İlk defa duydum bunu canım normal hastaneye gidecem şehir Hastanesi'ne değilDevlette bir yaşından önce yapmıyorlar bilginiz olsun. En azından şehir hastaneleri bu şekilde
Yakın zamanda 2 komşumda 3-4 aylık bebeklerini ettirdi 3 gün en fazla huzursuz oldular sonra bezin içinde hemen iyileştiGünaydın kızlar ben oğlanı sünnet ettirmek istiyorum ama nasıl bir süreç beni bekliyor bilmiyorum
Sünnet ettirince bebekte değişikler oluyor mu oluyorsa neler ve nasıl sünnet ettirdi biz? Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz
Ay hadi İnşallah canım ya annemlerdeyken yaptiriyim dedim evde tek başıma zorlanmayim dedimYakın zamanda 2 komşumda 3-4 aylık bebeklerini ettirdi 3 gün en fazla huzursuz oldular sonra bezin içinde hemen iyileşti
Bilmiyorum her bebek farklı ama ben bir kere uyku saatinde akşam arkadaşıma gezmeye gittim bir bardak çay içemedim kıyameti kopardı eve bir girdik agular gülmeler uyudu falan başka yerde asla uyumuyor yatağını arıyor oymuş bir daha da uyku saatinde asla dışarı gezmeye falan gitmedim yapacak bir şey yok belirli bir süre patron onlar gündüz gezmelerinde bir şey yok ama gece uykusuna geçişte o yatakta evinde olacakBen de senin düzenin aynısı şeklinde gidiyorum, gece uykusuna 20den sonra geçmeye başlıyoruz anne sütü olduğu için gecede 2 defa değil de 3 kere kalkıyoruz tek fark. Sadece şeyi sormak istiyorum, misafirliğe gidince nasıl yapıyorsun ya da akşamları hiç dışarı çıkmıyor musun beni bu durum geriyor gerçekten. Onun uyku saati diye eve bağımlı olmak da hoşuma gitmiyor
Evet evet çok iyi düşünmüşsün hem sana da destek olur psikolojik olarak çok zordur minicik bebeği sünnet ettirmek kuzucuklar keşke erkekler sünnetli doğsa da canları yanmasaAy hadi İnşallah canım ya annemlerdeyken yaptiriyim dedim evde tek başıma zorlanmayim dedimşimdi teyzeleri annaannesi falan olacak bakan çok olunca iyi olur
Lokal anestezi işte bayıltmıyorlar yani aynı şeyUygunmuş ay degerlendireyim ben bunu sağol canım
Olsun canım ya sağlıklı olsunda sende seneye bu aylarda yaptırırsın aklı ermeden
Ay ya kıyamam keşke ailelerinde alsalar ama bize doktor anestezisiz yaptırın dedi valla bilmiyorum bugün gidince doktorla konuşacak 1 yaşından küçüklere anestesi yaptırma dedi doktor kuzu
Ne bu ya herşeyin bir dozu vardır bokunu çıkarıyorlar gerçekten hadi seninki tekmiş benimkilerin torununun çocuğu oldu bir sürü torunu var yine bir torun azgınlığı var hergün görüntülü arıyor saçma sapan seviyor kp annem diye seviyor manyak mıdır nedir bunlar ya memlekette yaşasam hergün gelir bende kalırlar mıçmıçlar hiç sevmem aşırılığı fazla samimiyetiKızlar kv ye çok sinir olmaya başladım. Ya erkek oğlunun ilk torunu diye kadın kendini kaybetti. Eşim de diyor annem ne yapacağını şaşırdı diyor.
Sürekli çocuğu almak istiyor. Uyutma diyor niye uyutuyorsun diyor. Uyuyan çocuğu gelip uyandırıyor. Tam dalacakken şap diye eğilip öpüyor. Yüzüne yaklaşıp kızımmmm uyan diyor.
Perişan ediyor çocuğu her gittiğimiz de. Yaşı 76 kv nin. Yürümesi vs çok zor. Kilolu zaten. Verin kucağıma gezdireyim diyor. Zaten topallıyor yürürken. Düşürecek diye aklımız çıkıyor. Kucağındayken ne belini ne başını tutuyor. Dikkat etmesi için uyardığımız da ben kaç çocuk doğurdum baktım siz ne bilirisnş diyip azarlıyor.
Ben asla muhatap olmuyorum eşim ve görümcem sürekli müdahale ediyor.
