2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Mamaya başlamalıyım diyen arkadaşlar doktor önermiyorsa sakınnn başlamayın. Bıraktırma evresindeyim mamayı. Kiloya takılmayın inanın günde 2/3 kez mama vererek 1 haftada kilo alır çocuk hemen. Mesele kilo aldırmak olsun yeter ki. O yüzden kilo almıyor ay zayıf diye mamaya başlamak bence çocuk için bencillik. Her anne sütü kendi bebeğine özel . Her bebekte kendine özel kimseyle kıyaslamayın. Genetik Farklı Doğum kilosu boyu herşeyi Farklı olan iki bebek sırf aynı günlerde doğdu düye aynı kilo olamaz ki. Bebek mıtluysa sağlıklı gözüküyorsa gerisi boş. Mama kullanan biri olarak düşüncemi belirtmek istedim .

Sen sağımlara devam ediyor musun? Ben süt arttırmak için sağıma başlamak istiyorum. Memlekete gitmiştik düzen alt üst oldu.. Ne sıklıkla sağmak fayda sağlar? Bir de sağdığımız sütü mama yerine versek olur mu acaba?

Bizim de 40. Dakika öyle. 41de uyanıyor. Uyandırmayı denemedim ama uyanır uyanmaz emzirdim hemen uyumaya devam etti bir kaç seferinde.
ay emme araliklarini biraz acicam diye canim cikti yeni yeni 1 saat 10 dakika suruyor uyandiginda daha 40 dk folan olmus oluyor yine 40 dakkada bir wmmeye donerse oyle ya

Nasıl uyutuyorsunuz acaba
canim ben soyle bir duzen kurmaya calistim
emiyor oyun oynuyoruz 1 -1 bucuk saat sonra acikiyor tekrar emziriyorum mayism8s oluyor memede kucagimda hafif salinarak pispis yapiyorum gozlerini kapatir kapatmaz yerine koyup elimi karnina koumyuyorum bir dakika filan hafif sallamaya devam ediyorum sonra birakiyorum yerine koymadan once beyaz gurultu aciyorum bu ara kundak yapmaya basladim cunku cok sicriyor kundak isi daha da kolaylastiriyor onceden yaptirmiyordu yerine koyduğum da direk sicrayarak uyanıyordu boyle devam ediyor surec uyandiginda tekrar emzirip oyun emme uyku seklinde ilerliyorum iki tane fix boyle uykusu oluyo 3-4 e dede cikiyor ama max yarim saat

Güzelmiş bizde yarım saat bile yokya kucakta ya memede olucak yatakta uyuyordu bir ara, ama uzun zamandır yine yok. Çok zor ya 4 aylık olmak üzereyiz ben bir düzen oluştururum derken daha kötüye gitti

Güzelmiş bizde yarım saat bile yokya kucakta ya memede olucak yatakta uyuyordu bir ara, ama uzun zamandır yine yok. Çok zor ya 4 aylık olmak üzereyiz ben bir düzen oluştururum derken daha kötüye gitti
valla benimkide oyleydi canim ozellikle annemlerle bir arada uzun süre vakit gecirirsek cok garip aliskanliklar ediniyor oglm ilk etapta onlar saolsun kucakta uyumaya alistirdilar kucagimdan indiği an agliyordu suan gozlemledigim kadariyla bebekler guven duygusuyla calisiyor. yani mesrla oglum ilk basta koyduktan besbdakka sonra uyanip uyumuyordu . ben yanindan gitmis oluyodum bir sure bekledim uyandi elini tuttum yaninda oldugumj hissettirdim resmen gozumun icine anliyo hibi bakiyordu. simdide uyanmaya basladigi an yanina kosuyorum yine gorunce rahatliyor. mesela tamam kucagindn indirdin ama ben guvendemiyim diye sorguladi bir sure sonra emin olunca yapmaya devam etti ama hic bir bebek bir degil tabiki birde en onemlisi uyanikli suresine dikkat rtmek bence. ayina gkre uyaniklik suresinj takip ettinmi?

