Benim annemler 2 sene önce arsa aldi yazlık ev yaptırdı. Herşey ekiyor bamya fasulye domates biber salatalık yeşillik havuç turp herşey var. Sıfır ilaçla hepsi de yetişiyor ve acayip lezzetli oluyor. Dommates salçası menemen sos herşey yapıyoruz. Buzluğa da dolduruyoruz fasulye bamya falan. Belki sizin yaşadığınız yerden kaynaklıdır bilemiyorum bizim burda yazlık evi olan bahçe eken çok insan var hepsi de yetiştiriyor güzelce satan da çokYani organik üretim o kadar zor bişey ki. Bizim bahçemiz var evinizin müstakil baya büyük meyve agaçları var bide bir kısmına hobi bahçesi yapmıştık. Her yıl kavga dövüş sebze ekiyoruzsonra onlar ya ölüyor ya kurtlanıyor böcekleniyor örümcek falan yencek halde olmuyor. artık pes ettik gecen yıl bıraktık. Ha öyle sulama sistemi falan da var tabi. Meyve agacı olarak dut portakal limon ayva elma erik şeftali kayısı falan var. Kumkat hünnap var. Yiyemiyoruz katiyen ya olmuyor ya da oldugunda böcek kurt. Dut bile kurtlanıyor ya. Kaseye topluyoruz 2 dak gidip geliyoruz kasede kurtlar kimse inanmıyo dutta kurt olmaz dio. Buyrun yiyin diyorum. Neyse zaten 700 m2 kadar çim alanımız var akşamları hava guzel olunca betonda değil çimde oturalım diyoruz ayaklarımız nötrlesin enerjimizi bu sefer gene sinekten böcekten kaşınıyoruz. İlaç yapılıyo gene oluyo. Allahım yabani otu ( yabani diyorum cünkü ekilen çimler hep yabanileşiyor yada etraftan tohum uçuyor falan azalıyor oranı)bile ilaçlamadan güzel durmuyor. yani ben kendi bahçemde ellerimde 3 domates yetiştiremiyorum. Dedeler de köyde yani anne baba anlıyor bu iştwn ama olmuyo oyızden cevremde organik diye satılan hiçbi meyve sebzeye inanamıyorum
Ah süperKakası biraz koyulaştı yediği zaman onun haricinde Bi sıkıntı olmadı
Kızlar şimdi hangi süt ve hangi mayayla yogurt yapıcaz. Jersey alsam die dusunmustum ama pastorize yoktur ne alıcaz bide öaya da onemli değil mii
Filede Jersey günlük süt de varmış da ben bulamadım bizim filede. Ben tutturamadım activiayla. Bildiğim gibi yaptım ya sonraOldu mu yogurt yaaa. Ben bazı yprumları kaydetmişim ama marka yazanları kaydetmemişim
Ben tutturamadım valla ya, hemen hemen aynı yapmışız da olmadı benimki. Ben normal bildiğim gibi jersey sütten yaptım geçtim yaBen yaptım gayet güzel oldu tadı da. Bir litre süte iki kutu activia kullandım. 48 dereceye kadar soğuduktan sonra süt yoğurtla sütü karıştırıp tüm süte döktüm. 50 derece fırını ısıtıp 4 saat kadar fırında beklettim. Bir gece de dolapta kaldı. Kıbrısta olduğum için buranın yerel markalarından birinin sütüyle yaptım.
İyi bari sevindim canım inşallah bezi değişince geçerDoktordan çıktık buraların en eski çocuk doktoruymuş baya tecrübeli. Besin alerjisi değil bu dedi bez değiştirdiğimiz için olabilirmiş ama cildi kuru dedi bana baktı genetik olabilir dedi eski bezimize dönüp bol nemlendirme yapcaz iki hafta sonra tekrar bakcak
Ay inş ya bozuyorum diyeti vallaİyi bari sevindim canım inşallah bezi değişince geçer
Yaa ben as once cıktım süt alayım die günlük bulamadım. Keçi aldım ama cok pahalıymıs yaa. Sonra dediler ki keçi cok kokuyo yemeyebilir. Jersey alıcam heraldeBen de kesinlikle inanmıyorum ya çok zor ilaçsız sebze meyve üretmek. Benim babaannem bile tarlayı ilaçlardı yoksa hiçbir şey üretemiyolardı dediğin gibi böcek oluyodu bilmem ne. Bi de süt daha sıkıntı yani bilmediğim insandan alıp bebeme yediremem onu belki sattığı süt bile değil süt tozunu sulandırıyo nerden bilcem gözümle görmem lazım
Boz gitsin zaten yediklerinden olsa kaç aydır aynı şeyleri yiyosun niye olmuyor da şimdi oldu kiAy inş ya bozuyorum diyeti valla
he kokuyosa benim midem bulanır zaten hiç girmem keçi işineYaa ben as once cıktım süt alayım die günlük bulamadım. Keçi aldım ama cok pahalıymıs yaa. Sonra dediler ki keçi cok kokuyo yemeyebilir. Jersey alıcam heralde
Ben de öyle düşünüyodum ya inş yanılmam ama bana da baktı senin cildin de kuru dedi bana çekti heralde ne bileyimBoz gitsin zaten yediklerinden olsa kaç aydır aynı şeyleri yiyosun niye olmuyor da şimdi oldu ki
Benim cildim de kuru kışın dirseklerim kuru kuru olur saç diplerim kurur dökülür. Yazın kendiliğinden geçiyor. Benim kızımın da yuzunde var kuruluk cildinde pek değil de krem sürünce geçiyor biraz sonra tekrarlıyor yüzüBen de öyle düşünüyodum ya inş yanılmam ama bana da baktı senin cildin de kuru dedi bana çekti heralde ne bileyim
Kız ne hızlısın
Benimkinin de kutusu yırtıktı hiç koruma yapmadan göndermişlerKız ne hızlısınbenimkide gelmiş ama eşğm kıtusu paramparça dedi inşallahs aglam gelmiştir
Link atar mısın canım bende alcamda
Link atar mısın canım bende alcamda
https://app.hb.biz/MiEXAeqe2YaY ebebeğin kendi sitesinde de var ben burdan aldımLink atar mısın canım bende alcamda
aa doğru evet ben ya yanlış yazmışım. sindirimi kolay ve daha az alerjen diye tavsiye ettiler banaKeçi sütü anne sütününe en yakın diolar ama sebebi sindiriminin daha kolay olması. Onun dısında vitamin içerik olarak daha zayıf bugun okudum.
Çok sevindim canım. Benim doktorun dediğini demişDoktordan çıktık buraların en eski çocuk doktoruymuş baya tecrübeli. Besin alerjisi değil bu dedi bez değiştirdiğimiz için olabilirmiş ama cildi kuru dedi bana baktı genetik olabilir dedi eski bezimize dönüp bol nemlendirme yapcaz iki hafta sonra tekrar bakcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?