Doğrudur canım herkes kendini daha iyi bilir tabiki. Rabbim korusun hepsini inşallah sıkıntısız büyütürüzYok canım inan lohusa sendromundaydım ve ota boka ağlıyorum vs çok kötü geçirdim ben yani o an sadece panikle bakakaldım öyle ilk yardım eğitimi almıstım sertıfikam bile vardı ama düşünemedim hiç bişey, ha herkes panık yapacak diye birsey yok ama buyuk cogunlugu yapıyor, gecen yazda boğazında yemek kaldı oğlumun restoran da yemek yerken hemen hemlık mi ne dıyorlardı ondan yaptım cıkarttım cok şükür ama 6 yasındaydı ozmn hatta yan masamızda da sağlıkçılar varmış hemen koşup geldiler ama hallettim yani çok şükür ki. Bebek ya küçük vs ilk tecruben işte hepsi birleşince panık yapabılıyorsun
Oy canım Allah bidaha gostermesin aynısını eltim yaşadı ikinci bebeğinde süt bian çok hızlı gelmiş göğsünden ve bebek aspire oldu eltim yoğun bakım hemşiresi ve ikinci bebeği olmasına rağmen diyorki panikten belimden aşağıya felç indi çocuğa hiç bişey yapamadım alıp dışarı kosamadim eşime bağırdım hemen komşuya gitti haber verdi gelip çocuğun dilini dışarı çekti kadın çocuk tekrar nefes almaya başladı... Dediğin gibi dili katlanmış geriye ay Allah'ım göstermesin... Ama benim annem ve kv mesela yanında bile olsa onun bişey yapamazdı direk bayılırlardı yani yanında kalan kişinin soğukkanlı olmasıyla da alakalı senin şansına çok şükür annen öyleymiş canım Allah yüzünüze bakmışSolunum tıkanması oldu canım benım oğlumda ilkin süt gelmedıgınden mamayla beslemek zorundaydım, sütüm çok azdı çünkü, kayınvalıdemler gelecek diye eşim aşağı indi benımde yanımda bebekle annem kardeşim var bir anda boğazına mama kaçtı kaskatı kesildi çocuk morarmaya başladı annem aldı hemen kucağımdan balkona temız havaya cıktı o yatırdı koluna yüz üstü sırtını fln sıvazladı kardesımde ağzını açtı eliyle parmagıyla dilini çekti kitlenmesin nefes alsın diye fln Allah korudu yani tek basıma olsam kafayı yerdim çünkü hiö tecrübem yoktu
Geldim nst deyim resmen sancı çekiyormuşum 3 saattir 70 lere vuruyor direk hocaya haber verdiler 6 dk da bir geliyorKuzum buyuk ihtimalle başı aşağıda olan bebek açılma başlattı anlattığın tarife göre doğumun başladı gibi geliyor bana, inşallah yanılmış olurum biraz daha kalır bebeklerhayırlı haber ver bize kuzum inşallah rabbim yardımcın olsun
Tepemdekının yıne misafiri var geppür güppür çocukları tepiniyor yıne, hayır birde deprem bölgesi burası her sese irkiliyorum yani biraz düşünmesi lazım valla her seferınde uyarmaktan ben bıktım bunlar banamısın demıyor rahatlıkta tavanYorulmuşsun canım bugün çok dinlen güzelce
Kesinlikle katılıyorum hiçbir şey bilmeseydi bile yine eşimi isterdim öyle öyle öğreneceğiz. Bir de duygusal olarak da bakıyorum biz çok çabaladık anne baba olmak için ikimiz de o günü birlikte yaşamayı hak ettik ki ben tüm anne babalar için aynı düşüncedeyim. Bu an eşle yaşanmalı, o ilk şaşkınlık, o duygu yoğunluğu, ne yapacağını bilememek bile çok özel bence. Zaten hastanede yardım alabileceğin hemşireler oluyor hiçbir yolunu bulamasak ona sorulur bir şekilde yine halledilir diye düşünüyorum.Valla ben de eşimi istiyorum. Yarım yamalak bile yapsak eşim olsun istiyorum yanımda hem hastanede hem sonrasındainsanlar bebeklerine kaç milyon yıldır bakıyorlar yahu çok abartmaya gerek yok bu bebek bakım işini. Max birkaç gün toyluk olur en fazla.
