- 31 Aralık 2023
- 795
- 878
- 23
- 29
Emzik konusunda hala elimde devamlı deniyorum ama diliyle oynuyor ağzında gezdiriyor resmen. Gece uykusunu rutin yapmaya çalışıyorum saatlerce odadan çıkamasam bile belli saatte odaya götürüp gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum. Bazen 2 saat bile sürse uyuyor çok şükür ama en fazla 2 saat dayanıyor emdiği için çabuk acıkıyor diye düşünüyorum 2 saate bir beslenmek için uyanıyor sonra gaz seansı başlıyor uykularımız bölünüyor. Ama gündüz uykularına ana kucağında sallanarak geçiyor onlar çok kısa. 1 saat geçince huzursuzlanıyor anlıyorum yarım saate ancak uyuyor ama bazen 10 dk sonra uyanıyor ben de anlayamıyorum. Sürekli yanlış uyutuyorum diye kendime yükleniyorum ama başka türlü de uyumuyorBen 4. emzikte tutturdum kızıma mamamı aldım başka bir marka daha vardı elimde asla emmedi en son avent aldım hemen tutmadı öğürdü yine ama 5 dk sonra yine verdim biraz emdi attı öğürdü 10 dk sonra yine verdim böyle deneyebilirsin. Sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum ve kundak yapıyorum. Kundak yaparken uyuyacağını anlıyor bazen salıyor hemen kendini bazen uyumak istemiyor kıyameti koparıyor ama yine de uyutuyorum. Sizin becerememe durumunuz değil asla her bebek farklı bazıları daha zor bazıları daha kolay nispeten. Bence en önemlisi pes etmemek inan bende 2 saat kucağımda pış pış yapıp ayakta geziyordum uyuması için benim bebeğimde mesela yatağa koyuyorum hop gözünü açıyor şimdi bile emzik düştü diye ağladı hemen koşup verdim beşiği sallamaya başladım bir süre. Gözünü açtığı için bazen defalarca en baştan yataktan alıp pışpışladım ama tamam uyuma diyip bırakmadım hiç biraz inat ettim o da bu döngüye zamanla alıştı diye düşünüyorum. Bende sizde kendinizde rutin yapabilirsiniz saatlerini takip ederek. Daha çok küçükler zaten bir düzen demek çok zor buna 4. ay sonrası uyku eğitimi düşünüyorum
Emzik konusunda hala elimde devamlı deniyorum ama diliyle oynuyor ağzında gezdiriyor resmen. Gece uykusunu rutin yapmaya çalışıyorum saatlerce odadan çıkamasam bile belli saatte odaya götürüp gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum. Bazen 2 saat bile sürse uyuyor çok şükür ama en fazla 2 saat dayanıyor emdiği için çabuk acıkıyor diye düşünüyorum 2 saate bir beslenmek için uyanıyor sonra gaz seansı başlıyor uykularımız bölünüyor. Ama gündüz uykularına ana kucağında sallanarak geçiyor onlar çok kısa. 1 saat geçince huzursuzlanıyor anlıyorum yarım saate ancak uyuyor ama bazen 10 dk sonra uyanıyor ben de anlayamıyorum. Sürekli yanlış uyutuyorum diye kendime yükleniyorum ama başka türlü de uyumuyorBen 4. emzikte tutturdum kızıma mamamı aldım başka bir marka daha vardı elimde asla emmedi en son avent aldım hemen tutmadı öğürdü yine ama 5 dk sonra yine verdim biraz emdi attı öğürdü 10 dk sonra yine verdim böyle deneyebilirsin. Sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum ve kundak yapıyorum. Kundak yaparken uyuyacağını anlıyor bazen salıyor hemen kendini bazen uyumak istemiyor kıyameti koparıyor ama yine de uyutuyorum. Sizin becerememe durumunuz değil asla her bebek farklı bazıları daha zor bazıları daha kolay nispeten. Bence en önemlisi pes etmemek inan bende 2 saat kucağımda pış pış yapıp ayakta geziyordum uyuması için benim bebeğimde mesela yatağa koyuyorum hop gözünü açıyor şimdi bile emzik düştü diye ağladı hemen koşup verdim beşiği sallamaya başladım bir süre. Gözünü açtığı için bazen defalarca en baştan yataktan alıp pışpışladım ama tamam uyuma diyip bırakmadım hiç biraz inat ettim o da bu döngüye zamanla alıştı diye düşünüyorum. Bende sizde kendinizde rutin yapabilirsiniz saatlerini takip ederek. Daha çok küçükler zaten bir düzen demek çok zor buna 4. ay sonrası uyku eğitimi düşünüyorum
