2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Kızlarr Gebelik Kolestazı kaşıntılarım geçti çok şükür ilaçlar baya işe yaradı haftaya dahiliye kontrolünde belki ilaçları bırakabilirim doktor tekrar yükselebilir biz her halükarda 37+ları görünce doğumu yapıcaz dedi..37 den sonra küvöze girmez dimii? Bu arada hergün girip ara ara sayfaları okuyorum doğuran filan var mı diye B Buddy x in durumunu takip ediyorum Allaha şükür herkesin bebisleri iyi olduğunu okuyunca mutlu oluyorum :) şubatın sonlarını bi görseydik şöyle bebiş koksaydı buralar

Yalnız değilsin canim bende Reflüden yatamiyorum kustum biraz ferahlar gibi oldum ama yok anam geçmiyor

Benimde çok midem bulanıyor

Kızlaar rennie şurup denediniz mi? Bana doktorum sizinle aynı şikayetlerle beraber öksürüğümde vardı, özellikle geceleri. Reflüye bağlı yemek borum tahriş olmuş o yüzden öksürük oluşmuş ben de. Rennie şurup verdi yemeklerden 1 saat sonra içiyorum ya da gece yatmadan içiyorum çok iyi geldi. Eczacı bu şurubu kafana diksen bile bi zararı yok bebeğe rahatlıkla içebilirsin dedi. Denemediyseniz tavsiye ederim çok iyi geldi bana.

Ay tamam o zaman hayatımın en kötü dakikalarıydı

Canım çoook geçmiş olsun. Öncelikle bebeğine hiç bir şey olmaz merak etme. Dünyada kadınlar ne hallerde hamilelikler yaşıyorlar. Eşlerinden sürekli dayan yiyenler bile var hamileliğinde.

ikinci olarak bu normal değil. Tansiyonu mu düştü acaba. Yoksa başka bir durum mu var diye mutlaka bir nöroloji doktoruna falan gidin.

Canım çok geçmiş olsun şimdi anca gördüm, okudum.son durumunuz nasıl , ihmal etmesin tabi bence bir doktora görünmek de fayda var canım

Selamlar nasılsınız? Mehmet Tayyar Beye gitmeye devam ediyor musunuz? Önerir misiniz?

Kızlar yaa grip oluyorum burnum tıkalı, halsizlik ve boğaz ağrısı var. Bebişime bir şey olur diye aklım çıkıyo. Herhangi bi enfeksiyon falan kapmaz bir şey olmaz dimi
Bebeklere bir şey olmuyor onlar korunaklı yerdeler merak etme. Bak ben corona oldum. Şu anda ağıtlar yakıyor olmam gerekirdi. Sen dinlen iyileşmene bak.

Kuzum dedin ya ciğer geliştiriciden sonra olabiliyormuş, yerleridir daraldı kuzum ondan olabilir. Tansiyonun nasıl kuzum iyi mi? Bende kiloya çok takıldım canım şimdi hızlı alırken bu hafta alamadı kalp sorunu varya acaba ondan mı demekten kendimi alamıyorum çok stres yaptım. Ama sakin kalmaya çalışıyorum canım

Maşallah canım çok sevindim ben demiştim ama benim doktorum 30 lu haftalarda bile yükselebilir demişti, hatta 34.haftada tekrar bir perinatologdan görüş alacaktık şükür yükseldi de bunları düşünmeyeceğiz Maşallah bebişine
Bende 3 doz oldum ama bence başka birşey tetikledi eşimi umarım sadece yorulup kendini zorladığı için anlık bişeydir
Kuzum çok geçmiş olsun, benim eşimde hamileliğin başlarında kalp spazmı geçirmişti, çok çok korkmuştum, ambulans çağırmıştı, ama onu tek yollamak zorunda kalmıştım, çok zordu seni çok iyi anlıyorum, korkma bebişin korunaklı yerde, ama eşin tüm tetkiklerini yaptırsın

Kuzum bebeğin kilo alma durumu iyi görünüyor canım, benimde hatırlarsın geçen haftalarda 1 hafta geri çıktı ama sonra toparladı çok şükür
Diyetisyen bana badem fıstık ceviz, kefir, yoğurt, verdi bol da protein bebeğim toparladı biraz
İnşallah bir dahaki kontrollerde daha iyi olurlar

Çok şükür canım iyi olmana çok sevindim insanın ister istemez böyle durumlarda morali bozuluyor iyi olmaya çalışıyoruz elden geldiği kadar senin adına çok sevindim maşallah böylece su gibi geçsin zaman
37 iyi bir hafta canım bence zaten benim bildiğim önemli olan bebeğin o haftaki kilosu ve nefes alıp vermeyi tek başına yapabiliyor mu ciğer gelişimi ona bakıyorlarmış, bu 2 gün hastanede ne hikayeler anlattı hemşireler yani 34 de doğurup 1700 gr ile evine gidende var 38 haftada doğurup 2800 gr bebeğin küveze girmesi de var yani hakkında en güzelinin duasını et elimizden başka bir şey gelmez her gayretimiz bebeklerimiz için çok şükür

Aynen canım bir de yer iyice daraldı soldaki bebek böbreklerimde çok zor bakılıyor zayıf olan bebek iyice aşağı indi rahim 21 mm düşmüş kafası resmen vajinamda doktor çok net ölçüm artık zorlaştı net göremiyorum diyor.
Tansiyonum dün gece 12/9 çıktı kuzum alfamed içmeme rağmen yüksek geldi hastanede hep 9/6 ya da 11/7 max çıkıyordu bu sabah yine 11:30 da ölçeceğim bakalım ilaçlarımı içtim kahvaltıda yaptım zamanın gelmesini bekliyorum yatarak ölç dedi doktorum 20 dk eforsuz yatar haldeyken ölçüm doğruymuş öyle yapıyorum.

