Yani organik üretim o kadar zor bişey ki. Bizim bahçemiz var evinizin müstakil baya büyük meyve agaçları var bide bir kısmına hobi bahçesi yapmıştık. Her yıl kavga dövüş sebze ekiyoruz
sonra onlar ya ölüyor ya kurtlanıyor böcekleniyor örümcek falan yencek halde olmuyor. artık pes ettik gecen yıl bıraktık. Ha öyle sulama sistemi falan da var tabi. Meyve agacı olarak dut portakal limon ayva elma erik şeftali kayısı falan var. Kumkat hünnap var. Yiyemiyoruz katiyen ya olmuyor ya da oldugunda böcek kurt. Dut bile kurtlanıyor ya. Kaseye topluyoruz 2 dak gidip geliyoruz kasede kurtlar
kimse inanmıyo dutta kurt olmaz dio. Buyrun yiyin diyorum. Neyse zaten 700 m2 kadar çim alanımız var akşamları hava guzel olunca betonda değil çimde oturalım diyoruz ayaklarımız nötrlesin enerjimizi bu sefer gene sinekten böcekten kaşınıyoruz. İlaç yapılıyo gene oluyo. Allahım yabani otu ( yabani diyorum cünkü ekilen çimler hep yabanileşiyor yada etraftan tohum uçuyor falan azalıyor oranı)bile ilaçlamadan güzel durmuyor.
yani ben kendi bahçemde ellerimde 3 domates yetiştiremiyorum. Dedeler de köyde yani anne baba anlıyor bu iştwn ama olmuyo
oyızden cevremde organik diye satılan hiçbi meyve sebzeye inanamıyorum