Demir depoları 4 aydan sonra boşalıyor ve anne sütü aldıgı için yerine koyulamıyor. Mama ile beslenenlerde durum farklı cunku mamalarda takviye var. Et yiyene kadar cocuk bebekken demir eksikligi oluyo. İlerdede kansızlık . yani bize vermemişler diyoruz ama yani lülkenin cogu kansızlık çekiyo. Mama kullanımıda az değil bizim donemimizde kansızlık cekmeyen de oyuzden cekmıyodurDemir takviyesine başladım ben ama kakası ve kusmugu artık korkunç kokuyor, kırmızı bisiler var hep kusmugunda ve kakasinda. Günde 3,4, 5 kez kaka yapan çocuk hiç kaka yapmıyor. Karnı guruldayip sancılanıyor. Ben bırakmayı düşünüyorum ek gıda ile belki başlarım. Siz napiyorsunuz? Herkes veriyor mu Demir takviyesi? Bize vermemişler küçükken?
Demir takviyesine başladım ben ama kakası ve kusmugu artık korkunç kokuyor, kırmızı bisiler var hep kusmugunda ve kakasinda. Günde 3,4, 5 kez kaka yapan çocuk hiç kaka yapmıyor. Karnı guruldayip sancılanıyor. Ben bırakmayı düşünüyorum ek gıda ile belki başlarım. Siz napiyorsunuz? Herkes veriyor mu Demir takviyesi? Bize vermemişler küçükken?
Kakada boyama yapıyor demir. Söyluyo doktorlar zaten merak etme. Böyle kucuk pıhtı gibi sayler oluyo. Kan gibi değil anlarsın sen deAaaa kanlı ishal mi?! Ben kakasinda kan gibi şeyler gördüm ama bana normal dediler. Off uykularım kaçtı resmen. Demiri kullansam mı kullanmasam mi diye.
A adenliyaYani organik üretim o kadar zor bişey ki. Bizim bahçemiz var evinizin müstakil baya büyük meyve agaçları var bide bir kısmına hobi bahçesi yapmıştık. Her yıl kavga dövüş sebze ekiyoruzsonra onlar ya ölüyor ya kurtlanıyor böcekleniyor örümcek falan yencek halde olmuyor. artık pes ettik gecen yıl bıraktık. Ha öyle sulama sistemi falan da var tabi. Meyve agacı olarak dut portakal limon ayva elma erik şeftali kayısı falan var. Kumkat hünnap var. Yiyemiyoruz katiyen ya olmuyor ya da oldugunda böcek kurt. Dut bile kurtlanıyor ya. Kaseye topluyoruz 2 dak gidip geliyoruz kasede kurtlar kimse inanmıyo dutta kurt olmaz dio. Buyrun yiyin diyorum. Neyse zaten 700 m2 kadar çim alanımız var akşamları hava guzel olunca betonda değil çimde oturalım diyoruz ayaklarımız nötrlesin enerjimizi bu sefer gene sinekten böcekten kaşınıyoruz. İlaç yapılıyo gene oluyo. Allahım yabani otu ( yabani diyorum cünkü ekilen çimler hep yabanileşiyor yada etraftan tohum uçuyor falan azalıyor oranı)bile ilaçlamadan güzel durmuyor. yani ben kendi bahçemde ellerimde 3 domates yetiştiremiyorum. Dedeler de köyde yani anne baba anlıyor bu iştwn ama olmuyo oyızden cevremde organik diye satılan hiçbi meyve sebzeye inanamıyorum
