinde yaşamaya karar verdim valla. Yarın doktorumla rutin kontrolüm var arada derim böyle oldu diye. Onun dışında artık kafama takmayacağım. Kafama taktıköa vücudumda bir şeyler oluyor.
Bu arada hareketleri de hissediyorumgeçen attığı şey tekme değil kafaydı sanırım kiii gene tüm bahtsızlığımla plasentam önde olmasına rağmen hissettim.
Kalan 4,5 ayda herkese akıl sağlığı ve sabır diliyorum canlarım:)
Canım yazdıklarını okudum dilerim ciddi birsey yoktur . İnsan vücudunu dinledikçe birseyler illaki çıkıyor. Ama tabiki kanama ağrı bambaşka şeyler. Çok ciddi olmadığı sürece içimizde can büyüyor bambaşka şeyler oluyor çok normal diyebilmek lazım ama gel gör ki insanız her zaman mümkün değilya bir de çevremdeki hamilelerle tek bir semptomum bile ortak değil ona deliriyorum. sana şundan oldu mu diyorum yooo diyorlar. tek kaldım alooo imdat:)
Herkesin kendi tecrübesini dile getirme, betimleme tarzı farklı olabilir canım. İkisinin arasındaki farkı ancak doktor anlayabilir senin anlatımınla. Bence doktora sormak daha iyi olabilirKızlar bazen bebek karnımda bir yerde toplanmış gibi oluyor veya kafasini poposunu vs sanki karnıma yaslamış gibi toplanma gerilme sertlesme oluyor. Burada o hareket kasılma vs yazılmış. Anlattigim seyler normal bebek hareketi mi yoksa riskli bir durum olan kasılma mı
Kızlar günaydın. Grubunuzun talihsizi geldi. 3 gün önce hafif kanamam olduğunu yazmıştım. Doktora sorduğumda hiç gel falan bile demedi ped doldurcak kadar fazla değilse normal, rahim büyürken damar çatlamıştır falan dedi. Salı günü korkunç üzücü bir haber aldım arkadaşımın hamileliğiyle ilgili ve sanırım fazla üzüldüm. O gün nabzım 140’ın altına inmedi. Akıllı saat sürekli “otur yeğenim kendine gel” diyip durdu ama malum öğretmenlik oturmaya fırsatım olmadı. Evde hafif yatağa uzandım bir şeyler izleyecektim bir baktım nabzımı vücudumun her noktasında hissedebiliyorum. Şakasız dev bir atan kalptim öyle bir zonklama. Ve asla düşmedi nabzım. Delircem ama başımın ağrıması, kalbimin sürekli çarpması falan evde eşim de yok birkaç günlük iş seyahatinde, aldım anahtarı çıktım en yakın hastaneye. Dedim ben ölüyor olabilir miyim??? Ekg eko allah ne verdiyse baktılar. Taşikardi dediler. Dedim çok iyi tanıyı bulduk hadi bir de tedaviyi bulalım. Tansiyon 13.9 falan. Doktor dedi anemi olabilir, tiroit olabilir, olabilir de olabilir. Ama tam teşekküllü bir yere git dedi. Çıktım medicalparka gittim. Orada da eko ekg falan. Kardiyoloji evinden pijamasıyla geldi baktı. Sebep yok. O gün artık üzüntüden mi, stresten mi vücudum ölmeye karar vermişneyse çıktım geldim eve rapor yazdılar yat dinlen çarşamba dediler. Ben de dün sağdan sola soldan sağa full yattım. Dün gece rutin olarak 277372 çişime uyandım bir baktım kan. Ama diğerlerinden daha fazla, sildikçe geliyor. Şöyle boşluğa baktım, dedim bende daha fazla takat kalmadı. Napayım artık elimden geleni yapıyorum yani. Yattım uyudum. Şimdi kalktım, baktım çamaşırımda leke var ama daha da kan gelmiyor. Hayatı “amaaan” şeklinde yaşamaya karar verdim valla. Yarın doktorumla rutin kontrolüm var arada derim böyle oldu diye. Onun dışında artık kafama takmayacağım. Kafama taktıköa vücudumda bir şeyler oluyor.
Bu arada hareketleri de hissediyorumgeçen attığı şey tekme değil kafaydı sanırım kiii gene tüm bahtsızlığımla plasentam önde olmasına rağmen hissettim.
Kalan 4,5 ayda herkese akıl sağlığı ve sabır diliyorum canlarım:)
Anlattığınız şey aynı mı bilmiyorum ama benim sabahları sırt üstü yatınca bebek bir yerde toplanmışsa belli oluyor. Hani karnımın o tarafı şiş oluyor gözle görüldüğü gibi dokununca sertlik de hissediliyor. Böyle bir şey mi sizinki de?Kızlar bazen bebek karnımda bir yerde toplanmış gibi oluyor veya kafasini poposunu vs sanki karnıma yaslamış gibi toplanma gerilme sertlesme oluyor. Burada o hareket kasılma vs yazılmış. Anlattigim seyler normal bebek hareketi mi yoksa riskli bir durum olan kasılma mı
canım valla 2 gündür bu konudan bahsediyorum ben deKızlar bazen bebek karnımda bir yerde toplanmış gibi oluyor veya kafasini poposunu vs sanki karnıma yaslamış gibi toplanma gerilme sertlesme oluyor. Burada o hareket kasılma vs yazılmış. Anlattigim seyler normal bebek hareketi mi yoksa riskli bir durum olan kasılma mı
inşallahDün bebeğimin cinsiyetini öğrendim ben de, erkekmiş.
Plasenta previa olduğunu da öğrendim. İnşallah ilerleyen haftalarda yukarı çıkar da sorunsuz bir gebelik süreci olur.
Aramıza hoş geldin. Erkek anneleri kervanınaDün bebeğimin cinsiyetini öğrendim ben de, erkekmiş.
Plasenta previa olduğunu da öğrendim. İnşallah ilerleyen haftalarda yukarı çıkar da sorunsuz bir gebelik süreci olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?