- 15 Şubat 2024
- 2.670
- 3.613
- 53
- 34
Allah sabır versin kuzum maalesef ki anlamıyorlar anlamazlar da kv benim yerime hastane çantası hazırladı yetmiyormuş gibi arayıp hergün çocuğun kıyafetlerini yıkadınız mı ütülediniz mi diye soruyor evinden bile sürekli karışma modunda eğer yıkanıp ütülenmediyse getirin ben yaparım diyor hiç heves falan kalmadı bende diyorum eşime uyar lütfen diyorum ama yok beni delirtip erken doğurmak derdi bu ara sürekli bize gelmek istiyor ben belimden kalkamıyorum yatıyorum bugün annem geldi yaptı herşeyi ama o geliyor buraya benden sürekli çay kahve servisi bekliyor o kadar anlayışsız ki en son bana pijama alma istersen ben ameliyatımda önden düğmeli bir takım almıştım bir kere giydim yıkadım koydum sen giy dedi ben artık yoruldum ama eşine söyle gelmesinler aslaİyi akşamlar kızlar ailelerden uzak şehirde yaşıyorum doğuma annem kaynanam kayınbabam gelecek ben kayınbabamın gelme şokunu atlatamamışken az önce arayıp şümdiden gelesim var dedi gelinini yalnız bırakmak istemiyormuş keşke bu iyi niyet tutumunu azıcık da bu kız rahat eder mi kayınbabası evdeyken kafasına göre yatar kalkar mı son ayında yatılı misafir ister mi diye de düşünse benim bildiğim ilk önce kızın annesi gelir kendimi toparlayınca kaynana gelir ama yokkkk bunlar her şeyin en ortasında olacak hiç bir şeyden geri kalmayacaklar erkek ailesi ya hak görüyorlar bu zihniyeti kim çıkardıysa kulaklarını bol bol çınlatıyotum mezarlarında ben lohusa lohusa evde cümbür cemaat olacak diye şimdiden stres oldum kayınbabam bir ay önceden gelecek sonrada 1 ay daha kalır etti iki ay kafayı yedirtecekler kaynana gibi zaten acayip fikirsiz ne konuştuğunu genelde bilmez bana sabır dileyin
1 saat içinde 10 kezden az olursa ne demek acaba belki uyuyordur sonuçta 10 biraz fazla geldi 1 saat içinde bana benim doktorum hiç hareketleri say demedi bana sadece nasıl diye genel olarak sorduHareket için ebe endişelenirsen bir şeyler ye soluna yat bir saat takip et dedi 10 defa hareket etmesi gerek demişti benim de çok kıpır kıpır değil insan endişeleniyor
Ay evet öğrenmem lazım gidip de o kadar ayrıntı bilmiyorum 32 haftayım şuanKaç haftalıksın? 37den sonra analık izni kullanıyorsun. Doğumdan sonra da 8 hafta iznin olacak. Hemen göreve başlatıyorlar mı onu bilmek lazım. Yani bizdeki gibi güvenlik soruşturması, zimmete geçme falan gibi muhabbetler varsa süreci takip etmek lazım
Ben Eylülbaskı olması lazım instada öyle bi yerden bastırdım en uygun orası fiyat verdiKızlar madlen çikolatalar için etiketi nerde bastiriyorlar ya bilginiz varmı online olarak alabilcegim biryer yada kirtasiyeler filan çıkartıyor mu ben tasarlasam sticker şeklinde basarlarmi
Bilmiyorum ki haklısın çoğu zaman uyuyo bence bebekler. Ebe söyledi doktora danışmak lazım bence bir de normalde şu kadar hareket etmeli gibi bir şey yok her bebeğin mizacı farklı bazısı çok hareketli bazısı değil insan kendi vücudunu tanıyıp ona göre azaldı vs diyebilir ebe azalma farkedersen gel dedi öyle bir durumda gidip nst takibi yaptırmak en doğrusu sanırım1 saat içinde 10 kezden az olursa ne demek acaba belki uyuyordur sonuçta 10 biraz fazla geldi 1 saat içinde bana benim doktorum hiç hareketleri say demedi bana sadece nasıl diye genel olarak sordu
Hayırlı olsun darısı başıma inşallahKızlar memur olan var mı aranızda atanmışım luan ben şok oldum napcam agsgshd
Çoğu matbaa basıyo diye biliyorum canımKızlar madlen çikolatalar için etiketi nerde bastiriyorlar ya bilginiz varmı online olarak alabilcegim biryer yada kirtasiyeler filan çıkartıyor mu ben tasarlasam sticker şeklinde basarlarmi
