- 2 Temmuz 2023
- 266
- 393
- 18
- 32
Aynı hatayı bende yaptım bebişin hediyeleri için yalovadan eminonune gittim Çarşamba günü çok yorulacağimi bilerek ama içime sinen gibi hediyelik aldımAy kızlar bugün çarşıya gideyim dedim terlikle şal almak için 35 haftalıktan bildiriyorum dışarı çıkmayın
Maşallah canım. Ne güzel büyümüşÇıktım doktordan B Buddy x çok çok şükür oğluşum iyi MaşAllah2448 kg doktor iyi diyor boyu 48 gün vermedi kilo alsın diyor iyice 1 hafta sonra bu defa çağırdı..nst ufak sancılar çıktı bu haftada çıkması normal diyor ağrıların ondan diyor sende..ve en önemlisi suyun artık normale dönmüş diyor Bu kadar diyetin demek faydasını gördüm Allahım çok şükür Bana sordu yürüyüş yapıyormusun hayır dedim yapamadım hayır dedi bu 1 hafta yap 30 dakika.Sırtı dönüktü başı aşağıda ağrım olan yerde ayakları orda diyor
Aynen canım çok çok şükür boşuna yıpratmadım kendimi bu diyetleGözün aydın kuzum çok şükür düzelmiş sumaşallah bebiste tam annesini dinlemiş 2400 olmuş boylu poslu bı delikanlı geliyorrr
Valla canım eşim pasif değil, tek basına oğluma bakmışlığıda var ama ilk defa baba olduğunda hiç bişi yapamıyordu, ki 7 sene önce yani çok zmn geçmedi. Neler okudu neler izledi ama ne o öyle okumakla ne izlemekle olmuyor o işler keşke öyle olsaydı. Bir kere bebek kaka yapacak çiş yapacak kuscak üstü vs değişecek yeni kıyafet giydirmen gerekecek, nasıl yatırılması gerektiğini biliyor olması lazım, annem 30 sene önceki bilgileriyle baktı çocuğa yani 100 senede geçse analık unutulmaz emin ol, hatta bebek kılosu az olunca o bile elıne alırken korktu birşey yaparmıyım vs dıye babası ztn kucagına alamıyordu doğru duzgun incitirim diye korkusundan hatta 1 ay annemın yanına kursa gönderdi benıBu tamamen eşinin nasıl olduğuna bağlı canım. Ben arkadaşın gibi düşünmüyorum. Senin dediğin gibi annelerimiz en son yıllar önce çocuk bakmış şu anki anneler daha bilinçli daha çok araştırıyor vs o şekilde eşini çok rahat yönlendirebilirsin. Benim eşim bir sürü kitap okuyor video izliyor nasıl tutanağından nasıl davranacağına kadar araştırıyor. Ben tabii ki annemin yanında da rahatım ama banyo olsun o bölgede bakılacak yer olsun anneme gösteremem ama eşime çok rahat gösterir sorabilirim vs diye düşünüyorum. Bir de o ilk anları eşimle paylaşmak istiyorum ama herkes için bu geçerli değil. Bazı kişiler de tam tersi eşi pasif olunca anneye ihtiyaç duyabiliyor
Hiç katılmıyorum. Neden bakamayasiniz ya öyle şey mi olur?Kızlar doğum yapan 2 arkadaşım da mutlaka hastanede ve evde annen kalmalı eşinle halledemezsiniz asla diyorlar. Sizce de öyle mi olmalı? Deneyimli analar?
He mesela şey dedi biri. Yeni doğan bebeklerde birden solunum tıkanması oluyor, o an ne yapacağını nerden bileceksin deneyimli insan lazım dedi. Dedim annem en son 35 yıl önce çocuk doğurup bakmış hatırlamıyordur bile. Olsun o daha deneyimli bisiklete binmek gibi hatırlar, siz bilemezsiniz çouğa bişi olur dedi.
Ben de nemlendirici krem almadım kardeşim vücut kremini yüzünde de kullandım ben deyince almadım ama alırım sonrasında muhtemelen içime sinmiyor çünkü.İyi akşamlar kızlar bir süredir yazılanları okuyorum ama pek yazamıyorum sömestr çok yoğun geçti. İnşallah sağlıcakla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bebeğin odası geldi eşyaları, gelen misafirler, hediyelikleri ayarla derken çok yoruldum çoğunluğunu hallettim gibi ama hala tam bitmedi. Okuldan daha çok evde yoruldumBugün hastane çantamı hazırlarken son eksiklikleri fark ettim bebek için nemlendirici krem almamışım. Sizler ne marka aldınız? Bir de küçük çanta yapayım kabin boy dedim ama sığmadı şaşırdım. Siz orta boy valiz mi kullandınız?
