İnşallah canım ya bizde yarın gidecez bakalım hemen yapmıyorlar ne zaman yaparlar bakacazBen de haftaya yaptıracağım genel cerraha inşallah kolaylıkla gelir geçer
Al benfende o kadar bi kere denedik imkansız yani imkansız. Benim yırtık dikişi epizyotomi değil sağdan soldan toplama gibi bence. Neyse gittim dr a sorun yok dedi muayenede bol kayganlaştırıcı ile deneyin dedi bana kalırsa alakası yok ama… ben de kapanış vermiş gibi hissediyorum devam edebilme ihtimalim yoktu çünküSelam kızlar. Benim de geçen hafta kadın doğum doktorumla muayenem vardı. Epizyotomi dikişlerim hala acıyor. İlişki falan mümkün değil acıdan. Doğum yapalı 90 günü geçti bu zamana kadar 2 kez başarısız deneme oldu. Otururken uzanırken falan hep ağrı hissediyorum. Doktor inceledi dikişlerin alerjik reaksiyon göstermiş dedi böyle fazla bi doku oluşmuş yani orada. Ondan acır dedi. Hemen işlemle aldı oradaki fazla dokuyu. İşte tekrar kontrole gittim falan güzel iyileşmiş 2 gün sonra ilişkiye girin dedi. şuan o işlem yapılalı 1 hafta oldu hala acıyor ilişki de aynı şekilde yine acıdı maalesef. Yani hala otururken de ağrı hissediyorum böyle aşırı değil ama hissediyorum işte rahatsızlık veriyor . Çok moralim bozuldu artık cinsel hayatım bitmiş gibi hissediyorum kendimi. Cinsel hayatı geçtim otururken bile rahatsızım konforum gitti keşke sezaryen olsaydım diyorum zaten travma kaldı bende çok üzgünüm…
Fitili influenzada vermişlerdi p ile başlayan bi fitil ateş düşürücü ağrı kesici elinde yoksa calpol le devam et bence canım. Benim bebe şurupları kusuyo kıvamı yoğun geldiği için o yüzden fitil attım iki seferinde. Orda hemşire şu an vermenize gerek yok anestezi etkisinde dedi ama o kadar çok ağlıyordu ki ne için olduğunu anlamadım verdim ilaç. Sonra tahmin ettim bıraktığım için ağlıyo o kadar 2.5 ay oldu ya artık tanıyo çocukTeşekkür ederim bebeğimfitili doktor mu verdi fitil ne için peki
Ay ben ankaradayiz yanımda büyük bez yok biz 2 numara kullanıyoruz ondan var 3 numara olmazsa alıyım ya evde vardı keşke getirseymisim
zaten onu yaparsan gerisi cok kolaymis canim. benimki kendi kendine bayilmaya basladi resmen seytan kulagna kursun ahsjd 2 saati doldurdugunda uyumus oluyo kesinlikle dene bunuEvet aynen öyle yani yemek yapmak zorundayız bir şekilde ve yemek saati oluyor, e bir şekilde temizlik yapılıyor. Her vardiyada bizim saatler değişiyor bebeğin de değişiyor. Yani ona göre ayarlayamaya çalışsam bile olmuyor ki. Ama en azından şu saat aralıklarında uyutalim gibi bir düzen oluştursak daha iyi olur.
bende sincandayim canim. bende erkan ozturk diye bir doktor buldum arastirdig8mda adam cok iyi ama cok uzak kaliyoe bize ama sanirim ona gidecegiz sende bak istersenCanım eşim bı kaç tanıdığa sordu onlar iki doktor önerdi ama biri başhekim yardımcısı yemiş o yapıyor mu bilmiyorum biride üroloji doktoru ama ikisinede randevu bulamadım olmazsa yaptirdigim doktoru sana söylerim Sincan'da yaptircam ben sen nerdesin
Ay maşaAllah maşaAllah umarım benim tosuncuk da böyle olurzaten onu yaparsan gerisi cok kolaymis canim. benimki kendi kendine bayilmaya basladi resmen seytan kulagna kursun ahsjd 2 saati doldurdugunda uyumus oluyo kesinlikle dene bunu
Evet vazgeçtim zaten doktoru ver yetersiz sütün diyene kadar kendi kafama göre mama vermicemHep mama da verdiğim için 6 7 dolu dolu bezi var. Doktorun başlamadıysa başlama bence mamaya. Artık algıları açılıyor bebeğin. Biberona alışmasın durduk yere
Ayyy yok canım ne özürü burda herkes çaresizliğini derdini söylüyor ben zaten az alıyor diye kafama takıyordum senlik değil ki benim kendi takıntıların kuruntularım ben doktorların tutarsızlığına karşılık yazdımÖyle gerçekten.. Keşke ben hiç mamaya bulaşmasaydım bir de olsun bu çocuk da böyle diyen bir doktora denk gelseydim. Bizimkiler mükemmeli arıyor. Oysa persentil bakımından da uyumlu gidiyor.
