- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Bu arada ben hala deterjanları araştırmadım. Fiyatlarını bilmiyorum. Fiyatları aynı aralıktalarsa tümden evin deterjanını böyle değiştirmek daha mantıklı dediğin gibi.Doğal bir çamaşır deterjanı alırsanız aile boyu onu kullanabilirsiniz. Bebek- yetişkin diye ayirmaniza gerek kalmaz. Ve evet bence bizim kıyafetlerimiz de doğal deterjanla yıkanmalı. Çocuk hep omzumuzda koynumuzda olacak, sürekli temas edecek bize de. O yüzden yumuşatıcı, kotu içerikli deterjan vs sıkıntılı yani
canım teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun. Benim değerim 51 çıktı, bana da ursactive yazdı yazarken de kaşıntıyı geçirmeyebilir ama yine de kullan dedi açıkçası o yüzden ilaçtan çok bir beklentim yoktu ama sen böyle yazınca sevindim bir nebze. Peki senin ne kadar sürede düştü değerin ?Canım öncelikle geçmiş olsun.. Bana da aynı teşhis konuldu 26.haftada başlayan göğüş kaşıntılarım 28.haftalarda iyice çoğaldı ve el ayaklarda yogun olmak üzere tüm vücudumda geceleri ağlayacak hale geldim.. Ursactive adında ilaca başlattı kadın dogum doktorum allaha şükür kaşıntılarım yok denecek kadar azaldı Safra Asidi değerim 28 den 0,2 ye düştü.. Haftaya Dahiliye kontrolünde ilacı bırakabilirz dedi her halükarda 37. haftada dogum olacak sıkı takip gerekiyor ama ilaca başlamak da gerekiyor .. Çok şükür kü farkına varılmış eğer basit bi gebelik kaşıntısı diye geçiştirselerdi o dediğin ani bebek kaybı olabilirdi çünkü 37 den sonra risk daha da artıyormus .. Bana iyi gelen şeyler ; soğuk su, hatta el ve ayaklarımı buzlu sularda beklettim hep.. Excipial Lipo losyon , Hakiki Kantaron yağı.. geçirmese de rahatlatıyor.. En önemlisi bu Ursactive hap değerleri düşüren ilaç kurtarıcı oldu.. İnsallah tekrar yükselmez değerler..
Yani ben yıllardır deterjan olaylarına dikkat ettiğim için açıkçası fiyat ayrimlarini bile bilmiyorum. Temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri vs doğal içerikli kullanıyorum yıllardır, tavsiye ederimBu arada ben hala deterjanları araştırmadım. Fiyatlarını bilmiyorum. Fiyatları aynı aralıktalarsa tümden evin deterjanını böyle değiştirmek daha mantıklı dediğin gibi.
Duymaz olaydımBugün de ayıptır söylemesi burger yemeyi düşünüyorum . Asla akıllanmam
Ay ben 8 ay hiç gitmedim yakın ama asansör yok 4 kat in çık merdiven doktorum zaten izin vermedi bileAyda 1 defa bile gitmiyorum asansör olmadığı için kalkamıyorum ondan bir söz söyleyemiyorlar eşimde zaten diyor haklısın kalk kalk bitmiyor
Ben pijamalarımı bebek deterjanıyla yıkadım hastanede giyeceklerimi ne olur ne olmaz diye kokudan belki yenidoğan emme falan kabul etmez diye bi düşündüm mantıklı mı bilmiyorum amaKızlar benim bir sorum var bebiş kıyafetlerini bebiş deterjanı ile yıkadım peki hastahanede kullanacağım gecelik ve pijamayı da mı yıkamalıyız bebiş deterjanı ile sonuçta emzireceğiz siz ne düşünüyorsunuz?
Bende 6 ay gitmedim onlardada 4 kat zaten hep yatıyordum durumum malumAy ben 8 ay hiç gitmedim yakın ama asansör yok 4 kat in çık merdiven doktorum zaten izin vermedi bile
Kuzum hiç bakmıyorum şubat grubuna daha doğrusu burdan başka ne bir yere bakıyorum kuzum nede bir araştırma yapıyorum sonra beni çok etkiliyor. İnsallah kuzum aslında takıldığım kilo değil acaba kalbindeki delik yüzünden mi? Damara baskı yapabilir demişlerdi heyette. O beni düşündürdü. Sağlıklı olsunda zayıf olsun. Çünkü kuzum bir hafta önde gidiyordu sonra 4 günde düştü falan derken kuzum şimdi az aldı kilo. Ona takıldımcanım şubat grubunda da aynı konuşmalar çok bakıyorsan galiba biz çok sık gittiğimiz için hafta hafta aynı kilo alımını bekliyoruz bir hafta az bir hafta daha çok olabiliyor ama ayda bir gitsek belki kilo alımı normal gelecek totalde o yüzden stres yapma
Ben onları da siveno ile yıkıyorum ama nereye kadar bu şekilde devam edebilirim hiçbir bilgim yokKızlar benim bir sorum var bebiş kıyafetlerini bebiş deterjanı ile yıkadım peki hastahanede kullanacağım gecelik ve pijamayı da mı yıkamalıyız bebiş deterjanı ile sonuçta emzireceğiz siz ne düşünüyorsunuz?