Banada normal vajinal doğum yapanlara 1 yıl sezeryan yapanlara 4 ay diyor sağlık bakanlığı dese inanırım o videodan sonra… öyle bir ayrım yapmış sezeryana eksik anne muamelesi yapılmış iznide doğum şekline göre ayarlar kesin. İşin şakası 1 yıl olsa bize yetişse ne güzel olur amaKızlar sağlık bakanlığının yayınladığı o iğrenç sezeryan videosundan sonra, bu konuya değinirler mi diye bi heyecanlandım, sizce ücretli izin 4 aydan 1 yıla çıkarmı, bize yetişir mi ne diyorsunuz
Biliyor söyledim bunu inanılmaz kafama taktığımı da biliyor ne yapiyim gelene gelme mi diyim diyor bende senin özel bir hastalığın olsa ben hiç çekinmeden kendi aileme sizin yanınızda rahat edemez derim ki benim dememe gerek kalmaz onlar zaten bunu düşünüp gelmezler dedim bizimkiler böyle ne yapiyim ben bir şekilde idare ederim sen odada takılırsın dedi genelde aman bir şey demesinler laf etmesinler diye hep biz alttan alıyoruz bir şey diyemiyor ailesine hayret bugün daha çok var baba gelmeyin daha dedi annem kv me doğuma anneler gitsin kızım toparlayınca babalar gelir rahat edemez demiş niye rahat edemesin eder diyormuş benim annemden daha iyi tanıyor ya beni üzerine birde bir ay önceden gelme lafı ediliyor gelde nispet artniyet arama inada mı yapıyor kendinde hak mı görüyor oğlunun evi diye düşünmeKuzum eşinle konuştun mu? Bazen onlar ailesi oldukları için mahrem konusunu düşünemiyolar. Bunu anlatsan yani sürekli emzirme tuvalet halinde olacağını her şeyi geçtim ayağını uzatıp dinlenmen gerektiğini anlatsan anlar mı?
Allahım düşüncesiz koca ailesi olan tüm gelinlere ailesine sınır koyamayan adamların eşlerine sabır versin içindede en çok bize versin kız yakın olsam hergün evimde olurlar kafayı yerim ben öyle mıç mıç ailesi ilişkisinden nefret ederim adamlar oğullarının evlendiğini 30 yaşında olduğunu asla kabullenmiyorlar adam arıyor oğlunu kocaman 30 yaşına gelmiş adama oğluşummmmm paşammmmm diyip öpücük atıyor görüntülü konuşurken sen babasın ya bir ağırlığın bir duruşun olmalı nerde ne yaptığını bilmelisin gıcık oluyorum ay benim babam falan ne kadar ağır başlı bir adam asla alışamıyorum ben bunların hareketlerine aslında kafamı rahatlatıp bu adamın bir ağırlığı yok zaten diyip saygıyı maygıyıkenara bırakıp yanlarında ayağımı uzatıp yatmam falan gerekiyor işte o zaman herşey daha basit olur ama işte öyle bir aile terbiyesi almadım ki babaya büyüklere saygı öğretildi ee kocamda bu konular dışında melek gibi adam yapamıyorsun onun hatrı var diyip susuyorum 3 yıldır bir kere karlılarında konuşmadım tartışmadım ama zorluyorlar bu düşüncesiz tavırları beni sinir ediyor fikirleri alınmış gibiAllah sabır versin kuzum maalesef ki anlamıyorlar anlamazlar da kv benim yerime hastane çantası hazırladı yetmiyormuş gibi arayıp hergün çocuğun kıyafetlerini yıkadınız mı ütülediniz mi diye soruyor evinden bile sürekli karışma modunda eğer yıkanıp ütülenmediyse getirin ben yaparım diyor hiç heves falan kalmadı bende diyorum eşime uyar lütfen diyorum ama yok beni delirtip erken doğurmak derdi bu ara sürekli bize gelmek istiyor ben belimden kalkamıyorum yatıyorum bugün annem geldi yaptı herşeyi ama o geliyor buraya benden sürekli çay kahve servisi bekliyor o kadar anlayışsız ki en son bana pijama alma istersen ben ameliyatımda önden düğmeli bir takım almıştım bir kere giydim yıkadım koydum sen giy dedi ben artık yoruldum ama eşine söyle gelmesinler asla
Of keşke 1 yıl olsa yaa 16 hafta bedir ki birde herkes 37 e kadar çalışamıyor ki ben akşam eve gidince 9 da bayılıyorum resmen sabaha kadar kendime gelemiyorumBanada normal vajinal doğum yapanlara 1 yıl sezeryan yapanlara 4 ay diyor sağlık bakanlığı dese inanırım o videodan sonra… öyle bir ayrım yapmış sezeryana eksik anne muamelesi yapılmış iznide doğum şekline göre ayarlar kesin. İşin şakası 1 yıl olsa bize yetişse ne güzel olur ama
