Bende tanıdık birisinden süt alıyorum o şekilde yapıp vermeyi düşünüyorum kendimize nasıl yapıyorsam öyle yapacağım sadece onun için minik cam kavanozlara yapacağım
Kızlar diş ağrısı için bebeğimin mendiline karanfil koydum 4 -5 tane ve iyice ezdim sonra dişine hafif hafif sürdüm sanırım bayağı rahatladı sustu sakinleşti aklınızda olsun. Karanfil yapı yapacaktım daha yapmamıştım bu yöntem geldi aklıma
Evet mendilde ezdim iyice tabi mendil bayağı leke oluyorda gözden çıkardım zaten mendilimiz ince pamuklu bir şeydi ama penye gibi kalın olanlardan değil. Bende yağ yapacağım en kısa zamanda
Evet mendilde ezdim iyice tabi mendil bayağı leke oluyorda gözden çıkardım zaten mendilimiz ince pamuklu bir şeydi ama penye gibi kalın olanlardan değil. Bende yağ yapacağım en kısa zamanda
ben de deneyeyim bunu ya. mendili ağzına sokup duruyor zaten. ama bu diş çıkarma olayı bu kadar hızlı olmuyormuş onu anladım. ben bu kadar huysuzluğa 2 güne çıkacak herhalde diyordum. gelen giden yok. gece uykumuz gitmişti gündüz de nanay oldu 2 gündür
Bize doktorumuz 6 aylık olana kadar 0.5 ml olacak şekilde sonra 1 ml olarak vermemizi söylemişti. İlk kullandığımız dönem 2 3 gün kadar kaka yapması zorlaştı ama başka sorun yaşamadık. Doktor kakada renk değişiminin bu ilaç boyalı olmadığı için olmayacağını söyledi. Diğer demirlerde yan etkinin çok fazla olduğunu bunda olmadığını söyleyerek yazmıştı
ben de deneyeyim bunu ya. mendili ağzına sokup duruyor zaten. ama bu diş çıkarma olayı bu kadar hızlı olmuyormuş onu anladım. ben bu kadar huysuzluğa 2 güne çıkacak herhalde diyordum. gelen giden yok. gece uykumuz gitmişti gündüz de nanay oldu 2 gündür
Ben ilk aydan sonra hep sağdim. Eller serbest pompa ile devam ettim 2.ayinda Çekim gücü yüksek ve ilkin yara yaptı. Krem sürerek iyileştirdim. Ben devamlı sağdım arttırdım. Ama senin süt kanalları geride olunca ise yaramadi dedin ona bisi diyemedim şimdi. Hiç vazgeçmedim göğsümü vermekten benimkide 4,5 aylık. Habire teklif ediyorum hala. Bazen tutuyor. Ama senin 6 ay olmuş. Ya sende ek gıdaya erken geçersin sagdiklarin varmış zaten düzeltilmiş 6 aylık olacak elindeki sütler bitince stress yapma bence mama ver. Sağabildukce zaman buldukça da sağ sakla ya da icir. Benim ki 4.ayda ancak doğru düzgün beni emmeye başladı. O da keyfi ne zaman isterse.
Ben de hep teklif ettim ama mümkün değil almadı yani kendini öksürte öksürte ağladı hep hala sağıyorum bakalım nereye kadar yeteceğim evladıma çok zor öyle zor ki zaten annelik inanılmaz yorucu bir de böyle problemler olunca insan daha çok yoruluyor
Bize doktorumuz 6 aylık olana kadar 0.5 ml olacak şekilde sonra 1 ml olarak vermemizi söylemişti. İlk kullandığımız dönem 2 3 gün kadar kaka yapması zorlaştı ama başka sorun yaşamadık. Doktor kakada renk değişiminin bu ilaç boyalı olmadığı için olmayacağını söyledi. Diğer demirlerde yan etkinin çok fazla olduğunu bunda olmadığını söyleyerek yazmıştı
Hangi markayı kullanıyorsunuz? Benim kullandığım ilk 2 3 gün kaka yapmasını zorlaştırdı ama sonra vücudu alıştı ve kolay yapmaya başladı ve demirin rengi de kırmızı değil bizim kullandığımız markanın
Süt demirin emilimini azaltır. Sütten en az bir saat sonra verilmesi gerekiyor demirin. süte karıştırılarak verilmesi yanlış bir öneri olmuş.
Demir eksikliği zeka geriliğine kadar ilerleyebilir. Motor gelişimini yavaşlatır. Zaten tedavi değil koruma dozunda başlanılıyor. Mama alıyorsa sorun olmayabilir takviye içerdiği için ancak anne sütün demir çok az geçiyor.
Aaa bu da yeni bilgi o zaman başka yiyecekle karıştırmak lazım. Aslında bu sabah denedim karıştırmayı ama onu sevmedim. Zavallı çocuğum daha uzun süre işkence çekti. Tek seferde pit diye şırınga ile vermek daha iyiydi.
Sidefer kullanıyorduk ama dün konuştuğum bir doktor onda süt var ocean kullan dedi. Ona geçiyoruz. Kullanırım ya. Demir önemli. Sütle vermemeliyiz diye biliyorum emilim açısından. Dişler çıkınca da fırçalarız. Araştırıcam suyla veya yiyecekle ilgili durumu bilmiyordum. Bakıcam.