Ben senin doktoru çok seviyorum emin ellerdesin rahat ol canım :)Aynen canım bir de yer iyice daraldı soldaki bebek böbreklerimde çok zor bakılıyor zayıf olan bebek iyice aşağı indi rahim 21 mm düşmüş kafası resmen vajinamda doktor çok net ölçüm artık zorlaştı net göremiyorum diyor.
Tansiyonum dün gece 12/9 çıktı kuzum alfamed içmeme rağmen yüksek geldi hastanede hep 9/6 ya da 11/7 max çıkıyordu bu sabah yine 11:30 da ölçeceğim bakalım ilaçlarımı içtim kahvaltıda yaptım zamanın gelmesini bekliyorum yatarak ölç dedi doktorum 20 dk eforsuz yatar haldeyken ölçüm doğruymuş öyle yapıyorum.
Kuzum kiloya takılma bak gerçekten öyle hemen belli olacak bir şey değil az çok benzer şeyler yaşıyoruz biliyorsun. Sen şimdi bir anda hızlı hızlı giderken neden yavaşladı 160 gr aldı diye düşünüyorsun büyük ihtimal ama şöyle düşün 7 günde ortalama 200 alınırken bebişin zaten 8 günde 160 gr almış yani şuan çok şükür gelişmiyor kilosu yerinde sabit gibi bir durum yok kendini strese sokma ki bebiş kilosunu alıp beslenmesine kan alışverişine rahat devam etsin stres çünkü vücutta kortizon hormonu salgılayıp bebekleri strese sokuyormuş doktorum dedi bana da onu düşün kendini telkin et
Bizim biri 10 gündür sabit ne artı ne eksi şuan doktor ona rağmen bile ben hemen bu bebeği bugün alalım diyemem 14. Gün de görüp emin olmam şart dedi yarın yine ölçüm yapacak mesela belki pazartesi yine gel ölçelim diyecek yani bu bir süreç doktorlar pat diye ani kararla cevap verip bizi de strese sokmak istemiyorlar ama onlar her ihtimali emin ol en ince detayıyla düşünüyorlar bence şimdi düşün bana kilo almıyor hadi ameliyata deseydi dün belki bu bebek Ctesi günü bi 50 gr kilo almış olacak? O yüzden naptı kan sulandırıcı başlattı bakalım kan akışını ilerletebilir miyim diye deniyor şuan da doktor çünkü diğer bebek haftasıyla uyumlu kilo alıyor çok şükür onu da riske atamaz. Yani her şey bir denge onu diyorum sen şimdi kilo almıyor diye düşünme kuzum güzelce beslenmeye devam et mümkün olduğunda soluna yat bir dahaki kontrolde emin ol daha güzel göreceksin stresini atmaya çalış.
Allah razı olsunnOyy maşallah kuzucuğun kocaman olmuş bilee :) Bizim de plesanta aşağıda demişti doktorum 26 haftadan sonra yukarı çıkıp yerleşti :) Bu arada kaç haftalıksın canım?
Allah razı olsun canım benimMaşallah canım çok sevindimben demiştim ama benim doktorum 30 lu haftalarda bile yükselebilir demişti, hatta 34.haftada tekrar bir perinatologdan görüş alacaktık şükür yükseldi de bunları düşünmeyeceğiz Maşallah bebişine
Ah kuzum senin için benim içinde, hepimiz için hayırlı olan olsun inşallah. Kan akışında sıkıntı görmedi baya baktı çünkü o gün. İnşallah kuzum sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız. Bende çarşamba gideceğim tekrar. Sen inşallah yarın güzel haberler alırsın bebişler 2 hafta daha dururlar seninle aramızda bir gün sanırım. Benim 30 ölçtü rahim ağzını kuzum. Aynen canım haklısın bir hafta az bir hafta çok alabilirler. Tek sıkıntım kalpteki sorun. Ama oda inşallah takiple son bulur.Aynen canım bir de yer iyice daraldı soldaki bebek böbreklerimde çok zor bakılıyor zayıf olan bebek iyice aşağı indi rahim 21 mm düşmüş kafası resmen vajinamda doktor çok net ölçüm artık zorlaştı net göremiyorum diyor.
