2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Biz iki haftadır evde değiliz daha dün geldik evimize, önce bayram için memlekete sonra tatile gittik. Benim bebe bir keyifli bir mutlu. Çocuk gördü mü ondan mutlusu yok, kalabalık olunca da öyle, biri laf atsa da gülsem diye bakıyor. Otelde de yoruldu etti uykusu gelince kendi uyudu, akşam hep dışarıdaydık o gürültüde bana mısın demedi.

Velhasıl benim bu iki haftadan çıkardığım sonuç ben bu bebeyi evde yoramıyorum galiba. Sosyallik istiyor dışarı istiyor demek ki. Ya da benden sıkılıyor. Hep mızmız çünkü evde. Tek başına oynamaz iki dk odadan çıkarım bağırarak ağlar falan. Ne yapayım bebe 8 aylıksın daha oyun grubuna mı gidelim şimdiden. Yarın eşim işe dönüyor başbaşa kalıcaz iki haftanın sonunda hayırlısı bakalım 😂 Nasıl yorcaz biz bu bebeleri ya 🥲

Bizimkide evde mız mız koltuğa oturuyorum yerde oynasın die ona bile ağlıyo illa dibinde durcam çok yoruyo bu durum dışarda cok keyfli emzir koy bebek arabasına gezdir istiyo 😄 çok sükür uykularımız düzenli gece emmeyi kestik sayılır her gece uyanmaz cok nadir 1 kere emer yada su içer uyumaya devam eder inş bozulmaz 🙈

Arkadaşlar bebeğim idrar yolu enfeksiyonu olmuş. İki gündür ateşi devam ediyor. Antibiyotik veriyorum . Ama ateşi bir an da 39 a kadar çıkıyor . Tavsiyeniz var mı çok korkuyorum

Oğlumun 2 dişi çıkmıştı bu ara ısırma huyu çıktı meme uçlarım yara oldu çok hassaslaştı ısırarak çekiyor sürekli ne yapacağımı bilemiyorum
Isırınca memeden çekip hayır demek gerekiyor. Önünde sonunda anlıyorlar. Benimkinin alt üst 3er tane. Tek altta ya da üstte olsa daha dayanılabilirdi ama böyle tam koparacak gibi oluyor. Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum. Hayır diyip kapatıyorum göğsümü. O da anlıyor ya gülüyor ya da küsüyor. Ama anladı çok şükür 3 4 gündür ısırmıyor. Biberonu ve emziği bıraktığı için iyice bana düştü. Hele bu ay hiç kilo alamamış hatta vermiş bile 100 gr. Sağıp veremiyorum da. Mecbur emzirmek zorundayım.

Arkadaşlar bebeğim idrar yolu enfeksiyonu olmuş. İki gündür ateşi devam ediyor. Antibiyotik veriyorum . Ama ateşi bir an da 39 a kadar çıkıyor . Tavsiyeniz var mı çok korkuyorum
Çook geçmiş olsun. Su içir canım aldığı kadar

Isırınca memeden çekip hayır demek gerekiyor. Önünde sonunda anlıyorlar. Benimkinin alt üst 3er tane. Tek altta ya da üstte olsa daha dayanılabilirdi ama böyle tam koparacak gibi oluyor. Yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum. Hayır diyip kapatıyorum göğsümü. O da anlıyor ya gülüyor ya da küsüyor. Ama anladı çok şükür 3 4 gündür ısırmıyor. Biberonu ve emziği bıraktığı için iyice bana düştü. Hele bu ay hiç kilo alamamış hatta vermiş bile 100 gr. Sağıp veremiyorum da. Mecbur emzirmek zorundayım.

Veriyorum ama kusuyor. İnsan ne yapacağını bilemiyor . Gece çok kötüydü. Hep 38 üstü ateş oldu. Allahım evlatlarımızı korusun

Bağırıp çekiyorum gülüyor aynen ya da ağlıyor vermeyince hırslanıyor falan. İnşallah geçici bir süreçtir

Diş çıkarma sürecine yeni girdik sanırım. Çok ağlıyor, uyuyamıyor, mama dahil yemek istemiyor az yiyor. Parmağıyla diş etine bastırıp çığlık atıyor. Önceden parmağımı verirdim ısırırdı şimdi elletmiyor hiç. Bir şeyi ısırsa ağlıyor. Kaç günde çıkıyor bu dişler? Tetagil veriyorum, diş kaşıyıcılarını dolapta soğutup veriyorum, biraz önce biberon ucuna su doldurup buzluğa attım onu da deneyeceğim.
Başka yapabileceğim bir şey var mı?

Diş çıkarma sürecine yeni girdik sanırım. Çok ağlıyor, uyuyamıyor, mama dahil yemek istemiyor az yiyor. Parmağıyla diş etine bastırıp çığlık atıyor. Önceden parmağımı verirdim ısırırdı şimdi elletmiyor hiç. Bir şeyi ısırsa ağlıyor. Kaç günde çıkıyor bu dişler? Tetagil veriyorum, diş kaşıyıcılarını dolapta soğutup veriyorum, biraz önce biberon ucuna su doldurup buzluğa attım onu da deneyeceğim.
Başka yapabileceğim bir şey var mı?
Yeni döneminiz hayırlı olsun, 5 buçuk aylıkken girdik biz de, şuan 8. Dişi patlatmasını bekliyoruz, bu dişler çık çıııık bitmiyor 🥲 biri çıkarken biri patlıyor, birisi yeni oluşuyor, özellikle üst köpek dişleri içimizden geçti 😂 zeytinyağı karanfil karışımını öneririm, bizim doktorumuz alternatif olarak günde bi defa karanfil yağı da verebilirsiniz dedi ama vermeden tadına bakın, müthiş acı ve keskin bi şey, verebileceğiniz en minimum düzeyde verin. Bir de diş jeli aldık yine doktor önerisiyle, buzdolabında bekletiyoruz, çok huzursuzlandığında da onu kullanıyoruz. Şimdiden kolaylıklar dilerim

Back
X