- 17 Temmuz 2022
- 4.579
- 3.939
- 83
- 30
Karnındakiler benziyorAzınca böyle oluyor yanağı, vücudu daha az şuan sönük biraz.biraz da bacaklarda var bu şekilde kurudu yara gibi oldu heralde soyulacak atılıyor
Oldu mu yogurt yaaa. Ben bazı yprumları kaydetmişim ama marka yazanları kaydetmemişimKızlar ya ek gıda tadımları için marketten günlük süt aldım, Activia ile mayaladım probiyotik olsun diye ama emin olamadım. Yapanlarınız nasıl yaptı?
yani isilik gibi mi bilmiyorum ama nemlendirince geçecek bişey gibi. yüz biraz hassas bölge olduğu için kafama göre krem sürmek istemedim. mustela dediler ama ona da güvenemedim kimisinde çok daha kötü yapmış. kendi sütüme çok az zeytinyağı karıştırıp yüzüne sürdüm iki kere. o iyi geldi gibi. ama gün içinde o kadar çok tükürükleniyor ki o bölge. kuruyor sürekli. bugün mesela kızarıklık azalmış pul pul olmuş gibi geldi. sizin evet, egzama gibi de duruyor biraz. bebeklerde böyle şeyler çok olur, zamanla geçer diyor annem. bekliyorum ben de bakalımSizin isilik gibi bişey o zaman.. bizde hem yanakta var hem karıb bölgesinde ara ara geçiyor sonra yine aynı. Mesela şuan yanağın biri tekrar kızarmış. Görüntü atayım artık bende şaşırdım nasıl yapsam bilmiyorum başka doktora götürücem yine bakalım o ne diyecek
keçi sütü almayı düşünen var mı? bizim burada satan bi yer vardı. daha besleyici falan diyorlar alsam mı bilemedimKızlar şimdi hangi süt ve hangi mayayla yogurt yapıcaz. Jersey alsam die dusunmustum ama pastorize yoktur ne alıcaz bide öaya da onemli değil mii
Evet sizinki tükürük öpme vs den oluyor olabilir bizimki gibi değil.. zamanla kendiliğinden de geçebilir bence biraz daha bekleyin eğer bebeği çok rahatsız etmiyorsayani isilik gibi mi bilmiyorum ama nemlendirince geçecek bişey gibi. yüz biraz hassas bölge olduğu için kafama göre krem sürmek istemedim. mustela dediler ama ona da güvenemedim kimisinde çok daha kötü yapmış. kendi sütüme çok az zeytinyağı karıştırıp yüzüne sürdüm iki kere. o iyi geldi gibi. ama gün içinde o kadar çok tükürükleniyor ki o bölge. kuruyor sürekli. bugün mesela kızarıklık azalmış pul pul olmuş gibi geldi. sizin evet, egzama gibi de duruyor biraz. bebeklerde böyle şeyler çok olur, zamanla geçer diyor annem. bekliyorum ben de bakalım
Doktor süt ve süt ürünlerini yeme fıstık falan dikkat et demişti ama ben ara ara yedim tam bir diyet yapamadım kafama göre bazı şeyleri yemiyorum alerji yapabilecek. Farklı bir doktora daha gösterip o şekilde devam edicem size de haber veririm gittiğim zamanKarnındakiler benziyorne diyeti yapıyosun işe yaramadı mı ben konuşmaları pek okuyamadım
Ben yaptım gayet güzel oldu tadı da. Bir litre süte iki kutu activia kullandım. 48 dereceye kadar soğuduktan sonra süt yoğurtla sütü karıştırıp tüm süte döktüm. 50 derece fırını ısıtıp 4 saat kadar fırında beklettim. Bir gece de dolapta kaldı. Kıbrısta olduğum için buranın yerel markalarından birinin sütüyle yaptım.Kızlar ya ek gıda tadımları için marketten günlük süt aldım, Activia ile mayaladım probiyotik olsun diye ama emin olamadım. Yapanlarınız nasıl yaptı?
Ben çok katı süt ürünleri ve yumurta diyetine başladım 3. Gündeyim ara ara kızarıklar artıp sönüyo anlayamadım. Bugün başka doktora gidicez 3te randevumuz varDoktor süt ve süt ürünlerini yeme fıstık falan dikkat et demişti ama ben ara ara yedim tam bir diyet yapamadım kafama göre bazı şeyleri yemiyorum alerji yapabilecek. Farklı bir doktora daha gösterip o şekilde devam edicem size de haber veririm gittiğim zaman
1800lü yıllarda keçiler insan bebeklere süt annelik yapıyolarmış daha yeni okudumkeçi sütü almayı düşünen var mı? bizim burada satan bi yer vardı. daha besleyici falan diyorlar alsam mı bilemedim
keçi sütü almayı düşünen var mı? bizim burada satan bi yer vardı. daha besleyici falan diyorlar alsam mı bilemedim
keçi sütü almayı düşünen var mı? bizim burada satan bi yer vardı. daha besleyici falan diyorlar alsam mı bilemedim
Keçi sütü anne sütününe en yakın diolar ama sebebi sindiriminin daha kolay olması. Onun dısında vitamin içerik olarak daha zayıf bugun okudum.1900lü yıllarda keçiler insan bebeklere süt annelik yapıyolarmış daha yeni okudumfaydalıymış yani
Doğrudur o kadar detay yoktu anne sütüne en yakın süt olduğu yazıyoduKeçi sütü anne sütününe en yakın diolar ama sebebi sindiriminin daha kolay olması. Onun dısında vitamin içerik olarak daha zayıf bugun okudum.
