2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar ya bi konuda fikriniz lazım. Eylülde benim kızımda 1 yaşında oluyor elbette güzel anılar olan masa süslemeli yapmak istiyorum. İlk diye. Görümcem var burda o gelcek zaten. Aile apartmanı burası eşimin amca kızları var bir de yengesi kadınında 2 kızı var yenge dediysem kuzen eşi. Kızımıda çok seviyorlar. Ee ben onları çağırmasam ayıp olur yüzyüze bakıyoruz. Gerçi akıl edipte çat kapı kutlayalım derlermi bilmiyorum ama ben hazırlık yapacağım balon alıp resim çekilmek istiyorum kocamla kızımla.
Gelelim sıkıntıya. Benim ailem problemli. Annem hasta. Babamın doğumgününde işi yoktur kutlama yapıcam dedim ne kutlaması ben durmam etmem laf ederim millete yemek mi yedircen dedi.
Lafta eder yani yok çay getirin yok susun anneme hadi kalk falan der. Ee ben annem yardımı olmadan onca kişiyi nasıl ağırlayacağım. Ben üst kattaki akrabaları çağıracaksam neden kuzenimi yengemi çağırmayayım ? Onlar girerse araya 20 den fazla oluyoruz. Çağırmasamda ayıp olur eş ailesi gelmiş bize söylememiş tarzında. Hepsini aynı gün düşünemiyorum ne kızım durur ne resim çekilebilirim tam bir kargaşa olucak. Ayrı da yapsam nasıl olur bilmiyorum. Acaba dedim cumartesi annem gelse kuzenimde yengemleri alsa biz böyle kendi aramızda yapsak süsleri de takıp o süsler kalıcak pazarda eşimin ailesiyle mi yapsam ? Bi yandan da salakmısın sen neden yapıyrsun isteyen alsın pasta gelsin diyor. Ee benim kızım. Ne düşünüyorsunuz

Ya bizim de uykular uzadı önceden 30 40 dk uyurdu 4 5 uyku yapardı şimdi 1.5 2 saat uyuyo günde iki kez ama acaba fazla mı geliyo çünkü gece uykusuna inanılmaz zor geçiyo
Benim kızımda böyle uyandıramıyorum gece çok zor uyuyor ve sık uyanıyor

Sadece pasta ve süslemelerle kutlama yapsan. Yani yemek vb. şeyleri işin içine katmadan olsa. Sonuçta doğum günü için çağıracaksın. Yanına soğuk içecek ile bitti gitti yaparsın. Hem hazırlanmak için uğraşmamış olursun ekstra, hemde kimsenin gönlü kalmaz. Eğer şehir dışından gelecek olan varsa diğerleri gidince yemek verirsin onlara diye düşünüyorum ben. Doğum günü için süsleme yapmak, evi temizlemek bir yandan da bebeğe bakmak zor birşey bence.
Diğer seçenek de dışarıda parklardan birinde örneğin piknik masası süsleyip orda yapmak olabilir. Yine sadece pasta ve içecek yapabilirisn. Evde uğraşmamış olursun.resimlerde doğal çıkmış olur.

ayrı yapmak saçma mı ? Yemek dert değiş masa çok boş olur diye ikramlık gerekli diye düşündüm dışarıda yaptığımızda milleti arabayla taşımamız gerekicek. Benim ailemle eşimin ailesi farklı ya aynı ortamda onlarla bulunmak istemiyorum

Ayrı da olur. Eşiniz ne düşünüyor bunun için? Bana çok zor gelirdi iki defa kutlamak

Ya tek uykuya geçmek bir yana dursun biz 2 uykudan tekrar 3 uykuya geçtik genelde sabah 1 buçuk 2 saat süren öğleden sonra da 1-1 buçuk saat süren uykuyla günü kapatırdık. Şimdi saat 5 te 1 saat uyumak istiyor öğle uykusunu 45 dk yapıp yani öğle uykusunu 2 ye bölüyor. E sonra da gece anamız ağlıyor uykuya çok zor geçiyor falan. Herkes gidiyor mersine biz gidiyoruz tersine. Şöyle emme azaldı böyle meme istemiyor şöyle 3 kere emziriiyorum gece beslenmesini kestim diyor millet biz memeye acayip düştük. Uyku konusunda da geriye gidiyoruz nedir bu regresyon bir yaş sendromu ile mi alakalı anlamıyorum ki. Yok mu bizim gibi kızlar ya?

Neden bu kadar kendini yoruyorsun. Bosver milleti sen hazirla herseyi çekirdek aile olarak kutlayin. Daha mutlu olursun. Yorulmazsin da millete harcayacagin parayi enerjiyi kendine bebeğine harca. İstersen bi fotografciyla anlaşıp çekim yaptir. Daha güzel anılar kalır.
Ya da eşinle piknige gidip masayı güzelce süsle fotoğraflarınızı cek. Hiç yorulduguna düşündüğüne değmez.

Bir haftadı benimkinin uykular da öyle oldu. Sabah uyandıktan 1 saat sonra 40 dk kestiriyor. Öğlen ve akşam uykusu var onlarda da 1.30 saate yakın bazen 2 saat bile uyuduğu oluyor. Çok fazla uyumaya başladı. Bir ara tek uykuya düştüğü günler olmuştu. Çok şaşırıyorum duruma ama çocuk uyumak istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…