Bende bugun bebegınkılerı hazırladım canım evet kucuk boy valız sıgmıyor yanı herseyden 1 tane koyarsan belki sığarİyi akşamlar kızlar bir süredir yazılanları okuyorum ama pek yazamıyorum sömestr çok yoğun geçti. İnşallah sağlıcakla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bebeğin odası geldi eşyaları, gelen misafirler, hediyelikleri ayarla derken çok yoruldum çoğunluğunu hallettim gibi ama hala tam bitmedi. Okuldan daha çok evde yoruldumBugün hastane çantamı hazırlarken son eksiklikleri fark ettim bebek için nemlendirici krem almamışım. Sizler ne marka aldınız? Bir de küçük çanta yapayım kabin boy dedim ama sığmadı şaşırdım. Siz orta boy valiz mi kullandınız?
Aynen kuzum çok çok şükür AllahımaAyy süper canım çok sevindim ya şükür için nasıl rahatlamıştır
Zorunda kalmadıkça en son yapacağım iş kendi evim dışında bebek bakmak sanırım. Bence her ebeveyn zorlansa dahi bebeğinin ilk zamanlarına her anıyla şahit olmalı. Benim eşim de çok toydu ama birlikte büyüttük, gece o da uyandı baktı uyuttu gaz çıkardı yani ne bileyim bu kişi annelerimiz değil gibi geliyor bana yaValla canım eşim pasif değil, tek basına oğluma bakmışlığıda var ama ilk defa baba olduğunda hiç bişi yapamıyordu, ki 7 sene önce yani çok zmn geçmedi. Neler okudu neler izledi ama ne o öyle okumakla ne izlemekle olmuyor o işler keşke öyle olsaydı. Bir kere bebek kaka yapacak çiş yapacak kuscak üstü vs değişecek yeni kıyafet giydirmen gerekecek, nasıl yatırılması gerektiğini biliyor olması lazım, annem 30 sene önceki bilgileriyle baktı çocuğa yani 100 senede geçse analık unutulmaz emin ol, hatta bebek kılosu az olunca o bile elıne alırken korktu birşey yaparmıyım vs dıye babası ztn kucagına alamıyordu doğru duzgun incitirim diye korkusundan hatta 1 ay annemın yanına kursa gönderdi benıbende 2 aylık oldu oğlum öyle geldi aldı eşim beni tabi 2haftada bir yanımıza gelıyordu ama, döndüğümde o bile şimdi tam bir anne olmuşsun işe vs gittiğimde gözüm arkada kalmayacak diyordu. Şehir dısında yaşadıgımız için kimse yok yanımızda çünkü. Ayrıca mesela geceleri annem saat kurup uyandırıyordu bebeği getırıyor du emzıreyım dıye, bir kere cok iyi hatırlıyorum ben uyuyacağım emzirmicem dedim baya kalaylamıştı lohusa sendromuyla her seyi yapabılıyorsun yani
Solunum tıkanması oldu canım benım oğlumda ilkin süt gelmedıgınden mamayla beslemek zorundaydım, sütüm çok azdı çünkü, kayınvalıdemler gelecek diye eşim aşağı indi benımde yanımda bebekle annem kardeşim var bir anda boğazına mama kaçtı kaskatı kesildi çocuk morarmaya başladı annem aldı hemen kucağımdan balkona temız havaya cıktı o yatırdı koluna yüz üstü sırtını fln sıvazladı kardesımde ağzını açtı eliyle parmagıyla dilini çekti kitlenmesin nefes alsın diye fln Allah korudu yani tek basıma olsam kafayı yerdim çünkü hiö tecrübem yoktuHiç katılmıyorum. Neden bakamayasiniz ya öyle şey mi olur?
Ayrıca solunum tıkanması neymiş ilk kez duyuyorum. Bence ben annemden daha deneyimliyim çocuk konusunda, hem geneli eski kafa oluyor hem de yıllar önce baktılar sonuçta.
Anladım canım tecrübe de önemli gerçektenValla canım eşim pasif değil, tek basına oğluma bakmışlığıda var ama ilk defa baba olduğunda hiç bişi yapamıyordu, ki 7 sene önce yani çok zmn geçmedi. Neler okudu neler izledi ama ne o öyle okumakla ne izlemekle olmuyor o işler keşke öyle olsaydı. Bir kere bebek kaka yapacak çiş yapacak kuscak üstü vs değişecek yeni kıyafet giydirmen gerekecek, nasıl yatırılması gerektiğini biliyor olması lazım, annem 30 sene önceki bilgileriyle baktı çocuğa yani 100 senede geçse analık unutulmaz emin ol, hatta bebek kılosu az olunca o bile elıne alırken korktu birşey yaparmıyım vs dıye babası ztn kucagına alamıyordu doğru duzgun incitirim diye korkusundan hatta 1 ay annemın yanına kursa gönderdi benıbende 2 aylık oldu oğlum öyle geldi aldı eşim beni tabi 2haftada bir yanımıza gelıyordu ama, döndüğümde o bile şimdi tam bir anne olmuşsun işe vs gittiğimde gözüm arkada kalmayacak diyordu. Şehir dısında yaşadıgımız için kimse yok yanımızda çünkü. Ayrıca mesela geceleri annem saat kurup uyandırıyordu bebeği getırıyor du emzıreyım dıye, bir kere cok iyi hatırlıyorum ben uyuyacağım emzirmicem dedim baya kalaylamıştı lohusa sendromuyla her seyi yapabılıyorsun yani
