- 27 Şubat 2024
- 368
- 508
- 23
- 28
Geçmiş olsun canım. Ciddiye almak gerekiyo demekki bende de çok oluyo ya ama sürekli sürekli doktora gidiyomuşum gibi geliyo dahiliye randevularımda oluyo mekik dokuyorum resmenArkadaşlar geçen sağ tarafta sertleşme diye konu açmıştım kasilmami değil mi diye bugün o sertleşme yüzünden nst ye bağlandım ve sancım çıktı Serum takıldı günde 6 tane nidicard 2 tanede adalat kullanicam suanda 32+4 oldum
Bende o kararlıyım doktorum bu saatt n sonra dönmez dedi içiniz rahat olsunKızlar bu sabah kalkınca bebişin pozisyonu biraz değişikti. Şuanda da ayaklarını her zaman olduğu yerde hissedemiyor gibiyim. Tekrar makat gelişe dönmüş olabilir mi sizce33+5 iz bugün. Bu haftalarda dönüyorlar mı sık sık
Geçmiş olsun inşallah sağlıkla taburcu olursunuzherkese teşekkür ediyorum. nst de kalp atışları biraz daha hareketli olmalıymış benimki baya düzdü. sancı vs yok ama o da istenmeyen bi durum dedi. ciğer geliştirici iğne yapıldı. ara ara nst takibi yapılıyor yarın doktor gelince muayene olacagım ona göre bi yol izleyecegiz.
Hamilelikte şunu anladım ki; kimsenin doğum hikayesini dinlememek, araştırmamak lazımmış. Benimde çevremdekiler korkuttu ve sezeryan istiyorum. Zor doğuran insanlar belki kendilerince iyiliğimiz için diyorlar ama kendi doğumlarına göre değerlendiriyorlar belki bizim vücut yapımız doğumu kolay yapmaya çok müsait belki onlar gibi kötü sonuçlanmayacak yok şöyle yırtıldım yok şöyle ölecektim ama bakıyorum 2-3 çocuğu var hepsini normal doğurmuş sezeryan olsaymış madem hele hiç sezeryan olmayan insanların sezeryan ol geç demesi de saçma, sen hiç olmamışsın ki nerden biliyorsun sezeryanın daha basit olduğunu ? Bunların farkında olduğum halde yıllarca doğum hikayesi dinlediğim için durduk yere yedi kat kesilmeye karar verdim psikolojim bozulmuş kimse de annem dışında normal doğuma ikna etmedi oda zaten bebeğime zar zor kavuştum ben normal doğur derim doğum sırasında bir şey falan olur korkusu ile bana bırakıyor ben karışmam diyor doktoruma sezeryan olursa ne zaman olur diye sordum direk sezeryan mı istiyorsun diyip gün verdi normali deneyelim daha muayene bile olmadın yaparsın sen demedi yani beni motive edecek hiç bir ışık yok çevremde sadece bir arkadaşım yeni doğum yaptı kesinlikle normal doğur şıp diye doğurdum diyorBugün gittiğim doktor normal doğum pozisyonunda dedi bende cesaretim yok hocam dedim oda deneriz diyor prenses yaptırıyoruz biz burda diyor ama eşimin de arkadaşının eşi normal doğumda sıkıntılar yaşamış hala bebekle hastaneye gidip geliyorlar diye asla istemiyor sezeryan ol ben sana bakarım deyip duruyor
herkese teşekkür ediyorum. nst de kalp atışları biraz daha hareketli olmalıymış benimki baya düzdü. sancı vs yok ama o da istenmeyen bi durum dedi. ciğer geliştirici iğne yapıldı. ara ara nst takibi yapılıyor yarın doktor gelince muayene olacagım ona göre bi yol izleyecegiz.
