Arkadaşlar birsey soracağım. Şimdi dün eltim diyor ki 40 gün bebek anne dışarı çıkmaz. Sizce doğru mu ne düşünüyorsunuz ? İnşallah o zamanları bir görelim tabikide. Hiç birimiz çıkmadık sadece hasteneye kontrole gittik diyor. Evet onlar hiç çıkmıyor biliyorum ama böyle düşünmüyorum sizce ?
Bebeğin ilk doğduğunda hiç bir bağışıklık sistemi yok düşünün.Büyükler o yüzden derler 40 gün diye.Çünkü bebeğin bağışıklık sistemi doğduktan sonra oluşmaya başlıyor.Bu sebeple yüzünden elinden öpülmez 40 gün çıkarılmaz ki şubat ya da martta doğacaklar.Anne içinde öyle.40 gün boyunca rahim ağzı açık kalır rahim küçülmeyi 40 gün sonra bitirir.Tabii ortalama bir süre bu.Bu sebeple anne de tüm enfeksiyonlara açık oluyor.40 günde iyileşme süresi tamamlanıyor.Ben dikkat etme taraftarıyım.Oğlumda da 32. Günde dışarı gezmeye çıkmıştık fakat oğlum mayıs ortası doğumluydu.Hava sıcaktı.Bakalım hayırlısıyla doğsun da
Kokusu rahatsız edici değil, cilt cabuk emiyor ,kolay sürülüyor . Bio oil ile kullanırsam yeterli gelir diye düşünüyorum.ilk kullanım için beğendim diyeyim çatlamamam için çözüm olursa o zaman memnun olurum
Kızlar tekrar tahlil yaptırdınız mı vitamin içenler özellikle yoksa doktorunuz yazdı mı öyle,ben şu an sadece folat kullanıyorum 12haftalık oldum o da bitti sayılır zafen,şimdi perşembe sabah devlete gidip tahlil isticrm yaparlar heralde haftaya kendi doktoruma gösteririm ona göre ilaç başlarız gerekirse diye düşünüyorum
Ben ilk haftalarda verdim bir daha istemedi bende şaşırdım sadece dedi 3 hafta sonra sana kan ilacı yazıcam..şimdi vitamin d ve balık yağı kullanıyorum
Kız 9 ay kafam bile düzleştir sola yata yata nasıl becericemm ama uykuya dalınca vücut rahat ettiği pozisyona her türlü geçiyor ya acaba hamile destek yastığı mi alsakkk
Kızlar tekrar tahlil yaptırdınız mı vitamin içenler özellikle yoksa doktorunuz yazdı mı öyle,ben şu an sadece folat kullanıyorum 12haftalık oldum o da bitti sayılır zafen,şimdi perşembe sabah devlete gidip tahlil isticrm yaparlar heralde haftaya kendi doktoruma gösteririm ona göre ilaç başlarız gerekirse diye düşünüyorum
Benim de üç gebeligimde hep rahim ağzını %60 gibi örtecek şekilde idi ilk gebeliğimde 20den sonra ikinci de 16-17 hafta gibi yukarı çıktı bunda da eski sezaryen yerime yakın ve rahmimi biraz örtüyormus ama hiç takmıyorum Allah'ın izniyle çıkar yukarıya buda haberleselim yine bu konuyla ilgili güncellemeleri kizceler
Ah canım nasıl mutlu oldum olumlu yorumlara benimde 13.haftada rahim ağzına 2cm uzaklıktaydı doktor şuan bunu dikkate almıyorum dedi. Ben kendim sordum meraklılığımdan yoksa söylemeyekti de yakınlığını inşallah ikimizinde çıkar canım mutlaka buradan paylaşacağım. bu süreçte kendimi yormamaya genelde yatar pozisyonda dinlenmeye çalışıyorum
Ah canım nasıl mutlu oldum olumlu yorumlara benimde 13.haftada rahim ağzına 2cm uzaklıktaydı doktor şuan bunu dikkate almıyorum dedi. Ben kendim sordum meraklılığımdan yoksa söylemeyekti de yakınlığını inşallah ikimizinde çıkar canım mutlaka buradan paylaşacağım. bu süreçte kendimi yormamaya genelde yatar pozisyonda dinlenmeye çalışıyorum