Oy kuzum hadi hayırlısıGeldim nst deyim resmen sancı çekiyormuşum 3 saattir 70 lere vuruyor direk hocaya haber verdiler 6 dk da bir geliyor
Aynen canım aynen annem bana kızıyordu bu nr böyle, böyle panik olma herseye vs diye şok anında olunca etrafında mutlaka birinin sana komut vererek yönlendirmesi gerekiyor beyin kendini kitliyor çünkü. Rabbim kimseye yaşatmasın çok kötüydü yani gerçektende verilmiş sadakamız varmışOy canım Allah bidaha gostermesin aynısını eltim yaşadı ikinci bebeğinde süt bian çok hızlı gelmiş göğsünden ve bebek aspire oldu eltim yoğun bakım hemşiresi ve ikinci bebeği olmasına rağmen diyorki panikten belimden aşağıya felç indi çocuğa hiç bişey yapamadım alıp dışarı kosamadim eşime bağırdım hemen komşuya gitti haber verdi gelip çocuğun dilini dışarı çekti kadın çocuk tekrar nefes almaya başladı... Dediğin gibi dili katlanmış geriye ay Allah'ım göstermesin... Ama benim annem ve kv mesela yanında bile olsa onun bişey yapamazdı direk bayılırlardı yani yanında kalan kişinin soğukkanlı olmasıyla da alakalı senin şansına çok şükür annen öyleymiş canım Allah yüzünüze bakmış
Kesinlikle öyle. Resmen bize birer anı olarak kaldı oğlumun ilk zamanları. O tecrübesizlik, benim ağlama krizlerim vsKesinlikle katılıyorum hiçbir şey bilmeseydi bile yine eşimi isterdim öyle öyle öğreneceğiz. Bir de duygusal olarak da bakıyorum biz çok çabaladık anne baba olmak için ikimiz de o günü birlikte yaşamayı hak ettik ki ben tüm anne babalar için aynı düşüncedeyim. Bu an eşle yaşanmalı, o ilk şaşkınlık, o duygu yoğunluğu, ne yapacağını bilememek bile çok özel bence. Zaten hastanede yardım alabileceğin hemşireler oluyor hiçbir yolunu bulamasak ona sorulur bir şekilde yine halledilir diye düşünüyorum.
Doğurmuyorumdur ya serum falan durdururlar bence daha bağlanalı 12 dk oldu 2 tane 70 sancı geldi nurtopu gibi dağcıklarım var nst deOy kuzum hadi hayırlısı
Aaa çok şaşırdım Rabbim senindr bebeklerinde hakkında hayırlısını versin canım inşallahGeldim nst deyim resmen sancı çekiyormuşum 3 saattir 70 lere vuruyor direk hocaya haber verdiler 6 dk da bir geliyor
Kuzum sen annenden çok sansliymissin benim annem çocuk ilk dogdugunda muayenesi için üzeri çıkarıldı on dk boş boş baktı çocuğa sonra kalk kızım giydir ben dokunamiycam dediBenim için annem yani, sizin annelerinizi bilemem tabi ama yatar kalkar anacağıma dua ederim. Bebeğim hasta oldu mesela annem saolsun hemen baktı ilgilendi vs. Kıyafeti bebek üşütmeden zarar vermeden nasıl giydirilir nasıl yatırılır vs en basit konularda bile çok faydasını gördüm. Çocuk bir kaka yaptı bir gün hastanede ensesıne kadar çıkmış benım elım ayagıma dolandı mesela ne yapacağım nasıl cıkarcam üstünü diye annem şıpıdanak halletti. Yani yük değil bilakis elim ayağım oldu, bir bakıma bana kurs verdi şöyle yapcan böylr yapcan hadi bunu sen yap vs diye
Ne bileyim kuzum grupça senin dogurmani bekliyoruz artıkDoğurmuyorumdur ya serum falan durdururlar bence daha bağlanalı 12 dk oldu 2 tane 70 sancı geldi nurtopu gibi dağcıklarım var nst de
