2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Kuzum inşallah muayene de çok güzel geçer, alerjinin geçmesine çok sevindim farklı bişey yemedim dedin ya böcek ısırması gibi bişey olmuş olabilir mi acaba? İyi olun canım benim inşallah tekrarlamaz muayeneden çıkınca hemen haber ver bize dualarımız seninle

Canım koldan ölçen manueller daha guvenliymis cansu öyle demişti sende var mı manuel yada hastanede öyle bir ölçtür bakalım acaba yüksek mi ölçüyor eşinde denedin mi Allah Allah ya durduk yere niye böyle oldun sen bianda

Canım sende bi protein kaçağı baktırsana
Bugün bi söylicem kuzum doktora gebelik zehirlenmesi olabilir mi hocam diye
Cnm makınada bısey olablırmı?
Bi de oraya gdınce ölçtür bakalım
Makina da aslında yeni kuzum ya 4-5 aylık cihaz orada manuel de ölçtüreceğim bi
Bildiğim kadarıyla bu makineler bir tık fazla gösteriyor ve arda arda ölçmek olmaz bunu nerdeyse en azı bir 10 dakika bekle canım
Kuzum kuzum ard arda ölçmedim en az aralarında 2 saat oluyor ölçümlerin dün sabah öğle akşam uzun süreli ölçmüştüm bugün sabah öylesine ölçeyim gece hastanede düşmüştü zaten serumdan sonra dedim
Canım benim biraz sakin kalmaya çalış stresten olmuş olabilir muayane saatini öne cekebikirlerse erken git daha fazla strese girme beklemek de etkiledi seni tabi
Muayene saatini öne çeksinler diye panik olduğumu hareket hissetmediğimi söyledim ama bir şey demediler kuzum ya zaten 2 de nst ye gireceğim 14:45 de kontrolü
Böcek ısırması mı bilmiyorum ki kuzum şiş de değil bir yerim ama iğne o kaşıntılarıma baya iyi geldi inşallah güzel haberler veririm kuzum panikten olmuştur diye kendimi sakin tutuyorum
Hastanede manuel ölçtürücem canım inşallah doktora söyleyip eşimde denedim onda normal 12/7 çıkıyor bende dedim cihaz yeni ama pilleri mi eski pillerini de değiştirdik dün akşam ama sabah yine aynı 2 de nst ye giricem evden çıkmadan bi yine ölçerim 2 ye yakın bir de hastanede ölçtürürüm neden böyle oldu anlamadım hiç son 1 haftadır kendimi böyle kötü hissediyorum zaten hayatımda ilk defa 14 leri gördüm yürüsem yemek yesem stresli olsam bile iş yerinde max 12/9 olur hamileliğimde ilk kez 13/8 ve 14/9 gördüm ondan da biraz panik oldum

Kuzum bebekler de senin durumundan etkilenmiştir. Merak etme hareket ederler yine çok geçmiş olsun. Tansiyonunu ölçerken kolunu aşağı doğru tutuyorsan birwz daha yüksek çıkıyor. Benim öyle oldu kol aşağıdayken 12 civarlarına geliyor. Kolumun altına yastık koyup kalp hizamda tutup ölçünce daha düşük çıkıyor. İnşallah her şey yolunda gider

O zaman yok cihazla alakalı diğil canım güzel haberlerle doktordan gelinan bana bura yazmıyorum hiç iyi durumda diğilim sanırım bebişler büyüdükce daha çok zorluyormuş son aylarda az kaldı diyerek kendime motivasiya ediyorum

Kuzum kalp hizamda tutuyorum mutlaka sağlık geçmişimde var ya oradan aklımda kaldığı gibi ölçüyorum aslında ama cihaz farklı belkide şeker aletleri de çok değişkenlik gösteriyor ya belki tansiyon aleti manuel değil ondan olabilir bebekler şükür şimdi hareketlenmeye başladı evin içinde biraz yürüdüm dolaştım çok korktum şükürler olsun.

Acaba ben daha 2 gün bile olmadı idrar testi vereli orada protein çıkmadı ama 24 saatlik toplamada fark eder mi ki doktora önersem böyle bir şey olabilir mi diye? Kafam karışık. Protein yokken tansiyon yüklerince ne olur bebekler 1 hafta da acaba kilo aldı mı gelişimleri nasıl. Neden bu kadar şiştim göz kapaklarım bile ödemli şaka gibi yeğenimin doğum gününde görenler doğum yakın herhalde yüzün ödem tutmuş gözlerini açamıyorsun dediler onu mu taktım acaba hayır ödemdendir öyle olsa doktorum söyler dedim

Aynen kuzum zaman geçtikçe süreç zorlu oluyor Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah
Az kaldı zaman inşallah su gibi geçsin tek dileğim sağlıkla mutlulukla kavuşalım evlatlarımıza

Cnm bnde bugun idrar verdım yine. Agrılarım var 2 gundur suda içiyorum ama. Bnde merak edıyorum senin gbi. Tansıyon 11-7 çıkıyo hep. Ama idrarda protein varsa tansıyon yoksa ne olur?
Keton bakalım çıkıcakmı?
Cuma kontrolum var bakalım. Vajınal rahım agzına bakalım dedi. Acaba hiç baktırmasammı yaa.. Korkuyorum bısey olur bıseyi tetıkler dıye.

