2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Merhaba kızlar elimden geldiğin içe mesajlarınızı okumaya çalışıyorum hep kasılma falan demişsiniz bende 16+5im Bı haftadır ara ara karnımda sertleşme oluyor bebek falan diye düşündüm ama buradakileri de okuyunca kasılma olduğuna karar verdım progestan ım bitmişti tekrar başladım korkmama gerken yok demi ptesı Dr a gıdecegım hem cinsiyet kesinleşecek hem bu soru işaretleri gıdecek inş aksi Bı durum yoktur

Yani onu diyorum anlamadığım bebek göbeğini yamultacak kadar nasıl bir hareket yapabilir içeride onu anlamadım açıkçası. Minik vuruşları ya da gerilmeleri anlarsın tabiki. Bir yan etkisi yok vajinal aldığım için bir de tedavi gebeliği olunca ben gebelikten öncede 2 hafta kullanmaya başlamıştım fitil olarak bende o akıntısı var ya fitilin su gibi beyaz gibi onu iyi temizlemek gerek o bölgenin kuru kalmadı gerek ona dikkat etmeyince enfeksiyon oldu doktor bıraktırdı. Ama 16. Haftada yine başladım önce kalçadan progestan iğne olarak başladım her gün baktım her gün olacak gibi değil doktora söyledim fitil kullan ama hijyene dikkat et dedi şuan bir sorun yaşamıyorum şükür gece uyurken 2 kez alıyorum sabaha kadar kalıyor temizliğini de güzelce yapıyorum çamaşırımı değişiyorum falan. Bana nst ye her girdiğimde ebeler önce elleriyle göbek değilim ile 4 parmak altı arasındaki bölgeye boydan boya elleriyle basıyorlar kasılma var mı diye onlar şak diye anlıyor elleriyle sonuçta ebelerin görevi zaten 30 hafta önceki gebeliklerde nst yi göbek deliğinin altına yerleştiriyorlar yukarılara falan koymuyorlar demek ki kasılma aşağı bölgelerde oluyor diye düşünüyorum bende

Doktor da çok normal dedi. Dalga geçti bi de istersen hastaneye yatıralım seni serum vereyim bi dedi. Ben anlamıyorum bebeğimiz için telaşlanmamız normal değil mi .
Sen yine de canını sıkma doktorlar o kadar kişi görmekten bazen ne diyeceklerini bilmiyorlar bence senin o anki ruh halini endişeni anlamamış bol bulunup kendince espiri yapmış tabiki bu kasılmalardan serum alanlar var ben kaç kez kasılma önleyici ilaç adı vermiyim bir de magnezyum takviyesi damardan serumla verdiler bunlar normal. Her doktorun uygulamadı farklı sen takip et bazen bazı kasılmalar da normal önemli olan ağrılı ve sürekli oluyor mu ona bak progestanını kullan stres yapma endişe etme dinlen

Teşekkürler ben de bakayım hareketlere

Kızlar günaydın hareketleri hissetmeye başladınız mı
Ben 21. haftamdayım ve evet hissediyorum 2-3 haftadır ama bu hafta daha net çok hareketli bir kızım var maşallah kıpır kıpır bir sağdan bir soldan vuruyor sağdaki hareketleri daha sert soldakiler yumuşak sağ tarafta ayağı var diye düşünüyorum ya da dizi de olabilir bilemiyorum o kadar

Günaydın arkadaşlar 20 haftalık ve üzeri arkadaşlara bu sorum sabah kalkınca karnınız nasıl oluyor sert ve gergin mi yoksa yumuşak mı oluyor?
Ne çok sert ne de yumuşak canım gerginlik var ama yumuşacık da değil serte yakın ama semsert de değil nasıl tarif ettim bilmiyorum

Sertlik yok canım ama gerginlik var artık eskisi gibi değil. Ağırlık var böyle ayağa kalkınca bile ağırlığı farkediliyor. Bugün 21+0 oldum
Bende 20+3 üm karnım sabah kalkınca akşam gibi olmaya başladı akşam sert oluyor şişiyor ya öyle olmaya başladı sizinde mi öyle

