2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Canım şimdi çıktım bebek iyi çok şükür kalbi atiyo haftasi ayni kanama alani yok akıntıda mantar varmis ondanmış fitil verdi yarin sabah kendi doktoruma da gosterip kullanmaya baslicam bakalm
Fitilin adı ne canım bende fitil kullandım 2 günde geçti şükür

Canım valla bilmiyorum ne desem ama bende enfeksiyon belirtisi hiç yoktu progestan da akıntıları çok anlayamıyordum progestan kaynaklı mı değil mi anlaşılmıyor zaten bir de koku ve kaşıntı yoktu bende sadece bazen işte Sarı leke geliyordu meğer enfeksiyon kaynaklıymış işte fitil kullanınca 2 günde geçti şimdi çok şükür sarı akıntı da yok o su gibi akıntı da yok ben 12. Haftaya girdiğim için kanama alanı da şükür kalmayınca progestanı da kesti doktorum o yapar demişti benim akıntım için

Ben onu internette araştırmıştım bilimsel bir açıklanan zararı yok deniyordu ama ben rahat edemezdim sanırım bir şey olur korkusuyla
Ben iki kere kullandım korktum anneme söylediğimde eskiden klozet mi var dedi haklı da aslında ama işte bana sanki çocuk içeride sıkışır gibi geldi yani ama saçma da geldi tabi

Ben iki kere kullandım korktum anneme söylediğimde eskiden klozet mi var dedi haklı da aslında ama işte bana sanki çocuk içeride sıkışır gibi geldi yani ama saçma da geldi tabi
Bende sanki sıkıştırıyorum gibi düşünüyorum bir şey olmaz ama bence aynen eskiden alaturka vardı çoğunluk

Aminnn inşallah sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun siz de mi ultrasondaki tarihi kendiniz içni baz akıyorsunuz o zaman bende mi öyle yapsam bilemedim
İlk zamanlar benim hep 2 gün önde gitti ki zaten o erken transferden dolayıydı aslında. Sonra 1 ay sonra 4 gün öne geçti sonraki ay da 5 gün öne geçti. Misal şu an son adete göre 13+1 ultrasona göre 13+6 valla yuvarlama yapıyorum ama zaten unutuyorum genelde uygulamayı açıp bakıyorum kaçtı diye ama şunu fark ettim doktorlar misal 12+3 olduk ya ona 13 haftalık diyorlar ya da 13+2sin misal ona da 14 haftalık diyorlar. Sağlık ocağına 6 haftalıkken mi ne gitmiştim ben kadına diyorum ki 6+2 yim o da 7 haftalıksınız yani diyor ben de hayır daha 7 olmadım diyorum kadın da yok 6yı geçince 7 diyoruz gebelik o şekilde hesaplanıyor demişti

Aaa neler duyuyorum doktorlar hafta hesabına çok farklı bakıyor demek ki bende artık kafama göre ilerleyeceğim sanırım benimde dediğiniz gibi önce 2 gün öncedeydi sonra 4 oldu sonra 5 oldu şimdi 1 hafta önce gidiyor bebişler bende unutup uygulamadan devam ediyorum insanlarda doğal olarak hangisi bi öyle diyorsun bi böyle oluyor oturup açıklamakla uğraşıyorum benimde kafam karışık ama doktorum da ultrasonu baz akıyor hatta ultrasonda 12. Hafta olunca ilaçları bıraktırdı onu baz almasa daha 11. Hafta da bıraktırmazsın diye düşünüyorum

Zaten ultrasona göre söylemen gerekli sen 11 desen doğru olmuyor çünkü çocuklar 12yi geçmiş sen son adetine 1 hafta ekleyerek söylemelisin

Bence de olmaz inşAllah ya, amniyon sıvısı onu koruyor yani tampon görevi gördüğü için, yoksa her eğilip kalktığımda da aynı şey olurdu çünkü. Kime sorduysam güldü zaten Beni bir tek hamileler anlar kayinvalidem diyor ki, hiç peki böyle bir şey duydunmu ama işte beynimiz nasıl çalışıyorsa neler düşündürttürüyor bize yaa

Kızlar bisey sormak istiyorum. Bi konuda kafam karışık. Tüp bebek doktorumla devam ediyorum fakat doktorum kesinlikle numarasını paylaşmıyor. Doktorumu çok seviyorum bilgisine de çok güveniyorum ama şuan herkes kadar bnde pimpirikliyim. Bide ulaşmami gerektiren iki durum oldu şimdiye kadar. Tabi bide insan bu süreçte sadece kndi doktorunun dediğine daha çok güveniyor. Yeni bir doktor arastirmali miyim kafam gerçekten karışık. Sizin doktorlariniza ulaşma durumunuz nasil ? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Evet ikizler Allahın izniyle sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun hepimizin sizinse bir an önce o tat inşallah geçer çok zordu benim için o süreç hayat enerjim aşırı olumsuz etkiliyordu
Amin inşallah ayy ne guzel maşallah sızde ikizlerinizi saglıkla kucağınıza alırsınız inşallah ayy evet tarım tuzum kalmadı hayat zevkim sıfır inş Bı na önce geçer

Ben tüp bebek doktoruma her zaman ulaşabiliyorum numarası var ama önceliğim her zaman yanındaki hemşire önce hemşireye yazıyorum yanıt alamazsam hemşireyi arıyorum çoook acil ve tehlikeli bir durumum varsa hemşireye ulaşamıyorsam direk doktoru arıyorum ama önceliğim hep hemşire o sorularımı yanıtlıyor çünkü o da doktora sorup bana cevap veriyor şu ana kadar yanıtlanmayan sorum olmadı şükür en azından hemşirenin ya da asistanın numarasını alabilirsiniz

Zaten ultrasona göre söylemen gerekli sen 11 desen doğru olmuyor çünkü çocuklar 12yi geçmiş sen son adetine 1 hafta ekleyerek söylemelisin
tahmini doğum tarihi değişiyor mu o durumda. Siiznki mesela 40. Hafta tahmini doğum 14 Mart gösteriyorsa. Bebek gelişimine göre. 1hafta öndeyse tahmini doğum tarihi de 7 marta mı geliyor.

Hemşirelerin ortak kullandığı bir numarası var. Ama Bn acil gördüğüm durumlarda ondan kesin yanıt alamadım malasef. Doktora diğer gün sorup yazacağını söyledi. Birde akşam saat 9a kadar cevap veriyorlar.

tahmini doğum tarihi değişiyor mu o durumda. Siiznki mesela 40. Hafta tahmini doğum 14 Mart gösteriyorsa. Bebek gelişimine göre. 1hafta öndeyse tahmini doğum tarihi de 7 marta mı geliyor.
Evet, benim son muayenemde tahmini doğum tarihi 4 Mart yazıyor ultrason kağıdında. Normalde son adet tarihine göre 9 Mart olmalıydı

Keşke sürekli ulaşabileceğiniz bir sistemleri olsa endişeli durumlarda insan soracak birini arıyor çünkü haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…