ben 3 kızdab 3.yüm o kadar çok maruz kaldım ki buna...hassasım bu konuda. Annemle babam hiç böyle şeyler anlatmadı ama babaannem falan hep anlatırdı saçma şeyler. Aramızda babam da rn çok bana düşkün aslında garip gerçekten
Evet maalesef ülkemizde bu şekilde toplum baskısı çok çocuk yapıyorlar kız oluyor birde oğlun olsa tekrar tekrar deniyorlar yine kız yine kız eminim anneniz ve babanız da buna maruz kalmıştır. Allah herşeyin hayırlısını versin evladın da tabiki
Kızlar plasenta previa 2kez geçirdim bi tanesi marjinaldi yani rahim ağzını tam kapatmıyordur diğer hamileliğimde plasentam rahim ağzını tam kapatıyordu ve detaylı usg de konuldu tam tanısı dikkat edersem yukarı çıkabilir dedi dr ben bunun için prof ve perinatolojiye gidiyordum yüksek riskli gebeydim,doktorların hepsi 20.haftadan önce tanı konulamaz plasenta yer değişikliği yapabilir önceki haftalarda dediker ama şu bi gerçekti ben 13 ve 16 haftalarda da gittiğimde plasenta hep aşağıda yerleşimdeydi yani tanı konulmasada erken haftalarda belli etti kendini,yüksek ihtimalle çıkar bolca dinlenin zaten tam kapatmıyorsa çıkıyor yukarı
İnşallah canım bende sabırla bekliyorum tam tanı konulmadı en son tam kapatmıyordu bakalım beklemedeyim. Allah yardımcımız olsun. teşekkür ederim bilgilendirme için.
Arkadaşlar birsey soracağım. Şimdi dün eltim diyor ki 40 gün bebek anne dışarı çıkmaz. Sizce doğru mu ne düşünüyorsunuz ? İnşallah o zamanları bir görelim tabikide. Hiç birimiz çıkmadık sadece hasteneye kontrole gittik diyor. Evet onlar hiç çıkmıyor biliyorum ama böyle düşünmüyorum sizce ?
Havalar çok soğuktu ve kocam çok pimpirikliydi ben de sadece hastaneye çıkmıştım bebekle .Bence böyle bir zorunluluk yok ama çok küçük ve hassas oldukları için insan tedirgin oluyor tabi anne için çok bunaltıcı
Peki çok gazı hissediyor muydun canım yani sıkıntın var mıydı
Hayırlı olsun sağlıkla gelsin kızınız
Bu haftalarda rahim büyüyor ve ortaya doğru çıkıyor ya normalmiş dinlen canım uzan biraz hafifliyor ben öyle yapmaya çalışıyorum,gün içinde ayakta çok kaldığım için ciddi ağrı oluyor ama sabahları rahat kalkıyorum dinlenince iyiyim
Ben ilk haftalarda verdim bir daha istemedi bende şaşırdım sadece dedi 3 hafta sonra sana kan ilacı yazıcam..şimdi vitamin d ve balık yağı kullanıyorum
Bizim 2019 mart anneleri grubumuz var bir süre sonra WhatsApp grubuna geçmiştik hatta burdan banlanmiştik bu yüzden aramızda gruptan ayrılanlar oldu ama hala gorusuyoruz kalanlarla.yuz yüze buluşmalar da yaşandı birçok kez
Evet canım ya ben meraklı gibi sordum aslında ne gerek varsa herşeyi de öğrenmemek gerekiyor
Ultrason kontrolünde pelesenta yerleşimim nerede diye sorarsan söyler canım. Aynen ölçüyor canım
Evet canım ya ben meraklı gibi sordum aslında ne gerek varsa herşeyi de öğrenmemek gerekiyor
Ultrason kontrolünde pelesenta yerleşimim nerede diye sorarsan söyler canım. Aynen ölçüyor canım