Bana kalırsa birçok doktora gitmek yanlış hepsinin cihazı farklı. Hele devlet cihazları ne yazıkki çok kötü. İki doktora gitsen bile birini baz al. Gelişimi sadece onun cihaz ölçümüne göre izle . Her doktor farklı ölçüm yaparken 1 mm oynama bile kaç güne denk geliyor sonra biz anneler üzülüyoruz . Sen daha önce kendi doktoruna gittiysen ona gidince gelişimi o cihaza göre takip et. Ayrıca sen üzülme diye olmayan şeyi yazdırmaz doktor öyle birşey yok hele devlet hayatta yapmaz. Geçmişten kaynaklı perinetoloji dha mantıklı beni de yönlendirmişlerdi . Hiç kafana takma. Bu arada geç döllenme beta oranıyla alakalı birşey değil. Senin vücudun daha hızlı üretir beta yüksek çıkar benim daha az. Ki beta değerleri bile sabit değil. Mesela Şuan sallıyorum rakamı 100/500 arası 1 haftalık diyor ya beta değeri . Ee senin 100 çıkıyor benim 500 ama ikimizinde 1 haftalık bebeği. Boşuna canını sıkıyorsun hepimiz bunu yapıyoruz. Birçok doktora giidp( hepsinin farklı yöntemi var çünkü) kafamızı karıştırıyoruz aha böyle takılıp daralıyoruz. Hiç üzülme geç döllenmede kötü birşey değil ki. Her zaman hafta ile uyumlu da olmuyor. Ama gelişim takip edeceksen tek bir doktor ve cihazda takip et. Başka doktora bile gitsen o cihazı ciddiye alma.KIzlar tecrübeli oldugunuz için sizi daralmaya geldim. Bebek hatasıyla uyumlu degil Benim geç döllenme olduğunu düşünmüyorum çünkü regl günümde beta değerim 400 çıkmıştı. Dongum 31 günde bir oluyordu. Geçen hafta Kalp atışını gittiğimizde sat tarihine göre 3 gün gerideydi bunu kafaya takmadım ama bugün doktor sata göre 7+4 olması son ultrasona göre de 7+1 olması gerekirken sekretere 6+4 diyince baya canım sıkıldı. Hocam bebek yine geri kalmış diyince tekrar olctu şimdi daha net oldu gibi dedi 7+0 olarak degistir dedi. Ama sanki bana ben üzülmeyeyim diye yapmış gibi oldu. Kendi doktoruma değil devlete gitmiştim tahliller icin bisey de sormadım. Gecmis kaybettiğim bebekten dolayi da bidahaki sıranı Perintolojiye al yesil alan açtım sana dedi. Kötü bi geçmişim olduğu için kendimi rahatlatamiyorum uyudum uyandım kafamda bu vardi lütfen bilgisi olan beni bi aydınlatabilir mi? Geç döllenme olmadigini düşünmeme rağmen geride kalma nedeni ne olabilir.
Birde ekstra doktoruna regl döngünün 31 olduğunu söyledin mi genelde direk pat 28 girerler o bile seni 3 gün geri attırıyor. Gerçi devlette söylesende kafasına göre vergi giriyor o ayrı da.KIzlar tecrübeli oldugunuz için sizi daralmaya geldim. Bebek hatasıyla uyumlu degil Benim geç döllenme olduğunu düşünmüyorum çünkü regl günümde beta değerim 400 çıkmıştı. Dongum 31 günde bir oluyordu. Geçen hafta Kalp atışını gittiğimizde sat tarihine göre 3 gün gerideydi bunu kafaya takmadım ama bugün doktor sata göre 7+4 olması son ultrasona göre de 7+1 olması gerekirken sekretere 6+4 diyince baya canım sıkıldı. Hocam bebek yine geri kalmış diyince tekrar olctu şimdi daha net oldu gibi dedi 7+0 olarak degistir dedi. Ama sanki bana ben üzülmeyeyim diye yapmış gibi oldu. Kendi doktoruma değil devlete gitmiştim tahliller icin bisey de sormadım. Gecmis kaybettiğim bebekten dolayi da bidahaki sıranı Perintolojiye al yesil alan açtım sana dedi. Kötü bi geçmişim olduğu için kendimi rahatlatamiyorum uyudum uyandım kafamda bu vardi lütfen bilgisi olan beni bi aydınlatabilir mi? Geç döllenme olmadigini düşünmeme rağmen geride kalma nedeni ne olabilir.