[/QUOTE
Geçmiş olsun İnşallah bebeğin en doğru zamanda tam vaktinde gelir
inşallah cok teşekkür ederim moral oldu bana mesajınız.Geçmiş olsun inşallah sağlıkla taburcu olursunuz34.hafta yaşam sınırı demişti doktorum erken gelse bile hiç problem değil demişti bikaç ay önce arkadaşım doğum yaptı 34+3te küveze dahi girmedi bebeği ola ki öyle bir durum olursa korkma asla şuan kendi kendilerini idame ettirecek olgunlukta bebişler
Yazın çok haklı gerçekten canım benim de ilk defa gittiğim bu doktor normal yapabilirsin dedi bende cesaretim yok hocam dedim sen bilirsin ama biz yardımcı oluruz dedi eşim yoktu yanımda oda kendi başına karar verme ben sana her konuda yardımcı olacağım diyor sana da bebeğe de bir şey olur bak insanların başına neler gelmiş diyor kendi dinlediklerim yetmedi bir de eşimin arkadaşının eşlerini adam dinleyince temelli soğudu normalden bir de ben rahim filmi falan çektirdim o zaman da çok ağladım anestezis çektirmiştim eşim sürekli onları aklıma getiriyor o yüzden bende sezeryana karar verdim aslında normal doğum gibisi yok yengem falan gözümün önünde üç tane doğurdu aynı gün eve geldi kimseye ihtiyaç duymadı ama hala sezeryanda gözüm üniversite de ki doktor da direk bana gün verdi Kasım 15 sonrası 23 Kasım gibi alalım dediHamilelikte şunu anladım ki; kimsenin doğum hikayesini dinlememek, araştırmamak lazımmış. Benimde çevremdekiler korkuttu ve sezeryan istiyorum. Zor doğuran insanlar belki kendilerince iyiliğimiz için diyorlar ama kendi doğumlarına göre değerlendiriyorlar belki bizim vücut yapımız doğumu kolay yapmaya çok müsait belki onlar gibi kötü sonuçlanmayacak yok şöyle yırtıldım yok şöyle ölecektim ama bakıyorum 2-3 çocuğu var hepsini normal doğurmuş sezeryan olsaymış madem hele hiç sezeryan olmayan insanların sezeryan ol geç demesi de saçma, sen hiç olmamışsın ki nerden biliyorsun sezeryanın daha basit olduğunu ? Bunların farkında olduğum halde yıllarca doğum hikayesi dinlediğim için durduk yere yedi kat kesilmeye karar verdim psikolojim bozulmuş kimse de annem dışında normal doğuma ikna etmedi oda zaten bebeğime zar zor kavuştum ben normal doğur derim doğum sırasında bir şey falan olur korkusu ile bana bırakıyor ben karışmam diyor doktoruma sezeryan olursa ne zaman olur diye sordum direk sezeryan mı istiyorsun diyip gün verdi normali deneyelim daha muayene bile olmadın yaparsın sen demedi yani beni motive edecek hiç bir ışık yok çevremde sadece bir arkadaşım yeni doğum yaptı kesinlikle normal doğur şıp diye doğurdum diyor
Oyy çok güzel olmuş canm ellerine sağlikKızımın kapı süsünü yaptım kızlar ve internetteki çoğu kapı süsünden çok daha hoşuma gitti aşk yaşıyorum içine peri led aldım oda gelecek maliyeti bana 300 e anca gelmiştir tabi çiçekler benim gelin çiçeğim
Valla beybisi benim kuzen de prenses doğum yaptı memnun yani:))Bugün gittiğim doktor normal doğum pozisyonunda dedi bende cesaretim yok hocam dedim oda deneriz diyor prenses yaptırıyoruz biz burda diyor ama eşimin de arkadaşının eşi normal doğumda sıkıntılar yaşamış hala bebekle hastaneye gidip geliyorlar diye asla isteVllaiyor sezeryan ol ben sana bakarım deyip duruyor
Kuzum hayırlı haberler ile gel inşallahherkese teşekkür ediyorum. nst de kalp atışları biraz daha hareketli olmalıymış benimki baya düzdü. sancı vs yok ama o da istenmeyen bi durum dedi. ciğer geliştirici iğne yapıldı. ara ara nst takibi yapılıyor yarın doktor gelince muayene olacagım ona göre bi yol izleyecegiz.
