2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Aynen kuzum . O günleri düşündükçe korkuyorum çok .

Valla mantıklı o kangurulara ilk günler de koyabiliyor muyuz ki bebekleri
İlk günleri bilmiyorum kuzum tecrübesizim ben ama ilk günler de gelip çocuğu yanımdan kapamaz kimse asla müsade etmem hiç bilmedikleri yüzümü görürler yani

T tweeetyyy ayyy ne yapacakları belli olmaz hiç . Ama dediğin gibi hiç görmedikleri yüzümüzü görürler :))
O zaman korksunlar asıl bizden benim korkum da şey mesela gelse bize kalmaya yatak odamıza biz uyurken bile girer. Öyle bir kadın. Hiç desturu yoktur. Ben uyurken girip çocuğumu alması! Deliye dönerim o zaman işte. Birkaç sene önce eşim hasta olmuştu bütün gece odamıza girdi ya. Hiç düşünmez girmim diye. Bu bana çok terbiyesizce geliyor mesela. Hiçbir şey demedim tabi o zamanlar. Ama çocuk varken derim. Özellikle emzirirken falan girse çok daha fazla sinirlenirim

O ne öyle be . Mahremiyet diye bir şey var . Söylersin kuzum açıkça. Burası eşimle benim yatak odamız ve kapı da çat diye girilmemesi için kapalı diye . Nasıl bu odada çocuk yapmayı becerebildiysek yaptığımız çocuğa da bakabiliriz dersin. Ay bak kanım çekildi şimdiden

Kızz kaynanan deccal mi neler okuycaz dsha burada Ben açıkça söylerim rahatsız oluyorum diue

yok ben söylemicem eşime söyletcem dicem yani emzirirken girer ben rahatsız olurum hoşlanmıyorum bu durumdan dicem. Aslında kp bi kere uyardı benim yanımda kv mi. Girilmez öyle bak diye. Olsun canım nolcak diyor kadın ya. Üfff benim işim zor vallahi napcam bilmem

Kızz kaynanan deccal mi neler okuycaz dsha burada Ben açıkça söylerim rahatsız oluyorum diue
o zamanlar söylememiştim. Ama bundan sonra istemiyorum. Eşime söyletcem benim annem asla girmez mesela. Gerçi kimse girmez. Bu kadın oğlumun evi benim evimdir kafasında. Kızına kv kp gitmiş diye bana anlatıyor telefonda dün. Gelmişler yine başına diye. Ama kendi bana gelince hiç öyle düşünmüyor ne mana anlamıyorum ya

Kızlar önceki yorumlarda gördüm o yüzden yazmak istedim, bir arkadaş anne yani beşiğin Cok da önemli olmadığından vs bahsetmiş. Hayır kesinlikle katılmıyorum. Ben normal doğum yapmış olmama rağmen felaket kaburga ağrıları çektim birkaç gün ve gece 2 saatte bir o çocuğu normal beşikten almak için eğilmem imkansız olurdu. Ayrıca hiç de tehlikeli olmuyor, eğer yatağınızla aynı hizada olmasını istemiyorsanız beşiğin içine hani şu minik süngerli yataklar var ya , adını unuttum ondan koyabilirsiniz. Anne yani beşik inanin aşırı önemli. Oğlum 2 yaşında hala anne yani beşikte yatıyor. Her uyandığında ayağa kalkılır mi yahu

Utanmaz kadın . İlla uygunsuz bir vaziyette mi görmesi lazım girmemesi için. Gerekiyorsa onu da görsün o zaman tövbe yaaa yaaaa bende şu emzirirken durmalarını anlamıyorum . Ama en baştan alıştıralım kızlar, emzircem çıkın diye. Rahat edemiyorum yanımda biri olunca diyelim. O mahremiyeti en baştan biz verelim onlara. Emzirme vakti gelince haaa odadan çıkmamız lazım diye bilsinler. Eee zaten en geç 2 saate bir bebişlerimizin emeceğini düşünürsek böylelikle onların suratını da çok görmeyiz

Benim kv doğum yaptığımda aynı öyle bana ve bebeğe bakmak için girerdi geceleri. Kötü niyetinden yapmadığına emindim çünkü gecenin bir köru bana sütüm artsin diye içecekler yapar getirirdi vs. Bir de bana 12 gün boyunca o baktı yemek, temizlik vs. O yüzden odaya girmesine çok bir şey denemiştim. Çünkü normalde yapacağı bir iş değil, zaten lohusa bir şey yapamz diye düşündü herhalde tabiki hoş değil. Ayrıca kimsenin yanında meme açmam asssla diyordum ama o memeler %90 açılıyor maalesef ya

Kesinlikle katılıyorum kuzum. Baştan alıştırmamız lazım. Bu bizim elimizde. Allah tan eşim bu konuda net olacaktır eminim ki. Beni destekler yani

Ayy bunlar hiç düşünmezler. Geçen kızı vardı işte yeğenine kızmış onu anlatıyor, eşim de baştan anlaşalım benim kızıma ufacık bile sesini yükseltemez kimse dedi. Ben hiç karışmak istemedim tek kelime etmedim görümcem diyor ki şımarana kızarız olur mu öyle şey ay bi geldiler bana. Çocuğum şımarıyorsa kızmak sana mı kaldı ben ablalarımın cocukları geldiği zaman ablama bile kızdırmıyorum yanımda.