Aminnn canım benim aminn. Çoook heyecanlı mutlu süreçlerDaha da güzel olacak miniklerimiz annelerine şaka yapmayı seviyorlarartık tek şakaları attıkları tekme olur inşallah
Canım ben dahil bu grupta geçmişte kayıpları olan anneler var korkunu çok iyi anlıyorum ben hala yaşıyorum o korkuyu ama doktorum bana bir hafta önde yada bir hafta geride görülebilir normal demişti hatta bu ultrasona göre bile değişiyor ben çok korktuğum için 12 hafta boyunca neredeyse her hafta bebeğimi görmeye gittim devlete farklı doktorlara da gittim hepsinin ultrasonu farklı ölçtü bir kaç güne takılma bence bir şey olacağını düşünmüyorum içini ferah tutmaya çalış inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde ilerlerKIzlar tecrübeli oldugunuz için sizi daralmaya geldim. Bebek hatasıyla uyumlu degil Benim geç döllenme olduğunu düşünmüyorum çünkü regl günümde beta değerim 400 çıkmıştı. Dongum 31 günde bir oluyordu. Geçen hafta Kalp atışını gittiğimizde sat tarihine göre 3 gün gerideydi bunu kafaya takmadım ama bugün doktor sata göre 7+4 olması son ultrasona göre de 7+1 olması gerekirken sekretere 6+4 diyince baya canım sıkıldı. Hocam bebek yine geri kalmış diyince tekrar olctu şimdi daha net oldu gibi dedi 7+0 olarak degistir dedi. Ama sanki bana ben üzülmeyeyim diye yapmış gibi oldu. Kendi doktoruma değil devlete gitmiştim tahliller icin bisey de sormadım. Gecmis kaybettiğim bebekten dolayi da bidahaki sıranı Perintolojiye al yesil alan açtım sana dedi. Kötü bi geçmişim olduğu için kendimi rahatlatamiyorum uyudum uyandım kafamda bu vardi lütfen bilgisi olan beni bi aydınlatabilir mi? Geç döllenme olmadigini düşünmeme rağmen geride kalma nedeni ne olabilir.
Canım benim bazı deglerimde yüksek çıktı ailemde hepatit b taşıyıcılığı var ama ben çok önceden test yaptırmıştım çıkmamıştı ama doktor bugün tekrar istedi bide ultrasona gönderdi benim hiç halim iştahım falan yok hele bı bı kaç gündür dahada artı ve kilo veriyorum 62 ile hamile kaldım şuan 58 oldum napacam bilmiyorumCanm benim de alt ast yüksek doktor problem değil dedi has dedi ilerleyen zamanlarda yüksek olur o zmn bakarız ama şuan bir şey olmaz dedi 2 hafta sonra alt normale dönmüştü ast hala yüksek ilk gebeliğimdeki tahlillerle baktım onda da yüksekmiş hamilelik de yükseltebiliyor folik asitlerde nete baksan hele kadınlar kulübünde birkaç şey okuyunca bende korktum baya taki kızımdaysa yüksekmiş bu dönemler onu görene kadar
Su an beta konusunda gerçekten aydınlandım diyebilirim. O kadar güzel açıkladiniz ki her beden farklı sanki ben bi kalıp içinde olmak zorundaymış gibi hareket edip hata yapıyorum. Sırf tahliller çok pahalı tutmasın diye devlete gittim. Doktoru istediği tahlilleri eline verdim yarısını yaptirmamis bile. Ve gerçekten ultrasonu berbattı. Ben 1 hafta önce gittiğimde bebek daha netti diyebilirim. Devlette üzülmeyeyim diye de anlayışlı olmaları mantıksız ama bunu bana birisi demeden kafamda kocaman dağ yapıyorum. Gerçekten içim çok rahatladı tesekkur ederim dedikleriniz mantigima yattıBana kalırsa birçok doktora gitmek yanlış hepsinin cihazı farklı. Hele devlet cihazları ne yazıkki çok kötü. İki doktora gitsen bile birini baz al. Gelişimi sadece onun cihaz ölçümüne göre izle . Her doktor farklı ölçüm yaparken 1 mm oynama bile kaç güne denk geliyor sonra biz anneler üzülüyoruz . Sen daha önce kendi doktoruna gittiysen ona gidince gelişimi o cihaza göre takip et. Ayrıca sen üzülme diye olmayan şeyi yazdırmaz doktor öyle birşey yok hele devlet hayatta yapmaz. Geçmişten kaynaklı perinetoloji dha mantıklı beni de yönlendirmişlerdi . Hiç kafana takma. Bu arada geç döllenme beta oranıyla alakalı birşey değil. Senin vücudun daha hızlı üretir beta yüksek çıkar benim daha az. Ki beta değerleri bile sabit değil. Mesela Şuan sallıyorum rakamı 100/500 arası 1 haftalık diyor ya beta değeri . Ee senin 100 çıkıyor benim 500 ama ikimizinde 1 haftalık bebeği. Boşuna canını sıkıyorsun hepimiz bunu yapıyoruz. Birçok doktora giidp( hepsinin farklı yöntemi var çünkü) kafamızı karıştırıyoruz aha böyle takılıp daralıyoruz. Hiç üzülme geç döllenmede kötü birşey değil ki. Her zaman hafta ile uyumlu da olmuyor. Ama gelişim takip edeceksen tek bir doktor ve cihazda takip et. Başka doktora bile gitsen o cihazı ciddiye alma.