Söyle söyle çünkü bende tansiyon yok sadece ayaklarım şişti diye bakıldı ve değer yükseliyor inşallah yoktur da her ihtimale karşı bakılmalı üstüne git bence

Kuzum ben 8. Haftadan beri 2 haftada bir hep vajinal bakılıyor sonra göbekten bakıyorlar.
İdrarda bir şey çıkmıyor ki kuzum anlamadım idrar toplama mı yaptırsan sende acaba

Söyle söyle çünkü bende tansiyon yok sadece ayaklarım şişti diye bakıldı ve değer yükseliyor inşallah yoktur da her ihtimale karşı bakılmalı üstüne git bence
Evet ihmalden çok korkuyorum
Bende tansiyon artı ayak şişmesi başladı ya ondan tedirgin oldum yani bu normal idrar vermeyle bakılacak iş değil bence idrar toplama durumu değiştirir mi ki ?
Bir de tansiyonum 2 gün üst üste yüksek.
Dün hastanede düştü ama serum verdiler öyle düştü serumdan sonra düşmesi normal zaten ona göre ilaç veriyorlar o da bi değişik

Ben 24 saat idrar topladım öyle bakıldı tek idrarla olacak iş değil bence de

Anladım kuzum o zaman çok makineden de kaynaklı değil gibi neyse iyi düşünelim yine bı muayene ol bakalım doktorun ne diyecek zaten senin doktorun çok pimpirikli riskli bir durum gördüğü an müdahale ediyor ona göre önlem alacaktır

Ben 24 saat idrar topladım öyle bakıldı tek idrarla olacak iş değil bence de
Bugün söylicem canım doktoruma mutlaka o zaman 24 saatlik toplama yapalım en azından kan sulandırıcı da kullanmıyoru endişeliyim diye.
Bir de zaten bana tansiyon yükselirse sıkıntı yaşarız demişti kendisi taa 18. Haftadaydım şükür şimdiye kadar öyle bir şey olmadı şimdi yeni başladı bence kesin bir şey var daha başlangıç aşamasında ama fark edilip önüne geçilmesi gerek bence yoksa her gün yüreğim ağzımda mı geçireceğim

B Buddy x canım stres yapma lütfen lütfen iyice tansiyonunu tetikler bence, Dr la konuş o sana en zaten söyleyecektir kuzum. Belki 24 saat idrar toplama verir. Ama senin ayak şişmen sanki alerjik gibi geldi ama çünkü acilden sonra sanırım rahatladın. Dr bakacaktır zaten ödem mi diye. Şükür bak güzle haftalara geldik. Dualarım seninle canım. şimdi sürekli tansiyonunu ölçme kuzum. Az kaldı randevuna

Kuzum geçmedi mi senin de ağrıların yok kuzum korkma ultrason aleti öyle parmak muayenesi gibi değil zararı olmaz hem rahim ağzı da önemli bence baktır öğren

Tikabasa kuzum bana da alttan bakıyor ama senin durumunu bilemedim kuzum benim kısalma var diye alttan bakıyor içine sinmiyorsa baktırma. Senin kaşık ağrın mı var canım

Bir de forumlarda herkes benim gibi belirti yaşamış şimdi baktım da. Kiminde idrar da protein çıkmış kiminde sadece tansiyon yükselmiş ama bunlara eşlik eden el ayak ve yüzde şişlikler, kaşıntı eşlik etmiş bir de göz önünde uçuşan noktalar baş dönmeleri mide bulantıları yaşamışlar. Benimde 1 aydır geçmeyen zaten sinek nokta uçmalarım var doktorum kornea incelmesi demişti ama belkide bu preeklemsi başlangıcı olabilir. Yani bunu doktoruma direk gebelik zehirlenmesi olabilir mi diye soracağım umarım içimi rahatlatacak bir tedavi, test bir şey sunar bana

İşin garibi bir de nidilat kullanıyorum kasılma önleyici nidaların bir diğer etkisi tansiyon dengeleme özelliği olması yani nidilat içmesem belkide daha da yükselecek doktorum bu 1 hafta mutlaka nidilat kullan demişti nidilatı 6 saatte bir alıyorum o 6 saat içmediğim vakit aralığında bu arada 14/9 gördüm dün bugünde aynı şekilde daha nidilat saatim gelmedi 7 dk sonra içeceğim nidilatı yine sabah 14/8 çıktı belkide daha yüksek nidilat 14 gösteriyor tansiyonumu.

Kuzum ben 8. Haftadan beri 2 haftada bir hep vajinal bakılıyor sonra göbekten bakıyorlar.
İdrarda bir şey çıkmıyor ki kuzum anlamadım idrar toplama mı yaptırsan sende acaba
Cnm bnım doktor yapmazki idrar toplama, hiçbişeyın yok deyıp yolluyor bi riskin yok dıyor rahim agzınada bakmıyor normalde hep bn hatırlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…