Çıktım detaylıdan uzun sürdü birazcık çok keyifçi bi kızçe hüzünü göstermedi 470 gram olmuş doktorum göbekli geliyo heralde dedi sadece kalp büyük damar çıkışları net izlenmediği için çocuk kardiyoloji doktoruna yönlendirdi doktorum haftaya oraya gideceğim
Canım bol bol dinlen Allah’ın izni ile birsey olmaz. Burda bizim gibi aylardır yatan var. Benimde kanama alanı geçmediği için elbette erken doğum tehlike var devam ediyor. Ama bol bol dinlen yardım edecek inşallah birileri vardır.
Sağol canım Allah razı olsun. Bu gün tam 25 haftalık oluyor. Gram olarak aynı demiş doktor yani 600 gr. Bence oranın doktorları Türkiye deki gibi prof değiller. Benim abimin çocuğu engeli doğmuştu kardeşim o testten yaptı testleri temiz çıkmıştı taşıyıcı değilmiş. Bizde bir yenge var düşman başına sürekli kardeşimi arayıp benim hamileliğimde aynısı olmuştu eğer sonradan yorulacaksan şimdiden bitmesi daha iyi falan filan diye saçmalıyor maalesef kardeşim ile aynı ülkede yaşıyorlar. Kardeşim normalde milletin dediğine inanacak kadar cahil bir insan değil ama hamilelik normanları tavan yapmış olmadık bütün senaryolara inanıyor
Dediğim gibi 25. Haftada da 600 Gr iyi bir ağırlık . Plasentada kan akışı problemi varsa genelde kan sulandırıcı başlıyorlarmış. Malesef gebelikte hep kötü düşünüyoruz bebeğe bir şey olacak korkusundan. Eğer şartlar el veriyorsa başka bir doktora da sorsalar iyi olur . Umarım bir sorun çıkmaz sağsalim kavuşur bebeğine
Bu arada canım yazını gördüm plasenta Pervia korkup kendine endişe yapma. 16 haftalık gittiğimde bana da dedi bebeğin eşi aşağıda kanama riskin var diye hemen progestan fitil başladık. Bugün gittiğimde çok şükür düzelmişti ve fitili bıraktık. Kendini üzme herşeyin hayırlısı
24+2 olduk kuzum oysaki yiyorum yani hiç dikkat eden biri değilim özellikle geceleri acıktığımda meyve falan ya da çikolatalı ekmek falan yiyorum ama doktor dedi ki zaten kilolusun en fazla 4-5 kilo alırsın merak etme dedi sağolsun yüzüme vura vura
Kesinlikle buna çok sinirliyim. Yani şimdiye kadar kimse söylemedi ve ben de hâliyle devam ettim normal hayatıma şimdiden sonra elbette çok dikkat ederim ama inşallah bir şey olmaz bebeğime
Canım 20. Haftadan önce tanı konması doğru değil deniyor hatta 24. Haftaya kadar konulmaz diyen de var. Bana 9. Haftada dedi ilk Prof ama sonra hangi doktorla görüştüysem şu an böyle bir teşhis konulamaz deniyor. Bebeğim gayet sağlıklı rahim içinde kanamam yok ama kıpırdasam kanıyorum
Bu arada canım yazını gördüm plasenta Pervia korkup kendine endişe yapma. 16 haftalık gittiğimde bana da dedi bebeğin eşi aşağıda kanama riskin var diye hemen progestan fitil başladık. Bugün gittiğimde çok şükür düzelmişti ve fitili bıraktık. Kendini üzme herşeyin hayırlısı
İnşallah hayırlısıyla benim de çıkar yukarı canım. Bana da iğne ve fitil başlattı zaten. Şu anlık yatıyorum en azından birkaç gün full yatarım sanırım. Sonrasında da eğer kanamam epey azalırsa hep olmasa da yatmaya devam ederim sanırım
Canım 20. Haftadan önce tanı konması doğru değil deniyor hatta 24. Haftaya kadar konulmaz diyen de var. Bana 9. Haftada dedi ilk Prof ama sonra hangi doktorla görüştüysem şu an böyle bir teşhis konulamaz deniyor. Bebeğim gayet sağlıklı rahim içinde kanamam yok ama kıpırdasam kanıyorum
Evet o da var ama acile iki gün önce gittim onda da bir şey söylemediler. Eğer söyleseydi ben dikkat ederdim. İki gün önce hafif bir lekelenmeydi bugün bildiğin pihtili şekilde kanamam oldu
Maşallah kuzum ferritin, hgb kaç çıktı. Benim düşmüşler. Demir ilacını başladıktan sonra ölçüldü. Bana çok geç Demir ilacı başlattı 20. Haftada . Bu son tahlilde düşük çıkınca 2 ye çıkarttı bugün telefonda görüşünce. B12 de düşmüş dedi B12 başlattı.
Canım benim, hgb 12.8 çıkmış, ferritin baktirmadim ama B12im en son baktırdığımda 445 çıkmıştı, kullan kuzum çıkar o merak etme düşmesi normal yani bebisler bizden besleniyor sonuçta
Evet o da var ama acile iki gün önce gittim onda da bir şey söylemediler. Eğer söyleseydi ben dikkat ederdim. İki gün önce hafif bir lekelenmeydi bugün bildiğin pihtili şekilde kanamam oldu
Kuzum söylense de yapılacak bir şey yok deniyor progestan takviyesi veriliyor en fazla onun da kanıtlanmış bir faydası yok. Ancak cinsel ilişki yasağı falan veriyorlar. Kanaması olanlar zaten o işler içinde olmuyor.
24+2 olduk kuzum oysaki yiyorum yani hiç dikkat eden biri değilim özellikle geceleri acıktığımda meyve falan ya da çikolatalı ekmek falan yiyorum ama doktor dedi ki zaten kilolusun en fazla 4-5 kilo alırsın merak etme dedi sağolsun yüzüme vura vura
Kuzum söylense de yapılacak bir şey yok deniyor progestan takviyesi veriliyor en fazla onun da kanıtlanmış bir faydası yok. Ancak cinsel ilişki yasağı falan veriyorlar. Kanaması olanlar zaten o işler içinde olmuyor.
İşte benim bu 21. Haftaya kadar bir kanamam vs olmayınca hiçbir şeyde kisitlamadim kendimi ilişki dahil. Neyse hayırlısı buymuş kendimi suçlamak istemiyorum çünkü bu ikinci gebeliğim ve böyle bir şey hiç yapamadığım için bilemiyordum.
Benim sağlık ocağı değerlerim böyle çıkmış canım doktorum hepsi normal dedi. B12 ve demir ilacı aynı ilaç içinde gyno ferro sanol kullanıyorum sabah 1 kez aç karnıma hap içiyorum. Ama gün içinde karadut özü 1 bardak içiyorum o etki ediyor mudur bilmiyorum
Benim multivitamin içinde de B12 var .ama hiç etki etmiyor mu anlamadım. Hgb kan değerim 9larda. Yarından itibaren 2 tablete başlayacağım. Bu zamana kadar düşük gezdim bebeği etkiler mi ki ya
Canım benim, hgb 12.8 çıkmış, ferritin baktirmadim ama B12im en son baktırdığımda 445 çıkmıştı, kullan kuzum çıkar o merak etme düşmesi normal yani bebisler bizden besleniyor sonuçta
Benim hgb 9 Lara düşmüş canım. B12 de seninkinin yarısı nerdeyse. Multivitaminde olduğu halde B12 düşük. Senin değerler güzelmiş kuzum kan ilacı kullanmadığım halde