- 30 Temmuz 2023
- 1.384
- 1.627
- 48
- 33
Ne ne ne ne ketçaplı cips miiMaşallah canım çok güzel her şey
Of evet şu cipsler bizi bitirmiş olabilir bende son 1 haftada ketçaplı yedim hep bir daha no no
Çok doğru Rabbim bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alıp evlerimize götürmeyi nasip etsin .Gerçekten hamilelik çok kutsal bir şey her vücut farklı şeyler yaşıyor hepimiz farklı farklı süreçlerden geçiyoruz .. 30 ları atlattık birçoğumuz şükür darısı 35 lerden sonrasını görmeye :)Çok şükür canım iyi olmana çok sevindim insanın ister istemez böyle durumlarda morali bozuluyor iyi olmaya çalışıyoruz elden geldiği kadar senin adına çok sevindim maşallah böylece su gibi geçsin zaman
37 iyi bir hafta canım bence zaten benim bildiğim önemli olan bebeğin o haftaki kilosu ve nefes alıp vermeyi tek başına yapabiliyor mu ciğer gelişimi ona bakıyorlarmış, bu 2 gün hastanede ne hikayeler anlattı hemşireler yani 34 de doğurup 1700 gr ile evine gidende var 38 haftada doğurup 2800 gr bebeğin küveze girmesi de var yani hakkında en güzelinin duasını et elimizden başka bir şey gelmez her gayretimiz bebeklerimiz için çok şükür
Kız yeme cidden ben bu hafta çok cips yedim ondan da tansiyonum fırladı sanırım haddinden fazla yedim yani her gün küçük 1 kade yedim bir şey olmaz diye ama belki ondan belki değil bilmiyorum da ayarında yemek de yetmiyor en iyisi bir süre uzaklaşmakAklıma soktunuz .. bende rüyamda ruffles görmüştüm geçende demek ki yemem gerekiyor
KV ve KP in isteği bitmiyor ki. Sürekli sitem ediyorlar benimkiler de. Biz ayda 1 defa gidiyoruz. O da akşam yemeğine. Benim de ağrılarım başladı. Oturamıyoru. maalesef zorlanıyorum. Hele onların yanında hiç oturamıyorum. Eşim anlıyo sağolsun. Belki artık ben gitmem eşim kendi gider. Sen eşine söyle kendi gitsin.Ya biz yarın kayınvalidelere gidip 2 gün kalacağızO kadar gitmek istemiyorum ki, hem hamilelikten dolayı artık hiçbir kıyafetim zaten üstüme olmuyor rahat edemiyorum. Hem de orda uzanamıyorum, bir de görümce falan da yok çok sıkılıyorum. Siz isteyerek gidiyor musunuz ya Bir de 80 km yol var, durmadan gelmemizi istiyorlar kaç kere yola çıkmaktan zorlandığımı söylememe rağmen
Oyy maşallah kuzucuğun kocaman olmuş bilee :) Bizim de plesanta aşağıda demişti doktorum 26 haftadan sonra yukarı çıkıp yerleşti :) Bu arada kaç haftalıksın canım?Kızlar çıktım şimdi doktordan nst bekliyorumoğluşum 2.5 kilo 45cm olmus masallah veee bombaaa plasentam tam çıkmasada yükselmis normal dogum yapabiliriz dedi kafasıda tam geliş pozisyonundaymis hareketlere basla dedi
canım şubat grubunda da aynı konuşmalar çok bakıyorsan galiba biz çok sık gittiğimiz için hafta hafta aynı kilo alımını bekliyoruz bir hafta az bir hafta daha çok olabiliyor ama ayda bir gitsek belki kilo alımı normal gelecek totalde o yüzden stres yapmaKuzum dedin ya ciğer geliştiriciden sonra olabiliyormuş, yerleridir daraldı kuzum ondan olabilir. Tansiyonun nasıl kuzum iyi mi? Bende kiloya çok takıldım canım şimdi hızlı alırken bu hafta alamadı kalp sorunu varya acaba ondan mı demekten kendimi alamıyorum çok stres yaptım. Ama sakin kalmaya çalışıyorum canım
Bugün de ayıptır söylemesi burger yemeyi düşünüyorum . Asla akıllanmamKız yeme cidden ben bu hafta çok cips yedim ondan da tansiyonum fırladı sanırım haddinden fazla yedim yani her gün küçük 1 kade yedim bir şey olmaz diye ama belki ondan belki değil bilmiyorum da ayarında yemek de yetmiyor en iyisi bir süre uzaklaşmak
Ayda 1 defa bile gitmiyorum asansör olmadığı için kalkamıyorum ondan bir söz söyleyemiyorlar eşimde zaten diyor haklısın kalk kalk bitmiyorKV ve KP in isteği bitmiyor ki. Sürekli sitem ediyorlar benimkiler de. Biz ayda 1 defa gidiyoruz. O da akşam yemeğine. Benim de ağrılarım başladı. Oturamıyoru. maalesef zorlanıyorum. Hele onların yanında hiç oturamıyorum. Eşim anlıyo sağolsun. Belki artık ben gitmem eşim kendi gider. Sen eşine söyle kendi gitsin.