Ayy evet kuzum çok şükür o kadar emeğin boşa gitmediAynen canım çok çok şükür boşuna yıpratmadım kendimi bu diyetleBen diyorum ya benim oğluş boya veriyor kilosu hep dediğim gibi çıkıyor
Amin canım AminCanım çok sevindim okudum haberlerinidarısı başıma olsun inşallah
Yaa çok şaşırdım. Gerçekten korkunç bir an olmalıSolunum tıkanması oldu canım benım oğlumda ilkin süt gelmedıgınden mamayla beslemek zorundaydım, sütüm çok azdı çünkü, kayınvalıdemler gelecek diye eşim aşağı indi benımde yanımda bebekle annem kardeşim var bir anda boğazına mama kaçtı kaskatı kesildi çocuk morarmaya başladı annem aldı hemen kucağımdan balkona temız havaya cıktı o yatırdı koluna yüz üstü sırtını fln sıvazladı kardesımde ağzını açtı eliyle parmagıyla dilini çekti kitlenmesin nefes alsın diye fln Allah korudu yani tek basıma olsam kafayı yerdim çünkü hiö tecrübem yoktu
Benim için annem yani, sizin annelerinizi bilemem tabi ama yatar kalkar anacağıma dua ederim. Bebeğim hasta oldu mesela annem saolsun hemen baktı ilgilendi vs. Kıyafeti bebek üşütmeden zarar vermeden nasıl giydirilir nasıl yatırılır vs en basit konularda bile çok faydasını gördüm. Çocuk bir kaka yaptı bir gün hastanede ensesıne kadar çıkmış benım elım ayagıma dolandı mesela ne yapacağım nasıl cıkarcam üstünü diye annem şıpıdanak halletti. Yani yük değil bilakis elim ayağım oldu, bir bakıma bana kurs verdi şöyle yapcan böylr yapcan hadi bunu sen yap vs diyeZorunda kalmadıkça en son yapacağım iş kendi evim dışında bebek bakmak sanırım. Bence her ebeveyn zorlansa dahi bebeğinin ilk zamanlarına her anıyla şahit olmalı. Benim eşim de çok toydu ama birlikte büyüttük, gece o da uyandı baktı uyuttu gaz çıkardı yani ne bileyim bu kişi annelerimiz değil gibi geliyor bana ya
Çok şükür canımMaşallah canım. Ne güzel büyümüşağrıların sebebi de oğluşunmuş
Boydan evet bana benzemiş babam çok uzun boyluAyy evet kuzum çok şükür o kadar emeğin boşa gitmedihahah annesine çekmiş selvi boylu
Yok canım inan lohusa sendromundaydım ve ota boka ağlıyorum vs çok kötü geçirdim ben yani o an sadece panikle bakakaldım öyle ilk yardım eğitimi almıstım sertıfikam bile vardı ama düşünemedim hiç bişey, ha herkes panık yapacak diye birsey yok ama buyuk cogunlugu yapıyor, gecen yazda boğazında yemek kaldı oğlumun restoran da yemek yerken hemen hemlık mi ne dıyorlardı ondan yaptım cıkarttım cok şükür ama 6 yasındaydı ozmn hatta yan masamızda da sağlıkçılar varmış hemen koşup geldiler ama hallettim yani çok şükür ki. Bebek ya küçük vs ilk tecruben işte hepsi birleşince panık yapabılıyorsunYaa çok şaşırdım. Gerçekten korkunç bir an olmalıannelik iç güdüsüyle o an ters çevirmek sırtına vurmak falan aklımıza gelir bence. Gerçi her şeyden önce ilk yardım hepimizin öğrenmesi gerekiyor doğumdan önce, bebek büyüdüğünde de boğazına bir şeyler kacirabiliyor
Valla ben de eşimi istiyorum. Yarım yamalak bile yapsak eşim olsun istiyorum yanımda hem hastanede hem sonrasındaAnladım canım tecrübe de önemli gerçektenbenim eşimden yana şansım 2 yeğeni de yanında doğdu anneleri olmadığı için ablasıyla beraber öğrendiler her şeyi onlarda kalıyordu bekarken o yüzden eşim belki benden daha iyidir bu konuda bir de eşim başak burcu her şeyi o kadar planlı ki muhtemelen beni o yönlendirecek gibi geliyor bakalım canım o yüzden ben eşimi istiyorum daha çok da banyo vs işim için açıkçası çünkü onun yanında çok çok rahatım
Yorulmuşsun canım bugün çok dinlen güzelceYaa sorma, neyse ufak çaplı yaptım bişiler oğlusumla bana babasıda dünden kalanları yesincok yoruldum sırtım ağrıyor ya, birde karnımda sanki dar don giymişimdr lastikleri sıkmışta iz yapmış gibi bir hissiyat var, yorgunluktan mı oldu buda nedır böyle bişi yaşayan var mı hıçkırık tuttu benımkını yınr ayy çok fena 20 den az hıçkırıyor şapşik, o hıçkırdıkça ben elektrıge tutulmuş gibi oluom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?