• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Selamlaar, hanımlar bişey sormak istiyorum. parmak eklemleri ağrıyan var mı? Benim bir iki haftadır böyle. Biraz ödem de toplamaya başladı ona bağlıyorum normal bir süreçtir diyerek doktoruma sormadım ama benim gibi olan var mı?
Bana doktor osteocare verdi ama pek işe taramadı. Dizim sızlıyordu onu geçirdi gerçi.

Evet ayaklarım da aynı şekilde üstüne basınca aşırı ağrıyor. Yürürken özellikle gece ve sabahları çok zorlanıyorum. Şimdiye kadar fazla ödem hissetmiyordum ama birden bire arttı.

Niqu Niqu kuzum gün vermis doktorun sana da ay çok da az kalmış kavuşmaya çok heyecanlı 🤩 sağlıkla kucağına al 🤍

Kızlar şubat grubunda yeni anneler bıkmış kayınvalıde ve annelerden, onların karışmasından, kimisi bayrama kdr kalacakmış 😵‍💫 bıtek ben değilmişim anneden çeken yani😄 gcen konuşuyoruz telde biraz çıtlattım, kımseyi dınlemıcem, şöyle yapıcam, boyle yapıcam falan bakalım bu lohusalık nasıl gececek😊

Kızlar hepinizden Allah razı olsun teşekkür ediyorum. Mesajlarınızı atlayarak okuyabildim tek alıntılayamadım kusura bakmayın çok heyecanlıyım. ❤️😍

Ben bugün takipli olduğum hastane il dışında olduğundan öylesine devlete gittim. Sancım 100 lerde çıktı ama hiç bişey hissetmiyordum. Yakın tarihli Eski sezaryenliyim, bebek kaybım vardı hatırlarsanız. O yüzden sancı böyle çok çıkınca riske atamayız dediler dikişler sancıdan patlar diye belki de bilmiyorum. Devletten tedavi red verip çıktım. Hızlıca kendi hastaneme geldim. Acilen genel anesteziyle sezaryene aldılar beni. En son korkudan ayaklarım titriyordu nasıl geçti ne oldu anlamadım.

Çok şükür 35+1 de 2640 olarak doğdu. Küvöze aldılar. Ama kendi solunum alıyor küvöz oksijeniyle. Ekstra fanus falan yok çok
Şükür . Sabaha yanına veririz dediler. Biraz önce gördüm sevince güldü bana. Çok mutluyum iyice streslenmiştim rahatladım 😂 hala inanamıyorum anne olmuşum gibi gelmiyor. Süt sağıyoruz ama o da gelmedi daha. Bana dua edin 😇 darısı hepinizin başına. Hepinize sağlıklı bir şekilde vakitlice en güzel doğumları diliyorum. ❤️
Oy canım senin adına çok sevdim çok duygulandım Allahım sağlıkla evinize götürmeyi nasip etsin maşallah 🧿🙏🏻🥹
Sen nasılsın iyi misin inşallah

Kızlar arkadaşımdan beybi nestini aldım uzun süredir kenarda durduğu için sararmalar var nasıl çıkarabilirim acaba çıkar mı

bundan alayım bende bi deniyim. yoksa 2 ay daha uykular haram🙄
Bana da bunu verdi canım ben kramplardan uyuyamıyordum uykuda gerinince bacaklarıma kramp giriyordu uyanıp dikiliyordum ayağa çok ağrın kramplarin olduğu gün 3 iç dedi normalde 2 aç karnına ama

Eklentiler

• IMG_20240214_115543.webp
    IMG_20240214_115543.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 74
Kızlar şubat grubunda yeni anneler bıkmış kayınvalıde ve annelerden, onların karışmasından, kimisi bayrama kdr kalacakmış 😵‍💫 bıtek ben değilmişim anneden çeken yani😄 gcen konuşuyoruz telde biraz çıtlattım, kımseyi dınlemıcem, şöyle yapıcam, boyle yapıcam falan bakalım bu lohusalık nasıl gececek😊
evet ya ben de korktum :(( eminim herkes bisey söyleyecek:( genel sorun da emzirme beslenme tekli pompayı tavsiye ediyorlar çiftte performans düşüklüğü başlıyormuş bir de mama hepsi verdi hemen hemen ben daha almadım ikisini de

Günaydın kızlar, bişey soracağım. Tam bir hafta önce bugün kontrole geldiğimde 1800 gram demişti. Bugün kontrole geldim 2700 e yakın dedi Şuan 35+3 haftalık. Bir haftada normal mi bu kadar alması dedim, belki yanlış ölçülmüştür ama şuan gelişimi çok iyi dedi kafam çok karıştı ne diyorsunuz
Bir önceki kontrolde yanlış ölçmüştür canım bu kadar alması mümkün değil