cok teşekkür ederim Rabbım hepimize korkularımız yaşamadan sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Evet aslında diğer bebekte aynı gün 2 farklı doktora gitmek zorunda da kalmıştım ikisinde de günü farklı çıkmıştı arada 1 saat falan vardı birisi normal doktor dogeri perinatolojiydi. Bunları hatirlamayip kendimi strese sokmam gerçekten çok saçma. teskkur ederim şimdi daha rahatımCanım ben dahil bu grupta geçmişte kayıpları olan anneler var korkunu çok iyi anlıyorum ben hala yaşıyorum o korkuyu ama doktorum bana bir hafta önde yada bir hafta geride görülebilir normal demişti hatta bu ultrasona göre bile değişiyor ben çok korktuğum için 12 hafta boyunca neredeyse her hafta bebeğimi görmeye gittim devlete farklı doktorlara da gittim hepsinin ultrasonu farklı ölçtü bir kaç güne takılma bence bir şey olacağını düşünmüyorum içini ferah tutmaya çalış inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde ilerler
Yo bu hiç aklıma gelmedi demedim doktora. Aa dediğiniz gibi olunca benim 3 gün geri olması yok da sayılabilir sanırım. İşte ben bunları gerçekten düşünemedim haftaya kendi doktoruma bunu da söylemeyi ihmal etmicemBirde ekstra doktoruna regl döngünün 31 olduğunu söyledin mi genelde direk pat 28 girerler o bile seni 3 gün geri attırıyor. Gerçi devlette söylesende kafasına göre vergi giriyor o ayrı da.
Canım bende bayram tatilinde acil olarak nöbetci doktora gitmek zorunda kalmıştım. 7+1 olması gerekirken bebek 6+3 ölçmüştü. Ama ultrasonu o kadar kötüydüki yani zar zor görebiliyodu o yüzden çok takmadım. Sonra kendi doktoruma gittiğimde olması gereken gününde cıkmıştı. Ultrason ve doktorun ölçtüğü kısım faln çok etkiliyor bence de takma kafanaSu an beta konusunda gerçekten aydınlandım diyebilirim. O kadar güzel açıkladiniz ki her beden farklı sanki ben bi kalıp içinde olmak zorundaymış gibi hareket edip hata yapıyorum. Sırf tahliller çok pahalı tutmasın diye devlete gittim. Doktoru istediği tahlilleri eline verdim yarısını yaptirmamis bile. Ve gerçekten ultrasonu berbattı. Ben 1 hafta önce gittiğimde bebek daha netti diyebilirim. Devlette üzülmeyeyim diye de anlayışlı olmaları mantıksız ama bunu bana birisi demeden kafamda kocaman dağ yapıyorum. Gerçekten içim çok rahatladı tesekkur ederim dedikleriniz mantigima yattıbundan sonra kendi doktorum ne derse ona göre hareket edicem
Ayyyyy sağlıkla gelsinnnnnYaaaa biz de gy
yaaa bir kız haberi de bizdennnyüzde 70 kız dedi doktorumuz bugün
Oh ne güzel gözün aydın sağlıkla gelsin inşallah. Kız çocuk candırYaaaa biz de gy
yaaa bir kız haberi de bizdennnyüzde 70 kız dedi doktorumuz bugün
ırmakcım ne güzel anlattın kesinlikle katılıyorum. bazen ölçümlerden bazen de bebek bir ileri bi geri çıkabilir bunlar çok normal, yeter ki aynı cihazla bakılsın.Bana kalırsa birçok doktora gitmek yanlış hepsinin cihazı farklı. Hele devlet cihazları ne yazıkki çok kötü. İki doktora gitsen bile birini baz al. Gelişimi sadece onun cihaz ölçümüne göre izle . Her doktor farklı ölçüm yaparken 1 mm oynama bile kaç güne denk geliyor sonra biz anneler üzülüyoruz . Sen daha önce kendi doktoruna gittiysen ona gidince gelişimi o cihaza göre takip et. Ayrıca sen üzülme diye olmayan şeyi yazdırmaz doktor öyle birşey yok hele devlet hayatta yapmaz. Geçmişten kaynaklı perinetoloji dha mantıklı beni de yönlendirmişlerdi . Hiç kafana takma. Bu arada geç döllenme beta oranıyla alakalı birşey değil. Senin vücudun daha hızlı üretir beta yüksek çıkar benim daha az. Ki beta değerleri bile sabit değil. Mesela Şuan sallıyorum rakamı 100/500 arası 1 haftalık diyor ya beta değeri . Ee senin 100 çıkıyor benim 500 ama ikimizinde 1 haftalık bebeği. Boşuna canını sıkıyorsun hepimiz bunu yapıyoruz. Birçok doktora giidp( hepsinin farklı yöntemi var çünkü) kafamızı karıştırıyoruz aha böyle takılıp daralıyoruz. Hiç üzülme geç döllenmede kötü birşey değil ki. Her zaman hafta ile uyumlu da olmuyor. Ama gelişim takip edeceksen tek bir doktor ve cihazda takip et. Başka doktora bile gitsen o cihazı ciddiye alma.
