2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Demir depoları 4 aydan sonra boşalıyor ve anne sütü aldıgı için yerine koyulamıyor. Mama ile beslenenlerde durum farklı cunku mamalarda takviye var. Et yiyene kadar cocuk bebekken demir eksikligi oluyo. İlerdede kansızlık . yani bize vermemişler diyoruz ama yani lülkenin cogu kansızlık çekiyo. Mama kullanımıda az değil bizim donemimizde kansızlık cekmeyen de oyuzden cekmıyodur tabi o işin genel durumu. İstisnalar var. Her bebek kansızlık yasıycak yada yasamıcak denemez tabi. Diş boyama olayınıda sormuştum arkadaşıma dişimi var da boyuycak dedi diyelimki boyadı. İlerleyen donemde olabiliyor herkeste değil. Zaten dökülcek dişleri. Dior doktorlar. Bizim cevremizdeki bütün cocuk doktorları kendi cocuklarına kullanıyor. Saglık ocagının verdigi ve türevi damlalar 5 damla gibi kullanılıyor ama diger içerigi iyi denilen damlaları aynı etkiyi görmek için 30 -40 a kadar cıkan sayıda verılıyor buda zor oluyor bebek için. E bizim içinde maddi külfet. Bizde şimdilik kabız yapmadı. Benim kardeşim de cocuk doktoru Biraz katı demir konusunda. Sürekli kansızlıkla gelen çocuklarla ugrasıyorlar. Kansızlıgı tedavi etmek cok zor. Başka standartlarıda düşürüyor diye. Yani yeğenine zararlı şeyler yapmaz diye dinliyoruz ( ama sorguluypruz sürekli de taciz ediyoruz )

Aaaa kanlı ishal mi?! Ben kakasinda kan gibi şeyler gördüm ama bana normal dediler. Off uykularım kaçtı resmen. Demiri kullansam mı kullanmasam mi diye.
Kakada boyama yapıyor demir. Söyluyo doktorlar zaten merak etme. Böyle kucuk pıhtı gibi sayler oluyo. Kan gibi değil anlarsın sen de

A adenliya Cucuthecatt benim kpederim zeytinligi var. 0 ilaç. 0 bakim. Çok az verim veriyor. Anca bizim aileye yetiyor. Ama halası gübre ilaç vs atıyor ve onlar satış yapacak kadar çok yağ alıyor. İncir ağacı dikmeyi deneyebilirsiniz ben çok anlamıyorum ama zeytinlere böcek gelmesin diye incir ağacı dikerlermis. Böcekler incirleri yemeye gider zeytinlere dokunmazlarmis. Böyle doğal yöntemler var ama bilmiyoruz malesef. Keşke biri bu bilgileri toplayıp kitap yapsa

Ay az önce vazgeçmiştim. Şimdi tekrar vereyim madem dedim Hahah yarın işe gideceğim sırf bunu düşünmekten uyuyamıyorum

Of bu yaşlılar da. Bayılıyorlar çocuğun ağzına bisiler tikmaya djd

Kakada boyama yapıyor demir. Söyluyo doktorlar zaten merak etme. Böyle kucuk pıhtı gibi sayler oluyo. Kan gibi değil anlarsın sen de
Ya bizim demir ilacı işe yaramıyo mu diye düşünmeye başladım. Kaka rengi aynı hiç öyle şeyler olmadı hiç etkisi olmadı hatta

Aynısı fgkljhg bizde de bir anda döküntü çıktı alerji mi kuruluk mu çözmeye çalışacağız… Yarın ilk ek gıda günümüz
Bana bi doktor besin alerjisi dedi diyete başlattı diğeri kuruluktan egzama olmuş belki bez değiştiği içindir dedi kafalar karışık ben ek gıdaya 6. Ayını doldurunca başlamaya karar verdim

Süt demirin emilimini azaltır. Sütten en az bir saat sonra verilmesi gerekiyor demirin. süte karıştırılarak verilmesi yanlış bir öneri olmuş.
Demir eksikliği zeka geriliğine kadar ilerleyebilir. Motor gelişimini yavaşlatır. Zaten tedavi değil koruma dozunda başlanılıyor. Mama alıyorsa sorun olmayabilir takviye içerdiği için ancak anne sütün demir çok az geçiyor.

