- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Aay ben 35te falan hazırlarım diyordumBenim ilkinde 34. haftada hastaneye yatırmışlardı erken doğum riskinden dolayı ve çantam hazır değildiyaşadığımız ile bir saat mesafede bir hastaneye gidiyorduk. Kıyafetleri yıkamıştım ama ütülememiştim, eşime tarif ettim o gidip kafasına göre çantayı doldurup getirmişti, alakasız ne varsa koymuş sonra şükür erken doğum olmadı da eve çıkınca hemen hazırladım artık çantayı. O yüzden 30. Haftada falan hazır etmek mantıklı
Sevindim o zaman süperYok canım şükür bi sıkıntın yoksa zaten sonucu verir doktoruna vermen için başka da birşey yokcesursavasci arkadaşımız maşallah şanslı çıkmış ödeme olmadan görüyor tekrar tekrar sağlık ocağı konusunda sorunlar yaşasada bu yönden iyi denk gelmiş
Allah korusun inşallah erken doğmaz ama tedbiren hazır etmekte fayda varİyi şükür erken doğmamış canım. Gerçekten öyle bazen beklemediğin anda terslik oluyor. Ve erkekler bizim gibi değilen iyisi her duruma karşılık hazırlıklı olmak. Doktor bana da takip edilmem gerektiğini söyledi. Bu durumda ben de daha erken mi hazırlasam nolur nolmaz diye acaba.
Evet canım çantaya konulacaklar diye ayırıp koymak lazım her ihtimale karşı, bu kez ben de erken hazırlayacağımAay ben 35te falan hazırlarım diyordumen azından kıyafetleri utuleyip dolaba falan yerleştirmek lazım herhalde acil bir durumda hemen oradan alınıp çantaya koyulur
evet bi eliyle kolumu sıktı diğeriyle iğneyi yaptı. ama ben de biraz gerildim, korktum. o yüzden sanırım kendimi kastım ve şişti diye tahmin ediyorum. dün hem ağladım hem dedim allahım daha kötüsü olmasın. ama hasta olup maske takmayanlar yüzünden bu halde olmak çok canımı sıktıİki eliyle tutup sıkarak yapıyor dimi canım? Benim de morarıyor ama şişlik olmadı. Hatta mor yerlerden dolayı her seferinde morarmamış yeni bir nokta bulup yapmaya çalışıyorbu covid bizi çok zorladı gerçekten nerden geldi buldu diye sinir oluyorum inşallah sen de alışırsın tez zamanda. Allah beterinden korusun.
Şu aralar da salgın varmış korkuyorum valla kimseyle görüşmek istemiyorum. Şubat tatilinde eşimin ailesi abisi vs gelip kalacaklar bizde şimdiden kara kara onu düşünüyorum, pandemi zamanı da gelip covid bulaştırmıştı eltim banayanlarında maske ile durmayı düşünüyorum artık napayım
28. Haftaya kadar Allahın izniyle sağlıkla ulaşırsak her türlü 28 de hazırlicam ben. Allahım şafii ismiyle şifa verirde inş bu sıkıntımız geçerse yine 32 de falan hazır ederim en geçAllah korusun inşallah erken doğmaz ama tedbiren hazır etmekte fayda var
Maşallah ya hızlısınhiçbi şey almayan yapmayan bir tek ben kaldım heralde. Hala bebeğe de hiçbir şey almadım evdeki kıyafetleri ayarlamam lazım önce sonra eksikleri tespit etmem lazım. Çok işim var
Gümüş kapak hangisinden aldın?
Bana bu iğnelerde hava olmaz demişti hemşire canım. O yüzden biz direkt yapıyoruz. Havayı çıkartıcam derken kan sulandırıcı damlaları da çıkabilir o zaman da az doz almış oluruz diye düşünüyorum.
İlk zamanlar ben de öyleydim canım ağlıyordum kendimi kasıyordum, ondan şişmiştir. İğne çok ince aslında ama o ilaç çok yakıyor. İnşallah daha kolay olur sonrakilerevet bi eliyle kolumu sıktı diğeriyle iğneyi yaptı. ama ben de biraz gerildim, korktum. o yüzden sanırım kendimi kastım ve şişti diye tahmin ediyorum. dün hem ağladım hem dedim allahım daha kötüsü olmasın. ama hasta olup maske takmayanlar yüzünden bu halde olmak çok canımı sıktı
sizinkiler de inşallah sağlıkla gelip sağlıkla giderler. ben de korktum daha kimse ile görüşmem. ama kayınvalidem gelicem dedi şehir dışından. valla gerekirse ayrı odalarda takılırım, sonuçta biz ilaç alamıyoruz ve daha çok sıkıntımız oluyor. kusura bakmasın artık kimse
Aaa ever canım bu doğru bende o şekilde yapayım diğerleri yine halledilir37 haftalık olduğu andan itibaren her an dogum başlayabilir. Bünyeye göre degişiyor der doktorlar.
Ama tabi erken dogum risklerine karşı eger bir belirti yoksa bile
34. Haftadan itibaren en azindan
•bi hastane çıkışı takımı,
•1 Müslin, 1 normal battaniye,
•anne için pjama
•süt gelmemesi yada küveze alma durumuna karşı minik bir biberon
hastane cantasında hazır bulundurulmalı.