Gece uykusunu bölmemek adına uyku danışmanları gaz çıkarmayın diyorEmzik konusunda hala elimde devamlı deniyorum ama diliyle oynuyor ağzında gezdiriyor resmen. Gece uykusunu rutin yapmaya çalışıyorum saatlerce odadan çıkamasam bile belli saatte odaya götürüp gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum. Bazen 2 saat bile sürse uyuyor çok şükür ama en fazla 2 saat dayanıyor emdiği için çabuk acıkıyor diye düşünüyorum 2 saate bir beslenmek için uyanıyor sonra gaz seansı başlıyor uykularımız bölünüyor. Ama gündüz uykularına ana kucağında sallanarak geçiyor onlar çok kısa. 1 saat geçince huzursuzlanıyor anlıyorum yarım saate ancak uyuyor ama bazen 10 dk sonra uyanıyor ben de anlayamıyorum. Sürekli yanlış uyutuyorum diye kendime yükleniyorum ama başka türlü de uyumuyor
Bence anne sütü hemen acıktırmıyor 2 arkadaşım var gece uyku öncesi iki memeyi de emziriyor ve 6-7 saat kesintisiz uyuyor bebekleri. Onu uyandran şey başkadır gaz olabilir hava sıcaklığı olabilir. Tabi bu onların deneyimi, her bebek farkı eltimin oğlunda gündüz 2 saat uyuyor ve gece hiç hiç uyumuyor uyku sevmiyor dedi doktor en sonEmzik konusunda hala elimde devamlı deniyorum ama diliyle oynuyor ağzında gezdiriyor resmen. Gece uykusunu rutin yapmaya çalışıyorum saatlerce odadan çıkamasam bile belli saatte odaya götürüp gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum. Bazen 2 saat bile sürse uyuyor çok şükür ama en fazla 2 saat dayanıyor emdiği için çabuk acıkıyor diye düşünüyorum 2 saate bir beslenmek için uyanıyor sonra gaz seansı başlıyor uykularımız bölünüyor. Ama gündüz uykularına ana kucağında sallanarak geçiyor onlar çok kısa. 1 saat geçince huzursuzlanıyor anlıyorum yarım saate ancak uyuyor ama bazen 10 dk sonra uyanıyor ben de anlayamıyorum. Sürekli yanlış uyutuyorum diye kendime yükleniyorum ama başka türlü de uyumuyor
Evet benim oğlum da sadece anne sütü alıyo gece 5 saat uyuyor. Kızımın 8 saat uyuduğunu biliyorum ama o daha büyük aylardaydı.Bence anne sütü hemen acıktırmıyor 2 arkadaşım var gece uyku öncesi iki memeyi de emziriyor ve 6-7 saat kesintisiz uyuyor bebekleri. Onu uyandran şey başkadır gaz olabilir hava sıcaklığı olabilir. Tabi bu onların deneyimi, her bebek farkı eltimin oğlunda gündüz 2 saat uyuyor ve gece hiç hiç uyumuyor uyku sevmiyor dedi doktor en son
bende oyle dusunuyordum ama saldim artıkYa emzik tutmadığı için bu kadar zorlandığımı düşünüyorum çok istiyorum ama öğürüyor bizimki de
canim esinin os saatleri gercekten çok onemliymis bende dun farkettim bunu. hani demiştim ya aksamlaei duzensiziz haladiye. dun esim evdeydi sabahki duzeni aksamda uygulayabildim ve 10 bucukdq gece uykusuna gecti. meger yemek saatine uyku saati denk gelince uyku saatini kaciriyormusuz oglusumun. ama gerçekten haftaici bu duzeni uygulamak com zor. ne kadar oncelik bebekde desem her isi ertelesemde bazen olmuyorBenim kızım aslında bu zamana kadar uykuya çabuk geçerdi uyanıklık süresini takip de ederim en fazla 2 saat sonra zaten esnemeye başlardı bende uyuturdum tamam çok uyumazdi ama ne bilim en azından kendisi dinlendirecek kadar uyurdu kucağımda. Şimdi memesiz uyumuyor 1 haftadır memede uyumak istiyor birde uykusu gelince bir yandan memeyi de almak istemiyor. Ben artık bir düzen oluştururum diye düşünüyordum alışkanlık kazanır hale gelir derken bütün düzeni tepetaklak oldu.