Ben sağmaya başladım ebe emzirdikten bir saat sonra dedi bana ama çok sağma yanlısı değildi. Genelde sabah uyanınca maksimum verimi alıyorum ben bir memeyi bebek emiyor diğer memeyi sağıyorum. Akşam saatlerinde genelde süt azalmış oluyor emdikten sonra sağayım diyorum pek bişi çıkmıyor ya da çocuğun uyanası tutuyor göğüs dolmamış oluyor saçma bir şekilde sağdığımı vermek zorunda kalıyorum falan. 1-5 arası prolaktinin en yüksek olduğu saatler diyorlar gece uyanıp sağmayı da deneyebilirsin belki ama bebek uyanmadıysa ben hiç uyanamıyorum

Canım bebeğin nasıl huzurlu mu? Huzuru yerinde uykusunu uyuyup ağlamadan duruyorsa kendini strese sokma lütfen sütün yetmese bebeğin ortalığı inletir. Benim oğlum çoook kilo aldı ama devamlı beslenmekten gaz sancıları yüzünden uykusunda rahat uyuyamıyor. Sindirim yüzünden huzuru kaçıyor. Gece kesintisiz uykusu çok az mesela gaz giriyor emmek istiyor falan. Her bebek aynı olamaz aynı oranlarda kilo alamaz. Bunu doktor ya da hemşire değil huzuruyla bebek belirler bence.

Maşallah bebeğin uyumlu bi bebek mi? Bizimki sadece emerek uyuyor ve uyku arasında meme yoksa basıyor çığlığı ayrıca emdiği için de gaz giriyor derken huzurlu bi uykumuz olmuyor malesef

Maşallah bebeğin uyumlu bi bebek mi? Bizimki sadece emerek uyuyor ve uyku arasında meme yoksa basıyor çığlığı ayrıca emdiği için de gaz giriyor derken huzurlu bi uykumuz olmuyor malesef
valla ben cozemedim uyumlu bir bebekmi dakkasi dakkasni tutmuyor sahsen ben dengesiz bebek diye yorumluyorum qhahshz
benimkide akşamlari memeye acayip düşüyor gun icinde max 20 dk emen cocuk aksamlari 1 saat emdigi oluyor. sırf orda uyuyim takiliyim diye. uyudu agzindan aliyim diyorum aldığımda bisey yok ama uyandiginda memede olmadigini fark ettigi an olay

Selam kızlar umarım siz de bebişler de iyisinizdir Fırsat buldukça okuyorum.
Benim en çok korktuğum şey uykuydu kolay değil ama ilki kadar da zor değil bu sefer kızımla şükür
Ben ana kucağı Joie Serina almıştım beni bu günlere kadar getirdi rahatlıkla, iyi ki almışım dedim. Emzik de aldı kızım (oğlum almamıştı) Gündüzleri rahat ettim. Bu dönem biraz huzursuz kucakta pış pış istiyor, mecbur yapıyoruz
Bu ara kilo vermeye çalışıyorum aman süt azalır mı stresindeyim sadece. Sütün yağ kalitesini arttırmak için balık yağı kullanıyorum, tahin yiyorum. Ben de haberler böyle

Ayı ile normal kilosu aslında. Sadece senin bebiş azıcık fazla kilolu doğmuş bence ondan kilo alımı az geliyor sana. Kıyaslarsak ayı ile kilosu uyumlu ama
Günde 100 defa mama verip vermeme arasında gidip geliyorum kocama illalah geldi en son bugün akşama kadar zaman veriyorum sana mama aldırdın aldırdın sonra istesende almam aldırmam dedi napiyim ya büyük sorumluluk ben emziriyorum bana bağlı bir melek ikilemde kalıyorum

Bunları duymaya o kadar ihtiyacım vardı ki gerçekten inan kıyasladığım için değil acaba diyorum aç mı mıkırdanıyor bazen göğsüm cıvık gibi geliyor kıyamadığım için ben besleyemedim de ondan zayıf kaldı düşüncesinden dolayı birde burda yazıyorlar 6 kilo çocuk yedi olmalı dedi doktor falan diye eee diyorum bunu diyen de doktor öyleyse benim kızım baya zayıf ha şuda var maşallah tosun gibi olan bir bebeği var arkadaşımın benim kızımdan 1 buçuk ay önde dönemiyor benim kızım dönmekmüzere maşallah ama işte annelik çok farklı

Canım bence mamaya hiç bulaşma, benim sütüm başından beri hiç doyuracak kadar gelmedi mama verdim mecbur keşke senin gibi olabilseydim. Kilolu bebek sağlıklı bebek değildir, benim bebeğimde 3. ayına girecek ve 5 kilo doktor gayet iyi olduğunu söyledi. Ki üstelik sık sık mama içiyor zayıf değil normal ama çok hareketli mesela, şişman hantal olmasını istemezdim. Çevrene kulak tıka ve bebeğinin doyduğundan emin ol. Memenin yumuşak olması normal ilk zamanlardaki gibi sert dolu hissi olmuyor sonradan, insanlar her zaman konuşurlar kilolu olsa çok kilolu bebek derler. Gelişümi iyiyse doktoru gerek görmüyorsa bence bulaşma mamaya hiç