İlk zamanlar ben de öyleydim canım ağlıyordum kendimi kasıyordum, ondan şişmiştir. İğne çok ince aslında ama o ilaç çok yakıyor. İnşallah daha kolay olur sonrakiler
Keşke bizi düşünüp gelmeseler, ben zaten bir kez ilaç kullanmak zorunda kaldım Allah korusun bir daha kullanmak istemiyorum. Ben de ayrı odada dururum artık onlar takılsınlar diyeceğim de 6 kişi gelecekler bir de nereye sığacağız bilmemay şimdiden içim sıkıldı, sağ salim atlatırız inşallah
Ben henüz bilmiyorum kuzum sıra bekliyorum şu an birazdan giricem detaylıyaAa çok iyiymiş kontrol olmasıyani benim bildiğim bir defa detaylı ultrason oluyor sürekli olmuyor diye biliyorum. Ben son hastasıydım galiba epeyi bir baktı ama tekrar gel demedi bilemedim diğer kızlar da sürekli giriyor detayliya acaba? @gulumsebebek O ozgeeeee1 medusaa @melegim can genc-anne @Begonya2 ve nickini unuttuğum kizceler
Maşallah canımKızlar ben perinatoloji kontrolunden çıktım masallah çok iyi bebisim, doktor bir daha kontrole gel dedibu durum beni mutlu eder her neyse hareket durumu nasıl dedim az mı hareket ediyor dedim gayet hareketli annesi siz hissetmiyorsaniz şuan sizde sorun var dedi aci esigim yüksek demiştim kızlar belki o yüzden benim bir yerlerim ağrısa da ben hissetmiyorum öyle yani tekrardan gördük etlenmis cocuk
Yok valla bana da 2. Bi detayli soylenmedi.bu cumartesi normal doktor kontrolum var o kdarAa çok iyiymiş kontrol olmasıyani benim bildiğim bir defa detaylı ultrason oluyor sürekli olmuyor diye biliyorum. Ben son hastasıydım galiba epeyi bir baktı ama tekrar gel demedi bilemedim diğer kızlar da sürekli giriyor detayliya acaba? @gulumsebebek O ozgeeeee1 medusaa @melegim can genc-anne @Begonya2 ve nickini unuttuğum kizceler
Ayyy amin inşallah düzelir canımAcı hiç yiyemiyorum maalesef. Kiraz kanı sulandırıyor ama onun da mevsimi gelene kadar doğururumdoktor yeme ile alakalı bir şey demedi ben ilk covid geçirdiğimde de böyle pıhtılaşma sorunum olmuştu 3-4 ay sürmüştü normal haline dönmesi, hamile değildim o zaman. Hap olarak kullanmıştım. Şimdi bebişe giden kanı engelleme ihtimali olduğu için ve değerim öncekine göre daha yüksek olduğu için iğne kullanıyorum. Belki son ayda normale döner.
Sıkıntı şu ki kan sulandırıcıdan dolayı bir yerim kesilip kanamam olunca hemen durmuyor, fışkırıyor adetadoğum esnasında o beni korkutuyor, kan kaybım çok olursa diye ki ben ilk doğumumda hiç böyle bir sorunum yokken her şey normalken kan kaybından dolayı bayılmıştım
Düzelir inşallah diyelim
Aay hadi güzel haberlerle gelBen henüz bilmiyorum kuzum sıra bekliyorum şu an birazdan giricem detaylıyaçıkınca söylerim öyle bir şey derse doktor
Benim risk ortadan kalktı bana niye verdi acaba yineCanım ben Devlet hastanesinde girdim Detaylı ultrasona ve 20+2 deydik. Herşeyine baktılar ama haftası küçük olduğu için kalbinin biraz daha büyüyüp rahat bakmak açısından hemde tespit ettikleri Plasenta Previadan dolayı kendileri 3 hafta sonraya randevu verdiler bana.. Normalde 1 defa bakılır eğer sorun yoksa kontol olmuyor. Riskli gördükleri kişilere kendileri gün veriyorlar
Aynen benim de normal kontrol olarak devam ediyor şu anYok valla bana da 2. Bi detayli soylenmedi.bu cumartesi normal doktor kontrolum var o kdar
Her masada da sanssiz değiliz çok şükürYok canım şükür bi sıkıntın yoksa zaten sonucu verir doktoruna vermen için başka da birşey yokcesursavasci arkadaşımız maşallah şanslı çıkmış ödeme olmadan görüyor tekrar tekrar sağlık ocağı konusunda sorunlar yaşasada bu yönden iyi denk gelmiş
Anlamadım ki canım ben deBenim risk ortadan kalktı bana niye verdi acaba yineama gelmeyedebilirsin murat hocanla konuş ona göre gel dedi golden-snitch
İnan bende anlamadım murat hoca zaten gitmene gerek yok derse gitmem çünkü o dediği tarih.araliginda tatile gitme durumumuz var ailelerin yanınaAnlamadım ki canım ben deacaba bir kaç defa mi kontrol ediliyor dedim benim de ilk bebiş olunca pek tecrübem yok. Sen yine bi doktorunla da konuşursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?