İlk başlarda kucakta popısuna hafif vurup arkadan beyaz gürültü ile uyutuyordum ama şimdi emzik tutmaya başladı koltuğa oturuyorum emzirir pozisyonda oluyor ama bacaklarımın üstüne koyuyorum vücudunu kafası yine emzirir gibi kolumda oluyor bacaklarımı sağa sola hafif sallıyorum uyuyor. Bir de ben happy baby diye uygulama kullanıyorum uyuduğunda uyandığında orada işaretliyorum. Kaç saat uyudu kaç saat uyanık kaldı takip etmek çok kolay oluyorEvet uyku süresi kaçınca dalmakta zorlaniyor bende saate bakıyorum 1 1.5 saat olduysa uyutmaya başlıyorum siz bu pış pışi nasl yapıyorsunuz yani sallayarakmi kucakta mi
Aynı bizimki de uyanınca meme yoksa çok sinirleniyor emzik de tutmuyorvalla ben cozemedim uyumlu bir bebekmi dakkasi dakkasni tutmuyor sahsen ben dengesiz bebek diye yorumluyorum qhahshz
benimkide akşamlari memeye acayip düşüyor gun icinde max 20 dk emen cocuk aksamlari 1 saat emdigi oluyor. sırf orda uyuyim takiliyim diye. uyudu agzindan aliyim diyorum aldığımda bisey yok ama uyandiginda memede olmadigini fark ettigi an olay
aynneneen cok zorladim ama kusuyordu oglusum saldim artik kabullendimmAynı bizimki de uyanınca meme yoksa çok sinirleniyor emzik de tutmuyor
bende hamilelik+ kullaniyorum emzirme saatlerinide takipediyorum dogdugundan berii gercekten cok iyi oluyorİlk başlarda kucakta popısuna hafif vurup arkadan beyaz gürültü ile uyutuyordum ama şimdi emzik tutmaya başladı koltuğa oturuyorum emzirir pozisyonda oluyor ama bacaklarımın üstüne koyuyorum vücudunu kafası yine emzirir gibi kolumda oluyor bacaklarımı sağa sola hafif sallıyorum uyuyor. Bir de ben happy baby diye uygulama kullanıyorum uyuduğunda uyandığında orada işaretliyorum. Kaç saat uyudu kaç saat uyanık kaldı takip etmek çok kolay oluyor
Maşallah ne güzel düzen kurmuşsunuzUyku konuşulmuş kendimce bir uyku düzeni belirledim fikir açısından anlatayım. Sabah 8de güne başlıyor genelde bebeğim ama ben ite kaka 9.30a kadar uyutmaya çalışıyorumuyandıktan sonra beslenme alt değişim oyun evi gezme bunlar genelde 1 saat sürüyor toplam sonra zaten uyku sinyali veriyor. Uyku sinyali verince asla kaçırmadan hiç beklemeden hemen kundak yapıyorum beyaz gürültü açıyorum popoya pışpışla uyutuyorum. Uyku sinyalleri ; esneme, gözün dalması, göz ovuşturma, mırıldanıp huzursuzlanmaya başlayan sesler, elleriyle kafasını çekiştiriyor gibi hareketler, bunları görünce hemen uyututorum eğer kaçırırsam çok huysuz oluyor ve çok zor dalıyor uykuya. Uykuya daldıktan sonra uykusu 40 dk 1 saat tutuyorum uyanır gibi oldukça beşik sallıyorum çok yorgunsa 1.5 saat izin veriyorum sonra gürültü yaparak hafiften uyandırıyorum sonra tekrar besle alt değişm oyun 1 saat sonra yine uyku. Ne olursa olsun saatlerde sürse gündüz kesin uyutun. Gündüz uyumayan bebek gece uyumuyor, iyi gündüz şekerlemesi iyi gece uykusu demek. Hiç uyumuyorsa bebek arabasına koyup mahallede 1 saat yürüyüş yapıyorum uyuyor. Akşam 18:00a kadar döngü böyle 18:00 sonrası 21:00a kadar oyalıypeum 21de besle alt değişim uyku tulumu giydirme kundak emzik beyaz gürültü açıp uyutmaya çalışıyorum. Uyuyunca beşiğe koyıypeum emzik düşünce ağlıyor uykusunu çok açmadan hemen verip sallıyorum. Gece 2 defa uyanıyor mırıldanma duyunca hemen kalkıp mama hazırlıyorum, anne sütü veren hemen meme dayasın, hiç konuşmuyorum kucağıma alıp mama veriyorum, bitirince gaz çıkartıp uykuyu çok açmadan hemen beşiğe koyuyorum. Eğer kaka yapmadıysa akşam uykusundan sabah uykusuna kadar bez değişimi yapmıyorum. ( hiç pişik olmadı) böylece bende iyi uyuyorum, bebeğim de gündüz ve gece daha huzurlu uyuyor. Düzenin değiştiği zamanlar oluyor ama artık o da alıştığı için neredeyse hep aynı saatte uyu uyan yapıyor artık. Bebeğim 2 ay 20 günlük. Bu arada gündüz normal gün ışığında uyutuyorum ama akşam 21 olunca karanlıkta oluyoruz ve gece hiç ışık açmıyorum hiç konuşmuyorum sadece besliyorum.
