2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar benim mama sandalyesi geldii istediğim gibi şimdilik tam boyu dayanıklılığı güvenliği malzemesi filan, henüz bir şey yedirmedim ama yediririm gün içinde. Sevdi bizimki ayak altlığı da alırım yakında

Eklentiler

• 46441D90-F5BE-4DDE-B7BC-200EE9533324.webp
    61,4 KB · Görüntüleme: 78
  • A15686AA-BE4A-4F87-A12D-C65DC0F5DE0A.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 80
Yerim seniiii. İkeanınkine benziyormuş bende o var gayet memnunum

Emniyet kemeri ne güzelmiş. Bizimki belden bağlamalı hiç güven vermiyo

Emniyet kemeri ne güzelmiş. Bizimki belden bağlamalı hiç güven vermiyo
Aa evet o modelleri biliyorum ama yorumlarda çok yazan olmuştı onu zaten, ekstra kemer alıyorlardı inşallah düşecek hareketler sergilemezler yine de shhdjs

Benim kızımdan gece uykusuna uyumuyor uyanıklık süresini uzatacağım uyku aralığına baktın mı canım ?
Gündüzleri genelde 3 uyku yapıyor bugün mesela sabah 08.00'de uyandı sonra 11 gibi uyudu 12'de uyandı daha uyumadı normalde şu an uyuması lazım uykusu var belli ama uyumuyor

ya sadece ben mi böyleyim acaba artık modumu toparlayamıyorum çökmüş gibiyim sürekli mutsuzum bebeğim gece uyumuyor gündüz uykuları da 40 dakikadan 20 dakikaya düştü sürekli eski hayatımı düşünüp düşünüp ağlıyorum eşimden başka kimseye bu durumu anlatamıyorum çünkü birkaç kez arkadaşlarıma anlatmayı denedim herkes beni garipsedi bu da anneliğimi iğrenç hissettirdi

İnsanlar zamanla eski hallerini unutuyorlar bence. Bende ara ara çok bunalıyorum. Bazen deliksiz bir uyku hayal ederek uyuyorum. Arada kendime zaman yaratarak çözdüm ben bunu. Eşime bırakıp ahve içmeye çıkıyorum. Ya da kanguruya alıp yürüyüşe çıkıyorum givi şeyler. Yoksa nefes alamıyorum bazen.

Boz valla başka türlü anlamıyorlar
Ben de hiç toparlayamıyorum ya, yani bebeğimle ilgilenirken ona hep çok mutluyum, oyunlar oynuyorum, sabırlıyım, kızmıyorum ama kendi kendime kaldığımda, aynaya baktığımda ya da eski fotoğraflarıma, anılarıma denk gelince hüzün basıyo gerçekten. Yeni bi ben olmayı pek kabullenemedim, özlüyorum eski aktif yaşamımı. Geri gelecek o günler, bugünlerin de tadını çıkarmaya çalışıyorum ama özlüyorum ve utanmıyorum ya bundan, bu çok doğal bence. Hiç kötü hissetme canım, eğer böyle hissetmeyen kişilerle konuştuysan tabi anlamayabilirler. Zaten halihazırda böyle bi yaşamı olan kişileri etkilememiş olabilir ama benim yaşamım tam tersine döndüğü için bana zor geliyor açıkçası

Bende hergün çıkarıyordum ben şiddetli bir grip geçirdim bir hafta sonra psikolojik olarakta beden olarakta toparlayamadım ne yazıkki

Benimde yaşamım tam tersine döndü eşimle her akşam birbirimize zaman ayırırdık evde ya da dışarda şimdi eşimle çok nadir bize dair anlarımız var yanımda ama eşimi özlüyorum… saçma sapan hallere giriyorum sürekli eski fotoğraflara bakıp ağlıyorum. Sanki aekdaslarımın çocukları hiç böyle zorlamamış onları ve onlar hep güçlüymüş gibi anlatıyor ama benim kuzenler falanda hep böyle yormuş teyzelerimi bazı insanlar sanki bunları sadece ben yaşıyormuşum gibi hissettiriyor

Hiç öyle hissetme canım. Herkes bişeyler yaşıyor, 4 duvar arasını kimse bilmiyor. Dışarda ben de bizi görsem aa ne güzel hiç zorlanmıyorlar derdim ama işte görünenle gerçek aynı olmayabiliyor. İnşallah biz de zamanla eskiye döneceğiz

Kızlar Molfix 4 bebeğimin sanki bacaklarını sıkıyor gibi geliyor ama 4 maxi plus için 9-16 kg yazınca çok mu büyük bilemedim. 4’ün üstü bez kullanan var mı?

Dünyaya geliş amacı anne olmak olduğuna inandırılmış kadınlar hariç hiç bir kadının şu süreçten keyif alacağını düşünmüyorum. Perişan eden, kadının benliğini ezen bir sorumluluk bu. Annelik bu toplumun kutsallarından biri, o yüzden bu sıfatla zorlandığımızı söylerken bile suçlu hissettiriliyoruz. Mütemadiyen ben de böyle hissediyorum. Yalnız değilsin. Annelikle ilgili duygunu paylaşırken seni yargılayanlanlardan uzak durmanın da sana çok iyi geleceğini düşünüyorum.

Ahahah ben bu ben de hala anneliğe adapte olamadım naptığımı bilmiyorum doğumdan beri uçurumdan dur durak bilmeden yuvarlanıyor gibi hissediyorum. Bir günde anne olduk fiziken ancak psikolojik olarak anne olmak için daha cok yolumuz var galiba. Gercekten toplumda böyle bir algı var annelik hakkında zorlanıyorum yapamıyorum beceremiyorum galiba dendiği an aa niye doğurdun o zaman çocuğunu sevmiyor musun yoksa olarak anlaşılıyor. Benim oğlumdan önce 3 kaybım oldu pıhtılaşma problemim var. Oğlumu saat sayarak bekledim adaklar adadım resmen 9 ay 10 sene gibi geçti adım adım hiçbir günüm duasız geçmedi. Saçının teline zarar gelse ölürüm ancak biri sorunca nasıl gidiyor diye diyorum zor yani uykum yok yemeğim yarım yamalak bir kahve içmek lüks evden cıkmak on saat kaşım bıyığım uzadı aynaya bakmak istemiyorum kendimden geçtim vs vs aksama kadar sayabilirim biz de robot değiliz annelerimiz her saniye bizi pamuklara sararak mı büyüttü sanki asla sesleri yukselmedi mi sürekli prenses gibi mi hissettirdi hayır bizim de denge kurmak anne olmak için zamana ihtiyacımız var. Garipseyen de ya bakıcısı vardır ya bebesi uyuyordur ya da doğurmamıştır Asla anneliğini sorgulama buralarda geziyorsan hala zaten daha nasıl kendimi iyileştirebilirim çocugum için in pesindesindir zaten bu da onlar için fazlasıyla yeterli

Mistyy canım oruçlu olarak günüm güzel geçti sütümde bir azalma hissetmedim oğlum da huzurluydu genel olarak. Haber veriyim dedim. Bir dolu bir boş yapacaktım sma hazır eşim de evdeyken yarın da tutmayı planlıyorum

Bebeklerimiz nasıl farklı farklı ise bizlerde farklı insanlarız. Sorunlarla başa çıkma ya da hayatın getirdiklerini yaşama süreçlerimiz aynı değil. Aynı noktaya elbet varacağız ama o yolda ilerlerken hissetlerimiz aynı olmayabilir. O yüzden başkalarını bırakın bu sizin yolunuz. Eminim ki hepimiz yapabileceğimiz en iyi anneliği yapıyoruz bebeklerimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…