Peki siz panik olmadınız mi o kadar küçük ölmesineCanım bende bayram tatilinde acil olarak nöbetci doktora gitmek zorunda kalmıştım. 7+1 olması gerekirken bebek 6+3 ölçmüştü. Ama ultrasonu o kadar kötüydüki yani zar zor görebiliyodu o yüzden çok takmadım. Sonra kendi doktoruma gittiğimde olması gereken gününde cıkmıştı. Ultrason ve doktorun ölçtüğü kısım faln çok etkiliyor bence de takma kafana
Yaaa biz de 3 kızız kesinlikle böyle düşünüyorumOh ne güzel gözün aydın sağlıkla gelsin inşallah. Kız çocuk candır
Sen rahat ol böylr durumlarda kafaya takmak çok normal hepimiz birşeyler yaşadık farklı tecrübeler var. Bak o stresle senin aklına gelmeyen bizim aklımıza geliyor. Oh rahatlamana sevindim boşuna üzüldün bakYo bu hiç aklıma gelmedi demedim doktora. Aa dediğiniz gibi olunca benim 3 gün geri olması yok da sayılabilir sanırım. İşte ben bunları gerçekten düşünemedim haftaya kendi doktoruma bunu da söylemeyi ihmal etmicem
Birde aklında olsun o doktorun istediği tahliller sağlık ocağında da yapılıyor aile hekiminin hemşiresi (ebesi) oluyor ona kayıt yaptırıp kendini takibe aldır her ay o testleri yapıyorlar. Çok haklısın çok pahalı ben sağlık ocağında yaptırıyorum hem ücretsiz hem hangi testleri yapacağını biliyorlar ekstra test istersen de yapıyorlarSu an beta konusunda gerçekten aydınlandım diyebilirim. O kadar güzel açıkladiniz ki her beden farklı sanki ben bi kalıp içinde olmak zorundaymış gibi hareket edip hata yapıyorum. Sırf tahliller çok pahalı tutmasın diye devlete gittim. Doktoru istediği tahlilleri eline verdim yarısını yaptirmamis bile. Ve gerçekten ultrasonu berbattı. Ben 1 hafta önce gittiğimde bebek daha netti diyebilirim. Devlette üzülmeyeyim diye de anlayışlı olmaları mantıksız ama bunu bana birisi demeden kafamda kocaman dağ yapıyorum. Gerçekten içim çok rahatladı tesekkur ederim dedikleriniz mantigima yattıbundan sonra kendi doktorum ne derse ona göre hareket edicem
Ya hepimiz çok takıyoruz haklı olarak böyle uzun uzun yazdım bende . Belki başkası da okur kafasındaki tilkiler kurtlar gider diyeırmakcım ne güzel anlattın kesinlikle katılıyorum. bazen ölçümlerden bazen de bebek bir ileri bi geri çıkabilir bunlar çok normal, yeter ki aynı cihazla bakılsın.
Ay hayırrr kız çocuğu berekettir aksine. Ama ülkemizde erkek annesi/ babası olmak diye birşey ne yazık ki var. Sen takılma neydi kızın varsa sigortalısın mı deniliyordu öyle birşeydi herhaldeYaaa biz de 3 kızız kesinlikle böyle düşünüyorumama insanlarda bi erkek algısı var ya olmayınca eksiklik gibi görüyorlar çok tuhafıma gidiyor. Yani kendi sevincimi garipsiyorum böyle şeyler görünce
Gerçekten de öyle Allah razı olsun hepimiz bebislebebislerimjzila kucağımıza alalim inşallahSen rahat ol böylr durumlarda kafaya takmak çok normal hepimiz birşeyler yaşadık farklı tecrübeler var. Bak o stresle senin aklına gelmeyen bizim aklımıza geliyor. Oh rahatlamana sevindim boşuna üzüldün bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?