Ay sinirden başıma ağrı girdi. Terbiyesizler hadsizler. Ne kadar kötü kelimeler bunlar. Bu sözcükler ne zamandan beri sevgi sözcüğü oldu allasen. Bir arkadaşına bunu söyleyebilir mi sevgi sözcüğü diye. Hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden.Koca tarafı kapatılsın gerçekten.
Görümcem var bekar 40 yaşında.
Kızımı görünce manyaaaakkkk gerizekalllıııı diye sevmeye başlıyor. Geçen uyardım ne güzel konuşuyorsun maşallah çocukla diye. Bi kaldı böyle.
Güya şaka yapıyor.
Kv desen kızımmm sen sürtük mü olacaksın sen ırıspı mı olacaksın anan seni böyle süslü giydiriyor diyor. Deliriyorum. Ne güzel ağzınızdan güzel kelam çıkmıyor diyorum.
Benim annem dua okurdu direk nazarımız olmasın diye. Bunlarda Allah kelamı yok çocuğa karşı.
Bal kaymağım diye severdi annem torunlarını. Bunlar bi garip.
Bandana takarım her seferinde aman be ne diye takıyorsun bunu diyor. Güzel giydiririm laf eder.
Her seferinde ama ya.
Dün mala anlatır gibi anlattım. Kız çocuğu ya güzel oldun süslü olsun benim ilk göz ağrım heves ediyorum ya. Hah ondan takıyorum. Hem bak sıkmıyor acıtmıyor niye rahatsız oluyorsun anne dedim.
Ebelek gibi yüzüme bakıyor.
Ömür törpüsü hepsi.
Ana kucagimi canmKızlar elele var ya bugün çocuğum onda tam 2 saat oynadı ve kendi kendine uyudu. Ben şok eşim şok
Osman gönülal varya onda izledim bacağını çarpraz gibi yaptırıp attırıyor canım dönüyor oda bende sürekli ne. Yaptığımı anlatıyorum ki anlıyor da sürekli tepkiler veriyor zaten çocuğun beyin gelişimi için ota boka konuşun diyorlar bende öyle alıştırdım oğlan da baya alıştıBende sen gibiyim sürekli bıt bıt evde konuşuyoruz bak şimdi altını alıyorum bak şimdi şunu yapıyırum bak bu senin ayağın bak bu portakal . Ota boka konuşuyorumbirde şarkı şeklinde konuşuyorum bazen çıldırıyor heyecanlanıyor. Dönme olayımı denemedim ben bu aylarda başlanıyor mu ?
Bize de düşe düşe sümsüm koca ailesi düşmüş canım şansımıza tüküreyimBenimki de annem diye seviyor saçını başını yolasın var hergün gelip görmek için bahaneleri var bigğn kendiler bir gün misafirleri geliyor eşim geçen gün akşam diyor annesi gile biz gelirdik size yok siz üşütürsünüz salağız ya bizde dedim doğru
Ya ne desem bilemedim buna o kadar sinirlendim ki cidden allah yardımcın olsunKoca tarafı kapatılsın gerçekten.
Görümcem var bekar 40 yaşında.
Kızımı görünce manyaaaakkkk gerizekalllıııı diye sevmeye başlıyor. Geçen uyardım ne güzel konuşuyorsun maşallah çocukla diye. Bi kaldı böyle.
Güya şaka yapıyor.
Kv desen kızımmm sen sürtük mü olacaksın sen ırıspı mı olacaksın anan seni böyle süslü giydiriyor diyor. Deliriyorum. Ne güzel ağzınızdan güzel kelam çıkmıyor diyorum.
Benim annem dua okurdu direk nazarımız olmasın diye. Bunlarda Allah kelamı yok çocuğa karşı.
Bal kaymağım diye severdi annem torunlarını. Bunlar bi garip.
Bandana takarım her seferinde aman be ne diye takıyorsun bunu diyor. Güzel giydiririm laf eder.
Her seferinde ama ya.
Dün mala anlatır gibi anlattım. Kız çocuğu ya güzel oldun süslü olsun benim ilk göz ağrım heves ediyorum ya. Hah ondan takıyorum. Hem bak sıkmıyor acıtmıyor niye rahatsız oluyorsun anne dedim.