Ben kv ye söylüyorum valla ilk ben yıkayacağım ben bakacağım sen işlerle ilgileneceksin diye. Eşim de diyor Cansu bebeklere bakacak sen iş güç yaparsın o duşa falan girerse bebeklere bakarsın diyor sağolsun psikolojik olarak eşim destek oluyor yoksa çekilecek dert değil lohusayken.. çocukların geçici kimliklerini Facebook ta paylaşmaya kalktı eşime söyledim aradı eşim hemen baya söylendi. Bir daha da yeltenmedi 😄 küveze ziyarete bende gelicem kavga çıkarıcam içeri sokucam kendimi zorla dedi güldüm gel ama almıyorlar boşa gelir gidersin tabi olur anne dedim. Gelcem gelcem dedi eşime çaktırmadan mesaj yazdım eşim dışarda işleri hallediyordu geldi bir ton söylendi çocuklara zarar verecekler senin yüzünden kavga çıkarmak nedir anne babaya özel bir yer foto bile çekemiyoruz elbet gelecekler eve neyin heyecanı sakinleş falan dedi bir daha da teklif edemedi 😄

Kuzum o kafayla en melek anne kv bile batar insana cidden 😂😂 ben şimdiden annemede dedim asla karışan bi kadın değil ne desem yapar ama anne dedim saçma birsey söylerim veya Eymen için cok karisirim falan bana alınma gucenme bak dedim anlastik simdiden 😂 bizim grubun zorlugu ramazana denk geliyor ya o biraz sıkıntı yoksa 1 hafta annem 1 haafta kv isticektm ama sahur falan bana zor olur o yuzden biraz oturana kadar ramazanda kv kalacak 😁

Ben kv ye söylüyorum valla ilk ben yıkayacağım ben bakacağım sen işlerle ilgileneceksin diye. Eşim de diyor Cansu bebeklere bakacak sen iş güç yaparsın o duşa falan girerse bebeklere bakarsın diyor sağolsun psikolojik olarak eşim destek oluyor yoksa çekilecek dert değil lohusayken.. çocukların geçici kimliklerini Facebook ta paylaşmaya kalktı eşime söyledim aradı eşim hemen baya söylendi. Bir daha da yeltenmedi 😄 küveze ziyarete bende gelicem kavga çıkarıcam içeri sokucam kendimi zorla dedi güldüm gel ama almıyorlar boşa gelir gidersin tabi olur anne dedim. Gelcem gelcem dedi eşime çaktırmadan mesaj yazdım eşim dışarda işleri hallediyordu geldi bir ton söylendi çocuklara zarar verecekler senin yüzünden kavga çıkarmak nedir anne babaya özel bir yer foto bile çekemiyoruz elbet gelecekler eve neyin heyecanı sakinleş falan dedi bir daha da teklif edemedi 😄
Ayy masallaah 😁 eş desteği gerçekten cok onemli kuzum bazıları beni karıştırma kendi aranızda halledin falan diyor asıl sorun orda çıkıyor zaten 🤦🏻‍♀️ bende aynılarını anneme dedim mesela anne dedim ben bebekle ilgilenirim sen ev islerinde yardım et alışmam lazım annem benimleyken yoksa kv ile de sorun yaşarım bebek konusunda o yuzden bence de yardima gelen kisiler sadece evle ilgilenmeli 😁😍

