- 15 Kasım 2023
- 1.782
- 2.501
- 53
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #8.461
Haa meyveci değilsen tamamOnlarıda tüketiyorum amaann meyve lazim değil bana pek aram yok
Bi isırık ta olsa rahatliyorum geçiyorr hiç almasam takarım kafayaHaa meyveci değilsen tamamben meyve aşığıyım da özellikle ekşilere düştüm çok mutlu ediyor sen de muz yiyebileydin tatlı isteğini bastırırdı baya tüh
Aaa ne guzel kolay gittiyse ne mutlu sanaa kızz kimisi zor gidiyormuş ya genelde birseyin yoksa drun 25 kilo aldığında birsey dedimi hani dogumda kilo sıkıntı diyolar ya ondan sordumValla kızlar yazdıklarınızı okudum da kendimden çok utandım. 11 kilo aldım. 22. Haftadaki. 3. Hamileligim. Diğer ikisinde de 25 in üzerinde almıştım.
Doğum kilolarım sonra gitmiştim inşallah bunda da gider
Yok Canım benım etrafımda kımse yaptırmadı,cok da saglıklı gebelık gecırdıler. Cok sukur. Kuzenım de doktor o da gebe mesela kendısıde yaptırmıucak. Yasadıgınız vakanın Erken dogumla sonuclanmasının baska bısuru srbebı de olabılır. Bu sekılde korku pompalamasını sevmıyorum. Hepımız zaten bıcok endıse yasıyoruz. seker olcumu yapılıyor oncesınde devamlı sabah aksam ve ona gore doktor yonlendırıyor. yargılancak bısey yok kı herkesın bunyesı gereklılıkleri farklı. O şekilde herkese aynı tedavı zaten artık bıcok doktorun zararını gorup vazgectıgı bısry Doktorumun bıle sana gerek yok dedıgı bıseyde ne dıye vucuduna asırı seker yukluyceksınkı yok doktorum ben ılla ıstıyorum mu dıyceksın? Doktor yonlendırmesı onemli. Herkesın doktoru onun aıle gecmısıne testlerıne vs gore bı tablo cızıyor. Herkesin kendı tercıhı seker yuklemesının bebegı rıske attıgı konusunda da bısuru makale var, prof gorusu var. Onemli olan pozıtıf dusunmek yapılabılıcek onlemleri almak gerısı RahmanuRahımın elınde.Tabii ki senin kararın canım, doktorun ve sen nasıl uygun görüyorsanız. Ama gebelik şekerinin olması çok tehlikeli, Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyor. Sende olup olmadığını bilmeden nasıl ilerleyeceksinsakın yanlış anlama yargılamak için söylemiyorum senin gibi düşünen çok arkadaşım var. Ama ben de çok yakınımda gördüm bunu doktorunun tavsiye etmemesi üzerine yönlendirildi yaptırmadı ve erken doğumla sonuçlandı. Bana da çok söylendi yaptırma diye ama bilimsel olarak hiçbir zararı kanıtlanmamış bir testi yaptırmayarak neden kendimi ve bebeğimi riske atayım diye düşündüm hep. Herkesin kendi yolu tabii ki
Şeker yüklemesini benim kızımda da yaptırmadım ama gebeliğim iyi gitti güzelce sezaryen oldum macera yaşamadanben de onu dedım ya canım. muzun sekerıne gelene kadar pastane işlerinden,Rafine sekerden uzak durmak lazım. Ben seker yuklemesını yaptımayı dusunmuyorum.konustugum kımse de Doktorum da onermıyor
Cok sukur canım maşAllah, benım 12 de doktorum hem karından olctu sonra emın olmak ıcın vajınal da olctu. Ama daha detaylıya gırmedım canımSelam kızlar bugun detaylı ultrasonum vardı herşey yolundaymis ama kafam birseye takıldı rahim ağzı uzunlugunu karından olcuyordu doktorum 4 cm civari çıkıyordu bugun perinatoloji baktı 3.3 cm dedi sizinki ölçüldumu olculduyse ne yorum yaptilar. 2.5 cm alti twhlikeli 3.5 &4 arasi normal diyor ama benimki bir tık altı kafama taktım
Aynen, ınsAllah bu sefer de gerek kalmaz kuzumŞeker yüklemesini benim kızımda da yaptırmadım ama gebeliğim iyi gitti güzelce sezaryen oldum macera yaşamadan
gerci dr gerek duymadı kilom iyi diye busefer çabuk aldığım için acaba istermi bilmiyorum
Insallahh yaa hiç şeyim yok ona yaptırmaya drum demiste dikkat ediyosan gerek yok dedi banaAynen, ınsAllah bu sefer de gerek kalmaz kuzum
AyışığııAynen, ınsAllah bu sefer de gerek kalmaz kuzum
Benimde ailemdede var banada genetikten kaynaklıda olabilir dedii doktor ama kilom iyi diye pek almamıştım ozamana kadar 2 kilo almıştım dikkst ediyosan hicbir şeker tüketmiyorsan gerek yok dedi bana ve ben hala bozmadım doğuma kadarAyışığıı
Mesela ben ilk gebeliğimde kürtaj oldum ondan sonra testler vermiştim şekerim 110 çıkmıştı ilk doktorum bana dedi şekerin sınırda dikkatli ol demişti. Şimdiki gebeliğimde verdim kan 80 çıktı şekerim ama benim aile geçmişimde şeker hastalığı var mesela en yakından babam şeker hastası çıktı annemin babası dedem şeker hastasıydı hatta ayağını topuğundan kesmişlerdi öldü bir süre sonra dedem tabi senelerce yaşadı o şekilde. Aile geçmişine bakıyorlar ya bana kesin ister dimi doktorum şeker yüklemesi sen ne düşünüyorsun.
4 kilo felan aldım bu zamana kadar. Öyle tatlı abur cuburda tüketmiyorum arada tatlıyla aram yok gebelikten dolayı. Öyleyse çok iyi ya.Benimde ailemdede var banada genetikten kaynaklıda olabilir dedii doktor ama kilom iyi diye pek almamıştım ozamana kadar 2 kilo almıştım dikkst ediyosan hicbir şeker tüketmiyorsan gerek yok dedi bana ve ben hala bozmadım doğuma kadar
Canım MerhabaKızlar geçen hafta cuma günü doktora gittim 1 saat detaylı ultrason ile bakıldı çok şükür herşey yolunda ama placentanın rahim yolunda olduğu söylendi oan bilmediğim için çok soru soramadım. Sadece dedikleri yukarı çıkmazsa sezeryen olacaksın ve kanamaların başlayabilir. Başlarsa hemen bizi ara. 21+4 deyim şuan. Asprin kullanıyo olmamda ürküttü beni. Böyle birsey duyan oldumu . Araştırdım kanamaları çok olup hastanede yatanlar oluyomuş. Dua edin diğer randevuma çıkmış olsun
Evet evet kuzumm ozaman hiç gerek yok4 kilo felan aldım bu zamana kadar. Öyle tatlı abur cuburda tüketmiyorum arada tatlıyla aram yok gebelikten dolayı. Öyleyse çok iyi ya.
İnşallah jouuu sen napıyorsun nasılsınnEvet evet kuzumm ozaman hiç gerek yokben bu sıra yedim bide tatlı umarım doktor istemez
Kİzılcık şebo izliyorumİnşallah jouuu sen napıyorsun nasılsınn
Hiççç izlemedimKİzılcık şebo izliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?