Birde eşim 3 vardiya çalışıyor ne olursa olsun bir tık aslında düzen de kayıyor yemek yeme saati değişiyor benim işimin olduğu saatler değişiyor derken moralim baya bozuldu uyku konusunda. Artık bu hafta bir şekilde en azından 9 da yatak odasına götürüp uyutmaya çalışmak istiyorum. Ve benim kızım erken doğdu 2 kilo doğdu o kadar küçüktü ki hep kucaktaydi öyle de alıştı maalesef. Şimdi kucakta ve sadece ayaktayken susuyor. Oturuyorsam ona bile kızıyor
ay bizde ettirecegiz bir iki haftaya cok tedirginimm. birde ankarada bildiginiz doktor onerisi varsa acigimmGünaydın kızlar ben oğlanı sünnet ettirmek istiyorum ama nasıl bir süreç beni bekliyor bilmiyorum
Sünnet ettirince bebekte değişikler oluyor mu oluyorsa neler ve nasıl sünnet ettirdi biz? Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz
Evet aynen öyle yani yemek yapmak zorundayız bir şekilde ve yemek saati oluyor, e bir şekilde temizlik yapılıyor. Her vardiyada bizim saatler değişiyor bebeğin de değişiyor. Yani ona göre ayarlayamaya çalışsam bile olmuyor ki. Ama en azından şu saat aralıklarında uyutalim gibi bir düzen oluştursak daha iyi olur.canim esinin os saatleri gercekten çok onemliymis bende dun farkettim bunu. hani demiştim ya aksamlaei duzensiziz haladiye. dun esim evdeydi sabahki duzeni aksamda uygulayabildim ve 10 bucukdq gece uykusuna gecti. meger yemek saatine uyku saati denk gelince uyku saatini kaciriyormusuz oglusumun. ama gerçekten haftaici bu duzeni uygulamak com zor. ne kadar oncelik bebekde desem her isi ertelesemde bazen olmuyor
Ben de istiyodum ama bizim doktorumuz sünnete uygun bulmadı. Beklememizi istedi. Küçükken halledebilsek güzel olacaktıGünaydın kızlar ben oğlanı sünnet ettirmek istiyorum ama nasıl bir süreç beni bekliyor bilmiyorum
Sünnet ettirince bebekte değişikler oluyor mu oluyorsa neler ve nasıl sünnet ettirdi biz? Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz
Canım eşim bı kaç tanıdığa sordu onlar iki doktor önerdi ama biri başhekim yardımcısı yemiş o yapıyor mu bilmiyorum biride üroloji doktoru ama ikisinede randevu bulamadım olmazsa yaptirdigim doktoru sana söylerim Sincan'da yaptircam ben sen nerdesinay bizde ettirecegiz bir iki haftaya cok tedirginimm. birde ankarada bildiginiz doktor onerisi varsa acigimm
Niye canımBen de istiyodum ama bizim doktorumuz sünnete uygun bulmadı. Beklememizi istedi. Küçükken halledebilsek güzel olacaktı
Sadece sünnette ağladı en korktuğum buydu ayrı kalacak bizi göremeyecek diye hastaneden çıkana kadar ağladı tekrar vercem sandı herhalde. Sünnetten sonra 5 gün krem sürüp bezleniyor, Türk kahvesi için olan karton bardaklardan ve bir beden büyük cırtlı bez aldık. Krem,bardak kapanışGünaydın kızlar ben oğlanı sünnet ettirmek istiyorum ama nasıl bir süreç beni bekliyor bilmiyorum
Ben de haftaya yaptıracağım genel cerraha inşallah kolaylıkla gelir geçerCanım eşim bı kaç tanıdığa sordu onlar iki doktor önerdi ama biri başhekim yardımcısı yemiş o yapıyor mu bilmiyorum biride üroloji doktoru ama ikisinede randevu bulamadım olmazsa yaptirdigim doktoru sana söylerim Sincan'da yaptircam ben sen nerdesin
Ahahaha keşke buna direkt huzurlu cevabını verebilseydimCanım bebeğin nasıl huzurlu mu? Huzuru yerinde uykusunu uyuyup ağlamadan duruyorsa kendini strese sokma lütfen sütün yetmese bebeğin ortalığı inletir. Benim oğlum çoook kilo aldı ama devamlı beslenmekten gaz sancıları yüzünden uykusunda rahat uyuyamıyor. Sindirim yüzünden huzuru kaçıyor. Gece kesintisiz uykusu çok az mesela gaz giriyor emmek istiyor falan. Her bebek aynı olamaz aynı oranlarda kilo alamaz. Bunu doktor ya da hemşire değil huzuruyla bebek belirler bence.
Teşekkür ederim bebeğimSadece sünnette ağladı en korktuğum buydu ayrı kalacak bizi göremeyecek diye hastaneden çıkana kadar ağladı tekrar vercem sandı herhalde. Sünnetten sonra 5 gün krem sürüp bezleniyor, Türk kahvesi için olan karton bardaklardan ve bir beden büyük cırtlı bez aldık. Krem,bardak kapanışkaka yapmadığı sürece bezi değiştirmedim çişi de iyileştiriyormuş çünkü. İlk gün sabah fitil dört saat sonra bi çk dolven akşam fitil gece dolven gibi ilerledim. Ağlar canı yanar diye korkumdan. Dr calpol verebilirsiniz çok ağlarsa demişti. Başka bi arkadaşın dr u böyle önermiş ben de risk almadım. Sonraki günler vermedim hiç ilaç. İlk beş gün bitince beş gün de günde üç kere 15 er dakika suya oturtun dediler şimdi oradayız tek kötü tarafı 12 hafta atağına denk gelmesi gündüz uykuları 10 dk 20 dk çirkin oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?