2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Ay kızlar bugün çarşıya gideyim dedim terlikle şal almak için 35 haftalıktan bildiriyorum dışarı çıkmayın
Aynı hatayı bende yaptım bebişin hediyeleri için yalovadan eminonune gittim Çarşamba günü çok yorulacağimi bilerek ama içime sinen gibi hediyelik aldım

Maşallah canım. Ne güzel büyümüş ağrıların sebebi de oğluşunmuş

Valla canım eşim pasif değil, tek basına oğluma bakmışlığıda var ama ilk defa baba olduğunda hiç bişi yapamıyordu, ki 7 sene önce yani çok zmn geçmedi. Neler okudu neler izledi ama ne o öyle okumakla ne izlemekle olmuyor o işler keşke öyle olsaydı. Bir kere bebek kaka yapacak çiş yapacak kuscak üstü vs değişecek yeni kıyafet giydirmen gerekecek, nasıl yatırılması gerektiğini biliyor olması lazım, annem 30 sene önceki bilgileriyle baktı çocuğa yani 100 senede geçse analık unutulmaz emin ol, hatta bebek kılosu az olunca o bile elıne alırken korktu birşey yaparmıyım vs dıye babası ztn kucagına alamıyordu doğru duzgun incitirim diye korkusundan hatta 1 ay annemın yanına kursa gönderdi benı bende 2 aylık oldu oğlum öyle geldi aldı eşim beni tabi 2haftada bir yanımıza gelıyordu ama, döndüğümde o bile şimdi tam bir anne olmuşsun işe vs gittiğimde gözüm arkada kalmayacak diyordu. Şehir dısında yaşadıgımız için kimse yok yanımızda çünkü. Ayrıca mesela geceleri annem saat kurup uyandırıyordu bebeği getırıyor du emzıreyım dıye, bir kere cok iyi hatırlıyorum ben uyuyacağım emzirmicem dedim baya kalaylamıştı lohusa sendromuyla her seyi yapabılıyorsun yani

Hiç katılmıyorum. Neden bakamayasiniz ya öyle şey mi olur?
Ayrıca solunum tıkanması neymiş ilk kez duyuyorum. Bence ben annemden daha deneyimliyim çocuk konusunda, hem geneli eski kafa oluyor hem de yıllar önce baktılar sonuçta.

Ben de nemlendirici krem almadım kardeşim vücut kremini yüzünde de kullandım ben deyince almadım ama alırım sonrasında muhtemelen içime sinmiyor çünkü. Ben orta boy valiz kullandım bir de bebek bakım çantasına hemşireye verilecekleri, alt değiştirme örtüsünü, bebek bakım organizerini, biberonunu bir de kirli eşyaları için kese koydum canım

Bende bugun bebegınkılerı hazırladım canım evet kucuk boy valız sıgmıyor yanı herseyden 1 tane koyarsan belki sığar benım evım hastaneye yakın ama eşim panık yapar bulamaz aradıgını benıde deli eder o yuzdem ben fazladan koydum bişiler yani kendı esyalarımıda koyunca bır orta boy valız yapıyor

Zorunda kalmadıkça en son yapacağım iş kendi evim dışında bebek bakmak sanırım. Bence her ebeveyn zorlansa dahi bebeğinin ilk zamanlarına her anıyla şahit olmalı. Benim eşim de çok toydu ama birlikte büyüttük, gece o da uyandı baktı uyuttu gaz çıkardı yani ne bileyim bu kişi annelerimiz değil gibi geliyor bana ya

Solunum tıkanması oldu canım benım oğlumda ilkin süt gelmedıgınden mamayla beslemek zorundaydım, sütüm çok azdı çünkü, kayınvalıdemler gelecek diye eşim aşağı indi benımde yanımda bebekle annem kardeşim var bir anda boğazına mama kaçtı kaskatı kesildi çocuk morarmaya başladı annem aldı hemen kucağımdan balkona temız havaya cıktı o yatırdı koluna yüz üstü sırtını fln sıvazladı kardesımde ağzını açtı eliyle parmagıyla dilini çekti kitlenmesin nefes alsın diye fln Allah korudu yani tek basıma olsam kafayı yerdim çünkü hiö tecrübem yoktu

Anladım canım tecrübe de önemli gerçekten benim eşimden yana şansım 2 yeğeni de yanında doğdu anneleri olmadığı için ablasıyla beraber öğrendiler her şeyi onlarda kalıyordu bekarken o yüzden eşim belki benden daha iyidir bu konuda bir de eşim başak burcu her şeyi o kadar planlı ki muhtemelen beni o yönlendirecek gibi geliyor bakalım canım o yüzden ben eşimi istiyorum daha çok da banyo vs işim için açıkçası çünkü onun yanında çok çok rahatım

Yaa çok şaşırdım. Gerçekten korkunç bir an olmalı annelik iç güdüsüyle o an ters çevirmek sırtına vurmak falan aklımıza gelir bence. Gerçi her şeyden önce ilk yardım hepimizin öğrenmesi gerekiyor doğumdan önce, bebek büyüdüğünde de boğazına bir şeyler kacirabiliyor

Benim için annem yani, sizin annelerinizi bilemem tabi ama yatar kalkar anacağıma dua ederim. Bebeğim hasta oldu mesela annem saolsun hemen baktı ilgilendi vs. Kıyafeti bebek üşütmeden zarar vermeden nasıl giydirilir nasıl yatırılır vs en basit konularda bile çok faydasını gördüm. Çocuk bir kaka yaptı bir gün hastanede ensesıne kadar çıkmış benım elım ayagıma dolandı mesela ne yapacağım nasıl cıkarcam üstünü diye annem şıpıdanak halletti. Yani yük değil bilakis elim ayağım oldu, bir bakıma bana kurs verdi şöyle yapcan böylr yapcan hadi bunu sen yap vs diye

Yok canım inan lohusa sendromundaydım ve ota boka ağlıyorum vs çok kötü geçirdim ben yani o an sadece panikle bakakaldım öyle ilk yardım eğitimi almıstım sertıfikam bile vardı ama düşünemedim hiç bişey, ha herkes panık yapacak diye birsey yok ama buyuk cogunlugu yapıyor, gecen yazda boğazında yemek kaldı oğlumun restoran da yemek yerken hemen hemlık mi ne dıyorlardı ondan yaptım cıkarttım cok şükür ama 6 yasındaydı ozmn hatta yan masamızda da sağlıkçılar varmış hemen koşup geldiler ama hallettim yani çok şükür ki. Bebek ya küçük vs ilk tecruben işte hepsi birleşince panık yapabılıyorsun

Valla ben de eşimi istiyorum. Yarım yamalak bile yapsak eşim olsun istiyorum yanımda hem hastanede hem sonrasında insanlar bebeklerine kaç milyon yıldır bakıyorlar yahu çok abartmaya gerek yok bu bebek bakım işini. Max birkaç gün toyluk olur en fazla.

Yorulmuşsun canım bugün çok dinlen güzelce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…