Tansiyonum dün gece 12/9 çıktı kuzum alfamed içmeme rağmen yüksek geldi hastanede hep 9/6 ya da 11/7 max çıkıyordu bu sabah yine 11:30 da ölçeceğim bakalım ilaçlarımı içtim kahvaltıda yaptım zamanın gelmesini bekliyorum yatarak ölç dedi doktorum 20 dk eforsuz yatar haldeyken ölçüm doğruymuş öyle yapıyorum.
Kuzum kiloya takılma bak gerçekten öyle hemen belli olacak bir şey değil az çok benzer şeyler yaşıyoruz biliyorsun. Sen şimdi bir anda hızlı hızlı giderken neden yavaşladı 160 gr aldı diye düşünüyorsun büyük ihtimal ama şöyle düşün 7 günde ortalama 200 alınırken bebişin zaten 8 günde 160 gr almış yani şuan çok şükür gelişmiyor kilosu yerinde sabit gibi bir durum yok kendini strese sokma ki bebiş kilosunu alıp beslenmesine kan alışverişine rahat devam etsin stres çünkü vücutta kortizon hormonu salgılayıp bebekleri strese sokuyormuş doktorum dedi bana da onu düşün kendini telkin et
Bizim biri 10 gündür sabit ne artı ne eksi şuan doktor ona rağmen bile ben hemen bu bebeği bugün alalım diyemem 14. Gün de görüp emin olmam şart dedi yarın yine ölçüm yapacak mesela belki pazartesi yine gel ölçelim diyecek yani bu bir süreç doktorlar pat diye ani kararla cevap verip bizi de strese sokmak istemiyorlar ama onlar her ihtimali emin ol en ince detayıyla düşünüyorlar bence şimdi düşün bana kilo almıyor hadi ameliyata deseydi dün belki bu bebek Ctesi günü bi 50 gr kilo almış olacak? O yüzden naptı kan sulandırıcı başlattı bakalım kan akışını ilerletebilir miyim diye deniyor şuan da doktor çünkü diğer bebek haftasıyla uyumlu kilo alıyor çok şükür onu da riske atamaz. Yani her şey bir denge onu diyorum sen şimdi kilo almıyor diye düşünme kuzum güzelce beslenmeye devam et mümkün olduğunda soluna yat bir dahaki kontrolde emin ol daha güzel göreceksin stresini atmaya çalış.
Kuzum kontrole gittin miAklıma soktunuz .. bende rüyamda ruffles görmüştüm geçende demek ki yemem gerekiyor
Ay aynı kaderi yaşıyoruz resmen sürekli oradayız ama biz üç dört haftaya gidip kalıyoruz kalmak çok sıkıcıBenim kv de 80 km uzaklıkta ve nerdeyse her hafta veya iki haftada bir gidiyoruz bizkalmıyoruz ama günü birlik git gel yapıyoruz. Ben çok zorlanmıyorum çok şükür. 80 km 1 saat falan sürüyor Max. Ama yatılı olsaydı istemezdim
Benim eşim tek gitmiyor ya, karısını getirememiş falan derler diye çekiniyorÇok sinir oluyorum ben böyle anlayışsızlıklara ya . Herkes kendini düşünüyor ne kadar bencil . Bu kız da son aya giriyor artık diyen yok . Eşine deseydin canım kendi gitsin seni niye götürüyor . Bu arada kimse kv’ye isteyerek gitmez tabiki . Bu yazılı olmayan bir kuraldır :)
Ben de valla bu hafta dedim bu gittiğimizde söyle birdaha gelmeyeceğiz de dedim ama inşallah anlarlar gerçekten biz saygısızlık etmemek için kendimizi kasıyoruz ama hamileyken de çok zorlanıyoruzKV ve KP in isteği bitmiyor ki. Sürekli sitem ediyorlar benimkiler de. Biz ayda 1 defa gidiyoruz. O da akşam yemeğine. Benim de ağrılarım başladı. Oturamıyoru. maalesef zorlanıyorum. Hele onların yanında hiç oturamıyorum. Eşim anlıyo sağolsun. Belki artık ben gitmem eşim kendi gider. Sen eşine söyle kendi gitsin.
Yaa sormaEvet ya sabah kahvaltısındam bir süre sonra bulantı hissi başlıyor başlarda da böyle olmuştu çok ozlediydik ya hemen geldiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?