Şimdi napıcaz pastorize sütmü alıcaz günlük süt mü kiloyla mı keçi mi. Migrostanmı yerel markettenmi mayası hazır mı konşudan mıDoğrudur o kadar detay yoktu anne sütüne en yakın süt olduğu yazıyodu
Ben burdaki arkadaşın kocasına güvenerek migrostan günlük pastörize sütaş alcamŞimdi napıcaz pastorize sütmü alıcaz günlük süt mü kiloyla mı keçi mi. Migrostanmı yerel markettenmi mayası hazır mı konşudan mı
Ha o sütaş mıydı. Kız bulamadım o mesajıBen burdaki arkadaşın kocasına güvenerek migrostan günlük pastörize sütaş alcamköyde bi tanıdık varmış o da bi bakıcak güvenilir ineği olan biri var mı diye
Evet işte büyük firmalar mutlaka denetleme yapıyodur ama x birinin kendi kafasına göre sattığı sütten nasıl emin olcaz su mu katıyo napıyoHa o sütaş mıydı. Kız bulamadım o mesajıben de o kocaya güveneyim. Bi araştırmacı ( emindeğilim tabi kümdi ) bu sallama caylar içinde aktardan almayın demişti aktara gelen kimbilir nereden geldi. Egzoz yemiş ot aldıgımız sallama çaydan kat kat kötü demişti. Bilindik markalardan alın diodu. Süt içinde öyle bi durum olabilir
Yani organik üretim o kadar zor bişey ki. Bizim bahçemiz var evinizin müstakil baya büyük meyve agaçları var bide bir kısmına hobi bahçesi yapmıştık. Her yıl kavga dövüş sebze ekiyoruzEvet işte büyük firmalar mutlaka denetleme yapıyodur ama x birinin kendi kafasına göre sattığı sütten nasıl emin olcaz su mu katıyo napıyo
Ben de kesinlikle inanmıyorum ya çok zor ilaçsız sebze meyve üretmek. Benim babaannem bile tarlayı ilaçlardı yoksa hiçbir şey üretemiyolardı dediğin gibi böcek oluyodu bilmem ne. Bi de süt daha sıkıntı yani bilmediğim insandan alıp bebeme yediremem onu belki sattığı süt bile değil süt tozunu sulandırıyo nerden bilcem gözümle görmem lazımYani organik üretim o kadar zor bişey ki. Bizim bahçemiz var evinizin müstakil baya büyük meyve agaçları var bide bir kısmına hobi bahçesi yapmıştık. Her yıl kavga dövüş sebze ekiyoruzsonra onlar ya ölüyor ya kurtlanıyor böcekleniyor örümcek falan yencek halde olmuyor. artık pes ettik gecen yıl bıraktık. Ha öyle sulama sistemi falan da var tabi. Meyve agacı olarak dut portakal limon ayva elma erik şeftali kayısı falan var. Kumkat hünnap var. Yiyemiyoruz katiyen ya olmuyor ya da oldugunda böcek kurt. Dut bile kurtlanıyor ya. Kaseye topluyoruz 2 dak gidip geliyoruz kasede kurtlar kimse inanmıyo dutta kurt olmaz dio. Buyrun yiyin diyorum. Neyse zaten 700 m2 kadar çim alanımız var akşamları hava guzel olunca betonda değil çimde oturalım diyoruz ayaklarımız nötrlesin enerjimizi bu sefer gene sinekten böcekten kaşınıyoruz. İlaç yapılıyo gene oluyo. Allahım yabani otu ( yabani diyorum cünkü ekilen çimler hep yabanileşiyor yada etraftan tohum uçuyor falan azalıyor oranı)bile ilaçlamadan güzel durmuyor. yani ben kendi bahçemde ellerimde 3 domates yetiştiremiyorum. Dedeler de köyde yani anne baba anlıyor bu iştwn ama olmuyo oyızden cevremde organik diye satılan hiçbi meyve sebzeye inanamıyorum
Yani inek bile olsa antibiyotik kullanmış olma ihtimali baya yuksekBen de kesinlikle inanmıyorum ya çok zor ilaçsız sebze meyve üretmek. Benim babaannem bile tarlayı ilaçlardı yoksa hiçbir şey üretemiyolardı dediğin gibi böcek oluyodu bilmem ne. Bi de süt daha sıkıntı yani bilmediğim insandan alıp bebeme yediremem onu belki sattığı süt bile değil süt tozunu sulandırıyo nerden bilcem gözümle görmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?