Ya emzik tutmadığı için bu kadar zorlandığımı düşünüyorum çok istiyorum ama öğürüyor bizimki deaynneneen cok zorladim ama kusuyordu oglusum saldim artik kabullendimm
evet gün içinde başka şeylerle uğraşmaktan insan saati asla aklında tutamıyorbende hamilelik+ kullaniyorum emzirme saatlerinide takipediyorum dogdugundan berii gercekten cok iyi oluyor
Benim kızım aslında bu zamana kadar uykuya çabuk geçerdi uyanıklık süresini takip de ederim en fazla 2 saat sonra zaten esnemeye başlardı bende uyuturdum tamam çok uyumazdi ama ne bilim en azından kendisi dinlendirecek kadar uyurdu kucağımda. Şimdi memesiz uyumuyor 1 haftadır memede uyumak istiyor birde uykusu gelince bir yandan memeyi de almak istemiyor. Ben artık bir düzen oluştururum diye düşünüyordum alışkanlık kazanır hale gelir derken bütün düzeni tepetaklak oldu.valla benimkide oyleydi canim ozellikle annemlerle bir arada uzun süre vakit gecirirsek cok garip aliskanliklar ediniyor oglmilk etapta onlar saolsun kucakta uyumaya alistirdilar kucagimdan indiği an agliyordu suan gozlemledigim kadariyla bebekler guven duygusuyla calisiyor. yani mesrla oglum ilk basta koyduktan besbdakka sonra uyanip uyumuyordu . ben yanindan gitmis oluyodum bir sure bekledim uyandi elini tuttum yaninda oldugumj hissettirdim resmen gozumun icine anliyo hibi bakiyordu. simdide uyanmaya basladigi an yanina kosuyorum yine gorunce rahatliyor. mesela tamam kucagindn indirdin ama ben guvendemiyim diye sorguladi bir sure sonra emin olunca yapmaya devam etti ama hic bir bebek bir degil tabiki birde en onemlisi uyanikli suresine dikkat rtmek bence. ayina gkre uyaniklik suresinj takip ettinmi?
Ben 4. emzikte tutturdum kızıma mamamı aldım başka bir marka daha vardı elimde asla emmedi en son avent aldım hemen tutmadı öğürdü yine ama 5 dk sonra yine verdim biraz emdi attı öğürdü 10 dk sonra yine verdim böyle deneyebilirsin. Sadece uyuyacağı zaman emzik veriyorum ve kundak yapıyorum. Kundak yaparken uyuyacağını anlıyor bazen salıyor hemen kendini bazen uyumak istemiyor kıyameti koparıyor ama yine de uyutuyorum. Sizin becerememe durumunuz değil asla her bebek farklı bazıları daha zor bazıları daha kolay nispeten. Bence en önemlisi pes etmemek inan bende 2 saat kucağımda pış pış yapıp ayakta geziyordum uyuması için benim bebeğimde mesela yatağa koyuyorum hop gözünü açıyor şimdi bile emzik düştü diye ağladı hemen koşup verdim beşiği sallamaya başladım bir süre. Gözünü açtığı için bazen defalarca en baştan yataktan alıp pışpışladım ama tamam uyuma diyip bırakmadım hiç biraz inat ettim o da bu döngüye zamanla alıştı diye düşünüyorum. Bende sizde kendinizde rutin yapabilirsiniz saatlerini takip ederek. Daha çok küçükler zaten bir düzen demek çok zor buna 4. ay sonrası uyku eğitimi düşünüyorumMaşallah ne güzel düzen kurmuşsunuzböyle sizler anlatınca kendim beceremediğimi düşünüyorum. Gündüz benim bebeğim bazen sadece 5 dakika uyuyup uyanıyor geri uyutamıyorum mesela
3. Ay dolduğunda bitiyor genelde. Pilates topunda zıplamak benim tek çözümüm. Yatar pozisyonda kolları ve bacakları sıkıca tutarak salınıyorum sakinleşiyor bazen uyuyor bile…Kolik bir bebeğim olacağını hiç düşünmemiştim çok zorlanıyorum inanılmaz ne zaman geçecek sabırsızlanıyorum
Şöyle bi örnek vereyim sana oğlum 2 aylıkken kızımın 4 aylık boyuna ve kilosuna sahipti. İkisini de ben büyütüyorum ikisine de mama vermedim. Süt aynı süt anne aynı anne. İkisi de kolik.Bunları duymaya o kadar ihtiyacım vardı ki gerçekten inan kıyasladığım için değil acaba diyorum aç mı mıkırdanıyor bazen göğsüm cıvık gibi geliyor kıyamadığım için ben besleyemedim de ondan zayıf kaldı düşüncesinden dolayı birde burda yazıyorlar 6 kilo çocuk yedi olmalı dedi doktor falan diye eee diyorum bunu diyen de doktor öyleyse benim kızım baya zayıf ha şuda var maşallah tosun gibi olan bir bebeği var arkadaşımın benim kızımdan 1 buçuk ay önde dönemiyor benim kızım dönmekmüzere maşallahama işte annelik çok farklı