Hamilelikte şunu anladım ki; kimsenin doğum hikayesini dinlememek, araştırmamak lazımmış. Benimde çevremdekiler korkuttu ve sezeryan istiyorum. Zor doğuran insanlar belki kendilerince iyiliğimiz için diyorlar ama kendi doğumlarına göre değerlendiriyorlar belki bizim vücut yapımız doğumu kolay yapmaya çok müsait belki onlar gibi kötü sonuçlanmayacak yok şöyle yırtıldım yok şöyle ölecektim ama bakıyorum 2-3 çocuğu var hepsini normal doğurmuş sezeryan olsaymış madem hele hiç sezeryan olmayan insanların sezeryan ol geç demesi de saçma, sen hiç olmamışsın ki nerden biliyorsun sezeryanın daha basit olduğunu ? Bunların farkında olduğum halde yıllarca doğum hikayesi dinlediğim için durduk yere yedi kat kesilmeye karar verdim psikolojim bozulmuş kimse de annem dışında normal doğuma ikna etmedi oda zaten bebeğime zar zor kavuştum ben normal doğur derim doğum sırasında bir şey falan olur korkusu ile bana bırakıyor ben karışmam diyor doktoruma sezeryan olursa ne zaman olur diye sordum direk sezeryan mı istiyorsun diyip gün verdi normali deneyelim daha muayene bile olmadın yaparsın sen demedi yani beni motive edecek hiç bir ışık yok çevremde sadece bir arkadaşım yeni doğum yaptı kesinlikle normal doğur şıp
Ben de rahim filmini anrstesiz çektirmiştim sanki dedim çocuk dogurdum o nasıl aciydi demiştim hiç doğum hikayesi dinlemedim dinlemekte istemiyorum akışına biraktim şuan bebiş nasıl gelmek istiyosa öyle gelsn dedm nefes egzersizlerine başlicam bnde normal doğum için bide perine masajına başlamam lazımYazın çok haklı gerçekten canım benim de ilk defa gittiğim bu doktor normal yapabilirsin dedi bende cesaretim yok hocam dedim sen bilirsin ama biz yardımcı oluruz dedi eşim yoktu yanımda oda kendi başına karar verme ben sana her konuda yardımcı olacağım diyor sana da bebeğe de bir şey olur bak insanların başına neler gelmiş diyor kendi dinlediklerim yetmedi bir de eşimin arkadaşının eşlerini adam dinleyince temelli soğudu normalden bir de ben rahim filmi falan çektirdim o zaman da çok ağladım anestezis çektirmiştim eşim sürekli onları aklıma getiriyor o yüzden bende sezeryana karar verdim aslında normal doğum gibisi yok yengem falan gözümün önünde üç tane doğurdu aynı gün eve geldi kimseye ihtiyaç duymadı ama hala sezeryanda gözüm üniversite de ki doktor da direk bana gün verdi Kasım 15 sonrası 23 Kasım gibi alalım dedi
Aynen canım aslında hala prenses Doğumla normal aklımda var ama bilmiyorumVşşa
Valla beybisi benim kuzen de prenses doğum yaptı memnun yani:))
Demek kişiden kişiye değişiyor
Demi yaa o acı nasıl bir acıBen de rahim filmini anrstesiz çektirmiştim sanki dedim çocuk dogurdum o nasıl aciydi demiştim hiç doğum hikayesi dinlemedim dinlemekte istemiyorum akışına biraktim şuan bebiş nasıl gelmek istiyosa öyle gelsn dedm nefes egzersizlerine başlicam bnde normal doğum için bide perine masajına başlamam lazım