Kuzum kiloya takılma bak gerçekten öyle hemen belli olacak bir şey değil az çok benzer şeyler yaşıyoruz biliyorsun. Sen şimdi bir anda hızlı hızlı giderken neden yavaşladı 160 gr aldı diye düşünüyorsun büyük ihtimal ama şöyle düşün 7 günde ortalama 200 alınırken bebişin zaten 8 günde 160 gr almış yani şuan çok şükür gelişmiyor kilosu yerinde sabit gibi bir durum yok kendini strese sokma ki bebiş kilosunu alıp beslenmesine kan alışverişine rahat devam etsin stres çünkü vücutta kortizon hormonu salgılayıp bebekleri strese sokuyormuş doktorum dedi bana da onu düşün kendini telkin et
Bizim biri 10 gündür sabit ne artı ne eksi şuan doktor ona rağmen bile ben hemen bu bebeği bugün alalım diyemem 14. Gün de görüp emin olmam şart dedi yarın yine ölçüm yapacak mesela belki pazartesi yine gel ölçelim diyecek yani bu bir süreç doktorlar pat diye ani kararla cevap verip bizi de strese sokmak istemiyorlar ama onlar her ihtimali emin ol en ince detayıyla düşünüyorlar bence şimdi düşün bana kilo almıyor hadi ameliyata deseydi dün belki bu bebek Ctesi günü bi 50 gr kilo almış olacak? O yüzden naptı kan sulandırıcı başlattı bakalım kan akışını ilerletebilir miyim diye deniyor şuan da doktor çünkü diğer bebek haftasıyla uyumlu kilo alıyor çok şükür onu da riske atamaz. Yani her şey bir denge onu diyorum sen şimdi kilo almıyor diye düşünme kuzum güzelce beslenmeye devam et mümkün olduğunda soluna yat bir dahaki kontrolde emin ol daha güzel göreceksin stresini atmaya çalış.

Bugün görüş günümüzdü. 31+4 1700 gr çıktı suyum da iyimiş, 3 hafta sonraya randevu verdi. Kafası yukarıda poposu aşağıda bağdaş kurmuş keyif yapıyor kızımız aç karna gittim hiç hareket etmedi bi daha aç gelme dedi. Bi de her gün bak hareketli olmalı eğer hareketsi gibi gelirse yemek ye 2 saate kadar uzan 8-10 kere hareket etmezse bana hemen gel dedi. Çok şükür herşey yolunda görünüyor. Osteocare tok karna sabahları, demir hapı aç karna geceleri alıcam. Gün ortasında imom ve haftada 2 kere de Akdeniz anemisi sebebiyle folibol önerdi Hematoloji doktoru. Ayağımda o kadar ödem var ki penguen gibi yürüyorum dedim ama tansiyonum düşük olduğu için müdahale ermeye gerek yok dedi tuzlu yeme dedi. Ben de tuzlu yemiyorum dedim, eşim de çıktıktan sonra diyor ki farkında değilsin ama Ruffles da yemiycen

canım benim mide fıtığım var mecbur mide koruyucu kullanıyorum rennie gaviiscon benim can yoldaşım sıkıntı olan şey zaten midemin yarısı kalp boşluğumun ordaydı bebiş büyüdüke alttan daha fazla ittiriiyor midem iyice sıkışıyor zaten o sıkışmadan kaynaklı çarpıntım vardı doğum yaklaştı diye anksiyetem tekrar coştu hem çarpıntı hem mide bulantısı inanılmaz zorlanıyorum

Kuzu çok dikkat et kendine, tam salgın dönemi Aslında bizim artık kimseyle muhatap olmamamız lazım bu aydan sonra
Ah evet işte bende en çok bundan korkuyorum . Ne bileyim erken doğuma sebep olur falan diye saçma sapan şeyler geliyor aklıma canım . İnşallsh hemen geçer .

Bebeklere bir şey olmuyor onlar korunaklı yerdeler merak etme. Bak ben corona oldum. Şu anda ağıtlar yakıyor olmam gerekirdi. Sen dinlen iyileşmene bak.
Ya bu ara aşırı derecede influenza salgını olduğu için ondan korkuyorum bende . Doktor en son gittiğimde çok çok dikkat et bu coronadan daha tehlikeli demişti . Ama influenzada ateş baya yüksek oluyor sanırım. Benim gece o kadar ateşim çıkmadı . Boğaz ağrısı halsizlik ve üşüme geliyor ara ara .

Tam almadan hemen birşeyler iç canım inş kötü olmazsin
Evet canımm zencefilde sorun yoktu sanırım . Zencefilli ballı limonlu çay yapıyorum kendime

Maşallah canım çok güzel her şey
Of evet şu cipsler bizi bitirmiş olabilir bende son 1 haftada ketçaplı yedim hep bir daha no no

Çok sinir oluyorum ben böyle anlayışsızlıklara ya . Herkes kendini düşünüyor ne kadar bencil . Bu kız da son aya giriyor artık diyen yok . Eşine deseydin canım kendi gitsin seni niye götürüyor . Bu arada kimse kv’ye isteyerek gitmez tabiki . Bu yazılı olmayan bir kuraldır :)

Şifa olsun ben de sorun yok diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…