Ay az önce vazgeçmiştim. Şimdi tekrar vereyim madem dedim Hahah yarın işe gideceğim sırf bunu düşünmekten uyuyamıyorumDemir depoları 4 aydan sonra boşalıyor ve anne sütü aldıgı için yerine koyulamıyor. Mama ile beslenenlerde durum farklı cunku mamalarda takviye var. Et yiyene kadar cocuk bebekken demir eksikligi oluyo. İlerdede kansızlık . yani bize vermemişler diyoruz ama yani lülkenin cogu kansızlık çekiyo. Mama kullanımıda az değil bizim donemimizde kansızlık cekmeyen de oyuzden cekmıyodurtabi o işin genel durumu. İstisnalar var. Her bebek kansızlık yasıycak yada yasamıcak denemez tabi. Diş boyama olayınıda sormuştum arkadaşıma dişimi var da boyuycak dedi diyelimki boyadı. İlerleyen donemde olabiliyor herkeste değil. Zaten dökülcek dişleri. Dior doktorlar. Bizim cevremizdeki bütün cocuk doktorları kendi cocuklarına kullanıyor. Saglık ocagının verdigi ve türevi damlalar 5 damla gibi kullanılıyor ama diger içerigi iyi denilen damlaları aynı etkiyi görmek için 30 -40 a kadar cıkan sayıda verılıyor buda zor oluyor bebek için. E bizim içinde maddi külfet. Bizde şimdilik kabız yapmadı. Benim kardeşim de cocuk doktoru Biraz katı demir konusunda. Sürekli kansızlıkla gelen çocuklarla ugrasıyorlar. Kansızlıgı tedavi etmek cok zor. Başka standartlarıda düşürüyor diye. Yani yeğenine zararlı şeyler yapmaz diye dinliyoruz ( ama sorguluypruz sürekli de taciz ediyoruz )
Aynısı fgkljhg bizde de bir anda döküntü çıktı alerji mi kuruluk mu çözmeye çalışacağız… Yarın ilk ek gıda günümüzAlerji, diş, ek gıda, uyku sorunları uğraşıp duruyoruz sizde ne var ne yok
Of bu yaşlılar da. Bayılıyorlar çocuğun ağzına bisiler tikmaya djdİnanır mısın bugün o kadar az uyudu ki sürekli yanında kalmak zorundayım durmuyor bi kahvaltıyı az yapabilmiştim baktım saat 3 olmuş gözlerim karardı artık tam uyudu 15 dk sonra bi daha kalktı bende evi süpürdüm sonra bişeyler yiyecektim uyanınca yiyemedim mecbur uyanıkken bi tost yaptım bi yumurta anca kendime geldim. Şimdi diyet yapsam iyice mahvolcam bu defa sütüm azalacakzor biraz bu durumlar umarım en kısa zamanda atlatırız. Ay bide kayınvalidem bugün bebe bisküvisi sütle yapıp verelim mi diyor Allahım ya
Ya bizim demir ilacı işe yaramıyo mu diye düşünmeye başladım. Kaka rengi aynı hiç öyle şeyler olmadı hiç etkisi olmadı hattaKakada boyama yapıyor demir. Söyluyo doktorlar zaten merak etme. Böyle kucuk pıhtı gibi sayler oluyo. Kan gibi değil anlarsın sen de
Bana bi doktor besin alerjisi dedi diyete başlattı diğeri kuruluktan egzama olmuş belki bez değiştiği içindir dedi kafalar karışıkAynısı fgkljhg bizde de bir anda döküntü çıktı alerji mi kuruluk mu çözmeye çalışacağız… Yarın ilk ek gıda günümüz
Gerçekten hakkımızda hayırlısıBana bi doktor besin alerjisi dedi diyete başlattı diğeri kuruluktan egzama olmuş belki bez değiştiği içindir dedi kafalar karışıkben ek gıdaya 6. Ayını doldurunca başlamaya karar verdim
Süt demirin emilimini azaltır. Sütten en az bir saat sonra verilmesi gerekiyor demirin. süte karıştırılarak verilmesi yanlış bir öneri olmuş.Ya kızlar bu demir takviyesi hakkında bisiler öğrendim. Hemen size de aktarıyorum.
Demiri direk ağızdan vermemek lazımmis dişleri çürütüyormus. Sutle ya da ek gıda ile karıştırmak lazımmış. Üstüne de su veya süt vermek lazımmış. Böyle bir kase gıdaya 8 damla şeklinde değil. (8 damla örneğin) bir miktar gıdaya karıştırıp tek seferde verip üstüne kalan gıda ya da sütu vermeliymisjz.