Ebelek gibi yüzüme bakıyor.
Ömür törpüsü hepsi.
Evet yavrumAna kucagimi canm
Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor. Acaba abartıyor muyum çok da seviyorlar sevgi dilleri demek böyle diyorum ama yok içime sindiremiyorum. Terbiyesizce geliyor. Bi de kendi ailemden görmemişim şok oluyorum.Ya ne desem bilemedim buna o kadar sinirlendim ki cidden allah yardımcın olsun
Hani 17-18 yaşında teenage kız olsa görümcen anlayacağım da 40 yaşında kocaman ya
Kayınvalideye söyleyecek sözüm yok zaten hiç utanmıyor. Resmen terbiyesizlik ya
Bende nefret ediyorum kıyamadığım bebeğime saçma sapan kelimeler kullanıyorlar.Ay sinirden başıma ağrı girdi. Terbiyesizler hadsizler. Ne kadar kötü kelimeler bunlar. Bu sözcükler ne zamandan beri sevgi sözcüğü oldu allasen. Bir arkadaşına bunu söyleyebilir mi sevgi sözcüğü diye. Hiç hoşlanmıyorum böyle şeylerden.
Ay ne güzel uyumuşEvet yavrum
Tam olarak öyle arada koca olmayacak ben onları muma çeviririm de seslenmiyorum adamın hatrına bi kayınpederim var evlerden Irak karının sözünden asla çıkama Zehra istediklerini yapar kendi bir şey istesin yapmasınlar küser geçen kapıdan girmiş çocuğun altını değiştiriyorum bende hemen geldi bende değiştirip vereyim dedim küstü bana neymiş değiştirmişim giydirmeyi o yapacakmış surat asıyor bana gittim çayımı aldım bende telefonu da aldım elime yüzlerine de bakmadım beni mi görmeye geldiler görsünler torunlarını dedimBize de düşe düşe sümsüm koca ailesi düşmüş canım şansımıza tüküreyim
O öyle derken heee kabrinize ziyarete gelir zaten yaş gelmiş 75’e diyeceksin de işte edebim el vermez edepsizlik edene sözünü öğretti ailem bana bir sürü torun içinde adamın 37 yıl bekleyip evladı olan bitane kızı mı bakacak sana senin kv de sağlam daysklıkBende nefret ediyorum kıyamadığım bebeğime saçma sapan kelimeler kullanıyorlar.
Bu çocuk büyüynce o kelimelerin anlamını bilecek.
Bi de kv sürekli sen bize mi bakacaksın kızım. Yaşlandık sen yanımız da mı kalacaksın. Seni evlendirmeyeceğiz bize sen bakacaksın vs.
He size bakıcı doğurdum ben.
Güzel güzel sevin. Bahtın yolun açık olsun kızım de oku doktorlar ol bize bak de eyvallah anlarım da. Saçmalıyorlar.
Kesinlikle yalnız bırakma Allah muhafaza o şeker ne yapar çocuğu yaa kendilerinin çocukları ile niye uğraşmıyor bunlar bu kadar mı işsizlerGerçekten çok sinirlerim bozuluyor. Acaba abartıyor muyum çok da seviyorlar sevgi dilleri demek böyle diyorum ama yok içime sindiremiyorum. Terbiyesizce geliyor. Bi de kendi ailemden görmemişim şok oluyorum.
Ya bi ağzınızı hayırla açın.
Yetişme tarzları görgüsüzlükleri başka bişey değil. Artık cidden böyle düşünüyorum.
Evli çocuklu görümcelerim de sağolsun sürekli çocuğun ağzına bişeyler tıkıştıralım modunda. Azıcık gevşek davransam çocuğun ağzına sofrada ne varsa verecekler.
Hele ellerinde fırsat olsa emziği reçele bi güzel bandırıp emdirecekler. Su bardağıyla su verecekler. O kafadalar.
Ya sabır çekip çocuğu asla tek bırakmıyorum ve kesinlikle de müsade etmeyip sakın vermiyorsunuz kızarım gerçekten diye uyarıyorum.
Cahille uğraşması çok zor gerçekten.
