2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Evet uyku süresi kaçınca dalmakta zorlaniyor bende saate bakıyorum 1 1.5 saat olduysa uyutmaya başlıyorum siz bu pış pışi nasl yapıyorsunuz yani sallayarakmi kucakta mi
İlk başlarda kucakta popısuna hafif vurup arkadan beyaz gürültü ile uyutuyordum ama şimdi emzik tutmaya başladı koltuğa oturuyorum emzirir pozisyonda oluyor ama bacaklarımın üstüne koyuyorum vücudunu kafası yine emzirir gibi kolumda oluyor bacaklarımı sağa sola hafif sallıyorum uyuyor. Bir de ben happy baby diye uygulama kullanıyorum uyuduğunda uyandığında orada işaretliyorum. Kaç saat uyudu kaç saat uyanık kaldı takip etmek çok kolay oluyor

Aynı bizimki de uyanınca meme yoksa çok sinirleniyor emzik de tutmuyor

bende hamilelik+ kullaniyorum emzirme saatlerinide takipediyorum dogdugundan berii gercekten cok iyi oluyor

Maşallah ne güzel düzen kurmuşsunuz böyle sizler anlatınca kendim beceremediğimi düşünüyorum. Gündüz benim bebeğim bazen sadece 5 dakika uyuyup uyanıyor geri uyutamıyorum mesela

Benim kızım aslında bu zamana kadar uykuya çabuk geçerdi uyanıklık süresini takip de ederim en fazla 2 saat sonra zaten esnemeye başlardı bende uyuturdum tamam çok uyumazdi ama ne bilim en azından kendisi dinlendirecek kadar uyurdu kucağımda. Şimdi memesiz uyumuyor 1 haftadır memede uyumak istiyor birde uykusu gelince bir yandan memeyi de almak istemiyor. Ben artık bir düzen oluştururum diye düşünüyordum alışkanlık kazanır hale gelir derken bütün düzeni tepetaklak oldu.
Birde eşim 3 vardiya çalışıyor ne olursa olsun bir tık aslında düzen de kayıyor yemek yeme saati değişiyor benim işimin olduğu saatler değişiyor derken moralim baya bozuldu uyku konusunda. Artık bu hafta bir şekilde en azından 9 da yatak odasına götürüp uyutmaya çalışmak istiyorum. Ve benim kızım erken doğdu 2 kilo doğdu o kadar küçüktü ki hep kucaktaydi öyle de alıştı maalesef. Şimdi kucakta ve sadece ayaktayken susuyor. Oturuyorsam ona bile kızıyor

Maşallah ne güzel düzen kurmuşsunuz böyle sizler anlatınca kendim beceremediğimi düşünüyorum. Gündüz benim bebeğim bazen sadece 5 dakika uyuyup uyanıyor geri uyutamıyorum mesela
Ben 4. emzikte tutturdum kızıma mamamı aldım başka bir marka daha vardı elimde asla emmedi en son avent aldım hemen tutmadı öğürdü yine ama 5 dk sonra yine verdim biraz emdi attı öğürdü 10 dk sonra yine verdim böyle deneyebilirsin. Sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum ve kundak yapıyorum. Kundak yaparken uyuyacağını anlıyor bazen salıyor hemen kendini bazen uyumak istemiyor kıyameti koparıyor ama yine de uyutuyorum. Sizin becerememe durumunuz değil asla her bebek farklı bazıları daha zor bazıları daha kolay nispeten. Bence en önemlisi pes etmemek inan bende 2 saat kucağımda pış pış yapıp ayakta geziyordum uyuması için benim bebeğimde mesela yatağa koyuyorum hop gözünü açıyor şimdi bile emzik düştü diye ağladı hemen koşup verdim beşiği sallamaya başladım bir süre. Gözünü açtığı için bazen defalarca en baştan yataktan alıp pışpışladım ama tamam uyuma diyip bırakmadım hiç biraz inat ettim o da bu döngüye zamanla alıştı diye düşünüyorum. Bende sizde kendinizde rutin yapabilirsiniz saatlerini takip ederek. Daha çok küçükler zaten bir düzen demek çok zor buna 4. ay sonrası uyku eğitimi düşünüyorum

Kolik bir bebeğim olacağını hiç düşünmemiştim çok zorlanıyorum inanılmaz ne zaman geçecek sabırsızlanıyorum
3. Ay dolduğunda bitiyor genelde. Pilates topunda zıplamak benim tek çözümüm. Yatar pozisyonda kolları ve bacakları sıkıca tutarak salınıyorum sakinleşiyor bazen uyuyor bile…

Şöyle bi örnek vereyim sana oğlum 2 aylıkken kızımın 4 aylık boyuna ve kilosuna sahipti. İkisini de ben büyütüyorum ikisine de mama vermedim. Süt aynı süt anne aynı anne. İkisi de kolik.

Kızımda Çevreden hep bu çocuk tombul tombul olmayacak mı şöyle sevemeyecek miyiz dediler ben kendimi yetersiz hissettim alerji diyeti de yapmaya başlamıştım sütüm kalitesiz dedim vs. Kızım %10-25 persentilde devam etti hep, şimdi üç yaşında yine aynı dr da çocuğun mizacı bu dedi. 2. Aydan sonra 400/700 g arası almıştı. 5. Ayda emekledi 9 da yürüdü hala söylüyolar bazen falancanın çocuğu bunun iki katı diye. Gittim o falancaya sordum kaç kg diye yarım kilo varmış arada düşün hala moralim bozuluyor

Oğlana bakamıyorum bile ikinci çocuk resmen kendi kendine büyüyor ne saat takibi yapabildim ne kaç dakika emdiğinden haberim var inan. Onun kilosu boyu gayet yerinde.

