- 28 Ekim 2022
- 9.507
- 27.550
- 478
- 29
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #4.281
Folik asitim var. Onu hic ihmal etmedim.Ben folik asit multi vitamin ve mineral içeren bi takviye kullanıyorum. Önceden ayak parmağımı büksem kramp girerdi. Soda pek işe yaramıyor. Kramp fazlalaşırsa bence doktorunuzla görüşünmalum bebişler tüm depolarımızı çekiyor
Valla saydıkarından sadece arada kola belki içerim ama normalde kahvesiz başım agrıyan biriyken şimdi kahve içemiyorum yani ama özellikle şunu yiyemem diyemem ya şuan aklıma gelmiyor yaKola fanta içmiyorum zaten.
Onları hamilelik yokken icerdim.
Şimdi icmiyorum.
Taze portakal suyu
Muzlu süt
cayı normal şekilde içerim.
Kahvede abartmamak üzere 1 fincan icerim. Sigara hiç kullanmadım zaten. (Icmeyen biriyim ) sodanın da zarari olmaz zaten magnezyum diyeni duydum
Bana doktorum ikili test yüzde verir, ihtimal görünür üçlü tarama istenir dedi. Benim çocuğum olsa direkt tam sonuç veren fetal dna testi yaptırırım dedi. Biz de öyle yaptık. Kendi muayenehanesine test kiti vardı. Orda kan verdim, başka bir yere gitmedim. Burda kızlardan anladığım kadarıyla marka, laboratuvar, fiyat araştıranlar da var. Biz direkt doktorumuza güvendik. Sonucu bekliyorumKızlar ben ikili testi yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yanılma payı yüksek olabiliyormuş. Ve bu ense kalınlığı vs olan şeyi özelde kendi doktorunuz mu bakıyor yoksa ayriyetten başka bir yere bi gidiyorsunuz. İlk gebeliğim bir şey bilmiyorum. Bilen açıklayabilirmi acaba
Ense kalınlığına her kadın doğum doktoru bakar devlet veya özel farketmez 11 14 hafta arası bütün bebeklere bakılır normal ultrosandan bakarken olcer ense kalinligini ve burun cikikliginiKızlar ben ikili testi yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yanılma payı yüksek olabiliyormuş. Ve bu ense kalınlığı vs olan şeyi özelde kendi doktorunuz mu bakıyor yoksa ayriyetten başka bir yere bi gidiyorsunuz. İlk gebeliğim bir şey bilmiyorum. Bilen açıklayabilirmi acaba
Anladim tsk ederimEnse kalınlığına her kadın doğum doktoru bakar devlet veya özel farketmez 11 14 hafta arası bütün bebeklere bakılır normal ultrosandan bakarken olcer ense kalinligini ve burun cikikligini
Anladim tsk ederim. Yani çevremde cok var yaptiran ama pisman olanlar down sendromlu olacak cocugunuz diyip veya engelli diyip sapasaglam dogduklarini. Yani allah korusun engelli olsa da bir çözümü yok ve aldırmayacağım için pek yapmayı uygun görmüyorum. Bu benim fikrim yaptirmak isteyen tabiki yaptirabilir. Ama dedigim gibi yanilma payı yuksek olabiliyor. Yanilma olmasa bile herhangi bir cozumu yok o yuzden yaptirmayi dusunmuyorumBana doktorum ikili test yüzde verir, ihtimal görünür üçlü tarama istenir dedi. Benim çocuğum olsa direkt tam sonuç veren fetal dna testi yaptırırım dedi. Biz de öyle yaptık. Kendi muayenehanesine test kiti vardı. Orda kan verdim, başka bir yere gitmedim. Burda kızlardan anladığım kadarıyla marka, laboratuvar, fiyat araştıranlar da var. Biz direkt doktorumuza güvendik. Sonucu bekliyorumense kalınlığına da 12+5 deyken doktorumuz ultrasonda baktı söyledi
Bazı doktorlarda bazi tanidiklarima bir engel olursa aldiracakmisin diye sormuş tanidigim kisi de hayir tabiki demis o zmn yaptirmaniza gerek yok demis. Cunku herhangi bir cozumu yok. Her şey Rabbimden gelirBana doktorum ikili test yüzde verir, ihtimal görünür üçlü tarama istenir dedi. Benim çocuğum olsa direkt tam sonuç veren fetal dna testi yaptırırım dedi. Biz de öyle yaptık. Kendi muayenehanesine test kiti vardı. Orda kan verdim, başka bir yere gitmedim. Burda kızlardan anladığım kadarıyla marka, laboratuvar, fiyat araştıranlar da var. Biz direkt doktorumuza güvendik. Sonucu bekliyorumense kalınlığına da 12+5 deyken doktorumuz ultrasonda baktı söyledi
Canım aslında bu testler sadece ihtimalleri görüp doğumda ona göre hazırlıklı olmak için öneriliyor belki ikili tarama için böyle düşünebilirsin ama ayrıntılı ultrason ve gebelik şekeri için de bazı doktorlar aynı yaklaşımda bulunuyor. Birkaç farklı doktordan fikir almakta fayda var. Çoğunluk öneriyorsa bir zararı da yoksa bu tarz testler yaptırılmalı bence. çözüm için değil her şeye hazırlıklı olmak içinBazı doktorlarda bazi tanidiklarima bir engel olursa aldiracakmisin diye sormuş tanidigim kisi de hayir tabiki demis o zmn yaptirmaniza gerek yok demis. Cunku herhangi bir cozumu yok. Her şey Rabbimden gelir
hiç öyle bişi yaşamadım canım ama sen benden bir hafta öndesin büyüyor büyük ihtimalle bebiş :)Günaydınlarrkızlar gece bi acıyla uyandım sanki benim yaramaz içerden etimi çimdiriyordu. Korkmadım da değil, daha önce hiç yaşamadığım bi acıydı kramp gibi değil, sancı gibi değil bildiğiniz et sıkışması ya da uyku arası bana öyle geldi bu haftalarda adet olacakmış gibi ağrı geri geldi rahim iyice genişliyor ona yordum ama aranızda var mı böyle bi şey hisseden?
nasılsın güzel anneeeGünaydın güzel anne
Çok şükür sağlıkla büyüsün de istediği kadar canımı acıtabilirhiç öyle bişi yaşamadım canım ama sen benden bir hafta öndesin büyüyor büyük ihtimalle bebiş :)test sonuçların ne zaman çıkacak heyecanla bekliyorum :)
Gunaydiiingünaydınn kızlarr :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?