- 16 Mart 2022
- 3.282
- 3.261
- 83
- 33
Ya maşallah minnoşaZayıf bir kızım olacakbugün tam 35 olduk 2100 gram doktor 38+2 38+3 e planladı doğumu 3000 e yaklaşır diyor bakalım
Kuzum doktorunu bilgilendir. Resmen düzenli gibi senin kasılmaların rahim ağzı da kısalmıştı. Ne olur ne olmaz. Pinpirikli desinler bişey olmaz. Bu pimpiriklik değil sen burada bebeklerini de düşünmek zorundasın.Yani anlamadım panik yapsam mı yapmasam mı aradayım. Evde de gülüyorum eşime pimpirikliğimi yansıtmak istemiyorum o benden daha panik. Ama eşime dedim yemek yerken bile zaten göbeğine ne oldu dedi o sıra kasılma geldi dedim kasılıyorum saat 16:00 dan beri böyle yani dışardan da göbeğimin sertleşip yumuşadığı belli oluyormuş eşimin demesine görezaten kasılma anında mideme kadar inanılmaz sert kasılma geçince yumuşak parmağım içeri göçüyor kasılınca dokunmak mümkün değil taş gibi tabiri eşime dedim ben süre tutmayayım şimdi sallarım falan abartırım kasıldıkça sana söyliyim dedim sen dk ları tut yemek yerken hem sohbet ederiz kafam orada olmaz. İşin komiği ay gülüyorum sinirden kasılma geldi geçti 6 dk sonra yine geldi geçti 8 dk sonra yine geldi geçti 6 dk sonra yine geldi yani bu yalancı kasılma böyle bir şey olabilir mi? Ben sadece makatımda tuvalet hissi idrarımı o an tutamayacak gibi ama idrarım yok WC ye gidiyorum boş ve makattan Rahime kasıklarıma regli ağrısı girip çıkıyor karnım sertleşiyor sanki idrar yolumu üşütmüşüm de kasılınca ortaya çıkmış gibi oluyor kasılma bitince geçiyor rahatım ama çok sık yani hissiyat ay bilemedim bebekler kasılma geldikçe sıfır hareket anlamıyorum yani neredeler ama kasılma yokken iyiler çok şükür gitsem mi ki ya? Eşim doktora bi yazalım o ne diyecek bakalım olmadı gidelim tabiki doğum başladıysa en azından serumla durdururlar boşuna doğumu başlatmayalım evde bekleyerek diyor. Bende 1 günde ne değişebilir saçmalama diyorum. Daha yazmadım doktora
Şimdi doktora yazdım yalancı sancıda böyle olur mu hocam panik yapmak istemiyorum dedim o da sen bi doğumhaneye geç nst çektir uzun bi dedi. Yalancı kasılma gerçeğe dönebilir bebekler gelmek için kendini zorlayabilir dedi. Dün başladı ama duş alınca geçmişti dedim. Dün başlayan bugün devam edip yarın gerçek sancı oluşturabilir dedi. Neyse hazırlanıp nst için gidicem işte canım bi hala panik olmak istemiyorum. Ama gerçekten artık canım yanıyor sancı geldikçe artık kasılma da değil olay sancının canımı yakması yani böyle bir ıkınıp tuvaletimi yapmak istiyorum. Makatımdaki o baskıyı atmak istiyorum anlatabildim mi sanki günlerce büyük tuvaletimi yapmamışım da bi ıkınsam rahatlayacağım ama en son tuvalrtimi bugün 15:00 civari yaptım yani kabız ya da ishal değildim gayet rahat çıktım neyse işte bakıcaz artık ama canım yanıyor artık 3.5 saat oldu neredeyse geçerdi herhaldeKuzum panik yapmanı istemem ama benim okuduğum bütün doğum hikâyelerinde tuvalet hissi doğum başladığında oluyor hatta açılma 9-10 cm iken annenin kaka hissi oluyor hep ebelerde özellikle kaka hissi geldiğinde hemen söyle diyorlar ve senin sancilar düzenli geliyor sen hastaneye geç bir
Kız deli cesareti ne yaptınAy kızlar bugün çarşıya gideyim dedim terlikle şal almak için 35 haftalıktan bildiriyorum dışarı çıkmayın
Yazdım canım nst ye gidicem doktorum da aynısını dedi pimpirik değil rahim ağzın kısa bebek zaten kanal da canım doğum haneye git lütfen dediKuzum doktorunu bilgilendir. Resmen düzenli gibi senin kasılmaların rahim ağzı da kısalmıştı. Ne olur ne olmaz. Pinpirikli desinler bişey olmaz. Bu pimpiriklik değil sen burada bebeklerini de düşünmek zorundasın.