Doktoru 7 kilo olmalı diyen benim maalesef.. Bunu sizleri kendi bebeklerinizin kilosundan şüphe duyun diye söyleöedim. Eğer öyle bir şeye sebep olduysam da özür dilerim. Kendi çaresizliğimi, yaşadığım ikilemi paylaşmak istemiştim.
Evet memeyi bırakırsa ömrüm boyunca pişman olurum çocuğumu anne sütünden mahrum ettim diye onun için mama fikrini rafa kaldırdım kilosu normal değerlerde olduğu sürece tabikiBen eminim buradaki çoğu kişinin de öyledir. Geceleri göğsüm dolu dolu oluyor patlayacak sanki. Ama gündüzleri sönmüş bir volkan vıcık vıcıkay diyorum sütüm yok çocuk doymuyor böyle diye diye mama devam ettim sonra farkettim mi benim meme cıvık sönük ama oğlum emiyor ve doyuyor. Ya birde bak doktora bile sordum bunu benim oğlum maksimum 5 dk meme emiyor öyle dakikalarca emdiği hiç olmadı . Şimdi mama sayısını azalttım emme arasını da 1 saatten 2 saate çıkarmaya çalışıyorum . Mama cidden her açıdan sıkntı. Ha mecbursan o ayrı ama doktor birşey demediyse kuruntu yapma kendine . Pişmanlık olmasın sonradan
Çevremizdeki antipatik insanlara kulak asmasak aslında her şey daha kolay ve huzurlu olacakŞöyle bi örnek vereyim sana oğlum 2 aylıkken kızımın 4 aylık boyuna ve kilosuna sahipti. İkisini de ben büyütüyorum ikisine de mama vermedim. Süt aynı süt anne aynı anne. İkisi de kolik.
Kızımda Çevreden hep bu çocuk tombul tombul olmayacak mı şöyle sevemeyecek miyiz dediler ben kendimi yetersiz hissettim alerji diyeti de yapmaya başlamıştım sütüm kalitesiz dedim vs. Kızım %10-25 persentilde devam etti hep, şimdi üç yaşında yine aynıdr da çocuğun mizacı bu dedi. 2. Aydan sonra 400/700 g arası almıştı. 5. Ayda emekledi 9 da yürüdü hala söylüyolar bazen falancanın çocuğu bunun iki katı diye. Gittim o falancaya sordum kaç kg diye yarım kilo varmış arada düşün hala moralim bozuluyor
Oğlana bakamıyorum bile ikinci çocuk resmen kendi kendine büyüyor ne saat takibi yapabildim ne kaç dakika emdiğinden haberim var inan. Onun kilosu boyu gayet yerinde.
Demem o ki seninle, yaptıklarınla vs alakası yok. Sen sağlıklı beslenmene dikkat et bol su iç istediği her an emzir gerisi boş. Eğer dr gerek görmüyorsa mamaya da başvurma bence.
Evet bana da öyle dedi doktor ama ben dikiş yerimin ağrıdığını anladım o anda kuruluk falan değildiAl benfende o kadar bi kere denedik imkansız yani imkansız. Benim yırtık dikişi epizyotomi değil sağdan soldan toplama gibi bence. Neyse gittim dr a sorun yok dedi muayenede bol kayganlaştırıcı ile deneyin dedi bana kalırsa alakası yok ama… ben de kapanış vermiş gibi hissediyorum devam edebilme ihtimalim yoktu çünkü
Aralık grubu uyesiydim ama sizi de takip ediyordum ki.. Benim kız 30 Kasım da dünyaya geldi.Doktorumun bana tavsiyelerini yazmak istedim belki sizede faydası olur. Gece asla uyandırma bırak kendi uyansın. Eğer 1 saate 1.5 saate uyanıyorsa emzirme kucağında pişpişla geri uyut. Gece uyuma süresini 4 saate Çıkar zamanla bunu artır. Gerekirse iki memeyi de emzir. Gece 4 saatte bir emzirmiş ol. Emmek için uykusunu bölme. 3 aylık olduk biz. Gazla uğraşıp uykusunu bölme gaz dönemi bitti: gündüz maksimum 2 saat uyanık tut. O 2 saat yorulması için yeterli sonra uyut. Gündüz yarım saat 1 saat uyusada takılma zamanla bu süre artar. Elalem denilen kitle var çok tehlikeli sakın kulak asma. Bir sıkıntı olsa ben söylerim babamın kızı değilsin sonuçta Hipokrat yeminim varçocukta sokıntı olsa senden saklayacak değilim sadece bana ve kendi iç güdülerine güven. En önemlisi kendine güven annelik çok Farklı bir mertebe bazen doktordan bile önde… doymayan çocuk huzurlanır. Ama her huzursuz çocuk aç demek değildir. Bebeğini takip et ağlamaları farklıdır . Ağlama tonlarından hal hareketinden ne istediğini zamanla anlayacaksın. Ve unutma bir robot değil insan yetiştiriyorsun büyütüyorsun. Tek tip olamaz hiçbirşey senin bebeğin sana özel. En önemlisi de çok iyi bir annesin bu yaradılışında var. Bana bunları söyledi . Doktordan Çıkar çakmaz ses kaydı alıp not aldım her gün dinliyorum : sizinde benim doktorun dediklerini bilmenizi istedim şahsen bana çok iyi geldi sizede gelir belki ..
