- 25 Temmuz 2023
- 3.722
- 6.152
- 78
Yaa geçen senede olmuştum tetanoz ama asla böyle bir ağrı yaşamamıştım bu sefer niye böyle oldu anlamadım . Yan etkiler neler oldu kuzum sende? Bende olunca en azından panik yapmiyinCanım ben 2 gün kolumu kaldıramadım. 1 hafta oldu kolum hala şiş dokununca acıyor. Aşıdan 1 gün sonra da aşırı yan etki yaşadım hepsi aynı anda başladı ama yan etkiler 1 gün sürdü çok şükür sonra geçti
Geçmiş olsunKızlar tetanoz oldum . Kolumu kaldıramıyorum
Sağol canım evet ilk doz. Aralık 1-8 arası da 2.doz için çağırdıGeçmiş olsun. İlk dozumu oldun canım .
Canım doktorun iyi derse iyidir doktor zaten haftasından çok düşük kiloda olsa sana der şunları ye bebek kilo alsın diye seni uyarır. Bir de bu kilo durumu bence çok değişken her hafta kiloları çok yüksek ya da çok düşük ilerlemez oynamalar hep olacak diye düşünüyorum. Büyüklerden çevreden duyduğum anne kaç kilo doğduysa bebekte öyle olur derler ama doğruluk payını tecrübeli annelere sormak gerekKızlar sizin bebişlerin kilolarını okudum da benim bebeğim haftasına göre zayıf geldi yani şöyle normalde ben 21+4'teyim ama bebişin dün bütün organları 23+3 ve civarı çıktı kollar bacaklar da uzun. Ama ona rağmen 440 gr ağırlığı var. 23. haftaya göre zayıf değil mi? Kilosu boyuna mı gidiyor acaba. Bir de demişsiniz ya anne kaç kilo ile doğduysa bebiş de öyle doğarmış diye bu doğru bilgi mi? Çünkü ben 2.500 gr doğmuşum
doğumda bebek ne kadar kilolu olursa o kadar zor canım. doktorun zaten sorun görse söylerdi tatlı canını üzme. bende 2500 doğmuşum ama kilolu olanlardan daha sağlıklıymışım hastanede :)Kızlar sizin bebişlerin kilolarını okudum da benim bebeğim haftasına göre zayıf geldi yani şöyle normalde ben 21+4'teyim ama bebişin dün bütün organları 23+3 ve civarı çıktı kollar bacaklar da uzun. Ama ona rağmen 440 gr ağırlığı var. 23. haftaya göre zayıf değil mi? Kilosu boyuna mı gidiyor acaba. Bir de demişsiniz ya anne kaç kilo ile doğduysa bebiş de öyle doğarmış diye bu doğru bilgi mi? Çünkü ben 2.500 gr doğmuşum
Bana da doktor olabilirsin dedi bana bıraktı. Keşke kesin ol diyeydi böyle serbest bırakınca kararsız kaldımSağol canım evet ilk doz. Aralık 1-8 arası da 2.doz için çağırdı
Şimdi baktım da internetten normalmiş 23. haftaya göreKuzum kendin okuyup strese girme lütfen. Doktorunu dinle senbebişin gayet iyi
Benimki kesinlikle ol dedi. Ameliyat ortamı falan gayet temiz ama yine de riske atamayız dedi . Ama kol ağrısı çok oluyor kuzum daha vurulalı 2 buçuk saat oldu altı üstü. Şimdiden hazırlıklı olBana da doktor olabilirsin dedi bana bıraktı. Keşke kesin ol diyeydi böyle serbest bırakınca kararsız kaldımOlayım ben de haftaya bari :) .
Canım bende aşırı bilinçli gittim aslında her yan etkiyi okudum çevremden dinledim ama gel gör ki ateşim çıktığı gibi doktorumu aradım panikle
Ben de sağlıklıymışım aslında tamam takmıyorum artık sağ ol canım araştırınca da ortalama olduğunu öğrendim şimdi bebişin kilosunu. Ve dediğin gibi bir sorun olsa doktorum mutlaka derdidoğumda bebek ne kadar kilolu olursa o kadar zor canım. doktorun zaten sorun görse söylerdi tatlı canını üzme. bende 2500 doğmuşum ama kilolu olanlardan daha sağlıklıymışım hastanede :)
Buz koymak iyi geliyor demişlerdi canım bi dene istersenBenimki kesinlikle ol dedi. Ameliyat ortamı falan gayet temiz ama yine de riske atamayız dedi . Ama kol ağrısı çok oluyor kuzum daha vurulalı 2 buçuk saat oldu altı üstü. Şimdiden hazırlıklı ol
Aslında ben çok yemiyorum evet artık daha iştahlıyım ama eskisinden de çok farklı değil yediklerim. Biraz artırsam fena olmaz 52 kiloyum. 54le başlamıştım 50 kiloya düşmüştüm şimdi 2sini geri almışım ama bunun 1 kilosu bebiş yani plasentası suyu vs toplam desen. Tek güzel yanı sağlıklı besleniyorum ama miktar az artırmam lazım gerçi doktor kilom için iyi yorum yaptı. Bebeğin ihtiyacı olsa ye biraz da diyebilirdiCanım doktorun iyi derse iyidir doktor zaten haftasından çok düşük kiloda olsa sana der şunları ye bebek kilo alsın diye seni uyarır. Bir de bu kilo durumu bence çok değişken her hafta kiloları çok yüksek ya da çok düşük ilerlemez oynamalar hep olacak diye düşünüyorum. Büyüklerden çevreden duyduğum anne kaç kilo doğduysa bebekte öyle olur derler ama doğruluk payını tecrübeli annelere sormak gerek♀ ben ikiz olduğu için perinatolog önermesiyle olabildiğince bebekler için yiyorum çünkü ileriki haftalarda aralarında kilo farkı artacak biri daha az beslenecek bi olasılık zaten 2500 kg ya yakın doğacak falan derken ben olabildiğince bebeklere yönelik yiyorum şimdiden öyle başladım ki ileriki haftalarda doktor olasılıkları min indirmek istiyor o yüzden herkesin hikayesi farklı onu düşünüp endişe olma lütfen
