- 17 Ocak 2021
- 400
- 296
- 53
- 25
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #8.441
Gecmıs olsun canım da muzun şekerine gelene kadar baska sekerlı seyler de tuketıyorz normalde, tabı ekstra bı durum varsa dıkkat etmek lazım.Dimiii bende cok severim ama gebelik şekerik olduğu için yiyemiyorum ne guzelde kilo aldırıyo o kızımdada yiyemedim ama genede 4 kiloyla doğurdum
Benım ıstahıma bı artısı yokAnaaam kız yoksa benim iştahım ondan mı açık oda kilo yapıyor işte yiyince yine dolaylı yoldan kilo aldırıyor
Benım doktorum keten tohumu yagını önerdi bı tatlı kasıgı yogurduna karıstırıp yıyebılırsın demıstı. Internette her konuda bı yorum var dogrusu da var hatalısı da. en dogrusu doktorunuzun onerısı.Kızlar keten tohumunun hamilelikte düzenli tüketimi önerilmiyor. Doktorunuza danışın bu durumu, bazı araştırmalarda fetüs üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlemlenmiş
Ay cok tatlııııııı.. hareketlendıkce mutlu oluyoruzEvet oluyor ama daha çok vuruyor bazen aynı anda iki yerde hissediyorum galiba el ve ayaklar ikisi de bu hafta öyle hisetmeye başladım onu daha çok anlamadım ama belli daha çok hareketlenecek bu bıdıklar
Perinatolojiye mi gidiyoruz acaba detaylı içinİzmir şehir hastanesinde, bugün detaylı ultrason a girdim. Çok şükür herşey yolundayaklaşık yarım saat sürdü çok çok keyifliydi, ben 20. Haftada gitmiş oldum, darısı güzel haberlerle gidecek arkadaşlara
Herseyde şeker var tabikiii ama tatli hamur işi ön planda şekerinden ziyade bebeğine riskli oyüzden dikkat etmek lazımGecmıs olsun canım da muzun şekerine gelene kadar baska sekerlı seyler de tuketıyorz normalde, tabı ekstra bı durum varsa dıkkat etmek lazım.
IŞtahta bi okadar açıyor vallahiiAnaaam kız yoksa benim iştahım ondan mı açık oda kilo yapıyor işte yiyince yine dolaylı yoldan kilo aldırıyor
Vardı canım aynı durumdayım tansiyonum çok iyi hiç bir sıkintı yaşamadım vucut boyle kabulleniyor nedensizAllah Allah gebelikte şeker ve tansiyon cikabiliyormus gebelik bitince de geçiyormuş ama diğer gebeliğinde var mıydı böyle durumun demek ki vücut üretiyor gebeliğe bağlı olarak bazen yemekle ilgili bir durum olmayabiliyor
Gebelik şekeri kan tahlilde belli oluyo bebegim 100.3 sinırındaydı ilk tahlilde
Genelde sekerim hiç yok şaka gibi
Şekerli şeyler tüketemiyorum tatlı hamurişi yiyorum ama ayda bir 2 haftada bir hani pogaça alıyo istediğim o muz özellikle baya etki ediyomuş oda bi isırık alıyorum kizima veriyorum
Kızlaarr ben de çok korkuyorum gebelik şekerinden normalde insülin direncim olduğu içinAllah Allah gebelikte şeker ve tansiyon cikabiliyormus gebelik bitince de geçiyormuş ama diğer gebeliğinde var mıydı böyle durumun demek ki vücut üretiyor gebeliğe bağlı olarak bazen yemekle ilgili bir durum olmayabiliyor
Dikkat et kuzum ben korkuyorum seker çok tehlikeli birsey meyvede hic yemiyorumm maaleseff çocuğumuz için hem yesem neolcak anında iştahimı acıyor benim hic yemeyeyim daha iyi sıkildim tabiiki oğlanda çok canım tatlı istiyor kizımda cok rahattim hiç canim istemezdi zorlaniyormuyum evett aşırı zorlanıyorumKızlaarr ben de çok korkuyorum gebelik şekerinden normalde insülin direncim olduğu içinhamilelikten önce kontrol altına almıştım ama 5 aydır salmanın sonucu umarım kötü olmaaz, haftaya görücez şeker yüklemesinden sonra
Tavsiyem (tabi doktorunuza danışın ama) meyve veya şekerli herhangi bir şey yiyeceğiniz zaman kan şekerini dengeleyecek bir eşlikçi ile yemeniz. Badem olur süt olur. Öğünlerde veya çok açlık hissederken yani şeker düşmüşken ağzınıza atacağınız ilk lokma karbonhidrat olmasın. Ben yaptım mı tabi ki hayır ama buna dikkat etmeye başlıcam, çok yakında hissediyorum
ben de onu dedım ya canım. muzun sekerıne gelene kadar pastane işlerinden,Rafine sekerden uzak durmak lazım. Ben seker yuklemesını yaptımayı dusunmuyorum.konustugum kımse de Doktorum da onermıyorHerseyde şeker var tabikiii ama tatli hamur işi ön planda şekerinden ziyade bebeğine riskli oyüzden dikkat etmek lazım
YAnii aynenn ama muzda sekerliben de onu dedım ya canım. muzun sekerı masum. Rafine sekerden uzak durmak lazım.