Gerçekten miTam olarak öyle arada koca olmayacak ben onları muma çeviririm de seslenmiyorum adamın hatrına bi kayınpederim var evlerden Irak karının sözünden asla çıkama Zehra istediklerini yapar kendi bir şey istesin yapmasınlar küser geçen kapıdan girmiş çocuğun altını değiştiriyorum bende hemen geldi bende değiştirip vereyim dedim küstü bana neymiş değiştirmişim giydirmeyi o yapacakmış surat asıyor bana gittim çayımı aldım bende telefonu da aldım elime yüzlerine de bakmadım beni mi görmeye geldiler görsünler torunlarını dedim
Çok fena kız öyle böyle değil. Başlarda kp çok eziyet etmiş zor bi ömür sürdü diye üzülüyordum. Ama yok yani sıtkım sıyrıldı.O öyle derken heee kabrinize ziyarete gelir zaten yaş gelmiş 75’e diyeceksin de işte edebim el vermez edepsizlik edene sözünü öğretti ailem bana bir sürü torun içinde adamın 37 yıl bekleyip evladı olan bitane kızı mı bakacak sana senin kv de sağlam daysklık
10 yaşında yiğenim var bu adamdan bin kat daha düşünceliGerçekten mitövbe bismillah 10 yaşındaki cocukmusun sen ben degistiricem faln demeler
Valla o trafikte çocuk yıkar ortalığı o kadında gördüğü eziyeti senden mi çıkaracakÇok fena kız öyle böyle değil. Başlarda kp çok eziyet etmiş zor bi ömür sürdü diye üzülüyordum. Ama yok yani sıtkım sıyrıldı.
Geçen haftasonu bizle millet bahçesine geldi yürümeye hali yok ama yeter ki gezme olsun.
Bastonuyla zar zor yürüdü 15 dk dolanıp anca eve döndük. (Eşim ısrar etti illa gelsin o da görsün buray diye)
Bu haftasonu Sultanbeyli’ye görümceye gittik.
Daha dönüş yolunda araba da diyor ki haftaya da şirinevlere büyük görümceni ziyarete gidelim.
Ses etmedim. Eve gelince eşime dedim. Haftaya gelmem şimdiden söyleyim sakın ısrar etme.
Çocukla ben 2,5 saat yol gidicem İstanbul trafiğinde yetmedi gece 11 e kadar en erken oturacaksıjız. Geri 2,5 saat dön. Çocuğu rezil edemem dedim.
Eşim de sen merak etme söylensin annem ben götürmem seni dedi.
Ama cıldırıyorjm.
Yok canım ya böyle bir sevgi dili yok. Eşin duyunca ne diyor peki? Onun haberi var mı? Yani sen görümcene “sevgiden” öyle hitap etsen onların da hoşuna gitmez diye tahmin ediyorum.Gerçekten çok sinirlerim bozuluyor. Acaba abartıyor muyum çok da seviyorlar sevgi dilleri demek böyle diyorum ama yok içime sindiremiyorum. Terbiyesizce geliyor. Bi de kendi ailemden görmemişim şok oluyorum.
Ya bi ağzınızı hayırla açın.
Yetişme tarzları görgüsüzlükleri başka bişey değil. Artık cidden böyle düşünüyorum.
Evli çocuklu görümcelerim de sağolsun sürekli çocuğun ağzına bişeyler tıkıştıralım modunda. Azıcık gevşek davransam çocuğun ağzına sofrada ne varsa verecekler.
Hele ellerinde fırsat olsa emziği reçele bi güzel bandırıp emdirecekler. Su bardağıyla su verecekler. O kafadalar.
Ya sabır çekip çocuğu asla tek bırakmıyorum ve kesinlikle de müsade etmeyip sakın vermiyorsunuz kızarım gerçekten diye uyarıyorum.
Cahille uğraşması çok zor gerçekten.
Eşimin haberi yok duysa kızar muhtemelen. Bu kez de adımızı ne kıymetli bebeniz var nolacak sanki moduna getiriyorlar.Yok canım ya böyle bir sevgi dili yok. Eşin duyunca ne diyor peki? Onun haberi var mı? Yani sen görümcene “sevgiden” öyle hitap etsen onların da hoşuna gitmez diye tahmin ediyorum.
Ayyy cidden cehalet ya cidden bol bol sabır diliyorum sana Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?