Ben sağıma devam ama azalttım artık sütüm istediğim oranda arttı sağmak yerine emziriyorum mama öğünleri de azaldı. Aynen sağdığım sütü de mama öğününde veriyorum ben . Sıklığı bilmem ama düzenli sağmak düzenli emzirmek cidden artırıyor ya birde ben e bebekten anne birası aldım o çok işe yaradı bence. Birde sürekli sağmak meme yoruyo. Ben emzirirdim sonraki öğünde mama verirdim öyle sağardım şimdi günde 3 kez gece de 1 kez sağıyorumSen sağımlara devam ediyor musun? Ben süt arttırmak için sağıma başlamak istiyorum. Memlekete gitmiştik düzen alt üst oldu.. Ne sıklıkla sağmak fayda sağlar? Bir de sağdığımız sütü mama yerine versek olur mu acaba?
Neden araları aç dedi dr? Benim bebiş 50 günlükken 5800 gramdı. 2. Ay kontrolüne gitmemiştik haliyle. 4 şubatta gideceğiz. 6 yı geçmiştir . 3605 doğmuştu kız bebek. Yani zararı mı var bu kilonun Sadece anne sütü veriyorum //Selam kızlar. Herkes bebek kilosunu yazmış.
Bizim ki de 2. Ay (63 günlükken) kontrolünde 5450 idi. Doktor beslenme aralarını biraz aç fazla dedidedim nasıl mümkün olacak hocam. Bebek bu ve ağlıyor yani acıkınca.
Emzikle felan oyala diyor.
İçimden dedim yav he he. Sanki çocuk anlamıyor mu emziği. Atıyor ağzından.
Eşime de dedim gaza gelme doktorun söylediklerinden aşırı aşırı bi kilo alımı yok.
Bi de her çocuk fabrikadan çıkmış gibi günlük şu kadar gram almalı diye bişey yok dedim.
Her bebek farklı onu düşünerek hareket edelim dedim.
Mama veriyoruz biz. Günde 1 kez de sağdığım sütü veriyorum. (60cc anca çıkıyor)
Ben eminim buradaki çoğu kişinin de öyledir. Geceleri göğsüm dolu dolu oluyor patlayacak sanki. Ama gündüzleri sönmüş bir volkan vıcık vıcıkBunları duymaya o kadar ihtiyacım vardı ki gerçekten inan kıyasladığım için değil acaba diyorum aç mı mıkırdanıyor bazen göğsüm cıvık gibi geliyor kıyamadığım için ben besleyemedim de ondan zayıf kaldı düşüncesinden dolayı birde burda yazıyorlar 6 kilo çocuk yedi olmalı dedi doktor falan diye eee diyorum bunu diyen de doktor öyleyse benim kızım baya zayıf ha şuda var maşallah tosun gibi olan bir bebeği var arkadaşımın benim kızımdan 1 buçuk ay önde dönemiyor benim kızım dönmekmüzere maşallahama işte annelik çok farklı
.Neden araları aç dedi dr? Benim bebiş 50 günlükken 5800 gramdı. 2. Ay kontrolüne gitmemiştik haliyle. 4 şubatta gideceğiz. 6 yı geçmiştir . 3605 doğmuştu kız bebek. Yani zararı mı var bu kilonun Sadece anne sütü veriyorum //
Bize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.Neden araları aç dedi dr? Benim bebiş 50 günlükken 5800 gramdı. 2. Ay kontrolüne gitmemiştik haliyle. 4 şubatta gideceğiz. 6 yı geçmiştir . 3605 doğmuştu kız bebek. Yani zararı mı var bu kilonun Sadece anne sütü veriyorum //
kilo alımı güzel bence uyandırma bebeği kendi acıkırsa uyanır. 4-5 saat uyuması normal. Bende kendi uyanmazsa asla uyandırmam. Burada bi çok arkadaşımız da öyle yapıyor. İlk günler 2 saatte bi beslenmesi tavsiye ediliyordu alarm kuruyorduk ama 1 aylıktan itibaren asla uyandırmadım ben.Hanımlar aralık annesiyim. 3 Aralık. Haliyle siz daha tecrübelisiniz önden gidiyorsunuz. Bebeğim 50 günlükken 5800 gramdı. 3605 doğru kız bebek. Ben ne kadar nasıl besleyeceğimi bilmiyorum. Kv ısrarla çok kilolu değil diyor. Daha 1.5 aylık diyorum aman bi iyi konuşmuyor . Neyse dr geceleri 4 saati geçirme 2-3 saate bir besle demişti. Ben geceleri uyandıramıyorum. En son zorla memeye değdiriyorum ağzını ki sütüm aksın diye sonra sağıp biberonla veriyorum. Gündüz emiyor . Yani çok zor 2-3 saate bir beslemek. Nette günlük 759-900 ml arası diyor 2 aylık bebek için. Allah aşkına ben ortalama 800 ml nasıl buldurayım içmez ki o kadar imkanı yok/ millet kafayı yemiş ya da bende bizde sorun var/ siz günde ne kadar kaç cc veriyorsunuz acaba 2 aylık bebek için
Doğru diyorsun ne zararı olabilir de kilo alsa bi dert almasa bir dert bu dr lara da… sanki obez bi kilo da hey Allahım .Bize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.