canım sen neden çekindin anlamadım ben sen hiç kapris naz için gitmedin hastaneye hep önemli zamanlarda gittin hatır ricayla da yapmıyorsun sigortan ödemelerini yapıyor sen de çalışan bir kadınsın bunu kendi emeğinle kazandın en ufak tereddüt bile etme ara doktorunu git o senin sayende prim bile alıyordur hasta gelsin diye bekliyor çoğuYani anlamadım panik yapsam mı yapmasam mı aradayım. Evde de gülüyorum eşime pimpirikliğimi yansıtmak istemiyorum o benden daha panik. Ama eşime dedim yemek yerken bile zaten göbeğine ne oldu dedi o sıra kasılma geldi dedim kasılıyorum saat 16:00 dan beri böyle yani dışardan da göbeğimin sertleşip yumuşadığı belli oluyormuş eşimin demesine görezaten kasılma anında mideme kadar inanılmaz sert kasılma geçince yumuşak parmağım içeri göçüyor kasılınca dokunmak mümkün değil taş gibi tabiri eşime dedim ben süre tutmayayım şimdi sallarım falan abartırım kasıldıkça sana söyliyim dedim sen dk ları tut yemek yerken hem sohbet ederiz kafam orada olmaz. İşin komiği ay gülüyorum sinirden kasılma geldi geçti 6 dk sonra yine geldi geçti 8 dk sonra yine geldi geçti 6 dk sonra yine geldi yani bu yalancı kasılma böyle bir şey olabilir mi? Ben sadece makatımda tuvalet hissi idrarımı o an tutamayacak gibi ama idrarım yok WC ye gidiyorum boş ve makattan Rahime kasıklarıma regli ağrısı girip çıkıyor karnım sertleşiyor sanki idrar yolumu üşütmüşüm de kasılınca ortaya çıkmış gibi oluyor kasılma bitince geçiyor rahatım ama çok sık yani hissiyat ay bilemedim bebekler kasılma geldikçe sıfır hareket anlamıyorum yani neredeler ama kasılma yokken iyiler çok şükür gitsem mi ki ya? Eşim doktora bi yazalım o ne diyecek bakalım olmadı gidelim tabiki doğum başladıysa en azından serumla durdururlar boşuna doğumu başlatmayalım evde bekleyerek diyor. Bende 1 günde ne değişebilir saçmalama diyorum. Daha yazmadım doktora
Sağol kuzum güzel düşüncen içincanım sen neden çekindin anlamadım ben sen hiç kapris naz için gitmedin hastaneye hep önemli zamanlarda gittin hatır ricayla da yapmıyorsun sigortan ödemelerini yapıyor sen de çalışan bir kadınsın bunu kendi emeğinle kazandın en ufak tereddüt bile etme ara doktorunu git o senin sayende prim bile alıyordur hasta gelsin diye bekliyor çoğusen ve kızlar herşeyden önemlisiniz
Yaa sorma, neyse ufak çaplı yaptım bişiler oğlusumla bana babasıda dünden kalanları yesinOy bugün işler güçler canım resmen yatıp dinlenecek hala vaktin yok yemekten sonra hemen yat dinlen bari
Amin inşallah hepimizin ki sağlıkla gelsinYa maşallah minnoşasağlıkla gelsin. 3 hafta kalmış kavuşmana
Kuzum buyuk ihtimalle başı aşağıda olan bebek açılma başlattı anlattığın tarife göre doğumun başladı gibi geliyor bana, inşallah yanılmış olurum biraz daha kalır bebeklerŞimdi doktora yazdım yalancı sancıda böyle olur mu hocam panik yapmak istemiyorum dedim o da sen bi doğumhaneye geç nst çektir uzun bi dedi. Yalancı kasılma gerçeğe dönebilir bebekler gelmek için kendini zorlayabilir dedi. Dün başladı ama duş alınca geçmişti dedim. Dün başlayan bugün devam edip yarın gerçek sancı oluşturabilir dedi. Neyse hazırlanıp nst için gidicem işte canım bi hala panik olmak istemiyorum. Ama gerçekten artık canım yanıyor sancı geldikçe artık kasılma da değil olay sancının canımı yakması yani böyle bir ıkınıp tuvaletimi yapmak istiyorum. Makatımdaki o baskıyı atmak istiyorum anlatabildim mi sanki günlerce büyük tuvaletimi yapmamışım da bi ıkınsam rahatlayacağım ama en son tuvalrtimi bugün 15:00 civari yaptım yani kabız ya da ishal değildim gayet rahat çıktım neyse işte bakıcaz artık ama canım yanıyor artık 3.5 saat oldu neredeyse geçerdi herhalde
Evet canım bebek bakımından anlıyorsa annen annen kalsın, yok kaynanan anlıyorsa o kalsın. Eşle olmuyor canım onunda ilk tecrubesiyse hele bebeği bile tutamıyorlarKızlar doğum yapan 2 arkadaşım da mutlaka hastanede ve evde annen kalmalı eşinle halledemezsiniz asla diyorlar. Sizce de öyle mi olmalı? Deneyimli analar?
