2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kan sulandırıcı iğne covid geçirdikten sonra kanımdaki pıhtılaşma oranı baya yüksek çıktı o yüzden 2 aydır kullanıyorum canım, hala değerim normale dönmedi.
Canım üzülme pıhtılaşma olması ayrı dert olmaması ayrı dert gerçekten çok geçmiş olsun
Bu arada tam bilgim yok ama acı biber kanı sulandiriyo diyorlar acı yemeyi sever misin bilmiyorum veya artık ignelerle geçmiyorsa yeme düzenine dikkat ediyor musun ne yapmak gerekmiş

Kızlar hastane çantalarınızı kaçıncı haftada hazırlamaya başlamayı düşünüyorsunuz ben daha bebeğe alışveriş bile yapamadım da ona göre alışveriş tamamlarım
37 haftalık olduğu andan itibaren her an dogum başlayabilir. Bünyeye göre degişiyor der doktorlar.

Ama tabi erken dogum risklerine karşı eger bir belirti yoksa bile
34. Haftadan itibaren en azindan
•bi hastane çıkışı takımı,
•1 Müslin, 1 normal battaniye,
•anne için pjama
•süt gelmemesi yada küveze alma durumuna karşı minik bir biberon

hastane cantasında hazır bulundurulmalı.

Çok doğru benim doktorum da en azından hastaneden çıkacak eşyaları öncesinde hazırla diyor odası kalan eşyalar bir şekilde tamamlanır erken doğsa bile önemli olan hastaneye gidecek eşyaların erken hazırlanması çünkü bebişin eşyaları da bizimkilerde yıkanıp ütülenecek hemen alıp giydirmeyiz

bende hiçbirşey almadım daha .Erken gibi geliyor bana. oğlumda da 7. aydan sonra aldım.

Aa çok iyiymiş kontrol olması yani benim bildiğim bir defa detaylı ultrason oluyor sürekli olmuyor diye biliyorum. Ben son hastasıydım galiba epeyi bir baktı ama tekrar gel demedi bilemedim diğer kızlar da sürekli giriyor detayliya acaba? gulumsebebek O ozgeeeee1 medusaa melegim can genc-anne Begonya2 ve nickini unuttuğum kizceler

Kızlar hastane çantalarınızı kaçıncı haftada hazırlamaya başlamayı düşünüyorsunuz ben daha bebeğe alışveriş bile yapamadım da ona göre alışveriş tamamlarım
Ben bebise kıyafetler aldım ama henüz kendime bir şey almadım. Geçtiğimiz hafta küçük hurclar aldım valizi düzenlerim diye. Kıyafetleri simdiden yıkayıp koymak bana çok erken geldi, ben Nisan başı gibi düşünüyorum hazırlamayı. Zaten o zamana tüm eksikleri de tamamlamış olurum. Bebeğin çoğu malzemesi hazır zaten. Ben kendime alamadım pijama vs. Ramazan bayramindan sonra doğum iznim başlıyor zaten, bayram öncesi de hazırlarim valizi diye düşündüm

Acı hiç yiyemiyorum maalesef. Kiraz kanı sulandırıyor ama onun da mevsimi gelene kadar doğururum doktor yeme ile alakalı bir şey demedi ben ilk covid geçirdiğimde de böyle pıhtılaşma sorunum olmuştu 3-4 ay sürmüştü normal haline dönmesi, hamile değildim o zaman. Hap olarak kullanmıştım. Şimdi bebişe giden kanı engelleme ihtimali olduğu için ve değerim öncekine göre daha yüksek olduğu için iğne kullanıyorum. Belki son ayda normale döner.
Sıkıntı şu ki kan sulandırıcıdan dolayı bir yerim kesilip kanamam olunca hemen durmuyor, fışkırıyor adeta doğum esnasında o beni korkutuyor, kan kaybım çok olursa diye ki ben ilk doğumumda hiç böyle bir sorunum yokken her şey normalken kan kaybından dolayı bayılmıştım
Düzelir inşallah diyelim

Sanırım doğuma yakınken ilacı kesecek doktor canım :) benimki öyle demişti diye hatırlıyorum, kan sulandırıcı hap kullanıyorum ben de son ana kadar kullanmayacağım diye hatırlıyorum

Bebeğe çok şey almadım canım ben de. Ailede bebek çoktu birçok eşyayı onlardan aldım saklamışlardı. Kendime hevesten erkenden aldım
Gümüş kapak ebebekten aldım baby mom herkes onu önerdi. Ama önce liste yap ben öyle yaptım eşya geldikçe listeden takip ediyorum iyi oluyor.