Cuma günü olacaktık ama nezle olduğu için haftaya ertelemek zorunda kalmıştık. Korktum şimdi.Kızlar dün rota aşısı olduk bugün çok huzursuz kucağımda emme pozisyonuna geldiği an çığlığı basıyor doğduğundan beri ilk kez böyle hareketler gözlemledim böyle yan etki yaşayan oldu mu rotadan sonra?
Ben de senin düzenin aynısı şeklinde gidiyorum, gece uykusuna 20den sonra geçmeye başlıyoruz anne sütü olduğu için gecede 2 defa değil de 3 kere kalkıyoruz tek fark. Sadece şeyi sormak istiyorum, misafirliğe gidince nasıl yapıyorsun ya da akşamları hiç dışarı çıkmıyor musun beni bu durum geriyor gerçekten. Onun uyku saati diye eve bağımlı olmak da hoşuma gitmiyorUyku konuşulmuş kendimce bir uyku düzeni belirledim fikir açısından anlatayım. Sabah 8de güne başlıyor genelde bebeğim ama ben ite kaka 9.30a kadar uyutmaya çalışıyorumuyandıktan sonra beslenme alt değişim oyun evi gezme bunlar genelde 1 saat sürüyor toplam sonra zaten uyku sinyali veriyor. Uyku sinyali verince asla kaçırmadan hiç beklemeden hemen kundak yapıyorum beyaz gürültü açıyorum popoya pışpışla uyutuyorum. Uyku sinyalleri ; esneme, gözün dalması, göz ovuşturma, mırıldanıp huzursuzlanmaya başlayan sesler, elleriyle kafasını çekiştiriyor gibi hareketler, bunları görünce hemen uyututorum eğer kaçırırsam çok huysuz oluyor ve çok zor dalıyor uykuya. Uykuya daldıktan sonra uykusu 40 dk 1 saat tutuyorum uyanır gibi oldukça beşik sallıyorum çok yorgunsa 1.5 saat izin veriyorum sonra gürültü yaparak hafiften uyandırıyorum sonra tekrar besle alt değişm oyun 1 saat sonra yine uyku. Ne olursa olsun saatlerde sürse gündüz kesin uyutun. Gündüz uyumayan bebek gece uyumuyor, iyi gündüz şekerlemesi iyi gece uykusu demek. Hiç uyumuyorsa bebek arabasına koyup mahallede 1 saat yürüyüş yapıyorum uyuyor. Akşam 18:00a kadar döngü böyle 18:00 sonrası 21:00a kadar oyalıypeum 21de besle alt değişim uyku tulumu giydirme kundak emzik beyaz gürültü açıp uyutmaya çalışıyorum. Uyuyunca beşiğe koyıypeum emzik düşünce ağlıyor uykusunu çok açmadan hemen verip sallıyorum. Gece 2 defa uyanıyor mırıldanma duyunca hemen kalkıp mama hazırlıyorum, anne sütü veren hemen meme dayasın, hiç konuşmuyorum kucağıma alıp mama veriyorum, bitirince gaz çıkartıp uykuyu çok açmadan hemen beşiğe koyuyorum. Eğer kaka yapmadıysa akşam uykusundan sabah uykusuna kadar bez değişimi yapmıyorum. ( hiç pişik olmadı) böylece bende iyi uyuyorum, bebeğim de gündüz ve gece daha huzurlu uyuyor. Düzenin değiştiği zamanlar oluyor ama artık o da alıştığı için neredeyse hep aynı saatte uyu uyan yapıyor artık. Bebeğim 2 ay 20 günlük. Bu arada gündüz normal gün ışığında uyutuyorum ama akşam 21 olunca karanlıkta oluyoruz ve gece hiç ışık açmıyorum hiç konuşmuyorum sadece besliyorum.
Denizlide Egekent diye bir hastahanede Muhammed bey belki buradan görüp gitmek isteyen olur. Şahsen ben aşırı memnunum . Ee sende Kasım annesisin işte bak 30 da olsaAralık grubu uyesiydim ama sizi de takip ediyordum ki.. Benim kız 30 Kasım da dünyaya geldi.Ayyyy ne kadar güzel bir doktormus maşallah hangi hastanede ve doktoru merak ettim. Böyle motive edecek doktorlara çok ihtiyaç var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?