Bugün bana diyor ki oğlum gelmeden rahat rahat bi seveyim getir de çocuğu diyor. Dedim oğlun esirgemiyor anne zarar gelmesin diye kıyamıyor diyorum.
Aman be bi siz biliyorsunuz diyor.
Kadın laftan sözden anlamıyor. Eşim azarladı bi kaç kez gönlü kırılıyor diye de üzülüyor ama aşırı bi saçmalama durumu var.
Bugün eşim eve gelince diyor. Annemi napıcaz ya çok çocuğun üzerine düşüyor napacağını şaşırdı. Kalbi kırılmasın diye bişey dememeye çalışıyorum ama çok zorluyor dedi.
Bende sürekli uyandırıyor ağlıyor çocuk omun yüzünden huzur vermiyor uyutmuyor çocuğu dedim.
Dilinde de sürekli bunu bana bırakın bana verin siz hemen 2. Bebeyi yapın diyor.
Sinir hastası edecek beni. 10 tane büyütmüş bakmışsın bu 1 tane de müsadenle benim veremem kimseye istiyorsan 11. Çocuğu yap diyorum. Ama gıcık oluyorum artık gerçekten.
Yazıktır sevsinler heves ediyorlar diyordum ama kadın çığırından çıktı resmen.
Niye sana gülşylr niye sana ses ediyor diye sürekli bi iddialaşma modunda.
Kp de diyor anası tabi onu sevecek en çok diyor. Ama işte gelde anlar. Sidik yarıştırıyor.
Kp diyor tek bırakma çocuğu bunla yiyecek resmen korkuyorum ben bu kadından diyor yüzüne karşıherkes farkında aşırılığının kendi dışında.
Allah yardımcın olsun CanmKızlar kv ye çok sinir olmaya başladım. Ya erkek oğlunun ilk torunu diye kadın kendini kaybetti. Eşim de diyor annem ne yapacağını şaşırdı diyor.
Sürekli çocuğu almak istiyor. Uyutma diyor niye uyutuyorsun diyor. Uyuyan çocuğu gelip uyandırıyor. Tam dalacakken şap diye eğilip öpüyor. Yüzüne yaklaşıp kızımmmm uyan diyor.
Perişan ediyor çocuğu her gittiğimiz de. Yaşı 76 kv nin. Yürümesi vs çok zor. Kilolu zaten. Verin kucağıma gezdireyim diyor. Zaten topallıyor yürürken. Düşürecek diye aklımız çıkıyor. Kucağındayken ne belini ne başını tutuyor. Dikkat etmesi için uyardığımız da ben kaç çocuk doğurdum baktım siz ne bilirisnş diyip azarlıyor.
Bugün bana diyor ki oğlum gelmeden rahat rahat bi seveyim getir de çocuğu diyor. Dedim oğlun esirgemiyor anne zarar gelmesin diye kıyamıyor diyorum.
Kadın laftan sözden anlamıyor. Eşim azarladı bi kaç kez gönlü kırılıyor diye de üzülüyor ama aşırı bi saçmalama durumu var.
Bugün eşim eve gelince diyor. Annemi napıcaz ya çok çocuğun üzerine düşüyor napacağını şaşırdı. Kalbi kırılmasın diye bişey dememeye çalışıyorum ama çok zorluyor dedi.
Bende sürekli uyandırıyor ağlıyor çocuk omun yüzünden huzur vermiyor uyutmuyor çocuğu dedim.
Dilinde de sürekli bunu bana bırakın bana verin siz hemen 2. Bebeyi yapın diyor.
Sinir hastası edecek beni. 10 tane büyütmüş bakmışsın bu 1 tane de müsadenle benim veremem kimseye istiyorsan 11. Çocuğu yap diyorum. Ama gıcık oluyorum artık gerçekten.
Kp de diyor anası tabi onu sevecek en çok diyor. Ama işte gelde anlar. Sidik yarıştırıyor.
Kp diyor tek bırakma çocuğu bunla yiyecek resmen korkuyorum ben bu kadından diyor yüzüne karşıherkes farkında aşırılığının kendi dışında.
Ayyy benim kv de aynı bel fıtığı var götünün üstüne zor oturuyoru geçen düşürüyordu oğlumu hergün bizde nerdeyse delirtiyor beni oğlumu alayım ben diyor alıyor siz bitane daha yapın bu bizde kalsın diyor sen sabahları uyu bebeği bize gönder uyanınca gelirsin bize diyor hergün yeni bişey bi ara küstük o kadar iyiydi ki mesafe sen ne güzel şeymişsin dedirtti banaKızlar kv ye çok sinir olmaya başladım. Ya erkek oğlunun ilk torunu diye kadın kendini kaybetti. Eşim de diyor annem ne yapacağını şaşırdı diyor.
