2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Benim görüştüğüm hiçbir doktor kararı sana bırakıyorum demedi ya hepsi de yaptır dedi
Bana bıraktıkları için kafam karıştı aslında. Yaptır deselerdi yaptırıcaktım. Onlar öyle söyleyince tedirgin oldum açıkcası. Acaba kötü bir şey mi ki riske girmek istemiyorlar dedim.

Benimkiler tamamen bana bıraktı. Hatta aile hekimim işe yarayıp yaramadığından bile emin değilim dedi. Kan alan hemşireye de sordum oda sen karar ver dedi. E haliyle kafam karıştı. Kendi doktorumda sen nasıl istersen dedi ben bebeğe bir şey olursa diye korkuyorum.

Şekeri de sordum onu önerdi bir zararı yok dedi doktorum bende tamam yaptırıcam dedim. Zaten o ne derse ona göre hareket ediyorum. İkili istemiyorum fetal yaptır dedi hay hay dedik. Detaylıyı bu hastanede yaptırma daha iyi doktorlar var dedi. Ona da tamam dedik. Ne derse kabul ediyoruz. Bunda cok kararsız konuştuğu için kalakaldım ortada. Gece uyuyamıyorum bunu düşünmekten

Kararsız konuştuysa yaptırırsam ne gibi bir olumsuzluk yaşayabilirim, yaptırmazsam ne gibi bir olumsuzluk yaşayabilirim diye sorup ona göre bir karar verebilirsiniz Çünkü sizi arada bıraktıysa bu soruları cevaplamalı.

Aynı şekilde 2li tarama yanılma payı çok yüksek, maddi durumun varsa direkt Fetal yaptır ama bu hastanede değil çok pahalı dedi. Perinatolog için de 2 doktor ismi verdi hastanenin dışında, şeker yüklemesi de yapacağım dedi ama tetanoz için hiç net konuşmadı sen bilirsin dedi. Hatta devlette doğum yaptırmam kesin diyorsan gerek yok ama başka hastanelerde de yaptırabilirim diyorsan yaptırma diyemem oranın koşullarını bilmiyorum dedi. Sanırım kirli paslı hijyen koşullarına uygun olmayan ameliyat aletlerinden mikrop kapma durumundan korkuyorlar.

Bilseydim bende hamilelikten önce olurdum. Hiç araştırmadım böyle şeyleri. Tek yaptığım hamilelikten önce eşime sma testi yaptırmak. Bilseydim aşıyı da olurdum planlı gebelikti çok pişmanım

Evet oda doğru. Aile hekimiyle uzun uzun konuşmuştuk ama kendi doktorum cok detay vermedi.

Benim doktorum da karari bana birakti ben de demekki cok gerekli degil ve riskli diye dusunerek suanlik yaptirmamayi dusunuyorum

Ay sanki aynı doktorumuz. Perinatolog önerdi dışardan 2 tane onlardan birine gidicem. Fetalde de hastanede yaptırmadı. Bana da hastaneden kaynaklı düşünüyorsan tetenozu burda öyle birşey kapman mümkün değil. Ben giricem zaten doğumuna. Bana güven o konuda dedi. Ama dışarda çivi batar dikkat edemem dersen yaptır dedi. Sen karar ver dedi

Bana bıraktıkları için kafam karıştı aslında. Yaptır deselerdi yaptırıcaktım. Onlar öyle söyleyince tedirgin oldum açıkcası. Acaba kötü bir şey mi ki riske girmek istemiyorlar dedim.
Ben de aynnenn boyle dusunuyorum doktorum yaptir dese yaptirirdin bana birakinca korktum

Evet birebir aynı şeyleri demiş Gülşen Hanım mı yoksa doktorunuz

Dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim ben de, erkekmiş.
Plasenta previa olduğunu da öğrendim. İnşallah ilerleyen haftalarda yukarı çıkar da sorunsuz bir gebelik süreci olur.
Maşallah
Teşhis olarak mı koydu bunu? Bana ikidir o alana soru işareti bırakıyorum dedi çünkü. İnşallah yukarı çıkar ve sağlıklı bir şekilde doğumun gerçekleşir

Bende evdeyim çalışmıyorum. Ama tabi haftasonları illa ki dışarı cıkıyoruz ama bu zamana kadar hiç çivi batmadı dışarda bana. Bundan sonrada batmaz heralde diyorum kendi kendime

Devlet hastanelerinde de öyle paslı aletler kullanılacağını sanmıyorum ya. Bende hastanede çalışıyorum denetimler var vs. O yüzden eskisi gibi değildir o koşullar diye düşünüyorum. Bazı doktorlarda kesin ol diyorlar. Doktorlarda biz gibi ikiye ayrılmış durumda herhalde Sen bilirsin diyenlerin ne çekinceleri var acaba mesela onlar ne düşünüyor. Kesin emin olanlar gerçekten ne düşünüyor? Çok merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…