Kuzum doktorum 20-22 arası oldu. 22.haftada olmuş olacağım
Off gözüm bi korktu. Ben de ilaç yan etkilerini kötü yaşarım genelde . Yıllardır da aşı olmuyorum . Acayip tırsıyorumCanım bende aşırı bilinçli gittim aslında her yan etkiyi okudum çevremden dinledim ama gel gör ki ateşim çıktığı gibi doktorumu aradım paniklesen yine de kendini hazırla tabi çünkü normal karşılanıyor yan etkiler iğneden 1 gün sonra yan etki bende halsizlik hasta olacak gibi bi terliyorum bi üşütüp titriyorum ateşim çıktı ama titreme oldu baş ağrısı bir de o gün Şansıma kanal tedavisi dişim ağrıyacağı tuttu uyku hali oldu bildiğin hastayım sanki iştahım kesildi geceleri kusmadım ama midem o kadar bulandı ki öğürdüm ama 1 gün sürdü ertesi sabah hiçbir şeyim yoktu sanki bir gün önce onları yaşayan ben değildim. Sinirden ağladım düşün benim öyle geçti. Doktor ve sağlık ocağı günde max 2 parol içebileceğim farklı hiçbir şey yapmamı söyledi bir de kolum çok çok ağrırsa buz uygula havluya sarıp dediler ama yan etkiler o kadar kötüydü ki kolumun acısını unuttum gerek kalmadı parol içmedim olabildiğince dayandım doktorum içsende bu yan etkiler olacak maalesef dedi bende boşa İçmiyim o zaman dedim. Tek tehlikeli durum sağlık ocağının dediğine göre iğne yerinde 2 günden fazla düren kaşıntı kızarıklık büyün kola yayılan kaşıntı kızarıklık 2 günden fazla süren ve geçmeyen ateş olursa acile git farklı bir enfeksiyon kapmışsındır dediler şükür öyle bir durum olmadı
Zaten doktor iyi diyorsa iyidir kuzum. Herkeste farklı olacak bu tabiŞimdi baktım da internetten normalmiş 23. haftaya göre
Canım bence gayet iyi benim 19 haftada 265 gramdı. Bende senin bebiş gayet iyi baksana zaten önde gidiyormuş maşallahKızlar sizin bebişlerin kilolarını okudum da benim bebeğim haftasına göre zayıf geldi yani şöyle normalde ben 21+4'teyim ama bebişin dün bütün organları 23+3 ve civarı çıktı kollar bacaklar da uzun. Ama ona rağmen 440 gr ağırlığı var. 23. haftaya göre zayıf değil mi? Kilosu boyuna mı gidiyor acaba. Bir de demişsiniz ya anne kaç kilo ile doğduysa bebiş de öyle doğarmış diye bu doğru bilgi mi? Çünkü ben 2.500 gr doğmuşum
Ben de ortalamaya baktım normalmişCanım uygulamada 23 haftalık . 385 Gr -800 Gr arası normalmiş Türkiye'de kabul gören verilerde. Hem 2500 Gr doğsada 4000 Gr doğsa da önemli değilki. Yeterki 2500 altı prematüreye girmesin. Yeter ki sağlıklı olsun.Beslendikçe alır kilo.
Ben de her gün mutlaka yiyorum ama hanımefendi bacak boyunu uzatıyor benim yediklerimleZaten doktor iyi diyorsa iyidir kuzum. Herkeste farklı olacak bu tabiben de kilo alsın diye muz ceviz kaşar peyniri yemeye çalışıyorum
bende hiç yan etki olmadı canım belki sende de olmaz şimdiden stres yapmaOff gözüm bi korktu. Ben de ilaç yan etkilerini kötü yaşarım genelde . Yıllardır da aşı olmuyorum . Acayip tırsıyorum
Senin sata göre kilosu normal bence , bende dün gittiğimde 21+4 ü sata göre kilosu da 431 gr . Tüm organların ortalaması da 21+1 dedi perinatolog normal dedi , 23. Haftaya takılma benceKızlar sizin bebişlerin kilolarını okudum da benim bebeğim haftasına göre zayıf geldi yani şöyle normalde ben 21+4'teyim ama bebişin dün bütün organları 23+3 ve civarı çıktı kollar bacaklar da uzun. Ama ona rağmen 440 gr ağırlığı var. 23. haftaya göre zayıf değil mi? Kilosu boyuna mı gidiyor acaba. Bir de demişsiniz ya anne kaç kilo ile doğduysa bebiş de öyle doğarmış diye bu doğru bilgi mi? Çünkü ben 2.500 gr doğmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?