Kv neyse de kp gerçekten çok gereksiz gelmesi ne acelen var doğuma bir kaç gün kala gel geç kaldıkları kaçırdıkları bir şey var sanıyorlar burda bişey yok daha diyeceksin aslında ama bilerek yapıyorlar kızın ailesi varsa oğlanın da ailesi bar bizde varız bizi yok sayamazsınız kafasındalar halbuki sizi yok Sayan falan yok annemle rahat ederim ben bu belli bir şey neyini anlamıyorsun acaba illa laf söyleyeceksin köyü olacaksın ama işte dediğin gibi arada eşin var o olmasa denecek çok şey varda babası da gerçekten lakayıt bi adam belli yemeğini ye ben biraz uzancam de kapat kapını surat asarlarsa da eşine göster ben stresle mi doğum yapcam diyeAllahım düşüncesiz koca ailesi olan tüm gelinlere ailesine sınır koyamayan adamların eşlerine sabır versin içindede en çok bize versin kız yakın olsam hergün evimde olurlar kafayı yerim ben öyle mıç mıç ailesi ilişkisinden nefret ederim adamlar oğullarının evlendiğini 30 yaşında olduğunu asla kabullenmiyorlar adam arıyor oğlunu kocaman 30 yaşına gelmiş adama oğluşummmmm paşammmmm diyip öpücük atıyor görüntülü konuşurken sen babasın ya bir ağırlığın bir duruşun olmalı nerde ne yaptığını bilmelisin gıcık oluyorum ay benim babam falan ne kadar ağır başlı bir adam asla alışamıyorum ben bunların hareketlerine aslında kafamı rahatlatıp bu adamın bir ağırlığı yok zaten diyip saygıyı maygıyıkenara bırakıp yanlarında ayağımı uzatıp yatmam falan gerekiyor işte o zaman herşey daha basit olur ama işte öyle bir aile terbiyesi almadım ki babaya büyüklere saygı öğretildi ee kocamda bu konular dışında melek gibi adam yapamıyorsun onun hatrı var diyip susuyorum 3 yıldır bir kere karlılarında konuşmadım tartışmadım ama zorluyorlar bu düşüncesiz tavırları beni sinir ediyor fikirleri alınmış gibi
Annen çok iyi yapmış söylemek lazımBiliyor söyledim bunu inanılmaz kafama taktığımı da biliyor ne yapiyim gelene gelme mi diyim diyor bende senin özel bir hastalığın olsa ben hiç çekinmeden kendi aileme sizin yanınızda rahat edemez derim ki benim dememe gerek kalmaz onlar zaten bunu düşünüp gelmezler dedim bizimkiler böyle ne yapiyim ben bir şekilde idare ederim sen odada takılırsın dedi genelde aman bir şey demesinler laf etmesinler diye hep biz alttan alıyoruz bir şey diyemiyor ailesine hayret bugün daha çok var baba gelmeyin daha dedi annem kv me doğuma anneler gitsin kızım toparlayınca babalar gelir rahat edemez demiş niye rahat edemesin eder diyormuş benim annemden daha iyi tanıyor ya beni üzerine birde bir ay önceden gelme lafı ediliyor gelde nispet artniyet arama inada mı yapıyor kendinde hak mı görüyor oğlunun evi diye düşünme
Keşke yıllardır söyleniyormuş bu ama bir türlü olmamışOf keşke 1 yıl olsa yaa 16 hafta bedir ki birde herkes 37 e kadar çalışamıyor ki ben akşam eve gidince 9 da bayılıyorum resmen sabaha kadar kendime gelemiyorum
Ben hepsini izleyemedim doktor neşteri alınca kapattım. Ne saçma insanlar ya.. Hadi onlara göre "keyfi" olanı geçtim de zorunlu olarak sezaryen olacaklara yazık değil mi? Çok sinirlendim, üzüldüm o videoyu görünceKızlar sağlık bakanlığının yayınladığı o iğrenç sezeryan videosundan sonra, bu konuya değinirler mi diye bi heyecanlandım, sizce ücretli izin 4 aydan 1 yıla çıkarmı, bize yetişir mi ne diyorsunuz
Ayy niye üzülüyorsun canm isteyen istediğini yapar önemli olan sağlıkla kucaklamak bebeği kim ne derse desin hiç takılmayınBen hepsini izleyemedim doktor neşteri alınca kapattım. Ne saçma insanlar ya.. Hadi onlara göre "keyfi" olanı geçtim de zorunlu olarak sezaryen olacaklara yazık değil mi? Çok sinirlendim, üzüldüm o videoyu görünce
Tamam yavrum bende tahin deneyim bi teşekkürlerGünaudınn canım bende 32’ye girdim benim mide suyum ağzımda resmen geceleri yatınca hele mahvediyor beni kalkıyorum yatakta oturup geçmesini bekliyorum resmentahin yiyorum o biraz bastırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?