Canım öncelikle geçmiş olsun.. Bana da aynı teşhis konuldu 26.haftada başlayan göğüş kaşıntılarım 28.haftalarda iyice çoğaldı ve el ayaklarda yogun olmak üzere tüm vücudumda geceleri ağlayacak hale geldim.. Ursactive adında ilaca başlattı kadın dogum doktorum allaha şükür kaşıntılarım yok denecek kadar azaldı Safra Asidi değerim 28 den 0,2 ye düştü.. Haftaya Dahiliye kontrolünde ilacı bırakabilirz dedi her halükarda 37. haftada dogum olacak sıkı takip gerekiyor ama ilaca başlamak da gerekiyor .. Çok şükür kü farkına varılmış eğer basit bi gebelik kaşıntısı diye geçiştirselerdi o dediğin ani bebek kaybı olabilirdi çünkü 37 den sonra risk daha da artıyormus .. Bana iyi gelen şeyler ; soğuk su, hatta el ve ayaklarımı buzlu sularda beklettim hep.. Excipial Lipo losyon , Hakiki Kantaron yağı.. geçirmese de rahatlatıyor.. En önemlisi bu Ursactive hap değerleri düşüren ilaç kurtarıcı oldu.. İnsallah tekrar yükselmez değerler..Tahlillerimi dahiliyeye gösterdim ve maalesef gebelik kolestazı tanısı koydu, kaşıntı için ilaç felan yazdı. oradan doğum doktoruma gittim hem idrarda enfeksiyon var dedi hem de gebelik kolestazından ötürü 37. haftada doğurtuyoruz dedi, bebeğin hareketlerini takip et dedi doktorum beni korkutmamak için heralde söylemedi ama bu kolestaz Allahım korusun ani bebek ölümüne sebebiyet verebiliyormuş.
2 hafta sonra hem dahiliye hemde doğum doktorum tekrardan beni görmek istedi. Moralim çok bozuk kızlar lütfen sizde de böyle bir durum varsa ihmal etmeyin sonuçları ağır olsun istemeyiz hiçbirimiz
Kuzum ben Dalin granül kullanıyorum yok hiç tortu kalıntı bırakmadı kuruyunca da sıfır koku çok beğendimA Asliyokfotokopisivar canısı duru granül deterjanı sen kullanmıştın değil mi ? Ben de onu aldım da tortu falan bıraktı mı temiz yıkadı mı bunların cevabını bekliyorum senden
Canım maşallah bebiseBugün görüş günümüzdü. 31+4 1700 gr çıktı suyum da iyimiş, 3 hafta sonraya randevu verdi. Kafası yukarıda poposu aşağıda bağdaş kurmuş keyif yapıyor kızımızaç karna gittim hiç hareket etmedi bi daha aç gelme dedi. Bi de her gün bak hareketli olmalı eğer hareketsi gibi gelirse yemek ye 2 saate kadar uzan 8-10 kere hareket etmezse bana hemen gel dedi. Çok şükür herşey yolunda görünüyor. Osteocare tok karna sabahları, demir hapı aç karna geceleri alıcam. Gün ortasında imom ve haftada 2 kere de Akdeniz anemisi sebebiyle folibol önerdi Hematoloji doktoru. Ayağımda o kadar ödem var ki penguen gibi yürüyorum dedim ama tansiyonum düşük olduğu için müdahale ermeye gerek yok dedi tuzlu yeme dedi. Ben de tuzlu yemiyorum dedim, eşim de çıktıktan sonra diyor ki farkında değilsin ama Ruffles da yemiycen
Sende miii kulübe hoşgeldin canisiYa kızlar benim mide bulantıları geri geldi galiba
Abbuv ben öyle yapmayım o haldeKuzum ben Dalin granül kullanıyorum yok hiç tortu kalıntı bırakmadı kuruyunca da sıfır koku çok beğendimaman sen benim yaptığımı yapma sakın ben ilk önce korkudan sıcak suyla aciyim dedim sabunu, kalıp sabuna döndü direk koy deterjan gözüne hiç bişeycik kalmıyor
Evet ya sabah kahvaltısındam bir süre sonra bulantı hissi başlıyor başlarda da böyle olmuştu çok ozlediydik ya hemen geldilerSende miii kulübe hoşgeldin canisiresmen ilk üç ay gibi sabah bulantısı çekiyorum
O işin sonu yok ya. Sonuçta emzirme sürekli olacak her kıyafetimi onlarla yıkayamam sanırım. Yattığı çarşafı, giydiği kıyafeti falan yıkarım. Bebeğe ait şeyleri yani.Kızlar benim bir sorum var bebiş kıyafetlerini bebiş deterjanı ile yıkadım peki hastahanede kullanacağım gecelik ve pijamayı da mı yıkamalıyız bebiş deterjanı ile sonuçta emzireceğiz siz ne düşünüyorsunuz?
Doğal bir çamaşır deterjanı alırsanız aile boyu onu kullanabilirsiniz. Bebek- yetişkin diye ayirmaniza gerek kalmaz. Ve evet bence bizim kıyafetlerimiz de doğal deterjanla yıkanmalı. Çocuk hep omzumuzda koynumuzda olacak, sürekli temas edecek bize de. O yüzden yumuşatıcı, kotu içerikli deterjan vs sıkıntılı yaniKızlar benim bir sorum var bebiş kıyafetlerini bebiş deterjanı ile yıkadım peki hastahanede kullanacağım gecelik ve pijamayı da mı yıkamalıyız bebiş deterjanı ile sonuçta emzireceğiz siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?