+1 bende varım canım. İkinci bebe rahatlığı mıdır nedir acele etmiyorum. Herşey yolunda gitse 7. Aya çanta hazırlardım ne olur ne olmaz kenarda dursun diye. Şimdi napıcamı bilmiyorum. Kendimi strese sokmakta istemiyorum İnşallah Previa durumum düzelir o vakte kadar da yine 7. Ayda hazırlarım.

Sanırım doğuma yakınken ilacı kesecek doktor canım :) benimki öyle demişti diye hatırlıyorum, kan sulandırıcı hap kullanıyorum ben de son ana kadar kullanmayacağım diye hatırlıyorum
Evet öyle diyorlar ama bebek aniden gelirse kesmemiş olacağız ya nasıl olacak acaba, belli bir haftada mı kesiyorlar ya da hiç detaylı sormadım.

Evet öyle diyorlar ama bebek aniden gelirse kesmemiş olacağız ya nasıl olacak acaba, belli bir haftada mı kesiyorlar ya da hiç detaylı sormadım.
Ben 36-37 gibi hatırlıyorum ama emin değilim başlarda soylemisti, 37de keserse bebeğin gelme ihtimali de var o zaman ne yapacaklar bilmiyorum tabii

Benim ilkinde 34. haftada hastaneye yatırmışlardı erken doğum riskinden dolayı ve çantam hazır değildi yaşadığımız ile bir saat mesafede bir hastaneye gidiyorduk. Kıyafetleri yıkamıştım ama ütülememiştim, eşime tarif ettim o gidip kafasına göre çantayı doldurup getirmişti, alakasız ne varsa koymuş sonra şükür erken doğum olmadı da eve çıkınca hemen hazırladım artık çantayı. O yüzden 30. Haftada falan hazır etmek mantıklı

Canım ben Devlet hastanesinde girdim Detaylı ultrasona ve 20+2 deydik. Herşeyine baktılar ama haftası küçük olduğu için kalbinin biraz daha büyüyüp rahat bakmak açısından hemde tespit ettikleri Plasenta Previadan dolayı kendileri 3 hafta sonraya randevu verdiler bana.. Normalde 1 defa bakılır eğer sorun yoksa kontol olmuyor. Riskli gördükleri kişilere kendileri gün veriyorlar

Anladım canım, acaba rutin bakılması mi gerekiyor diye düşündüm de ben de. Bana baktıktan sonra sonuçlarımı doktora göstermem icin verdi sadece

Mesela 37 de kesti ama bebek 40 ta geldi o 3 hafta kullanmamanın zararı olmuyor mu acaba?
Demek ki o kadar majör bı etkisi olmuyor orada, bebek 37de gelse de problem değil ya nasıl olsa nstde bir problem olursa görürler herhalde ona göre alırlar bebisi diye düşündüm, şimdi kessek ilacı problem mesela hiç beslenemeyip bu haftalarda kalır bebisler ama 37de zaten ciğer gelisimi vs tamamlanmış olacak

İyi şükür erken doğmamış canım. Gerçekten öyle bazen beklemediğin anda terslik oluyor. Ve erkekler bizim gibi değil en iyisi her duruma karşılık hazırlıklı olmak. Doktor bana da takip edilmem gerektiğini söyledi. Bu durumda ben de daha erken mi hazırlasam nolur nolmaz diye acaba.

Anladım canım, acaba rutin bakılması mi gerekiyor diye düşündüm de ben de. Bana baktıktan sonra sonuçlarımı doktora göstermem icin verdi sadece
Yok canım şükür bi sıkıntın yoksa zaten sonucu verir doktoruna vermen için başka da birşey yok cesursavasci arkadaşımız maşallah şanslı çıkmış ödeme olmadan görüyor tekrar tekrar sağlık ocağı konusunda sorunlar yaşasada bu yönden iyi denk gelmiş

Evet canım haklısın mantıklı, yani inşallah o zamana düzelir tabi kafamız daha rahat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…