2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel yazmışsınız ellerinize sağlık

Benimi de eski cihazdı canım bende hastaneyi ayağa kaldırdım içeri bir de eşimi falan almadılar öldüm öldüm dirildim pişman oldum anestesiz çektirdiğime ama makine dediğin gibi çok önemli

Benim çevremde de tüm gebe arkadaşlarım kendi doğumlarından önce benim kaygılarımla dalga geçiyorlardı şimdi hepsi sezaryen candır diyor insan psikolojisi çok farklı bir şey. Belki profesyonel birinden destek alıp onunla konuşmak isteyebilirsin ya da eşinle birlikte bir doğuma hazırlık kursuna gidebilirsiniz. Doğuma hazırlık kursu benim doğuma bakış açımı çok değiştirdi olumlu anlamda. Dünyada doğumdan en çok korkan insan ben olabilirim hala da kaygılarım var ama artık denemek istiyorum. Eğer normal doğum düşünüyorsan belki bir doula bulmayı da düşünebilirsin.

Eskiden herkes normal doğum derdi şimdi sezeryan ama etkilenmek biraz da kişiye bağlı sonuçta herkes kendi bedenini ve acı eşiğini biliyor psikolojisini de aynı şekilde kendine inanandıktqn doktora güvendikten sonra kimin ne dediği de çok önemsiz

ben taburcu oldum nst daha iyi geldi muayene de bi sıkıntı cıkmadı 2700 kg olmuş.son günlerde hava serinledigi için sıvı alımını azaltmıştım elimde olmadan doktorum kızdı baya bu da etkiliyormuş havaya göre degil her gün belli bi miktar su içmen gerekiyor dedi.siz de dikkat edin lütfen hava serinledi diye su alımını azaltmayın idrar renginizi takip edin. ara ara nst takibine gidecegim.

Çok geçmiş olsun canım Rabbim vaktinde kavuştursun inşallah

Evet bunu düşündüm ama maalesef yaşadığımız yerde böyle bir imkan yok uzaktan destek alınabilir tabiki psikolojik açıdan hazır olmak gerekiyor normal doğuma kafa olarak hazır olanlar çok daha güzel geçiriyor bu süreci basit bir şekilde doğuruyor

Çok şükür canım gözün aydın maşallah

Canım aptamilin uygulaması var, ilkadımlarım diye. Orada çok güzel canlı eğitimler oluyor. Cuma günü emzirme rutini eğitimi var hatta geçmiş dersler YouTube'da da var. Onlardan faydalanabilirsin

Çoğu şey artık online zaten ya hiç kendini sınırlama bence bir sürü güzel kitap da var bizim annelerimizde böyle kitaptan mı öğreneceksin doğum yapmayı, anne olmayı, çocuk bakmayı gibi küçümseyici bir yaklaşım var. Yani en azından benim annemde var benden korktuğu için bir de baban aldığın kitapları gördü, güldü annelik böyle kitaplardan mı öğreniliyormuş dedi falan diyor ama hiç sallamıyorum valla. Kitaplar, böyle eğitimler çok iyi geldi bana.

Kızlar sizinde bebekleriniz toplanıyor mu 2 gündür falan oğluşum yer mi degistiriyor napıyor anlamadım karnımın şekli habire değişiyor ve kaburgalarima çok fena vuruyor bide bobreklerimi ağrıtıyor sizlerde de var mı bunlar ya

Canım aptamilin uygulaması var, ilkadımlarım diye. Orada çok güzel canlı eğitimler oluyor. Cuma günü emzirme rutini eğitimi var hatta geçmiş dersler YouTube'da da var. Onlardan faydalanabilirsin
Teşekkür ederimm bakacağım

Kitap bende aldım ama bebeğe dair doğumla ilgili almadım önerdiğin bir kitap var mı?

Canım ev taşıdın yoruldun bir de susuz kaldıysan tamamdır bende son bir haftadır sürekli sertleşme oluyordu şu son 2 gündür yok oda yorgunluk gitti artık doktor da öyle dddi aslında burda kızlar da yazdı ya bi çeşit kasılma türüymüş o

Kızlar ben hamileliğimin başından beri sabah bulantısı yaşıyorum 33. Haftamdayim hala prilam içmeye devam ediyorum gece yatarken bir tane şeklinde izne ayrılınca bir bırakmayı deneyim bulanmiyordur belki dedim ama icmedigim günün sabahı kustum şimdi icmeme rağmen yine kustum su şeklinde mide normaldede reflu problemleri yaşıyordum gebelik tuzu biberi oldu sanırım sizde yasiyormusunuz böyle bir problem ya

Burda bı çok yazıyı okuyamadım kuzum taşınırken bı kaçına anca bakabilirdim
İnan kasilma mi yer mi degistirme anlayamadım çünkü dinlenme rağmen hala oluyor doktorada haftaya cuma gideceğim daha var
Susuz kalmış olabilirim ay biliyorsun taşınırken yemek su zor baya elimden geldikçe özen göstermeye çalıştım ama 3 günde ev toplamak ve taşınmak baya zordu
İnşallah kötü bişey değildir

Kitap bende aldım ama bebeğe dair doğumla ilgili almadım önerdiğin bir kitap var mı?
Ben İna May Gaskin’in hem doğum hem de emzirme kitaplarını okuyorum canım. Doğum için bazı fikirlerini uç bulsam da kitabı okudukça ya bu çok normal bir süreç ve çok güzel olabilir kafasına geldim. Bana çok faydası oldu

Ben de harika haftalar diye ünlü bir kitap var onu okuyorum. Bebeklerin atak zamanlarını hakkında bilgi veriyor. Tavsiye ederim

Ay kızlar toplanma falan demişiz 34 oldu benim karın semsert 3 gündür. Sanki dokununca kemiklerine dokunuyorum sıpanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…