Kızlar bebeğim yüz üstü yatmaktan nefret ediyoe ya tummy time falan 5 saniye yapıyoruz zeka kartlarına bakmayı seviyor tek tek onları gösteriyorum sırt üstü yatarak. Bu aralar eli hep ağzında, dişi çıkacak gibi salyalı. Evi geziyoruz her gün oda oda dışarı çıktığımızda pek etrafı izlemiyor henüz hemen uyuyor (iyi bir şey aslında ağlamasındansa) siz ne gibi etkinliklere başladınız neler yapıyorsunuz? 2 ay 20 günlük henüz bir şeye uzanma ya da tutma eylemleri başlamadı bizde.

Öyle gerçekten.. Keşke ben hiç mamaya bulaşmasaydım bir de olsun bu çocuk da böyle diyen bir doktora denk gelseydim. Bizimkiler mükemmeli arıyor. Oysa persentil bakımından da uyumlu gidiyor.

Doktoru 7 kilo olmalı diyen benim maalesef.. Bunu sizleri kendi bebeklerinizin kilosundan şüphe duyun diye söyleöedim. Eğer öyle bir şeye sebep olduysam da özür dilerim. Kendi çaresizliğimi, yaşadığım ikilemi paylaşmak istemiştim.

Uyku konuşulmuş kendimce bir uyku düzeni belirledim fikir açısından anlatayım. Sabah 8de güne başlıyor genelde bebeğim ama ben ite kaka 9.30a kadar uyutmaya çalışıyorum uyandıktan sonra beslenme alt değişim oyun evi gezme bunlar genelde 1 saat sürüyor toplam sonra zaten uyku sinyali veriyor. Uyku sinyali verince asla kaçırmadan hiç beklemeden hemen kundak yapıyorum beyaz gürültü açıyorum popoya pışpışla uyutuyorum. Uyku sinyalleri ; esneme, gözün dalması, göz ovuşturma, mırıldanıp huzursuzlanmaya başlayan sesler, elleriyle kafasını çekiştiriyor gibi hareketler, bunları görünce hemen uyututorum eğer kaçırırsam çok huysuz oluyor ve çok zor dalıyor uykuya. Uykuya daldıktan sonra uykusu 40 dk 1 saat tutuyorum uyanır gibi oldukça beşik sallıyorum çok yorgunsa 1.5 saat izin veriyorum sonra gürültü yaparak hafiften uyandırıyorum sonra tekrar besle alt değişm oyun 1 saat sonra yine uyku. Ne olursa olsun saatlerde sürse gündüz kesin uyutun. Gündüz uyumayan bebek gece uyumuyor, iyi gündüz şekerlemesi iyi gece uykusu demek. Hiç uyumuyorsa bebek arabasına koyup mahallede 1 saat yürüyüş yapıyorum uyuyor. Akşam 18:00a kadar döngü böyle 18:00 sonrası 21:00a kadar oyalıypeum 21de besle alt değişim uyku tulumu giydirme kundak emzik beyaz gürültü açıp uyutmaya çalışıyorum. Uyuyunca beşiğe koyıypeum emzik düşünce ağlıyor uykusunu çok açmadan hemen verip sallıyorum. Gece 2 defa uyanıyor mırıldanma duyunca hemen kalkıp mama hazırlıyorum, anne sütü veren hemen meme dayasın, hiç konuşmuyorum kucağıma alıp mama veriyorum, bitirince gaz çıkartıp uykuyu çok açmadan hemen beşiğe koyuyorum. Eğer kaka yapmadıysa akşam uykusundan sabah uykusuna kadar bez değişimi yapmıyorum. ( hiç pişik olmadı) böylece bende iyi uyuyorum, bebeğim de gündüz ve gece daha huzurlu uyuyor. Düzenin değiştiği zamanlar oluyor ama artık o da alıştığı için neredeyse hep aynı saatte uyu uyan yapıyor artık. Bebeğim 2 ay 20 günlük. Bu arada gündüz normal gün ışığında uyutuyorum ama akşam 21 olunca karanlıkta oluyoruz ve gece hiç ışık açmıyorum hiç konuşmuyorum sadece besliyorum.

Evet uyku süresi kaçınca dalmakta zorlaniyor bende saate bakıyorum 1 1.5 saat olduysa uyutmaya başlıyorum siz bu pış pışi nasl yapıyorsunuz yani sallayarakmi kucakta mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…