Annem en son 35 yıl KV en son 40 yıl önce bebek doğruup bakmış. Hatırlamıyolar çoğu şeyi. Ama annem kalsın madem.Evet canım bebek bakımından anlıyorsa annen annen kalsın, yok kaynanan anlıyorsa o kalsın. Eşle olmuyor canım onunda ilk tecrubesiyse hele bebeği bile tutamıyorlar
Aynen canım bebeği eline alınca hatırlar yani benım annem hatırladıriydıAnnem en son 35 yıl KV en son 40 yıl önce bebek doğruup bakmış. Hatırlamıyolar çoğu şeyi. Ama annem kalsın madem.
Bu tamamen eşinin nasıl olduğuna bağlı canım. Ben arkadaşın gibi düşünmüyorum. Senin dediğin gibi annelerimiz en son yıllar önce çocuk bakmış şu anki anneler daha bilinçli daha çok araştırıyor vs o şekilde eşini çok rahat yönlendirebilirsin. Benim eşim bir sürü kitap okuyor video izliyor nasıl tutacağından nasıl davranacağına kadar araştırıyor. Ben tabii ki annemin yanında da rahatım ama banyo olsun vajinada bakılacak yer olsun anneme gösteremem ama eşime çok rahat gösterir sorabilirim vs diye düşünüyorum. Bir de o ilk anları eşimle paylaşmak istiyorum ama herkes için bu geçerli değil. Misal kardeşim annemi istemişti yanında. Bazı kişiler de tam tersi eşi pasif olunca anneye ihtiyaç duyabiliyorKızlar doğum yapan 2 arkadaşım da mutlaka hastanede ve evde annen kalmalı eşinle halledemezsiniz asla diyorlar. Sizce de öyle mi olmalı? Deneyimli analar?
He mesela şey dedi biri. Yeni doğan bebeklerde birden solunum tıkanması oluyor, o an ne yapacağını nerden bileceksin deneyimli insan lazım dedi. Dedim annem en son 35 yıl önce çocuk doğurup bakmış hatırlamıyordur bile. Olsun o daha deneyimli bisiklete binmek gibi hatırlar, siz bilemezsiniz çouğa bişi olur dedi.
Aynen canım çok şükür boşuna diyet yapmamış oldumNiqu canımmm suyunun normale dönmesine çok sevindim canım oğluşun kilosu boyu maşallah hadi bakalım şimdi artık doğumumuza az kaldı bekleyeceğiz kuzum senin kaç haftalık oldu şimdi
Canım çok sevindim okudum haberleriniAynen canım çok şükür boşuna diyet yapmamış oldumKuzum dediğim gibi ultrasonda 34+2 yazılmış en son kontröle göre 4 gün geriden yazmış
Maşallah ne güzel kilo almışKızlar doğumun nezaman olacağı kesinleşti 22 şubat sezeryan oğlum hala makat geliş çok şaşkınım çok garipleştim3.270 olmuş doktorum iki haftada fazla almış dedi normal doğum olmazdı zaten dedi kafası 41. Haftayla uyumluymuş ben şok artık kilo aldıracak besinleri kes yeme dedi yüzünüde eliyle kaplamıştı kesinlikle ne yaptıysak göstermedi kızlar çok değişik hissediyorum kendimi sanki hislerimi aldılar Allahım sağ salim kavuşmayı hepimize nasip etsin inşallah inanamıyorum bu günlere geldiğime şükürler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?