Sidefer kullanıyorduk ama dün konuştuğum bir doktor onda süt var ocean kullan dedi. Ona geçiyoruz. Kullanırım ya. Demir önemli. Sütle vermemeliyiz diye biliyorum emilim açısından. Dişler çıkınca da fırçalarız. Araştırıcam suyla veya yiyecekle ilgili durumu bilmiyordum. Bakıcam.

ben de bebeğimde anemi olduğu için bu konuda bizzat yaşayarak bilgi sahibi oldum, birkaç şeyi düzeltmek isterim öncelikle demir dişleri karartabiliyor ama bizim bebeklerin henüz dişi olmadığı için sorun yok. eğer dişleri olsaydı dediğin gibi ilacı verip arkasından suyla dişlerini temizlememiz gerekirdi. ikincisi kalsiyum, demirin etkisini engelleyen bir şey o yüzden demirle birlikte süt vermek doğru değil. olabildiğince emzirdiğimiz saate uzak bir zamanda vermeliyiz demiri. ek gıdayla beslenseydi limon suyuna karıştırıp verin derdim, dedi bizim doktor. çünkü c vit. demirin etkisini artıyor. üçüncüsü demir, anne sütünden bebeğe geçmiyormuş. ben bu konularda biraz gevşek biri olarak, takviyeye ne gerek var biz takviye mi kullanmışız demiştim ve doktorun demir ilacı önerisine çok kulak asmamıştım. sonra bir gece bebeğimin teninde mor lekeler fark edip acile gittik, kan değerlerine baktıklarında kanın en alt sınıra indiğini, demir ve b12nin neredeyse hiç olmadığını gördük. o şekilde tedaviye başladık. emerek demir alamadığı için ve kendi demir deposu da yetmediği için kan değeri ciddi düşmüş. şu an takviyeyle birlikte normal seviyelere geldi. kullanmasanız da bu tür durumlar aklınızda olsun diye yazmak istedim.
not: bunları yazanlar olmuş. sonradan gördüm :ı

Hangi markayı kullanıyorsunuz? Benim kullandığım ilk 2 3 gün kaka yapmasını zorlaştırdı ama sonra vücudu alıştı ve kolay yapmaya başladı ve demirin rengi de kırmızı değil bizim kullandığımız markanın

Merhaba arkadaşlar ilk hamileliğim 5 hafta da kahverenk leke gördüm doktora attım birşey olmaz kırmızı gelirse gel bakalım demişdi coraspini 1 hafta içmemem gerektiğini söyledi içi. Rahat etmedi başka doktora gittim ultrasonla bakıldı 2 tane kese gözükdü sonraki gün öncekinden daha az kahverenk leke geldi korkuyorum düşük felan olurmu diye 2 3 gün sürebilir yazıyor internette 5 haftada lekelenme yaşayan oldumu kesenin biri 3mm diğeri 2mm

Ya bizim demir ilacı işe yaramıyo mu diye düşünmeye başladım. Kaka rengi aynı hiç öyle şeyler olmadı hiç etkisi olmadı hatta
Hangi marka sendeki. Bazıları yapmıyoröus. Bide biziim ilk zaman gormustum hep gormuyorum. Bide sende oyle gorsen panik olurdun alerji diye

Hangi marka sendeki. Bazıları yapmıyoröus. Bide biziim ilk zaman gormustum hep gormuyorum. Bide sende oyle gorsen panik olurdun alerji diye
Wellcare kidsfer hiç kötü etkisi olmadı valla ama zaten vücudu döküldü bi de kaka bozulsa korkardım evet

Güzel anneler bebeğim sürekli çok huzursuz ağlar vaziyette. Altını açınca bezini çıkarınca rahatlıyor çocuk. Normalde sırtı yere değince ağlıyo yatmak istemiyo fakat altı açıkken gayet huzurlu. Doğduğundan beri prima premium care kullanıyoruz. Vücudunda bir kızarıklık bir döküntü bir şey yok. Anüs çevresinde küçük bir pişik var sadece. Bağlarken de çok sıkı bağlamıyorum karın kısmını. Yani anlamadım bezle ilgili mi bir sorunu var da sürekli huzursuz bu çocuk. Bez sürekli huzursuzluk yapar mı? Ne yapayım bilemedim hiç ya. Zaten 30 dkdan uzun uyumuyo, uyanır uyanmaz da ağlamaya başlıyo.

Benimki hep çok severdi bezsiz. Bu ara daha fazla seviyor. Çorapsız pantolonsuz ayaklarını tutuyor. Pantolon varken qyaklarını tutmuyor öyle. Sizin de sebep bu olabilir mi?

Benimki de seviyo öyle poposunun açılmasını. Uzun zamandır o ayak tutma olayı var. Kıyafetiyle de tutabiliyo aslında. Poposunu da rahatsızmış gibi yukarı kaldırıyo zaman zaman. Ya doğduğundan beri çok huzurlu ve uyuyan bi çocuk değil. Gerçekten bir konuşmaya başlasalar da dertlerini anlasak böyle aşırı zor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…