Üff ben hiç sevmedim şu nst olayını . İlk nst çekilirken ‘ayyyyy sese bakıııın , videomu çekiiiin’ modundsydım . Hastanede kaldığım gece ‘şu nst sesini tamamen kapatın duymak istemiyorum’ dedimDoğurmuyorumdur ya serum falan durdururlar bence daha bağlanalı 12 dk oldu 2 tane 70 sancı geldi nurtopu gibi dağcıklarım var nst de
Kalp atışları da çok hızlı neden ki 190-200 lerde kaç olması gerekiyor normalde ebe de gitti gelmedi hocaya haber veriyorNe bileyim kuzum grupça senin dogurmani bekliyoruz artıken hayırlısı neyse o olsun inşallah. Müdahale edilmezse gelir gibi minisler ama durdururlarsa bilemem tabi
Benim annem de çok tecrübelidir ve eli çabuktur yani bebeğime doğurdugum gece annem baktı desem yeridir. Emzirmeden emzirmeye aldım resmen ve köpek gibi pişmanım afedersin. Bebeğimin o an bana ihtiyacı vardı ve bebeğimi her ağladığında annem kucaklamistiKuzum sen annenden çok sansliymissin benim annem çocuk ilk dogdugunda muayenesi için üzeri çıkarıldı on dk boş boş baktı çocuğa sonra kalk kızım giydir ben dokunamiycam dedi
Canım 16. Haftada 60 sancı çektim bende hissetmemiştim ama bu makat ağrım felaketÜff ben hiç sevmedim şu nst olayını . İlk nst çekilirken ‘ayyyyy sese bakıııın , videomu çekiiiin’ modundsydım . Hastanede kaldığım gece ‘şu nst sesini tamamen kapatın duymak istemiyorum’ dedimkuzum nasıl hissetmiyoruz sancıyı ya anlamıyorum. Benim o gün 40lardsn aşağı çok nadir indi . Genelde 70-100 arası gidip geldi ve çok garip acı hissetmedim o kadar
Evet bak bu çok doğru. Bnimkiler de o anda ikisi bir olsa hiç bişi yapamazlar öyle yapıları var. Ben ise çok soğuk kanlıyım bu gibi durumlarda. İnşallah hiç birimiz yaşamayız. Ama soğuk kanlı davranabilmek çok önemli.Oy canım Allah bidaha gostermesin aynısını eltim yaşadı ikinci bebeğinde süt bian çok hızlı gelmiş göğsünden ve bebek aspire oldu eltim yoğun bakım hemşiresi ve ikinci bebeği olmasına rağmen diyorki panikten belimden aşağıya felç indi çocuğa hiç bişey yapamadım alıp dışarı kosamadim eşime bağırdım hemen komşuya gitti haber verdi gelip çocuğun dilini dışarı çekti kadın çocuk tekrar nefes almaya başladı... Dediğin gibi dili katlanmış geriye ay Allah'ım göstermesin... Ama benim annem ve kv mesela yanında bile olsa onun bişey yapamazdı direk bayılırlardı yani yanında kalan kişinin soğukkanlı olmasıyla da alakalı senin şansına çok şükür annen öyleymiş canım Allah yüzünüze bakmış
Kuzum bana suni sancı verdiklerinde 1 gün boyunca sancım 100den inmedi resmen. Doktor geldi nasıl hissetmiyorsun ya demişti, gerçekten hissetmiyordum ama oluyor öyle bazenÜff ben hiç sevmedim şu nst olayını . İlk nst çekilirken ‘ayyyyy sese bakıııın , videomu çekiiiin’ modundsydım . Hastanede kaldığım gece ‘şu nst sesini tamamen kapatın duymak istemiyorum’ dedimkuzum nasıl hissetmiyoruz sancıyı ya anlamıyorum. Benim o gün 40lardsn aşağı çok nadir indi . Genelde 70-100 arası gidip geldi ve çok garip acı hissetmedim o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?