Benimki de annem diye seviyor saçını başını yolasın var hergün gelip görmek için bahaneleri var bigğn kendiler bir gün misafirleri geliyor eşim geçen gün akşam diyor annesi gile biz gelirdik size yok siz üşütürsünüz salağız ya bizde dedim doğruNe bu ya herşeyin bir dozu vardır bokunu çıkarıyorlar gerçekten hadi seninki tekmiş benimkilerin torununun çocuğu oldu bir sürü torunu var yine bir torun azgınlığı var hergün görüntülü arıyor saçma sapan seviyor kp annem diye seviyor manyak mıdır nedir bunlar ya memlekette yaşasam hergün gelir bende kalırlar mıçmıçlar hiç sevmem aşırılığı fazla samimiyeti
Benimki tummy tüme sevmedi ama konuşmayı çok seviyor sürekli yanında Allah Allah diyorum yada anne a harfini gırtlağından seslerle destekliyor beni zaten dönmeye çok meyilli bir çocuktu bacağından yana atıyorum pıt dönüuor hemen kolunu düzeltiyorum bende oyun halısını sevmedi ama kendim hikayeler anlatıyorum bayılıyor benle muhabbet etmek çok hoşuna gidiyor miraç kandili günü miraç olayını anlatıyorum çok bilmiş kv de ne anlasın kızım diyor oğlan uuu uuu diye ellerini kollarını ayaklarını falan hareket ettiriyor aşırı heyecanlandı doktorum geçen bana teşekkür etti çok güzel bakıyırsun diye kendim zaten konuşmayı gezmeyi çok severim okumayı falan oğlumla olunca 2 kişilik oldu kadromuz müzeye götürdüm orayı tanıttım güvenlik görevlisi abla yedi kafayı bi an dedim diyor hayır dedim hafızasının bir yerlerine kazınsınTummy time bizde bir kaç dakika sürüyor önüne zeka kartlarını koyuyorum bakıyor ama benim kızımda huysuzlanıyor rahatsız oluyor öyle durmaktan ben eline farklı dokudaki kumaş eşya falan dokunduruyorum mesela konak tarağı keçi kılı saç tarağı bazen sert yumuşak şeyler 3 aylık olduk biz artık bir şeyleri tutmaya çalışıyor ağız mendilini eliyle tutturup çekiyorum hergün olmamakla beraber kitap okuyorum masal kitapları almıştımm onun için parmak kuklaları aldım onunla oynatıyorum birde bu hışırtılı bebek kitabı var ya kızım ona bayılıyor onunla oynatıyorum 2 gündür de oyun halısında oynuyor işim gücüm minnak bir insandönmeye çalışıyor son zamanlar beraber antrenman yapıyoruz poposundan biraz destek veriyorum dönüyor maşallah
Çocuk anlamaz diyoruz ama kafaları o kadar topluyorki her şeyi ne kadar terbiyesizlik yapmışlar öyle. Laf söyleyincede suçlu olursun kıskanıuor olursunKoca tarafı kapatılsın gerçekten.
Görümcem var bekar 40 yaşında.
Kızımı görünce manyaaaakkkk gerizekalllıııı diye sevmeye başlıyor. Geçen uyardım ne güzel konuşuyorsun maşallah çocukla diye. Bi kaldı böyle.
Güya şaka yapıyor.
Kv desen kızımmm sen sürtük mü olacaksın sen ırıspı mı olacaksın anan seni böyle süslü giydiriyor diyor. Deliriyorum. Ne güzel ağzınızdan güzel kelam çıkmıyor diyorum.
Benim annem dua okurdu direk nazarımız olmasın diye. Bunlarda Allah kelamı yok çocuğa karşı.
Bal kaymağım diye severdi annem torunlarını. Bunlar bi garip.
Bandana takarım her seferinde aman be ne diye takıyorsun bunu diyor. Güzel giydiririm laf eder.
Her seferinde ama ya.
Dün mala anlatır gibi anlattım. Kız çocuğu ya güzel oldun süslü olsun benim ilk göz ağrım heves ediyorum ya. Hah ondan takıyorum. Hem bak sıkmıyor acıtmıyor niye rahatsız oluyorsun anne dedim.
Ebelek gibi yüzüme bakıyor.