Aa aa burda bir ton konuştuk aslında görmemişsin demek ki 😁 doğal bir şey canım tavaya alıp isitiyorsun, çıkan dumanını pamuğa tutuyorsun ve sonra pamuğu göğsüne koyup gece öyle yatıyorsun. Ertesi akşam da tam tersi sırtına koyuyorsun pamuğu. YouTubeda falan videolari var denemek istersen baya etkili ve risksiz bir şey 😁
Kız aslında kaçırmam böyle şeyleri bi bakayım ona ilk kez duydum 🙈😄
kızlar su sızması nasıl anlaşılır? Bendeki bu akıntı neden oluyor anlamadım çamaşırım hep ıslak. İşin garip tarafı akıntı çamaşırın biraz alt kısmında olurdu hep bu baya üst kısmı ıslatıyor.
Canım hafif çişin gelmiş tutamıyorsun o da akıyor ped kafala bile tutmuyor düşün sürekli su aktığını hissediyorsun ayakta işiyormuş gibi hafif hafif sıcaklık dökülüyor bacağından yani anlaşılmayacak gibi değil sızıntı bile anlıyordum ben
Doğumdan sonra ne kadar daha kullanacağını söyledi mi doktorun canım , bana da aynı şeyi söyledi daha oksaparı kullanmaya devam dedi sanırım doğumdan sonra 3/4 hafta daha demişti bana bugün sormayı unuttum
Bana 10 gün kullan dedi 0.4 ml olanı
Yaaa doğum yapan bütün arkadaşlarımız aynı şeyi söylüyor. Mutluluktan uyuyamama hali oluyormuş . Bende istiyoruuuuuum :KK70:
Bende cidden bi mutluluk bi sürekli tebessüm gülümseme hali vardı uyuyamamıştım doğum gecesi odada 🥰
Evet bir enerji geldi sezaryenliyim ama koşasım var. 😂😂
Ay evet aynı koşmak istiyordum ameliyattan odaya geldi 1 saat oldu ne zaman kalkacak kalkma istiyorum diyordum meğer ayaklarım daha uyuşuk😄 hayır açıldı ayaklarım diyordum oynat o zaman kalk bakalım dediler kalkamadım sustum yattım vaktimi bekledim 😄
Günaydın kızlar, bebişe mama verecek olsanız ya da verecekseniz hangi mamayı almayı planlıyorsunuz? Şubat annelerinde şöyle bir paylaşım gördüm mama içerikleri ile ilgili.
Bana küvez mama verin dedi ilk gün prematüre aptamil aldık biz hastane aptamil getirin küçük boy yeterli büyük getirmeyin dediler. Aptamil çok hızlı kilo aldırıyormuş ağır bir mamaymış besin içeriği açısından iyiymiş gaz yapıyormuş çok ama biz burada hallederiz eve çıkınca hipp alın daha az kilo aldırıyor ama gaz minimum oluyor dedi bilgin olsun canım
Kuzum eltimin kızı o şekilde doğdu bı akrabamizin kızı da eltimin ki masaj ile düzeldi ama akrabamizin aşırı içe dönüktü bildiğin yamulmustu ayak o bir yaşına kadar tedavi gördü özel ayakkabı yaptırıldı gece bile onunla uyudu yani derecesine bağlı ama ortapedi mutlaka görsün
Çocuk doktoru bugün bilgi vermeye arayacak mutlaka soracağım canım köyü bir durum olsa söylerdi bence ama ne bileyim dün çok ağladım. Yani biz öyle düşündük eşim gerçi sallamadı geçer o anne karnından dolayı ikizlerde oluyormuş sıkışıklıktan. Ama ben tedirgin oldum niye kimse söylemedi bahsetmiyor diye falan
Doğum yapan kızlara bir sorum olacak
Benim arkadaşım dedi ki, normal olsun sezeryan olsun, doğuma girerken hastane varis çorabı giydiriyor, size de giydirdiler mi, ben ilk defa duydum da
Özelde sezaryen varis giydirmediler canım çorap bile giymedim 6. Saate kadar sadece altın çıplak üstüm de yorgan battaniyeler vardı.
Kızlarrrr bugün kontrol var, heyecanlıyım 35+1 den selamlar 🤲🙏
Oy kaçta canım güzel haberlerle gel inşallah 🙏🏻🧿
Kızlar arkadaşımdan beybi nestini aldım uzun süredir kenarda durduğu için sararmalar var nasıl çıkarabilirim acaba çıkar mı
Bende yengemden aldım canım sarıydı karbonat attım makinaya yıkarken bir de bebek sıvı deterjanı 40 derece de yıkadım benimki beyazlı açık griliydi rengi. Çok hafif kaldı sarılık ama belli belirsin detaylı bakınca görünüyor sorun etmedim

Ayy masallaah 😁 eş desteği gerçekten cok onemli kuzum bazıları beni karıştırma kendi aranızda halledin falan diyor asıl sorun orda çıkıyor zaten 🤦🏻‍♀️ bende aynılarını anneme dedim mesela anne dedim ben bebekle ilgilenirim sen ev islerinde yardım et alışmam lazım annem benimleyken yoksa kv ile de sorun yaşarım bebek konusunda o yuzden bence de yardima gelen kisiler sadece evle ilgilenmeli 😁😍
ya ben ona da kuruluyorum bütün düzenim mahvolacak kv gelirse kadın bulaşık makinesini bile elnin ucuyla yerleştiriyor arkasından bi daha diziyorum anneme dedim bi dk yanımdan ayrılmak yok ben bebekle ilgilenirken o kv ile ilgilenecek resmen

Kesinlikle canım eşim önceden annemde heyecanlı ilk torun özlemi var falan dedi ama çocuklar doğunca kendi kendine değişti sadece sen bebeklerle ilgilen sen istemedikçe kimse dokunmasın sen uyumak istersin dinlenmek istersin o zaman başkaları ilgilenir demeye başladı iyi de oldu çünkü o en zor anları anneler olarak biz yaşıyoruz bizi kimse anlamıyor. Bak sezaryenlıyım deli gibi öksürüyorum dikişlerim sızım sızım sızlıyor her gün acıdan ağlıyorum yani neler neler anlatsam ağlarsınız halime.. eşimde bu çektiklerim igörüypr çok yansıtmamaya çabalıyorum ama öksürdükçe fenalaşıyorum yoksa ameliyattan kaynaklı bir sıkıntım zaten yok bugün 5 gün oldu şükür🙏🏻

Bir de kv diyor hahahaha 😄 niye sürekli süt sağıyorsun sabah akşam sağ yeter 😄 ay çok güldüm niye gülüyorsun diyor dedim öyle şey mi olur 2-3 saatte bir sağıyorum sürekli diyip yine güldüm ay çok komik baya ciddi söyledi ya 😄 yani o kadar olaya hakim değil adla bakamaz çocuklara zaten cesaret edemez 🤣

Back
X