Aynennnn bende rahim filmini anestezisiz çekildim çıktığımda bacaklarım titriyordu ama birazcık bana destek olup güven verecek birileri olsa doğum yapacak cesaretim de var ama kimse yok ki ağzını açan sezeryan diyor kv geçen yalvardı aman kızım normal doğurma ben öldüm öldüm hastalıklara kaldım diyor ben normal doğurucam desem herkes eleştirecek gibi sankiYazın çok haklı gerçekten canım benim de ilk defa gittiğim bu doktor normal yapabilirsin dedi bende cesaretim yok hocam dedim sen bilirsin ama biz yardımcı oluruz dedi eşim yoktu yanımda oda kendi başına karar verme ben sana her konuda yardımcı olacağım diyor sana da bebeğe de bir şey olur bak insanların başına neler gelmiş diyor kendi dinlediklerim yetmedi bir de eşimin arkadaşının eşlerini adam dinleyince temelli soğudu normalden bir de ben rahim filmi falan çektirdim o zaman da çok ağladım anestezis çektirmiştim eşim sürekli onları aklıma getiriyor o yüzden bende sezeryana karar verdim aslında normal doğum gibisi yok yengem falan gözümün önünde üç tane doğurdu aynı gün eve geldi kimseye ihtiyaç duymadı ama hala sezeryanda gözüm üniversite de ki doktor da direk bana gün verdi Kasım 15 sonrası 23 Kasım gibi alalım dedi
Teşekkür ederim canımmmOyy çok güzel olmuş canm ellerine sağlik
Aminnn inşallah hakkımızda en iyisi en hayırlısı neyse o olsun bu kararsızlık beni öldürecekKesinlikle katılıyorum. Ben buraya da yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık hepimiz son haftalardayız. Her gün girip okuyoruz. Ve ister istemez her cümleden etkileniyoruz bilinçaltımıza yerleşiyor. Motivasyonumuzu en yüksek tutmamız gereken zamanlardayız. Hem fiziken zorlanıyoruz hem ruhen. Çoğumuzun ilk gebeliği birçok şeyi okuyarak öğreniyoruz. Doğum biçimimizi bebek belirleyecek, vücut yapımız belirleyecek. İki doğum biçiminin de artıları ve eksileri var. Biz hangi yolu seçiyorsak artılara odaklanmamız gerekiyor. Herkesin hikayesi kendine. Kadınların dogum hikayesi aynı askerlik anıları gibi bitmiyor, sürekli anlatmak istiyorlar ama karşısındakinin korkularını düşünmeden yapıyorlar bunu. Şuan en pozitifimizin bile kuşkuları olduğuna eminim. 8ayı geride bıraktık güzellikle, zorlukla... Şimdi hepimiz farkındayız cok az kaldı ve bir sürü duygu çöreklendi(heyecan, heves, merak, korku, kaygı...) birbirimize güç olalım bizim hikayemiz biricik. Kolaylıkla geçsin doğumlarımız, su gibi aksın. Bebeklerimize gülerek, acısız kavuşalım.
Bnmde bnmde tüpler açikken bilseydim dedm anestezili alirdim hastaneyi ayağa kaldirmiştim bide eski usul cihazlardi bnmki seninki belki yenidir faciaydı sonra bida istanbulda girmiştim oda anestesizdi ay hiç acimamişti sonomedde girmiştim bu kdrmiydi demiştim cihaz farki da çok etkiiliydiDemi yaa o acı nasıl bir acıbir de tüpler açık rahimde bişey yokken böyle acı oldu varken düşünemiyorum dedim bende pilates yapıyorum canım gebe okuluna gidiyorum
kızlar ben hala hareket hissetmiyordum acile geldim nst cekildi. kötü degil ama tam istedigimiz gibi de degil denildi yatışım yapıldı nst takibi yapılacak dua edin normale donsun
ay tomrisn çok geçmiş olsun haberdar et yineherkese teşekkür ediyorum. nst de kalp atışları biraz daha hareketli olmalıymış benimki baya düzdü. sancı vs yok ama o da istenmeyen bi durum dedi. ciğer geliştirici iğne yapıldı. ara ara nst takibi yapılıyor yarın doktor gelince muayene olacagım ona göre bi yol izleyecegiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?