Ömür törpüsü hepsi.
Benim oğluş da yerini yadırgıyor. Çarşafının üstüne serdiğim bir battaniyesi var onu taşıyorum yanımda bir yere gidersem. Onun üstüne koyunca uyuyor.Bilmiyorum her bebek farklı ama ben bir kere uyku saatinde akşam arkadaşıma gezmeye gittim bir bardak çay içemedim kıyameti kopardı eve bir girdik agular gülmeler uyudu falan başka yerde asla uyumuyor yatağını arıyor oymuş bir daha da uyku saatinde asla dışarı gezmeye falan gitmedim yapacak bir şey yok belirli bir süre patron onlar gündüz gezmelerinde bir şey yok ama gece uykusuna geçişte o yatakta evinde olacak
Bende sen gibiyim sürekli bıt bıt evde konuşuyoruz bak şimdi altını alıyorum bak şimdi şunu yapıyırum bak bu senin ayağın bak bu portakal . Ota boka konuşuyorumBenimki tummy tüme sevmedi ama konuşmayı çok seviyor sürekli yanında Allah Allah diyorum yada anne a harfini gırtlağından seslerle destekliyor beni zaten dönmeye çok meyilli bir çocuktu bacağından yana atıyorum pıt dönüuor hemen kolunu düzeltiyorum bende oyun halısını sevmedi ama kendim hikayeler anlatıyorum bayılıyor benle muhabbet etmek çok hoşuna gidiyor miraç kandili günü miraç olayını anlatıyorum çok bilmiş kv de ne anlasın kızım diyor oğlan uuu uuu diye ellerini kollarını ayaklarını falan hareket ettiriyor aşırı heyecanlandı doktorum geçen bana teşekkür etti çok güzel bakıyırsun diye kendim zaten konuşmayı gezmeyi çok severim okumayı falan oğlumla olunca 2 kişilik oldu kadromuz müzeye götürdüm orayı tanıttım güvenlik görevlisi abla yedi kafayı bi an dedim diyor hayır dedim hafızasının bir yerlerine kazınsın
Bende yaptığım herşeyi anlatıyorum hikaye okuyorum vs bazen akşama doğru çenem ağrıyorBende sen gibiyim sürekli bıt bıt evde konuşuyoruz bak şimdi altını alıyorum bak şimdi şunu yapıyırum bak bu senin ayağın bak bu portakal . Ota boka konuşuyorumbirde şarkı şeklinde konuşuyorum bazen çıldırıyor heyecanlanıyor. Dönme olayımı denemedim ben bu aylarda başlanıyor mu ?
Çok kızdım çokkkk o laflar ne öyle. Prenses melek canım balım kaymağım gibi güzel sözler varken .. aynen en iyisi bile olsa koca tarafı kapatılsınKoca tarafı kapatılsın gerçekten.
Görümcem var bekar 40 yaşında.
Kızımı görünce manyaaaakkkk gerizekalllıııı diye sevmeye başlıyor. Geçen uyardım ne güzel konuşuyorsun maşallah çocukla diye. Bi kaldı böyle.
Güya şaka yapıyor.
Kv desen kızımmm sen sürtük mü olacaksın sen ırıspı mı olacaksın anan seni böyle süslü giydiriyor diyor. Deliriyorum. Ne güzel ağzınızdan güzel kelam çıkmıyor diyorum.
Benim annem dua okurdu direk nazarımız olmasın diye. Bunlarda Allah kelamı yok çocuğa karşı.
Bal kaymağım diye severdi annem torunlarını. Bunlar bi garip.
Bandana takarım her seferinde aman be ne diye takıyorsun bunu diyor. Güzel giydiririm laf eder.
Her seferinde ama ya.
Dün mala anlatır gibi anlattım. Kız çocuğu ya güzel oldun süslü olsun benim ilk göz ağrım heves ediyorum ya. Hah ondan takıyorum. Hem bak sıkmıyor acıtmıyor niye rahatsız oluyorsun anne dedim.
Ebelek gibi yüzüme bakıyor.
Ömür törpüsü hepsi.
Demi ya bazen o kadar üzülüyorum ki az kaldı diyorum bu dişsiz gülüşlerini çok özleyeceğiz. Şurda 3 /4 aya diş çıkarırlar herhalde . O yüzden her gün keyfini çıkarıyorım zaman pek hızlıBende yaptığım herşeyi anlatıyorum hikaye okuyorum vs bazen akşama doğru çenem ağrıyorama çok güzel gülüşü yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?