Uzatmadım ben de tamam dedim. Açlıktan ağlayan çocuğa fazla kilo almışsın annem bekle diyemem sonuncta.
Çok haklısınBize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.
Uzatmadım ben de tamam dedim. Açlıktan ağlayan çocuğa fazla kilo almışsın annem bekle diyemem sonuncta.
kilo alımı güzel bence uyandırma bebeği kendi acıkırsa uyanır. 4-5 saat uyuması normal. Bende kendi uyanmazsa asla uyandırmam. Burada bi çok arkadaşımız da öyle yapıyor. İlk günler 2 saatte bi beslenmesi tavsiye ediliyordu alarm kuruyorduk ama 1 aylıktan itibaren asla uyandırmadım ben.
Gr hesabına hiç girme. Emziriyorsın bide nasıl hesaplayacaksın.
Doktor kilosu iyi dediyse ki maşallah güzel kilo alımı. Kv ya da internette yazılanları çok dikkate alma.
Bize söylediği günlük 15-30 gr civarı alması gerekiyormuş bizimki 44 gr almış. Bi de reflüsü var kusuyor dedik ya. Az ver mamayı kusmasın demeye getirdi muhtemelen. Ama fazla geldiği için kusmuyor çocuk farkındayım. Bana çok gelmiyor kilosu. Boğum boğum bacağı kolu yok çocuğun. Arkadaşlarımın çocukları çok daha kilolu ama dr bişey dememiş.Neden araları aç dedi dr? Benim bebiş 50 günlükken 5800 gramdı. 2. Ay kontrolüne gitmemiştik haliyle. 4 şubatta gideceğiz. 6 yı geçmiştir . 3605 doğmuştu kız bebek. Yani zararı mı var bu kilonun Sadece anne sütü veriyorum //
kilo alımı güzel bence uyandırma bebeği kendi acıkırsa uyanır. 4-5 saat uyuması normal. Bende kendi uyanmazsa asla uyandırmam. Burada bi çok arkadaşımız da öyle yapıyor. İlk günler 2 saatte bi beslenmesi tavsiye ediliyordu alarm kuruyorduk ama 1 aylıktan itibaren asla uyandırmadım ben.Hanımlar aralık annesiyim. 3 Aralık. Haliyle siz daha tecrübelisiniz önden gidiyorsunuz. Bebeğim 50 günlükken 5800 gramdı. 3605 doğru kız bebek. Ben ne kadar nasıl besleyeceğimi bilmiyorum. Kv ısrarla çok kilolu değil diyor. Daha 1.5 aylık diyorum aman bi iyi konuşmuyor . Neyse dr geceleri 4 saati geçirme 2-3 saate bir besle demişti. Ben geceleri uyandıramıyorum. En son zorla memeye değdiriyorum ağzını ki sütüm aksın diye sonra sağıp biberonla veriyorum. Gündüz emiyor . Yani çok zor 2-3 saate bir beslemek. Nette günlük 759-900 ml arası diyor 2 aylık bebek için. Allah aşkına ben ortalama 800 ml nasıl buldurayım içmez ki o kadar imkanı yok/ millet kafayı yemiş ya da bende bizde sorun var/ siz günde ne kadar kaç cc veriyorsunuz acaba 2 aylık bebek için
aynen 7-8 kilo olsa eyvallah derim de. Vallahi öyle boğum boğum kolları bacakları olan bi bebek değil. 10 gr fazla kilo aldı diye de çocuğumdan mamayı kesip ağlatamayacağım.Doğru diyorsun ne zararı olabilir de kilo alsa bi dert almasa bir dert bu dr lara da… sanki obez bi kilo da hey Allahım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?