Benim de nstyi göbek biraz altına yerleştirdi 1-2 parmak kadar aşağısıdır öyle çok aşağı yerleştirmedi.eliyle baskı falan yapmadı. zaten bebek kalbi orda duyulmadı haftan çok erken normal dedi. Progestanı bana hap olarak iç dedi. Bi sabah bi akşam Başka formu galiba progestanın

Benim kullandığım bu kuzum genelde bundan veriyorlar bu hem vajinal hem de ağızdan alınabiliyor ben önceki gebeliğimde ağızdan alıyordum ama bende inanılmaz bir baş dönmesi baş ağrısı ve uyku yaptı kişiye göre değişiyordur tabi o yüzden bu gebeliğimde doktora söyledim vajinal kullandırıyorum ben zaten vajinal kullanabilirsin o yüzden dedi. Aynen dediğin gibi erken haftalar da nst de zaten kalp atışı duyulmuyor sadece toco dedikleri kasılmayı takıp bakıyorlar

Eklentiler

• IMG_3332.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 34
Kızlar bu rahim uzunluğu kaçıncı haftada bakılıyor? Bakılması gerekiyor mu? En son 19.haftada gittim doktorum rahmimle ilgili bir şey söylemedi bebek ve suyuma baktı sadece ve iyi olduğunu söyledi. Herhangi bir şikayetim de yoktu ama bakılması gereken bir şey mi onu merak ettim.

Önceki gittiğimde ölçü vermedi uzunluğu iyi merak etme demişti. Bugünkü doktor 5 cm dedi. O da uzun geldi bana .karından ölçtü
5 baya iyi hiç duymadım hatta kimsede birde karımdam endişenle bence hiç

Bende 20+3 üm karnım sabah kalkınca akşam gibi olmaya başladı akşam sert oluyor şişiyor ya öyle olmaya başladı sizinde mi öyle
Canım çalışıyorsun bide işin yoğun ayakta kalıyorsun vs acaba sabah da onun etkisi devam ediyor olabilir mi? Benim öyle değil akşam ki sertlik sabah olmuyor bide yediğimiz içtiğimizde çook etkiliyor ve bebek bazen haftasına göre hızlı gelişiyor o da şişkinliği etkiliyor. Şöyle bişey başıma gelmişti 18+0 da kontrole getmiştim bebek 18+1 görünüyordu 2 gün sonra tekrar bi sebepten dolayı doktora gitmek zorunda kaldım bebek 18+6 olmuş hızlı gelişmiş o dönemde sertlik değilde böyle gerginlik hissediyordum doktora bu durumu söylediğimde normal demişti. Birde mesela ben pazar dışarıdaydım gün boyu akşam 9 da geldim ve yediğim içtiğim herşey gaz olarak sabahta devam etti acaba senin ki de öyle bişey mi? Pazartesi akşama kadar devam etti sonra geçti ama sertlik vs hiç yoktu sadece gaz vardı.

Öyle espri yapar gibi söyleyince gerek yoksa almayayım serum dedim . Çok pimpiriklisin gibi bişeyler dedi. Espri yaptığı için de istemedim serum demekki o kadar önemli değilmiş diye düşündüm o an bebek de iyi olunca . Çok korkuyorum küçücük bebeği düşürücem öyle görücem diye. Geçen rüyamda da gördüm bebeği düşürdüm kanamayla yerde kanlı saydam kese içinde kıvranıyordu Allah'ım sen koru hepimizin yavrusunu

14. haftadan sonra bakıyorlar diye biliyorum. Ondan öncede bakıyorlar ama doğru sonucu 14. haftadan sonra alıyorlar diye biliyorum.

Sertleşmede ağrı sancı yoksa normalmiş ben de ilk senin haftalarında yaşadım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…