Ay benim kv de bi kere yapti onu sabah erken vakit biyere gidicektik sonra esimle gece yatarken vazgectik sabah o saatte kalkti tak diye acti kapimizi ben şok eşim şok neyse sonra kahvalti yaptik esim ise gitti dedim anne sabah sabah dan diye girilir mi odaya odumuz patladi kapiyi calsana kizardi falan da bidaha yapmadi bazi seyleri direkt soylemek gerekiyo valla

vallahi istemiyorum kuzum ya. Sütün artsın şöyle olsun böyle olsun diye yaptığı hiçbir şey de samimi gelmez bana. Başlarda midem bulanıyor onlardayım yumurta ye diye baskı yapıyor. Yiyemiyorum kötüyüm ama yemen lazım diye ısrar ediyor. Laftan anlamıyor. Kötüyüm cümlesini anlamıyor. Temizlik yapamaz istediğim gibi asla yapamaz. Yemek yapar ama yaptıklarını beğenmiyorum (kötü gelin ben ) emzirme konusunda da net olcam yani. İstemiyorum yalnız olayım eşim hariç. Belki yapamazsam başaramazsam kendi annemden destek alırım o kadar

Ayyy bu muhabbet benzeri bizde de oldu. Görümcemin çocuklarına sürekli çok şımartmışsınız vs birşeyler diyorlar. Ben eşime dedim dedirtmem bak bunu diye. Eşim de aynı fikirde zaten. Kıyameti kopartırım dedi. Bir de görümcemin çocuğu bardak kırdı diye kp çok sinirlendi söylendi falan. Böyle olursa da götürmem yani. Bir bardak diye çocuğuma söylenecekse. Hiçbir şekilde müsade etmem bu davranışlara. Eşim de asla etmez. Allah tan ailesini biliyor. Ben müdahale etmeden o direk devreye girer

Evet ben buna cok ksrsıyım, cocuğa biri kızacaksa anne ve babası olmalı diğer türlü anne ve babanında otoritesi sarsılıyor bence. Ki bunu diyen görimcem, çocuğu dedesine aptal derken öyle denmez bile demiyor

Kesinlikle katılıyorum kuzum. Baştan alıştırmamız lazım. Bu bizim elimizde. Allah tan eşim bu konuda net olacaktır eminim ki. Beni destekler yani
Ya ben bu konuda eşimi tam anlamıyla tanıyabildiğimi düşünmüyorum . Yani bazen ailesine ‘şunlara şunlara karışmayın siz boşverin’ dermiş gibi geliyor ama bazen de sanki onların gönlünü hoş etmek için benim tam anlamıyla yanımda olmucak gibi geliyo ya da onlardan etkilenip bana onların ağzıyla konuşacak, ablasının ya da annesinin dolduruşuna gelecekmiş gibi geliyor . Mesela geçenlerde ben eve temizlikçi abla gelcek diye söylemiştim . O gün de eşim kv gilden geldi . Temizlikçinin parası çok , bu kadar sık çağırmayalım daha yeni gelmedi mi zaten falan dedi. Ben de ne yenisi 1 ay önce geldi kadın, onun dışında zaten hep ben temizledim dedim . O an bir şey demedi kapandı konu . Birkaç gün sonra böyle işte sen ailenleyken ben yoksam bile beni hiç savunuyor musun muhabbeti açılmıştı . Savunuyorum tabi dedi. Mesela örnek ver dedim . Mesela geçende annem seni sordu napıyor diye bende iyi işte temizlikçi gelecekmiş o da ütü falan yapıyor diye söylemiştim , annem de eee size daha yeni geldi temizlikçi ne gerek var falan dedi ben de ‘bizim eve gelen temizlikçiyi sen napcan anne dedim o da doğru gerçi banane falan dedi diye söyledi . O zaman bi çaktı bende ampul. Annesi aklına sokmuş sık geliyor diye. O da annesinden etkilenmiş belli ki annesinin ağzıyla benimle konuşuyor. Bunlar sinir ediyor mesela beni ve korkutuyor.

Oyyy tatlı teyzeeee benim teyzemin iki oğlu var o yüzden en çok o mutlu diyebilirim eşimle benden sonra tabi ki
Kesinlikle öyle. Ama ben çocuk bardak kırdı diye çocuğa kızmam. Ben elimden gelenin en iyisini yapmak için deli gibi ansiklopedi kalınlığında kitaplar okuyorum. Tabi ki herşey kitaptaki gibi olmuyor bunu bilemeyecek kadar cahil değilim ama herşeyin doğrusunu öğretmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım ve ücretsiz izin düşünüyorum

Hmm dolup gelmiş gibi haklısın. Kuzum eşinle konuşmalısın. Tatlı tatlı. Eşimizi asıl seven kişi bizleriz. Anneleri zaten evlat diye seviyor. Biz tanıyıp seviyoruz. O yüzden biz onlar için daha kıymetliyiz. Arayı hep sıcak tutmak lazım eşlerimizle ben direk söylemek istediklerimi eşime söylüyorum bak böyle yapmalisınlar şöyle olmasın vs diye. Eşim uyarıyor baktı yapıyorlar bu sefer daha sert uyarıyor. Ben hamile kalır kalmaz uyardı zaten kimse bize karışmasın ve bi şey söylemesin diye özellikle. Söyletmez de biliyorum. Ama hep baştan daha çocuk yokken ben hep anlattım böyle olmalı şöyle olmalı diye. Yani hazırlamıştım ortamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…