Yanı cok sınırdaysa seker varsa yapar heralde, onu doktor kontrolunde yapmak lazım yeme dıyosa yememelı. Onun harıcınde meyve tuketmek iyidir bıde organıkse. Tabı herseyı asırı tuketmek sıkıntı, ama ben hıcbısryı zaten asırı tuketenılen bı ınsan olmadıgım ıcın en fazla bıtane yerım. Zaten mıde yanmasından cogu zaman herseyı yıyemıyırunYAnii aynenn ama muzda sekerlimeyvede yapıyor çünkü
Anladım canım bilmiyorum meyve cabuk etki ediyormuş çıkarıyormuş bellide olmuyormuş organik alıyorum bende genelde farketmiyorYanı cok sınırdaysa seker varsa yapar heralde, onu doktor kontrolunde yapmak lazım yeme dıyosa yememelı. Onun harıcınde meyve tuketmek iyidir bıde organıkse. Tabı herseyı asırı tuketmek sıkıntı, ama ben hıcbısryı zaten asırı tuketenılen bı ınsan olmadıgım ıcın en fazla bıtane yerım. Zaten mıde yanmasından cogu zaman herseyı yıyemıyırun
Amın canım ınsAllah saglıkla bu surecı hepımızı bebişlerimizle atlatırızAnladım canım bilmiyorum meyve cabuk etki ediyormuş çıkarıyormuş bellide olmuyormuş organik alıyorum bende genelde farketmiyorallah yardımcımız olsun benimki sınırın bi altı ama iştee
Dediğim yöntemi uygulayabilirsin canım şekern ani yükseldiği için iştahın açılıyor, ani yükselmemesi için yoğurtla sütle birlikte yemen lazım diyetlerde de bu yöntem uygulanır meyvesiz olmaz bir dahaki randevuda doktora bir sor bence, kendini zorlamana gerek yok, canımızın bir şeyler çekmesi çok normallDikkat et kuzum ben korkuyorum seker çok tehlikeli birsey meyvede hic yemiyorumm maaleseff çocuğumuz için hem yesem neolcak anında iştahimı acıyor benim hic yemeyeyim daha iyi sıkildim tabiiki oğlanda çok canım tatlı istiyor kizımda cok rahattim hiç canim istemezdi zorlaniyormuyum evett aşırı zorlanıyorum
Tabii ki senin kararın canım, doktorun ve sen nasıl uygun görüyorsanız. Ama gebelik şekerinin olması çok tehlikeli, Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyor. Sende olup olmadığını bilmeden nasıl ilerleyeceksinben de onu dedım ya canım. muzun sekerıne gelene kadar pastane işlerinden,Rafine sekerden uzak durmak lazım. Ben seker yuklemesını yaptımayı dusunmuyorum.konustugum kımse de Doktorum da onermıyor
Onlarıda tüketiyorum amaann meyve lazim değil bana pek aram yokDediğim yöntemi uygulayabilirsin canım şekern ani yükseldiği için iştahın açılıyor, ani yükselmemesi için yoğurtla sütle birlikte yemen lazım diyetlerde de bu yöntem uygulanır meyvesiz olmaz bir dahaki randevuda doktora bir sor bence, kendini zorlamana gerek yok, canımızın bir şeyler çekmesi çok normall
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?