Demem o ki seninle, yaptıklarınla vs alakası yok. Sen sağlıklı beslenmene dikkat et bol su iç istediği her an emzir gerisi boş. Eğer dr gerek görmüyorsa mamaya da başvurma bence.

Ben sağıma devam ama azalttım artık sütüm istediğim oranda arttı sağmak yerine emziriyorum mama öğünleri de azaldı. Aynen sağdığım sütü de mama öğününde veriyorum ben . Sıklığı bilmem ama düzenli sağmak düzenli emzirmek cidden artırıyor ya birde ben e bebekten anne birası aldım o çok işe yaradı bence. Birde sürekli sağmak meme yoruyo. Ben emzirirdim sonraki öğünde mama verirdim öyle sağardım şimdi günde 3 kez gece de 1 kez sağıyorum

Neden araları aç dedi dr? Benim bebiş 50 günlükken 5800 gramdı. 2. Ay kontrolüne gitmemiştik haliyle. 4 şubatta gideceğiz. 6 yı geçmiştir . 3605 doğmuştu kız bebek. Yani zararı mı var bu kilonun Sadece anne sütü veriyorum //

Ben eminim buradaki çoğu kişinin de öyledir. Geceleri göğsüm dolu dolu oluyor patlayacak sanki. Ama gündüzleri sönmüş bir volkan vıcık vıcık ay diyorum sütüm yok çocuk doymuyor böyle diye diye mama devam ettim sonra farkettim mi benim meme cıvık sönük ama oğlum emiyor ve doyuyor. Ya birde bak doktora bile sordum bunu benim oğlum maksimum 5 dk meme emiyor öyle dakikalarca emdiği hiç olmadı . Şimdi mama sayısını azalttım emme arasını da 1 saatten 2 saate çıkarmaya çalışıyorum . Mama cidden her açıdan sıkntı. Ha mecbursan o ayrı ama doktor birşey demediyse kuruntu yapma kendine . Pişmanlık olmasın sonradan

Hanımlar aralık annesiyim. 3 Aralık. Haliyle siz daha tecrübelisiniz önden gidiyorsunuz. Bebeğim 50 günlükken 5800 gramdı. 3605 doğru kız bebek. Ben ne kadar nasıl besleyeceğimi bilmiyorum. Kv ısrarla çok kilolu değil diyor. Daha 1.5 aylık diyorum aman bi iyi konuşmuyor . Neyse dr geceleri 4 saati geçirme 2-3 saate bir besle demişti. Ben geceleri uyandıramıyorum. En son zorla memeye değdiriyorum ağzını ki sütüm aksın diye sonra sağıp biberonla veriyorum. Gündüz emiyor . Yani çok zor 2-3 saate bir beslemek. Nette günlük 759-900 ml arası diyor 2 aylık bebek için. Allah aşkına ben ortalama 800 ml nasıl buldurayım içmez ki o kadar imkanı yok/ millet kafayı yemiş ya da bende bizde sorun var/ siz günde ne kadar kaç cc veriyorsunuz acaba 2 aylık bebek için

Bize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.
Uzatmadım ben de tamam dedim. Açlıktan ağlayan çocuğa fazla kilo almışsın annem bekle diyemem sonuncta.
kilo alımı güzel bence uyandırma bebeği kendi acıkırsa uyanır. 4-5 saat uyuması normal. Bende kendi uyanmazsa asla uyandırmam. Burada bi çok arkadaşımız da öyle yapıyor. İlk günler 2 saatte bi beslenmesi tavsiye ediliyordu alarm kuruyorduk ama 1 aylıktan itibaren asla uyandırmadım ben.
Gr hesabına hiç girme. Emziriyorsın bide nasıl hesaplayacaksın.
Doktor kilosu iyi dediyse ki maşallah güzel kilo alımı. Kv ya da internette yazılanları çok dikkate alma.

Doğru diyorsun ne zararı olabilir de kilo alsa bi dert almasa bir dert bu dr lara da… sanki obez bi kilo da hey Allahım .

Çok haklısın dediklerini aldım teşekkürler canım

Bize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.
Uzatmadım ben de tamam dedim. Açlıktan ağlayan çocuğa fazla kilo almışsın annem bekle diyemem sonuncta.
kilo alımı güzel bence uyandırma bebeği kendi acıkırsa uyanır. 4-5 saat uyuması normal. Bende kendi uyanmazsa asla uyandırmam. Burada bi çok arkadaşımız da öyle yapıyor. İlk günler 2 saatte bi beslenmesi tavsiye ediliyordu alarm kuruyorduk ama 1 aylıktan itibaren asla uyandırmadım ben.
Gr hesabına hiç girme. Emziriyorsın bide nasıl hesaplayacaksın.
Doktor kilosu iyi dediyse ki maşallah güzel kilo alımı. Kv ya da internette yazılanları çok dikkate alma.
Doğru diyorsun ne zararı olabilir de kilo alsa bi dert almasa bir dert bu dr lara da… sanki obez bi kilo da hey Allahım .
aynen 7-8 kilo olsa eyvallah derim de. Vallahi öyle boğum boğum kolları bacakları olan bi bebek değil. 10 gr fazla kilo aldı diye de çocuğumdan mamayı kesip ağlatamayacağım.
Bizim dr çok şeker çok da ilgili. Ama reflü ilacı vermek istemiyor ısrarla. Mamayı azalt demekte çare buluyor kilosundan ziyade.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…