Demir eksikliği zeka geriliğine kadar ilerleyebilir. Motor gelişimini yavaşlatır. Zaten tedavi değil koruma dozunda başlanılıyor. Mama alıyorsa sorun olmayabilir takviye içerdiği için ancak anne sütün demir çok az geçiyor.Ben kullanmıyorum kabızlık yapar diye söylemişti zaten hemşire kilo alımı fazla olabilir diye de belirmişti aynen dediğin gibi bizler kullanmamisiz küçükken herhangi bir takviye ve bu demir ilacının kanlı ishal yaptığını okudum. Örneğin ben rota aşısini yaptırmadım bu aşı kanlı ishal döneminin rahat geçmesini sağlıyormuş demir ilacı da kanlı ishal yapabiliyormus ikisi hep birbiriyle ilişkili sürkülasyon olsun diye kullanılması öneriliyor bnce
Sidefer kullanıyorduk ama dün konuştuğum bir doktor onda süt var ocean kullan dedi. Ona geçiyoruz. Kullanırım ya. Demir önemli. Sütle vermemeliyiz diye biliyorum emilim açısından. Dişler çıkınca da fırçalarız. Araştırıcam suyla veya yiyecekle ilgili durumu bilmiyordum. Bakıcam.Demir takviyesine başladım ben ama kakası ve kusmugu artık korkunç kokuyor, kırmızı bisiler var hep kusmugunda ve kakasinda. Günde 3,4, 5 kez kaka yapan çocuk hiç kaka yapmıyor. Karnı guruldayip sancılanıyor. Ben bırakmayı düşünüyorum ek gıda ile belki başlarım. Siz napiyorsunuz? Herkes veriyor mu Demir takviyesi? Bize vermemişler küçükken?
ben de bebeğimde anemi olduğu için bu konuda bizzat yaşayarak bilgi sahibi oldum, birkaç şeyi düzeltmek isterimYa kızlar bu demir takviyesi hakkında bisiler öğrendim. Hemen size de aktarıyorum.
Demiri direk ağızdan vermemek lazımmis dişleri çürütüyormus. Sutle ya da ek gıda ile karıştırmak lazımmış. Üstüne de su veya süt vermek lazımmış. Böyle bir kase gıdaya 8 damla şeklinde değil. (8 damla örneğin) bir miktar gıdaya karıştırıp tek seferde verip üstüne kalan gıda ya da sütu vermeliymisjz.
Hangi markayı kullanıyorsunuz? Benim kullandığım ilk 2 3 gün kaka yapmasını zorlaştırdı ama sonra vücudu alıştı ve kolay yapmaya başladı ve demirin rengi de kırmızı değil bizim kullandığımız markanınDemir takviyesine başladım ben ama kakası ve kusmugu artık korkunç kokuyor, kırmızı bisiler var hep kusmugunda ve kakasinda. Günde 3,4, 5 kez kaka yapan çocuk hiç kaka yapmıyor. Karnı guruldayip sancılanıyor. Ben bırakmayı düşünüyorum ek gıda ile belki başlarım. Siz napiyorsunuz? Herkes veriyor mu Demir takviyesi? Bize vermemişler küçükken?
Hangi marka sendeki. Bazıları yapmıyoröus. Bide biziim ilk zaman gormustum hep gormuyorum. Bide sende oyle gorsen panik olurdun alerji diyeYa bizim demir ilacı işe yaramıyo mu diye düşünmeye başladım. Kaka rengi aynı hiç öyle şeyler olmadı hiç etkisi olmadı hatta
Wellcare kidsfer hiç kötü etkisi olmadı valla ama zaten vücudu döküldü bi de kaka bozulsa korkardım evetHangi marka sendeki. Bazıları yapmıyoröus. Bide biziim ilk zaman gormustum hep gormuyorum. Bide sende oyle gorsen panik olurdun alerji diye
Şimdi goggle den baktım bizim kullandıgımız demirin 1ml de 50 mg elementer demir var senşn kullandıgında 1ml 8,5 var. Sen oranlaWellcare kidsfer hiç kötü etkisi olmadı valla ama zaten vücudu döküldü bi de kaka bozulsa korkardım evet
Benimki hep çok severdi bezsiz. Bu ara daha fazla seviyor. Çorapsız pantolonsuz ayaklarını tutuyor. Pantolon varken qyaklarını tutmuyor öyle. Sizin de sebep bu olabilir mi?Güzel anneler bebeğim sürekli çok huzursuz ağlar vaziyette. Altını açınca bezini çıkarınca rahatlıyor çocuk. Normalde sırtı yere değince ağlıyo yatmak istemiyo fakat altı açıkken gayet huzurlu. Doğduğundan beri prima premium care kullanıyoruz. Vücudunda bir kızarıklık bir döküntü bir şey yok. Anüs çevresinde küçük bir pişik var sadece. Bağlarken de çok sıkı bağlamıyorum karın kısmını. Yani anlamadım bezle ilgili mi bir sorunu var da sürekli huzursuz bu çocuk. Bez sürekli huzursuzluk yapar mı? Ne yapayım bilemedim hiç ya. Zaten 30 dkdan uzun uyumuyo, uyanır uyanmaz da ağlamaya başlıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?